Mamici de ianuarie-februarie 2007 (56)
Raspunsuri - Pagina 26
lizzy spune:
Catalina, tu intrebai de cantitatea de lapte, iarta-ma dar nu am retinut varsta lui Matei... Al meu fecior a implinit 1 luna acum cateva zile si il las sa doarma cum doreste. Are si somn de 4 ore si de 2. Ii dau sa pape cand cere - are 6-8 mese/zi si ii dau 100-130ml formula pt ca altfel varsa, este prea lacom. Pediatra mi-a zis ca maxim pe zi sa pape dublul greutatii lui. De ex. Marc are acum 3600g (s-a nascut la 2650g), deci sa bea max. 720ml lapte/zi. Nu stiu insa daca e o regula generala.
Salina, sunt si eu in situatia ta, prinsa intre doi copii, un sot si o casa de intretinut si oricat de dragi imi sunt fetele de pe forum, am atat de putin timp liber... Macar citesc, mai invat si eu una-alta...![]()
Aventura, ce mai program ti-ai tras! Iti doresc sa ai un bb cuminte ca sa-ti poti indeplini planurile! 
Diana & Co
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
Messa spune:
dianamizzi, asta cu mirositul nici nu incape vorba, o so facem si noi, nu doar la inceput, dar de fiecare data cand mai plimb bebelusa prin casa in landou sau cand vin cu ea de afara, sa se obisnuiasca mimozele cu mirosul ei si sa invete in timp ca e "de-a casei".
Mai fetelor, daca treaba cu probioticele se adevereste, mai ales ca dupa studiul ala se pare ca nu e vraja, va dati seama ca am putea avea prima generatie de bebei "colic-free"?
aventuro, am niste emotii, pai numai maine nu-i poimaine! Adica numai luni nu e marti si eu marti dimineata la 8 ma prezint cu tati de bebe, mama lui, vecina mea si cu burta la taiere!
gio, "Biotics Baby" se cheama? Se gaseste la farmacii? Lactobacillusii sunt super buni, ar mai trebui L. reuteri si ar fi ca in studiul alora...
adinush, mai bine intrebi medicul?
sraluca spune:
DIANA pediatra mea ne-a pus sa ii dam ceai ca incet incet sa ajunga la 160 ml capacitatea stomacului. Dar deocamdata 120 ml sunt de ajuns. Cateodata nici astia nu ii inghite. Si nici ceai nu prea ii dau deocamdata. Am incercat cu baby drink dar a inceput sa faca un fel de colici adica el si in timpul mesei si dupa masa trage "basinute". Dupa baby drink se chinuia groaznic si se stramba teribil si dura jumatate de ora pana se linistea. Asa in 5 min tragea niste bubuirli si rezolva problema. Acum am luat Humana de fenicul dar se cam stramba la el. O sa incerc si ceva de fructe sau de musetel. E cam fitos individul.
sraluca
Mihai Alexandru 25.12.2006
aventura spune:
Messo, noi punem galeria la treaba de azi sa te incurajam! Hai ca scapi de burta! ![]()

Sa stii ca sunt tare interesata de subiectul probiotics! Daca ai noutati baga!
Adinush, sar'mana 
Dianarus
, eu o sa am ajutor si o sa am cu cine sa las 1-2 ora copilul. Mai mult, la 2-3 luni intentionez sa aduc bona macar cateva ore pe zi. Cu alaptatul, vazand si facand..
Nadiuta
, tare mi-ar placea sa ne intalnim si sa nastem impreuna!!! ce zici? 
Aventura
36+ cu
Antonio
aventura spune:
Messo, poate dai si de numele produsului ala care contine ambele bacterii, poate pun pe cineva de-afara sa cumpere...
Aventura
36+ cu
Antonio
maria72 spune:
Gio, mercic
.
Fetelor azinoapte am experimentat un travaliu fals. Adica de la ora 2 la 3 eu am inceput sa simt durerile facerii, intepaturi in mijloc, dus la toaleta facut de toate..., dureri la 4-5 minute. Am crezut ca gata, dar pe la 3 s-au oprit. Ma si gandeam, ma ridic fac baie pe cap, ca sa fiu proaspata, ma rad, tot ca sa fiu proaspata..., dar la ora 3 stop. Voi ati auzit de travaliu fals care cica e cu cateva zile inainte de nastere (n-am apucat sa beau ceai de zmeur, deci nu e de la el).
Alinus25si eu beau apa toata ziua si toata noaptea, am glicemia mult sub limita, eu zic ca nu are ce sa fie, decat ca cere organismul. Asa ma trezesc si eu noaptea la fix o ora, spre ziua mai rar la 2-3 ore.
maria 38+
anis spune:
Gio , merci de intrebare..
Inca nu sunt bine...dar sper ca voi fi.am gasit ceva de la plafar care ma ajuta cred..cel putin asa mi se pare.
Eu burtiera n-am purtat la prima sarcina si rau am facut, pt ca burta s-a retras ffffffffff greu.Acum vad ca e o amre deosebire..dupa doar 10 z, e super, o sa va pun poze daca vreti.
Adinush, mie dr mea pediatru-neonatolog , mi-a interzis actegoric sa port marsupiu pana ce copilul nu sta in fund ,fiindca ii fortez coloana.Stiu ac majoritatea pun copilul dar din punct de vedere medical nu e indicat.Acum fiecare face ce vrea.Eu n-am folosit nici premergatorul, de ex si Ingrid a emrs perfect , adica fara s acalce pe varfuri, de fapt eu am mers pe principiul dezvoltarii naturale ,fara s-o fortez cumva.
Eu am un marsupiu nou nout...nefolosit..daca il v
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Messa spune:
aventura, mercic de galerie, dar sa se mai odihneasca majoretele pana marti dimineata, ca nu vreau mai repede de atunci! Am calculat eu dupa toate zodiacele si feng-shuiurile ca aia ar fi ziua si ora cea mai buna, asa ca NU MAI DEVREMEEEEE!!!
Catalina spune:
Dianarus, multumesc pt precizari. Bebele meu are azi 3 saptamani si mananca 120 ml de lapte la fiecare masa, 5 mese in 24 de ore. Joi cand l-a cantarit dra avea 3,800. El saracutul mai plange de foame dar mie imi e frica sa ii dau ca imi e sa nu vomite. E si el lacom. Acuma la ultima masa i-am dat 150 ca plangea rau. Cred ca va trebui totusi sa mai suplimentam nitel.
Ceai mi-a zis sa nu ii dau deloc. Nu prea stiu ce sa fac, vad ca voi ii dati ... .
Intrebare: voi cum curatati gurita cu glicerina cu stamicin/nistatin? Ca mie mi-a aratat sa pun o compresa sterila pe un deget si sa il sterg in gura dar nu reusesc ... . Voi faceti asta? Cum va iese?
Cata
oana_bucur spune:
Messa...serios cu dimineata de marti??? E o zi buna ptr bebi?
Noi am fost ieri la doctorel si ne-a controlat...a zis ca bebe e extraordinar de jos, ca firul cerclajului e intins si ca marti dimineata ne intalnim la maternitate sa il scoatem ca sa evitam ruperea colului.Diferenta este ca azi il simt mult mai jos...aproape ca mi-e teama sa nu iasa dintr-un zvac...daca va imaginati il simt miscand usor exact deasupra osului pelvisului...deci e la gura...cred ca ata il mai sprijina sa nu iasa. Asa ca ne-am pus la pat ca sa incercam sa ajungem pana marti dimineata. Mandrul meu nu mai pleaca la buc in conditiile astea...va munci de aici din bv. Parca am avut o retinere cu ziua de marti cand am iesit de la doctor...caci pe moment n-am resimtit. Eh...deja bat campii.
Ne bucuram ca am ajuns la termen (azi implinim cele 39 de sapt setate)...acum mai speram sa evitam o posibila rupere de col deloc binevenita ptr o urmatoare sarcina.
Vom vedea...incercam ce putem...restul va fi cum va fi.
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
38+