Naturiste si homeopate (28)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns galuscuta spune:

Fetelor , eu am luat 20 de zile MACA cate 2 pastile de 2 ori pe zi ,acum am facut pauza 10 zile dar am intarziere de rusi de peste 12 zile.Am luat si 5 zile Duphaston sa-mi vina rusii .Ar trebui sa incep iar de maine alta cura cu MACA dar e bine s-o iau avand in vedere intarzierea?

galuscuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

MRLhai sa-ti spun cate putin din ceea ce cred eu. Nu tb sa iei litera de lege ce zic eu acum, ci ca o parere a mea .
1. Cretisoara nu stiu sigur dar parca e progesteronica. Dc este nu cred ca e bine sa o iei pe per tratam de stimulare deoarece da tratamentul peste cap. Eu ti-am spus pe PM ca ar fi bine sa o iei imediat dupa punctie si in continuare pana ce se fixeaza bine sarcina .
2. Omega 3 sa o iei pana la ET pt ca nu stim sgur dc e indicata si in sarcina. Mai cercetam
3. Maca e un reglator hormonal , contine niste aminoacizi dar nu are actiune direct hormonala (d-na biolog mi-a spus ca actioneza asupra hipofizei) si nu e estrogenica si nici progesteronica. Eu cred ca ar ajuta organismul si chiar l-ar putea proteja de o hiperstimulare. Eu am vazut ca fetele care au luat-o au avut ovocite frumoase si nu au fost hiperstimulate. Uite ca si in cazul cand se ia in afara tratam de stimulare (EDIT pt ca am fost trasa de urechi de DJ_mama ca vb pasareasca : at cand nu sunt in tratament FIV) se obtin foliculi mari si nu multi si mici pe ovare. Avalon a ovulat de 2 ori intr-o luna cu amandoua ovarele. Intra si pe la alte subiecte (inseminare de ex) si intreaba fetele care au luat maca cati foliculi au avut si dc au luat impreuna cu tratam de stimulare.
Astea sunt cateva puncte de vedere si asa cum am spus nu tb sa iei de bun ceea ce am spus. Iti dau o ideea, scrie-i Liviei (la sub cu intrebari)si spune-i toata povestea ta. Sunt sigura ca v-a intra si iti v-a raspunde.
Te rog sune-mi ce ai luat tu inainte de al 2-lea fiv de au rezultat ovocite. Maca?

Dr mea de Giuly la care sunt eu e LD si nu cred ca ar vrea un tratament fara inhibare ca la Szeged. Eu am pb cu cantitatea de CM si mi-e frica ca dupa inhibare nu imi mai revin. Anul trecut am luat 2 luni Diane 35 si de at mi s-a imputinat de tot cantitatea. Luna asta a fost ceva mai mult pt ca am luat vitex si sper sa fie asa in continuare.
Te pup si mult noroc.
Olivia26 eu stiu ca fructul e bun de la Agnus Castus Vitex. Nu stiu ce sa-ti spun de radacina plantei. Pt ce sunt recomandate pastilutele tale?
Galuscuta in primul rand nu tb sa intrerupi maca pt ca nu se ia cu intrerupere. Maca nu intarzie CM si dc vine vine mai abundent deoarece ajuta la cresterea endometrului. Mi-am adus aminte ca tu nu iei Maca de la Innovatics. Ce plante mai contine maca ta?
Denisa, copilul nostru, cand mai ai examen? Ce ai mai invatat nou?
toate naturistele

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Miki, din pacate nu scrie pe flacon nicio indicatie, doar posologia si continutul. Dar e singura forma sub care am gasit vitex. O sa vad in timp daca are vreun rezultat.

Ce nu te omoara, te face mai puternic.
Asteptam barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Dragelor daca aveti vreo nelamurire cu privire la mebabolisme , vitamine de restul nici numai pomenesc sunt la dispozitia voastra , toba de carte.Am maine examenul si ma ingrozesc , ca iar n-o sa pot adormi noaptea asta.Nu stiu daca ajuta un ceai de tei ,la stres nu stiu ce functioneaza.
Voua cate zile v-a intarziat cu Vitex-ul ca eu am inceput sa iau pastilute , dar de CM nici vorba.
Sa fiti iubite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

Mai, dar ca sa vezi ce-mi face cocoana asta miki… ca ma dusei la biblioteca virtuala sa o verific si acu ma cu ea.
Uite ce scrie despre hipofiza:
hipofiza (o mica glanda din cap) elibereaza FSH sau hormonul de stimulare foliculara care este o substanta rolul de a stimula cresterea si maturarea foliculilor ovarieni (dupa cum ii spune si numele), si prin aceasta stimularea secretiei foliculare de estrogeni.
Buuun …
Adicatelea, inteleg eu ca maca daca stimuleaza ovulatia si mai si ajusteaza endometrul, dar ATENTIE ce spune mama-maca: lucrand asupra hipofizei, FSHul mare stimuleaza ovarele sa secrete estrogeni.
AC ce fac? ...ca astia inteleg ca sunt mai prosti si nu lucreaza prin hipofiza ci asupra ovarului, ei reduc estrogenii ca sa nu ovulezi.
Acu, ziceti voi, bine o fi? Nu s-or bate cap in cap?
Din acest algoritm rezulta ca hipofiza sesizeaza nivel scazut de estrogeni din doua parti: de la maca si de la AC, prin urmare hipofiza intra intr-o panica teribila si incepe sa tot secrete la FSH incercand sa creasca nivelul de estrogeni
... sau, nu? moaaama ce greu e! cum vine, mey?
... ca sa nu greseasca fetele astea care sunt in focuri pe bani grei

Inchide fereastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Mai, nu stiu ce actiune are maca asta, ca estrogenica nu cred ca e, decat vorba lui Mami, indirect... dar totusi face sa creasca mai multi foliculi decat in mod obisnuit (cum a sesizat si Miki) si mai face endometrul frumos. Dupa mintea mea, si eu zic ca e contraindicat sa iei maca impreuca cu ACO si de asemenea sa iei maca atunci cand faci inhibare. Eu am luat-o numai dupa ce am inceput stimularea cu menogon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stuart spune:

adimercedes, multumesc de intrebare, eu fac bine, ma pregatesc de un nou FIV! Tu ce faci, ti-ai repetat urocultura? cu un pahar de napraznic!

Fetele, eu cretisoara am baut in amestec cu coada soricelului timp de 3 luni dar am citit undeva ca ar fi buna numai pana la ovulatie!
De asemenea cica Vitex-ul nu este bun pt. toata lumea, depinde de "simptomele" pe care le ai! Am sa caut in "notitele mele" si revin cu precizari daca vreti!

Despre Omega-3 in timpul sarcinii, nu stiu ce sa zic dar aici se gasesc vitamine pt. sarcina impreuna cu Omega-3 (sunt capsule separate dar in acelasi pachet). Daca vreti sa vedeti ce si cum dati cautare cu Google la "pregnacare".

Imi cer scuze daca v-am suparat cu precizarile mele!

la toate naturistele,

Stu

Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Stuartnu ne-ai suparat deloc cu precizarile pe mine ma intereseaza cum e cu vitex-ul...am comandat si eu,maine ma duc sa-l iau...
la mine,nu stiu daca e ceva anume...cert este ca nu se mai intampla!
poate de vina e si faptul ca am facut o conizatie, nu am renuntat la cafea si mai ....
ma gandesc sa renunta la astea....
oricum ar fi,ma gadesc ca e bun pt ca regleaza multe chestii...

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

stuart te asteptam cu precizarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

quote:
Originally posted by dj_mama

Mai, dar ca sa vezi ce-mi face cocoana asta miki… ca ma dusei la biblioteca virtuala sa o verific si acu ma cu ea.
Uite ce scrie despre hipofiza:
hipofiza (o mica glanda din cap) elibereaza FSH sau hormonul de stimulare foliculara care este o substanta rolul de a stimula cresterea si maturarea foliculilor ovarieni (dupa cum ii spune si numele), si prin aceasta stimularea secretiei foliculare de estrogeni.
Buuun …
Adicatelea, inteleg eu ca maca daca stimuleaza ovulatia si mai si ajusteaza endometrul, dar ATENTIE ce spune mama-maca: lucrand asupra hipofizei, FSHul mare stimuleaza ovarele sa secrete estrogeni.
AC ce fac? ...ca astia inteleg ca sunt mai prosti si nu lucreaza prin hipofiza ci asupra ovarului, ei reduc estrogenii ca sa nu ovulezi.
Acu, ziceti voi, bine o fi? Nu s-or bate cap in cap?
Din acest algoritm rezulta ca hipofiza sesizeaza nivel scazut de estrogeni din doua parti: de la maca si de la AC, prin urmare hipofiza intra intr-o panica teribila si incepe sa tot secrete la FSH incercand sa creasca nivelul de estrogeni
... sau, nu? moaaama ce greu e! cum vine, mey?
... ca sa nu greseasca fetele astea care sunt in focuri pe bani grei

Inchide fereastra

Mamiiiii ce spui tu acolo? Eu nu am spus sa ia AC si Maca in acelasi timp. Am zis ca ar merge la stimulare sa se ia nu la inhibare dand exemplu fetele care au luat si au avut ovocite bune.
Asa cum spune cartea ....Hipofiza, adica seful cel mare, da ordine care se numesc FSH catre ovare. Ovarele fac foliculoi si apoi creste estradiolul. Deci Maca nu e direct estrogenica cum e mararul , lemnul dulce s.a. Uite ce scrie in prospectul ei:

"MACA contribuie si la sporirea fertilitatii prin stimularea spermatogenezei (creste numarul de spermatozoizi) si a ovulatiei prin actiunea unui numar de patru alcaloizi numiti glucozilonati.
Numeroase studii de laborator au demonstrate efectele benefice ale MACA in acest sens, rezultatele fiind deosebit de semnificative.”

Deci, maca nu e estrogenica si nu contine hormoni.
Mami stiu ca ai renuntat sa mai iei maca de frica estrogenilor dar eu cred ca nu ai facut bine. Ai FSH mare ? DA Cum il scazi? Iei maca , cresc foliculii si creste estrogenul (care nu cred eu ca ti-l creste prea mult) si iti scade FSH-ul. E cineva de pe aici (nu-mi aduc aminte cine, Nucutza parca) care a facut analizele cand lua maca si au iesit bune. Dc era estrogenica rau de tot ii iesea estrogenul mare nu? Ia, ia tu o luna maca si fa-ti analiza FSH si Estradiolul sa vedem ce iese. Eu zic ca iese o viitoare .
Pup pe Mami cu cu tot

Miki

Mergi la inceput