Mamici de ianuarie-februarie 2007 (56)
Raspunsuri - Pagina 24
dianamizzi spune:
buna dimineata mamici si gravidute! felicitari tuturor!
ANIS sau cine stie ... voi de la ce varsta incepeti sa dati tratamentul pentru colici? ANIS, am vazut ca tu ai zis ca ai inceput deja sa ii dai sab simplex. eu am fost la pediatru si am intrebat de asta pentru ca mi se pare ca bebelusa mea are deja dureri de burtica, se foieste cateodata, intinde din picioare, parca e nervoasa... si mi-au spus mai multe persoane ca asa incep colicii...
pediatra mea mi-a zis ca e prea mica sa incep sa ii dau ceva, aici sunt niste picaturi INFACOL. ca ... pana nu tipa cel putin 15 minute fara oprire sa nu imi fac griji!!! 

ea o fi vreo din asta hippie care nu vrea medicamente dar nu ii tipa ei in urechi. doamne fereste sa urle si un minut fara oprire...
i-as da si eu ceva, da si de la farmacie mi-au zis ca trebuie sa am bilet de la doctor. uf...
ce sa fac?
CATALINA - ce norocoasa esti ca doarme bebe asa de bine! nu trebuie sa iti faci griji despre program... iar 3 ore ar fi cam putin de dormit daca ii da formula. bebe doarme vreo 4 cred. la san se trezeste mai devreme. stai linistita si bucura-te de orele de odihna 

MESSA si fetele cu pisicute - am citit acum ceva zile ca se vorbea aici despre pisici si am zis sa spun ce am facut noi cu a noastra.
ne-au sfatuit si pe noi niste prieteni care aveau 2 pisici si cand au adus fetita acasa au tinut-o complet izolata de ele si astea au devenit geloase moarte, au inceput sa faca caca si pipi pe jos peste tot prin casa si au ajuns in curte afar pana la urma ca nu se mai putea. apoi le-a zis un veterinar cum trebuia procedat: imediat cum aduci bebelul in casa lasa pisica sa il miroasa, ca e curioasa si sa vada de la inceput ca a venit cineva nou pe teritoriul ei.
noi asa am facut, cum am intrat cu thea in scaunul de masina l-am pus jos , a venit maya, a mirosit ce e acolo si a plecat ca ii era cam frica. bineinteles ca in dormitor nu intra, a inteles ca nu are voie. dar cand iesim de acolo vine, se uita de la distanta, ii place sa stea sa se uite asa lung. da nu face nimic si nici nu e apropie de ea . e bine, acum s-a obisnuit si e ok. si cam asta. ![]()
avem si noi poze : www.dropshots.com/dianamizzi
o zi frumoasa!
diana si thea (2 ianuarie 2007)
eli1977 spune:
Neata la fetele mele,
albinutelor harnicute, dar ati scris ieri nu gluma...Eu am fost taaare necajita ieri ca nu a vrut deloc afurisitul de net sa mearga si abia acum ma duc sa citesc din urma, sa vad eu ce-ati mai invartit voi pe aici....
ASA.....A NASCUT MIHAELA...felicitari mami Mihaela, sa-ti creasca mare si voinic Robert Andrei!

Bine ai revenit acasica Lili!cum e cu doi bebe in casa?mai ai timp sa respiri?cam cat de des papa bebe2?
Fetelor, am avut niste cosmaruri asta noapte ...groaznice...mai bine nu va povestesc...
Constat cu uimire ca am niste stari de o ciufutenie maxima, nu mai am rabdare, nu stiu ce as vrea, sunt sucita rau...Vreau sa vina bebe mai repede, asta vreau de fapt..
Daca mi se intampla eu pe cine sa anunt?imi da cineva un nr de tel?
eli1977 spune:
A!daca sunteti interesate, au reduceri la Miniblue;eu am fost ieri la cel de la Favorit si am luat niste lucruri tare dragute, la jumatate de pret si am si tras o "conferinta"cu mamicile intalnite pe acolo, despre bebici, alaptari, din astea de dupa....cred ca am stat 2 ore in magazin dar mi-a placut maxim!!
Eli 38s+ 3z
criss68 spune:
Neatza!
Vin si eu sa semnez condica! V-am citit si ieri, dar abia noaptea am avut timp sa postez insa nu-mi mai mergea netul atunci 
.
In primul rand felicit proaspetele mamici.
Bits, si eu m-am gandit ca ai nascut dar nu ai avut cum sa anunti. Felicitari!!! 

Sa va traiasca Amon Mateus, sa fie la fel de dulce si cuminte precum Kenzo, sa fie norocos si sa va aduca numai bucurii.
Roandre, FELICITARI!!! 

. M-am bucurat ca in sfarsit scapi, tare neplacuta sarcina ai avut, dar uite ca totul s-a terminat cu bine. Va doresc in continuare ca Robert Andrei sa va faca viata fericita, sa fie sanatos, dragastos si norocos.
Ce am facut ieri s-a chemat clar "nesting", abia joi se facuse curatenie in casa, eu m-am apucat iar. Cred ca de-aia nu se naste copila mea ca nu e totul perfect - sta-mi-ar perfectiunea in gat! Insa acum arata si casa mea a casa de om, exceptand niste piese de mobila pe care le vom achizitona mai tarziu din cauza de bani. Esential este ca nu mai am obiecte prin cutii, pe care nu mai suport sa le vad realmente.
Mai am de pus niste lipiciosi pe perete si doua etajere, prima se face rapid, a doua se poate oricand, chiar si in lipsa mea. M-am apucat chiar sa-i tricotez mandrei un puloveras, poate o ademenesc sa vina odata. Adevarul ca la ce preturi am vazut si mai bine-zis nu prea exista pt copii asa mici, eu zic ca merita. Insa efortul pe care l-am facut a amplificat edemele mainii, azi am degetele mai imobile ca niciodata.
INtreba intr-o cineva dintre noi de semne prevestitoare nasterii. Vorba Oanei_bucur, nu e decat un element de stress in plus. Eu daca azi am DPN-ul va dati seama ca de cateva zile sunt trecuta de fiori la fiecare miscare, contractie, intepatura etc - iar contractii am din greu. E o asteptare destul de neplacuta. Ca sa treaca timpul ma apuc de tot felul de treburi pe care ulterior mi-e teama ca nu am timp sa le termin. Seara de asemeni sunt atat de obosita incat nu mi-as dori ca in loc sa dorm sa ma ocup cu pregatirile de nastere si apoi cu nasterea. Imi mai e teama sa nu ma apuce direct contractii dureroase cu frecventa ridicata incat sa nu mai am timp sa-mi pregatesc nimic. Mi-e ciuda ca nici nu ma odihmesc suficient, nu stiu cum fac.
Shine, peridurala = epidurala. Si pe mine a inceput sa ma streseze ideea daca nu prinde bine in special daca fac cezariana cu epidurala. Va dati seama ce ar insemna??? Adinush, merci de pont! Sper sa raspund la comenzi in momentele acelea, sa nu fiu atat de emotionata incat sa fac exact pe dos decat ar trebui.
Levi, sper sa mai rezisti o saptamana macar, dupa aceea fie ce-o fi. Cred ca ar fi bine sa folosesti dupa nastere o burtiera, nu atat pentru silueta ci pentru coloana - te-a solicitat f mult sarcina asta. Ma scuzi daca iti spun ceea ce stiai deja.
Alinus25, foarte bine faci ca bei apa. Si mie imi e sete, dar mi-e lene sa beau apa si m-am cam invatat asa.
Ce putine burtici am mai ramas!!! SE simte, uneori e asa pustiu pe forum...
V-am pupat si va astept cu vesti proaspete!
criss
39+ cu
Ligia
LEVI spune:
Catalina,
multumesc pt raspuns.
Am pus intrebarea in legatura cu trusa de epidurala pentru ca ieri o prietena,tot pacienta Dr Radoi,mi-a spus ca si-a cumparat de la Municipal cateter epidural cu 700 000 lei(vechi) si anestezicul cu 300 000 ,deci total un milion.Ei i-a spus Dr ca incearca intai cu nastere normala si daca nu merge ii face ceza.
Eu stiam de la tine cat ai dat pe trusa si m-a mirat diferenta asta de pret.A ta continea si anestezic sau nu ?Ei nu prea vroia farmacista sa-i dea anestezicul.Zicea ca il au in spital,dar a insistat ca sa fie sigura si oricum 300.000 lei nu era asa mult.
Ma gandesc si eu acum ca probabil o fi vreo diferenta intre trusa de epidurala pt nasterea normala si cea pt ceza.Ca altfel nu-mi explic de unde un milion in plus.Nu de alta dar n-as vrea sa iau o trusa care sa nu fie de folos.
In legatura cu centura postnatala,voi de unde ati cumparat?
Eu am vazut pe un site una de la Chicco,dar nu stiu cat e de buna.
Poate cineva sa-mi recomande o centura mai de isprava?
Si inca ceva,la cat timp dupa cezariana ai voie sa pui centura?
Luminita
35+ 
si
Daria
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
aventura spune:
Buna fetele, neata!
O cafelutza ceva?? 
Mihaela
, felicitari pentru bebe!!!!! Bravo mamico! Sa va traiasca si sa fie sanatos!
Ylilimic
, bine ai venit acasa! Chiar, cum a reactionat Matei? Ca stiu ca aveai temeri ref. la asta...
Dianamizzi
, ce frumosi sunteti!! Fata draga, ti-a zis cineva ca semeni mult de tot cu Demi Moore??
Meg
, poate reusesti sa afli ceva de probiotice..
Criss
, lasa si tu curatenia aia o data si odihneste-te, mai plimba-te putin pe-afara, uite ce frumos e! (cel putin in Bucuresti, nu stiu pe la Iasi...) Faci pariu ca vine fata ta in maxim 5 zile? ![]()
Chiar ca suntem putintele pe aici in ultima vreme..proaspetele mamici de abia au timp sa rasufle!
Catalina
, felicitari ca ti-ai revenit cu moralul! Se simte ca esti muuult mai bine!!
Aventura
36+ cu
Antonio
criss68 spune:
Levi, din cate imi amintesc de la Catalina, trusa ei era si pt epidurala si pt rahianestezie. Adica se poate monta cateter epidural (ceea ce la rahi nu se face), prin care se vor introduce ulterior noi doze de anestezic daca ai dureri. Rahianestezia se face cu un ac mai subtire in spatiul subarahnoidian, iar cea peridurala cu un ac mai gros in spatiul peridural (din apropierea durei mater). Cu aceasta trusa ai cam de toate. Pt organism cumva e mai buna anestezia peridurala pt ca nu-ti penetreaza membrana meningeala, dar rahianestezia are un efect mai rapid. Cam astea sunt problemele, sper ca nu am furnizat informatii eronate, nu prea am avut probleme cu memoria dar e posibil sa mai fi zapacit un pic termenii de anatomie.
Cam din a treia zi poti folosi burtiera, dar intrebi medicul mai bine. Eu am o chestie (un fel de brau dintr-un elastic f lat) pe care o purtam pt durerile de coloana dinainte de sarcina (sper sa ma mai cuprinda) peste haine. Nu stiu daca as suporta ceva cu tot cu chilot cel putin la inceput cand va fi o aventura sa te duci la baie oricum. Daca consider necesar imi cumpar ulterior una pe care s-o port si pe strada, in functie si de noile mele dimensiuni. Poate iti vor raspunde fetele care deja si-au cumparat - de la ce firma. Eu as inclina spre Triumph daca nu e exagerat de scumpa. Si Chicco poate fi f buna, de fapt nici nu stiu ce inseamna buna sau rea. La fata locului vezi daca strange bine sau nu, pt mine e important si materialul - sa nu-mi produca iritatii.
criss
39+ cu
Ligia
aventura spune:
Levi
, eu mi-am luat burtiera din aia f. lata cu arici speciala dupa nastere de la Sensiblu, de la o firma care produce asa ceva. O poti regla dupa cum te simti mai bine. Nu am incredere in Chicco, care nu sunt specializati pe asa ceva! Sa stii ca si la ceza iti da voie sa porti burtiera chiar de a 2-3 zi..Cred ca e important sa nu mai ai cateterul ala infipt in spate..in rest operatia este clar cu pansament si oricum nu te strangi imediat atat de tare..o ajustezi dupa nevoie!
Alinus, eu cred ca bei multa apa acum tocmai pentru ca inainte nu bagai prea mult si iti cere organismul! Lichidul amniotic se inlocuieste des si ai nevoie de resurse lichide cat mai multe! Foarte bine, baga la greu! Glicemia ta e ok, nu-ti mai face atatea probleme! 
Aventura
36+ cu
Antonio
kateryna spune:
Mihaela, felicitari mamico! Sa va traiasca printul!

Lilisor, 

bine ati revenit! Cum a fost intalnirea dintre puiuti?
Nu mai stiu cine zicea de ceza cu rahie, eu asa am facut. Nu mi-a mai facut si epidurala ptr ca nu am cerut eu. Durerile dupa anestezie au fost suportabile, mai greu la partea cu ridicatul din pat ca eu aveam si spatele defect
si la injectiile cu oxitocin, dar in mare a fost ok.
Edit: Aventura, mie mi-a dat jos pansamentul la cezariana a 2-a zi dupa operatie (marti dimineata, operatia fiind facuta duminica) si a fost super ok.
Kateryna si
Anelin-George (7 ian 2007)
aventura spune:
Messo, cat AMR? azi si maine haaa??? Ti-e frica??
Shine, am auzit si io ca filmul ala e o tampenie..
Aventura
36+ cu
Antonio