Sa ramin in aceeasi casa ?

Sa ramin in aceeasi casa ? | Autor: Chirsta

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Ca sa nu scriu prea mult, pot spune ca eu si cu sotul meu am decis sa ne separam. Defapt decizia finala am luat-o eu din cauza ca nu ne potriveam, iar venirea copilului pe lume nu a facut decit sa ne departeze. Eu am cunoscut un barbat bun cu care as dori sa-mi refac viata. Acesta mi-a propus sa-i ofere o compensare financiara sotului meu pentru a prelua ipoteca de la el si a putea sa locuiasca cu mine si cu copilul in casa. Insa ma intreb daca e o idee buna sa continui sa locuiesc exact in acelasi loc, inclusiv cu aceleasi mobile si altele, in care am locuit cu sotul meu. Pe o parte imi zic ca ''nu e locul, e dobitocul'' (asa e expresia, nu vreau sa jignesc pe nimeni ). Pe de alta parte mi-e frica ca voi avea un blocaj emotional cauzat de faptul de a trai in aceeasi casa si de a dormi in acelasi pat cu noul partener de viata.

Cineva s-a mai confruntat cu asa ceva ? Si ce sfaturi mi-ati putea da ? Merci mult pentru orice sfat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Antoaneta1 spune:

Schimba mobila incet incet. Pentru inceput investeste intr-un nou pat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chirsta spune:

M-am gindit la toate astea, sa schimb decorul, patul si toate cele. Insa nu stiu daca un nou inceput nu ar trebui facut mai radical putin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYLLA spune:

Nu cred ca decorul e cel care ar tr sa conteze ci comunicarea cu noul partener.Nu ne-ai dat foarte multe detalii dar din cele spuse de tine mie nu imi pari prea sigura ca ai luat cea mai buna decizie.

dya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by Antoaneta1

Schimba mobila incet incet. Pentru inceput investeste intr-un nou pat.subscriu... doar cu o mica modificare: schimbati impreuna decorul. Sa nu se simta nici el amenintat de trecut. Poate il va deranja de ex. patul, sau lenjeria de pat, anumite obiecte comune cu vechiul sot- ex. bibelouri, etc...

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Eu am inteles ca aveti si un copil; pentru el ar fi ideal sa nu se schimbe prea multe deodata. E de ajuns ca nu va mai fi cu tatal lui, nu-i schimba si decorul, cel putin nu la inceput.
Cat despre tine, nu cred ca va avea asa mare impact faptul ca vei locui cu viitorul partener in acelasi loc ca si cu fostul.
oricum trebuie sa hotarati impreuna!


www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Nu cred ca vei avea probleme.
In casa in care locuiesc acum am avut o perioada in care am suferit foarte mult si chiar m-am mutat. De cate ori reveneam in vizita ma treceau fiori de groaza. Dar in momentul in care mi s-a schimbat starea de spirit si am uitat suferintele m-am mutat inapoi si casa mi s-a parut noua, primitoare.
Adica it's all in your head!

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Dc iti pui intrebarea asta inseamna ca nu te simti libera de vechiul ca sa traiesti cu noul.

El ar trebui sa fie primul care sa se simta deranjat, stresat, urmarit de fantome dar il poti linisti tu. Eu m-am mutat la sotul meu in casa in care a trait cu fosta prietena 8 ani. Sunt ok, datorita lui. Akuma ... dc tu intrebi asta, ma intreb si eu dc el era ok.

Buna sugestia sa mai schimbati cate ceva impreuna. Dar nu-i zi ca vrei sa scapi de fantome si ca simti ca incepi o noua viata si ai vrea sa schimbi cate ceva si in casa.

Zici de el doar ca e "una barbat bun" ... Doar atat??? E suficient ca sa te trezesti in fiecare dimineata cu el ... pentru multi ani (multi, cel putin teoretic).

Cati ani are bb?
Te pupam si suntem langa tine.Never say NEVER.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Eu cred ca depinde de tine, de temperamentul tau, de felul tau de a fi; tu stii cel mai bine ce trebuie facut ca sa te simti ok.
NU exista doi oameni la fel, deci parerile vor fi foarte impartite aici, la fel si argumentele.

Unii oameni, chiar daca sunt fericiti, nu se pot desprinde usor e amintiri si de trecut. Altii insa, sunt gata sa o ia de la capat maine, fara sa se uite inapoi, fara sa se mai gandeasca la ce a fost si cum a fost. Depinde in ce categorie te incadrezi tu.
Eu una, daca nu as avea posibilitatea sa schimb locuinta, as schimba macar mobila si designul casei; pentru ca ma cunosc, si stiu ca nu as rezista altfel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:


Chiar daca o sa schimbi decorul ,"ceva" tot o sa ramina de la fostul.
Eu cred ca e mai bine sa locuiti intr-o alta casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Christa dragutza eu stiu ca ai dat peste un baiat bun dar te rog sa nu il lasi sa i-a ipoteca de la casa pana nu te casatoresti cu el.In primul rand poti sa rami pe drumuri tu si cel mic,am intilnit atitea cazuri.
Ideal dupa parerea mea ar fi sa te muti, pune casa la vanzare cu sotul tu ,impartiti bani si fiecare cu drumul lui.Apoi daca doresti poti sa cumperi o alta casa cu noul prieten desi eu una nu m-as grabi.As sta la rent sa vad cum merge relatia pt un timp si apoi as decide.
Dar asta as face eu, tu faci ce crezi ca este mai bine pt tine.
Sa auzim de bine.

Mergi la inceput