Mamici de iulie-august 2007 (12)
Raspunsuri - Pagina 24
jadi spune:
Bine ai venit Karla si o sarcina usoara!
Eu la prima sarcina am avut lista de analize gratuite si am mers la laboratorul indicat si am stat la o coada si mi s-a facut rau exact cand am ajuns in fata, iar dragutele de asistente mi-au spus ca nu am trimiterea in dublu exemplar si sa mai fac coada inca o data. Drept pentru care mi-am platit toate analizele, nu m-a mai lasat sotul sa stau la cozi. Cu medicamentele gratuite e si mai naspa, eu stiu de la bb ca daca nu ajungeam sa fac reteta in ziua respectiva, a doua zi era expirata si la revedere. Si uneori chiar nu ajungeam in ziua respectiva.
Plec si eu acasa, de atata munca, vad ceata in jurul meu. O seara buna!
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
X-ray spune:
karla eu mi-am facut alea uzuale: hemoleucograma,sumar de urina,glicemie,vdrl,anticorpii si antigenele de hepatita,uree creatinina,got, gpt,si cam atat.intre 16 si 17 saptamani imi fac triplul test si toxo si citomegalovirusul.la o zi doua dupa ce imi vine rezulatatul de la analize fac ecografia 3D sau 4D habar nu am ce are dr.
lorina mi s-a imbolnavit cainele lup
.a facut o micoza atat de urata la picioare ca-i pica toata blana de pe labute.am fost la dr,l-au tinut 3 oameni ca sa-i faca raclajul leziunilor si sa-i ia sange,atat a suferit saracutzul...dar sa vezi ca eu am ramas in urma sa-i platesc dr,si el ma astepta cu sotul afara si era tot cu ochii la usa sa vada ce fac de nu mai vin.cand am aparut si eu abia l-a tinut al meu sa nu ma dea jos.sunt atat de dragalasi cainii astia...sper sa fie bine si sa-i treaca cat mai repede.
alina
13+ 
CarlaV spune:
Shpiry, si mie mi-e rusine ca traiesc in Romania, cand mergeam in strainatate si ne intreba lumea de unde suntem spuneam "din estul Europei" si speram sa nu insiste...
Medicamente gratuite stiu ca erau cel putin Utrogestan, No-Spa si vitaminele Materna, eu nu am luat nimic din ele, dar am cunostinte care le luau gratis in fiecare luna.
Nonni, bebelina mea a miscat puternic la 15s 2z si am simtit clar ca ea este. Apoi a simit-o si sotul meu dupa vreo ora. Eu cred ca n-ai cum sa confunzi cu alte miscari care se intampla prin intestine. Oricum eu sunt foarte slaba si sensibila, asa incat nu e greu sa simt ce e acolo.
Antoanela, stiu de cazile cu apa din maternitatile de la voi, daca femeia se simte bine acolo si nu vrea sa iasa, e OK, poate naste asa, daca nu, atunci sta acolo doar pentru relaxare, inmu-ierea colului, dilatare si grabirea travaliului si naste tot pe masa. Din pacate nu facem un drum atat de lung pentru a naste acolo in apa.
Claucia, multumesc pentru intelegerea referitoare la nasterea in apa
. Asa ma gandesc si eu, asta e, nu se poate acum, macar la urmatorul sa se poata...
Experienta lui Valen cu Tutunaru era pe undeva pe forum mai demult, nu la odiseea noastra, am citit-o acum vreo 2-3 luni. Caut sa vad daca o mai gasesc, daca nu poate ne ajuta Alina... ?
Carla,
16+ 
EDIT: am editat fiindca in loc de inmu-ierea colului scris legat imi aparea in mesaj "inia o pauzarea" pentru a evita cuvintele porcoase. E aiurea programat forumul asta, cuvinte care le contin pe cele porcoase sunt cu gramada, ideea era sa nu fie doar ele, adica "spatiu cuvant porcos spatiu".
CarlaV spune:
O parte din povestea cu Valen si Tutunaru:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58338&whichpage=7&SearchTerms=tutunaru
Carla,
16+ 
karla25 spune:
multumesc alina pentru raspuns.
Eu inca inainte sa fiu insarcinata mi-am facut toate analizele posibile, ca sa stiu ca organismul meu este sanatos.
pupici
14+
claudia75 spune:
Buna seara fetelor!
Nu am mai intrat de mult, de foarte mult timp pe forum. Insa v-am citit de fiecare data cand am avut putin timp la dispozitie. Scuza mea este ca sunt foarte ocupata cu serviciul, muncesc si cate 12 ore pe zi...
Am ajuns in saptamana a 13-a de sarcina si am o mare problema. Sper sa ma ajutati.
In acest moment am un doctor de care sunt foarte nemultumita. Este celebru in dezinteresul sau fata de paciente, indiferent de cati bani primeste. Multe au avut de suferit din cauza lui. De aceea as dori sa schimb doctorul...
Va rog sa-mi recomandati un doctor bun, ori de la spitalul Elias ori Filantropia. Un medic care este atent cu pacientele...
Mai am cateva zile si intru in al doilea trimestru si eu nu am facut nici macar o ecografie. Doctorul asta mi-a facut o tentativa de ecografie care a durat cateva secunde. Nu stiu absolut nimic despre sarcina mea, despre evolutia ei. Sunt usor panicata ca nu am si eu un doctor pe care sa ma bazez. M-am interesat si pe la servici. Nimeni nu a putut sa-mi dea vreun sfat...
samadhi spune:
Hallo fetelor, bine v-am gasit !
Ma simt foarte obosita ca nu am dormit de azi noapte.
KARLA - bine ai revenit, si iti doresc o nastere usoara, daca ai trecut peste cele 2 luni vei mai trece cel putin inca 5 si va fi bine, ai sa vezi. Important e sa crezi si pe mai departe in bebelasul tau care nu te va lasa daca te-a ales ca mamica.
NONNI si CARLA - merci pentru raspuns, m-ati linistit acum cand voi veni in Bucuresti am sa ma umflu
cu eclere, chiar daca ar fi nevoie sa le comand extra.
ANTOANELA - eu pe aici nu am vazut eclere, ca as fi cumparat, am reteta sa imi fac, dar crezi ca am timp sa le creez ??? Citeam ce scria ALINA, ca ii facea mama ei niste eclere..... wow si mi s-a facut apa in gura !!!!!
SHPIRY - nu te mai enerva, nici aici nu avem medicamentele gratuite, vitaminele ce le iau pentru bebe sunt la buna alegere, un pachet pentru 2 luni costa 22,50 euro. In plus sunt si altele care cine stie cat mai costa si va trebui sa mi le cumpar, daca imi va spune medicul. De ex. pentru testul de Toxoplasmoza, m-a costat 50 euro si daca mai trebuie sa mai fac la 3 si 6 luni fiecare ma mai costa 25 euro. In plus testul cel mai important ca sa vezi anomalia syndromului Down, ma costa in total cu masuratori si sange testat, 172 euro. Pentru mine e important acest test ca sa nu stau cu frica in san, in caz ca ar fi ceva. Apoi alt test AFP se numeste, ceva la Alpha-Fetoproteins costa 25 euro, prin asta vezi daca exista probleme la sistemul central nervos.
Alt test de glucoza sau zahar in sange, costa 35 euro. Si eco daca vreau pe CD in 3D sau 4D, vine la 110euro, probabil pe CD nu stiu exact trebuie sa intreb medicul. Deci calculeaza cat ma costa doar testele, fara eco si fara vitamine. Nu stiu daca pot sa zic ca o tara e BUNA sau NEBUNA !!! Cred ca fiecare are problemele ei mai mici sau mai mari, cu care ne confruntam mereu. Eu zic ca ar fi mai bine pe Luna sau pe Marte poate........
LUNA1 - eu te primesc la mine, tu ma primesti la tine ?????? Eu nu am vazut inca Londra, poate nici tu Muenchen-ul.
Pe maine fetelor, imi sunteti foarte dragi si ma bucur ca ne-am intalnit.
Mereu am zis ca internetul a fost o inventie geniala !!!!!!! Si cred ca asa este din mai multe puncte de vedere.
Va pup si astept vesti bune de la voi.
9+
nikole spune:
Samadhi, vreau sa te intreb, te rog nu te superi pe mine...toate aceste teste ti-au fost recomandate, sau le faci tu din proprie initiativa pentru linistea ta?
Vad ca faceti foarte multe analize si teste, aici nu iti fac astia nimic...mie cred ca mi-au facut 6 analize doar, care au iesit bine si atat.
Dar sincer de la stresul ala cu rubeola, nu mai imitrebuie sa fac nimic,asa tensiune ca in sapt aceea nu tin minte sa mai fi indurat vreodata in viata mea.
bebika 12+
vacanta Filipine
vavanta Brasil
13+
valen spune:
Merci de raspuns Carla. Claucia, daca doresti mai multe detalii despre nasterea fetitei mele, iti pot da personal mai multe detalii pe pm, ca sa nu lungim subiectul asta prea mult.
samadhi spune:
NIKOLE - testele pe care le-am mentionat mi-au fost recomandate de medicul ginecolog, mi-a dat el o lista si eu sa-mi aleg ce vreau sa fac, astea sunt importante, zice el, dar eu nu sunt obligata sa le fac daca nu vreau, dar bineinteles ca le fac pentru bebe si CD oricum vreau sa am pentru ca asta doar acum pot sa am, ocazia se iveste o data in viata, si ma gandesc ca bebele va creste mare si poate va dori sa stie cum a fost in burtica mamei lui, cel putin mie mi-ar fi placut mult sa am asa ceva..... dar din pacate atunci technologia nu era asa de avansata prin anii 70....... asa ca va ramane ca amintire frumoasa acel CD. Sunt si alte teste care medicul mi le-a facut, dar care se platesc prin asigurarea medicala, cum ar fi si test de SIDA, eu nu l-am facut niciodata, asa ca l-am facut ca se plateste prin asigurare, asta asa ca in caz ca cineva greseste sangele sa dovedesc ca eu nu am avut nimic inainte.... Consider ca medicul e ca un preot, mergi la el ca ai incredere si ca iti doreste binele. Medicul meu mi-a mai dat o lista cu ce am voie sa mananc si ce nu in mare scris...... el se ocupa si cu homoeopathie, adica medicamente pe baza de plante nu chimicale.
Ziceau si fetele sa schimbi medicul, cauta in cartea de telefoane, poate dai de un altul mai bun. RESPECT pentru ca stapanesti limba japoneza, sotul meu spune ca e o limba foarte grea.
Toate cele bune ! Si ai grija de tine ! Daca mai ai si alte intrebari ...... nu ezita sa ma intrebi.
9+