Rep. Dominicana
Raspunsuri - Pagina 3
Moira spune:
Buna, ma bucur ca am gasit acest subiect pentru ca este exact ceea ce ma intereseaza. Acum caut destinatii de vacanta, insa noi avem concediu abia in iunie. Aveti idee cum este in iunie in Rep. Dominicana? Am inteles ca din mai pana in decembrie incepe sezonul ploios, chiar al uraganelor si ca nu este chiar indicat de mers acolo, mai ales la Punta Cana, din cauza curentilor.
Dar de Aruba stiti ceva? Cica ar fi cea mai ferita insula.
Multumesc mult.
Moira
anka-maria spune:
Dana N., la ce te referi cand spui viza de Germania? Ca si eu am carte de sejour pe 1 an in Franta si cei de la consulat mi-au zis ca-mi trebuie viza si costa 120 euro!!!
Plus ca dureaza pana o obtin deoarece trebuie sa trimit o gramada de acte prin curier (mai costa si ala) si ajung la 300 de euro numai vizele. Astia chiar sunt tampiti rau!
Adica eu avand carte de sejour pe 1 an as putea sa scap de viza asta si sa merg ca orice cetatean francez?
---------------
Just me
Cricor spune:
Moira, mergeti in Panama. Acolo n-au uragane. Niste prieteni au fost la Royal Decameron si mi-au spus ca a fost superb. am vazut si eu poze, intr-adevar foarte frumos.
Corina
Podeanu spune:
Moira, Aruba e o insula mai mica dar mult mai scumpa.Si vad ca vii si din Ro...
Si noi am hotarit anul asta ptr Punta Cana, in iunie , la Gran Bahia. Am citi numai lucruri bune despre mincare, plaja, entertainment.
Nu stiu cum e in Rep. Dominicana dar in Cuba apa nu e potabila, in Jamiaca era filtrata, de aia recomand sa aveti cu voi medicamente de diaree in caz de ceva.
Dana si gemenii
Voiculestii
Moira spune:
Merci mult pentru sfaturi. Eu plec de fapt din Belgia catre destinatia respectiva (inca deliberam) si diferenta de pret intre Rep Dominicana si Aruba sau Cuba este destul de mica, cam 250 Euro in plus pentru Aruba, asa ca merita incercat.
Problema mea este daca e bine sa mergem in perioada asta a anului (iunie-iulie) pentru ca incepe sezonul umed (la ei e un fel de extrasezon, e cald, insa cerul este acoperit cam toata ziua si ploi sunt zilnice dar de scurta durata). Cel putin asa mi-au spus la agentie si am mai citit pe net.
Acum insa caut despre Panama, ca nu se stie niciodata.
Moira
Podeanu spune:
Moira , chestia cu vremea e relativa si e si dupa norocul fiecaruia.
Noi am fost in noiembrie in jamaica si din 7 zile o singura zi ne-am trezit cu soarele pe cer. In rest innorat, ploua cu galeata 10 minute fix dupa care norii treceau repede si iesea soarele. Asa a fost tot concediul. dar cind era numai soare era rupere , de abia calcai pe nisip.
daca nu e asa mare diferenta, eu zic ca merita incercat Aruba.
Mi-am amintit cine a fost acolo... denisam .Are poze cu gramada la semnatura.
Dana si gemenii
Voiculestii
Denisam spune:
Dana-tocmai vroiam sa-tzi spun ca ARUBA- de fapt insulele ABC sunt celebre pt faptul ca nu au uragane si nu sunt f. scumpe, noi am mers in sept 2004 in Aruba si am dat pe 2 sapt 1700cad, all inclusiv de pers, si nu mi s-a parut scump la vremea aia-si a fost superb- eu bauturi asa adevarate ca alea si servicii si insula curata si civilizata(doar e olandeza nu?) si autobuze asa de faine si impecabile ca orar nu am vazut in nord america.Nu mai zic c amincai la restaurnat a la caret italian oricand is micnare super faina, plaja si apa de vis- merita, chai rplanuim sa mergem in Bonaire si inca o tura cu copii in aruba si St. Martin merita vazut si nu e scump.
Noua -Dominican Rep si Mexic si Aruba ne-au placut mult, cuba-nu prea si o sa mergem si noi la sf lui martie, inca nu am decis destinatzia ca vrem sa facem o gasca, dar nu ma risc in cuba gravida ca am auzit o groaza de cazuri nasoale despre sistemul lor de sanatate-au ciuda pe americani si ii trateaza f. prost.
Bafta tuturor cu concediile!
Denisa
Denisa 18 w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
simonab spune:
Buna la toata lumea,
Vreau sa va multumesc celor care mi-ati raspuns, am tot cautat disperata sa fie totul bine si hotel si avion ....
Din pacate la noi a intervenit boala si operatia tatalui meu si nu mai putem pleca in vacanta la Punta Cana (asa cum ne dorisem atata). Sper sa fim cu totii sanatosi si poate plecam la anu'. Pana atunci o sa va citesc si sper sa aveti vacante frumoase si sa povestiti cum a fost.
va multumesc si vacante placute tuturor cu vreme buna
dana n. spune:
quote:
Originally posted by anka-maria
Dana N., la ce te referi cand spui viza de Germania? Ca si eu am carte de sejour pe 1 an in Franta si cei de la consulat mi-au zis ca-mi trebuie viza si costa 120 euro!!!
Plus ca dureaza pana o obtin deoarece trebuie sa trimit o gramada de acte prin curier (mai costa si ala) si ajung la 300 de euro numai vizele. Astia chiar sunt tampiti rau!
Adica eu avand carte de sejour pe 1 an as putea sa scap de viza asta si sa merg ca orice cetatean francez?
---------------
Just me
Ma refer la drept de sedere aici,cu domiciliu.Si noi ne-am interesat la ambasada si nu a fost nevoie de prea multe.Dupa cum am mai spus ,viza(carte de turist) am obtinut-o pe aeroportul din Punta Cana.Eu imi amintesc de 30 euro de pers.,sotul zice ca 10 dolari.nu mai stim exact,dar nu a costat asa mult .
Asa ar trebui sa fie si in cazul vostru.
Apropo...am cunoscut in Dominicana ,o romanca venita din Romania acolo, si nici ea nu a avut nevoie de viza luata din ro.La fel ca in cazul nostru.
------------------------
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207" target="_blank">Cununia civila www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3374760" target="_blank">Nunta noastra www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3545232" target="_blank">Luna de miere-Rep.Dominicanawww.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3897115" target="_blank">Cuba
khristin spune:
Dana n, m-am uitat la pozele tale, tare frumoase sint , si am observat ca ati stat la acelasi hotel la care am stat si noi in Punta Cana, poti vedea pozele mele....ce mica e lumea ...plaja din Punta Cana mi-a ramas mereu in suflet
Cristina
noi si poze mai noi