Naturiste si homeopate (28)
Raspunsuri - Pagina 22
miki-miki spune:
MRL merge sa iei Omega3 cu AC si pe timpul stimularii. Eu stiam ca e bun si in sarcina dar acum ca zisa Chivuta ca nu ar fi bun mai tb sa ma interesez. Iti dau eu raspunsul pana ramani graviduta.
De maca iti raspund pe PM.
Miki
MRL spune:
Fetelor, ceaiul de cretisoara se poate lua pe timpul stimulari si dupa ET? Din cate am citit este bun pt fixarea sarcinii. Voi ce recomandati?
Pupici
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by miki-miki
Adimercedes multumesc pt link. Tu cate pastile luai pe zi de ulei de peste? Ti-am cerut link-ul sa vad concentratia sa caut de aceeasi concentratie si pe aici. Am gasit ceva pe site-ul de unde se cumpara si Vitex-ul . Ii spune EPA.... .
Miki, eu am inceput cu 2 capsule / zi, timp de o luna. Apoi am ramas la 1/zi, dimineata, pe stomacul gol, cu multa apa (uleiul de peste e solubil in apa, iar daca bei multa apa nu iti vine sa il ragai sau nu simti miros de peste, cum am auzit mai auzit in unele cazuri). Si am tot luat vreo jumatate de an, inainte de vestea buna .
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by chivutamonica
Adi,iti multumesc pt. intrebare ,sunt mai bine ,miine merg dinou la doctor pt a-mi prescrie o reteta pt. colesterol.
Ce sa-ti spun eu referitor la uleiul de peste ,probabil este indicat si in timpul sarcinii dar pe cutie scrie asa:daca esti insarcinata te opresti si consulti un medic,pe majoritatea am vazut inclusiv si pe cele prenatale.Medicul trebuie sa stie daca mai este necesar sa continui sau nu,asta-i explicatia cred.
Tu cum te mai simti,sper sa fi mai bine si sa ai o sarcina usoara,ai grija de tine.,MONI
chivuta
Moni, scumpa, iti tin pumnii la medic. O sa se regleze colesterolul, o sa vezi. Ti-au spus medicii din ce cauza ti s-a marit? Ca tot trebuie sa fie o cauza, mai ales daca ziceai ca ai mare grija la ce mananci...
Eu am fost ieri la gine, dar efectiv am uitat sa il intreb de uleiul de peste , am avut asa o stare de stres amestecat cu ingrijorare si agitatie, ca am uitat complet si de asta, si de sport. O sa dau un telefon...
Eu ma simt bine, cam ametita, dar poate e si de la vremea innorata de vreo 2-3 zile. Si m-a apucat acum brusc o pofta de ceai de napraznic, de nu va inchipuiti . Eu care imi indusesem psihic ca trebuie sa il beau si ca e acceptabil si ca sa il pot tine in stomac il beam fierbinte si f repede, acum il poftesc , dar stiti cum??? Ca as bea o galeata. Cred ca imi fac o cana pe diseara, ca altfel o iau pe ulei. Ma mangai cu ideea ca organismul meu face faze din astea cand are musai nevoie de ceva (mi s-a mai intamplat anul trecut cu scoici si cu alge marine)...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by MRL
Miki, . Ai un PM.
Zmeur NU,
Omega 3 DA
Eu m-am ferit pe toata perioada cat sunt pe AC sa iau ceva naturiste. Am luat doar acid folic. Merge sa iau Omega 3 cu AC?
MRL, asa cum a zis si Miki, merge sa iei Omega 3 cu AC, mai ales ca Omega 3 protejeaza ficatul, pe care AC il cam fac prastie.
Referitor la Omega 3 in sarcina, am pus pe paginile anterioare un link catre studii despre asta si ca e ok in sarcina, DACA se ia in limitele sugerate, adica aprox 2g/zi.
Eu stiu ca ceaiul de cretisoara e bun si la stimulare, deoarece nu influenteaza hormonal neaparat, ci pregateste endometrul si in general organismul pt sarcina.
samburici
antosit spune:
Am reusit sa fac si eu comanda pt. VITEX (Miki) dar mai am o dilema, il trimit prin posta sau pritr-o firma de curierat......si cam in cat timp?
Anto
miki-miki spune:
Antosit prin posta in aprox 2 zile lucratoare.
Adimercedes eu pt sot iau omega 3, nu pt mine. Pt: colesterol, stres, oboseala, infertilitate si un inceput de psoriazis. De parca nu erau prea multe
Am citit pe net si am obs ca la produsele pe care scrie ulei de peste si nu contin omega 3 se rec si in sarcina iar la cele care au omega 3 nu se rec in sarcina. Totusi nu mi-e clara treaba asta. Intreaba dr tau de omega 3 nu de ulei de peste.
MRL inca nu sunt hotarata pt Szeged. La mine sunt muuuulte pb. Totul depinde de o biopsie testiculara pe care dc o face la Buc si se gasesc tb sa facem tot acolo FIV-ul ca nu pot sa plec cu in buzunar la Szeged. Ma interesez de dr care face biopsii la Szeged si dc e bun poate facem acolo biopsia. Imi place tratamentul de stimulare de la Szeged si de aceea ma tenteaza mai mult.
De cretisoara inca nu am aflat nimic
Miki
MRL spune:
miki, . Oare nu ai putea sa vorbesti cu un dr. de la noi sa mergi pe o schema asemenatoare cu cea de la Szeghet? Stiu ca si la noi se merge pe mai multe scheme de stimulare, daca dr. vede ca sti cate ceva despre aceste medicamente sunt sigura ca ar fi receptiv la cererea pacientei. Bine, acum depinde si peste ce dr. dai ... Eu cred ca rezolvare la problema ta exista si la Szeghet, important este sa mergi sa faci FIV-ul acolo unde te simti tu in siguranta, acolo unde simti ca poti merge pe increderea medic-pacient. Te pup si vorbim
Adimercedes, pe burtica mica. Am sa merg momentan asa cum mi-a spus si Miki pe Omega 3 in paralel cu AC. Voi incepe si cu ceaiul de cretisoara inainte de stimulare cu cateva zile dupa intreruperea AC, pe toata perioada stimularii si dupa ET. Dar, inca nu sunt hotarata 100% la Maca. Parca as mai avea nevoie si de alte argumente pozitive in favoarea ei, sa fiu sigura ca ma poate stimula bine in combinatie cu stimulentele date pt a obtine foliculi viabili. Din cate am inteles nu este bine sa iei Maca cu AC, inhibitori (dipherelyn). Am citi ca multe fete fac inhibare cu dipherelyn din ziua 21 a CM si parca nu se recomanda Maca in acea perioada pt ca aceasta stimuleaza ovarele sa produca.
Dupa prima experienta avuta la FIV cand in urma stimularii din 6 folicului nu am obtinut nici un ovocit, acum as sufla si in iaurt ca sa decurga totul bine. Maca as vrea sa iau pentru obtinerea de folicului viabili, endometru bun dar si pentru ajutarea embrionilor la implantare si sustinerea sarcinii.
Ceaiul de cretisoara am vazut ca este bun pentru multe asa ca o sa imi impun indiferent de ce gust o sa aiba sa il beau cu cea mai mare placere. Dar, cam cat as putea sa beau, am restrictii - 2 -3 cescute pe zi, 1 litru sau cat pot? Pentru ca din cate am inteles dupa ET se recomanda 3 litri de lichide pe zi.