Mamici de martie-aprilie 2007 (16)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Ooo, fetelor ce de activitate ati avut,
Eu sunt in urma dar o sa incerc sa recuperez, iar dupa ce o sa intru in concediu chiar ca nu mai scapati de mine,
Sa raspund la subiectele noi:
Ajutor dupa nastere in mod clar mama, care stie cate-n soare si in luna si am mai multa incredere in ea decat in mine, desi sunt la al doilea bb. De fapt, mult mai multa incredere ... Mami e un fel de guru al cartierului, si pe bune, in probleme de copii si medicale, desi nu e cadru medical.
Nu stiu despre voi dar eu cateodata sunt foarte copil de dinauntru ca pe dinafara n-ar crede nimeni si inca ma agat de imaginea parintilor. Sa le dea D-zeu sanatate!!!
Sotul seara, cand vine de la serviciu si eventual sora mea in cate un weekend desi nu-mi pun prea mari sperante ca e studenta, si la distanta. Mama nu va sta cu noi dar va veni zilnic cel putin in primele doua saptamani sa ma ajute la treburi. La prima sarcina a venit asa timp de o luna si apoi mai rarut, saraca venea de la 16 km. Iar eu pretindeam ca nu stiu sa fac baie bebitei ca sa nu ma lase . De data asta insa sunt sigura ca va veni si mai cu spor, ii va prinde foarte bine o pauza de la problemele zilnice, ca sa stea langa o minune de ingeras, care te scoate din toate starile rele.
Soacra , hm, nici macar nu stiu cum sa comentez. Nu prea i-am dat ocazia sa se manifeste pentru ca mi-era teama cumva de felul ei de-a fi, si de antecedentele pe care le are in materie de comportament, asa ca am preferat sa stam mai la distanta, teoretic. Nici nu s-ar fi bagat ea, cat am fost gravida prima data si cand am nascut incepuse cu chestii de genul, "eu nu fac naveta, eu imi iau fata la mine sa am grija de ea (de parca noi am fi vrut sa i-o dam), acuma nu o mai iubeste tati pe mami, o iubeste doar pe Mica, etc. etc.". Eu care abia nascusem si nu eram prea intreaga la capsor, va dati seama cum mi-au ramas aceste "glume" in memorie. Oricum, in ciuda a ce se lauda, vreme de vreo sase luni a venit doar de doua ori pe la noi si la fata, iar noi nu ne-am dus ca eram singura acasa, sotul era in armata. Si oricum, nu are experienta in materie de bbei, pe sotul meu l-a ingrijit mai mult bunica, pana s-a tinut pe picioare, iar apoi nu s-a mai ocupat de altii.
Acum e foarte draguta, ne trimite mancare cat de des, il ajuta si pe tati la servici, ii ia tot felul de lucruri la cea mica (mare - de fapt), dar ... oricand poate sa i se puna vreo toana. Sper ca nu, ca atunci n-o sa-l mai ajute pe sot un timp si asta inseamna ca va sta mai putin pe acasa.
Vad ca a revenit problema cu arsurile . Eu am de mai bine de doua luni si sunt inca in luna mica fata de unele din voi. M-am uitat lung ce burtici maricute sunt pe aici. Sunt curioasa cate dintre noi o sa nasca in afara perioadei martie-aprilie. Eu ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lui aprilie. Nu cred ca voi sta pana atunci, deja m-a avertizat doctorita ca de la 37 de saptamani se matureaza placenta prea mult si creste riscul.., cum eu am rh negativ, daca apar probleme imi va declansa nasterea mai devreme.
asa, cu arsurile, eu beau lapte dulce rece, tine putin, iau dicarbocalm, 1-2 pe zi. Doctorita spune ca salata de varza cruda e buna desi eu n-as baga mana in foc pentru asta. Si daca se ingroasa gluma si nu mai pot, dizolv o lingurita de bicarbonat in apa si beau cam jumatate - asta e super! Nu stiu exact cat avem voie sa luam pe zi, am inteles ca nu e periculos, dar daca stie vreuna din voi mai multe, asteptam sfaturi.
M-au cam zapacit astia cu toate socotelile lor, unii imi spun ceva, altii altceva, la ecograf ca am mai multe saptamani, medicul spune mai putine..., in general diferenta e de o saptamana. Voua vi se intampla?
A, si mi-a promis dr ca de data asta ma interneaza, peste vreo trei saptamani, desi eu nu vroiam, sa im faca o urocultura si vaccinul cu imunoglobulina d pt rh. Ma uit si la partea buna, o sa vad si eu care sunt conditiile in maternitate ca sa ma pot hotara daca vreau sa nasca aici sau migrez prin alte parti.
Mai nou sufar de lene , nu mai am chef de munca deloc, trag de mine tot timpul, as dormi mereu si as sta numai la televizor daca as putea desi nu poooot, nu imi permit inca. Asa m-am agatat de faptul ca urmeaza sa intru in concediu incat aproape ca nu ma mai intereseza nimic.
Va pup, ma intorc la ale mele, poate reusesc sa am mai mult spor.
Diana 25+ si Julie 14.11.2003

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Dani7asi si eu sunt alaturi de tine, va tin pumnii sa fie totul bine cu tine si bb. Intotdeauna am avut oroare de amniocenteza, nu stiu de ce, probabil din cauza riscului pe care il are si ca de multe ori te face sa te stresezi degeaba, intr-o perioada in care numai de asta nu ai nevoie. Gandeste pozitiv, nu e mimic cert in diagnosticul tau! Eu sincer cred in influentarea corpului prin puterea mintii. Si te inteleg, nici eu nu as fi renuntat, chiar daca mi-ar fi spus medicii asa.
Phili si tie la fel, iti tin pumnii si fii optimista, nu te lasa! Ai grija de tine si elimina orice risc din jurul tau.
Strepsils - mie mi-a spus chiar dr ginecolog ca pot sa iau, pe prospect scrie ca "dupa evaluarea beneficiului/risc ...", ma rog, am luat si eu cateva cand m-a durut rau gatul iar apoi am trecut pe faringosept.
Diana

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Diana, multumesc pt aprecieri, chiar ne-am straduit sa iasa cat mai bine!

Mobila e cumparata, nici nu ar fi motive aici sa faci la comanda (in plus ar fi o avere), la ce oferta bogata se gaseste. Am facut majoritatea cumparaturilor de la un mare depozit de articole pt bebelusi, f popular aici - Babies'R'Us. Am dat cam mult pe setul de mobila, dar cred ca merita, mai ales ca e totul lemn, inclusiv interiorul sertarelor, iar patutul este convertibil in pat de copil pt mai tarziu, deci am mizat pe calitate si durabilitate, nu am vrut doar ceva pt un an de zile...

Nu am cumparat inca hainute, zic ca e devreme si astept intai sa vad ce primesc de la fratele meu, in schimb am mai cumparat: pompa de lapte, set de biberoane, sterilizator de biberoane cu abur (toate de la Avent)-eu o sa am cu siguranta nevoie pt ca ma intorc dupa 3 luni la serviciu- si set de patut (cu lenjerie, aparatoare, suport de scutece si perdea). Acum ne mai linistim si asteptam cuminti sa treaca restul saptamanilor cu bine.

Va pup inca o data si ma retrag sa lancezesc!

Numai bine,
Cristina 32+, cu

Bebelusa
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camitu spune:

Buna -dutelor,

Am intrat sa mai vad ce faceti .Daca nu intru imi lipsiti.
Am citit de problema Danielei si ma rog la D-zeu ca in final sa fie bine.Speranta moare ultima.Optimismul trebuie sa nu te paraseasca.
Phili si problemuta ta sunt sigura ca va trece .Iti tin pumnii.
Cat despre nastere eu vreau sa nasc normal.M-am interesat si de cezariana.Sunt plusuri si munusuri in ambele metode.
Totusi daca nu sunt probleme as vrea natural dar cu epidurala.
Chiar as vrea sa stiu ce parere aveti depre epidurala.Oricum mai aproape ma voi consulta si cu doctora mea, Corina Grigoriu de la Universitar.
Aurasa, daca esti pe frecventa chiar as vrea sa te intreb daca ai discutat cu Corina despre asa ceva.Stiu ca si tu nasti cu ea.

In rest noi ne simtim bine, am avut un weekend linistit , ne-am vazut cu nasii si ne-am plimbat si in parc.
Acum ne pregatim de o alta saptamana de munca.

CAMI +28 Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca22 spune:

Buna fetelor!
Dani si Phili ne rugam pt voi sa treceti cu bine peste aceste probleme ,sa ne dea Domnu bebei sanatosi.
Roxanici ,Elyanne pt raspunsuri.
Tzuna vezi daca iti place pe littlebaby lenjerie ,eu am luat patut si cos pt bebe de la ei si am vazut o lenjerie draguta.
Si eu sunt printre primele care vom naste am termenul pe 24 februarie si astept sa se intoarca bebe.Eu cred ca o sa-l scot pe bebe din spital intr-un costumas si invelit intr-o paturica deoarece cosul este captusit.

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

MULTI PUPICI DANI SI PHILI, putere multa sa ajungeti cu bine la finalul odiseei

ANDREEA multumesc pt site, din toate cautarile pe net se pare ca patutul KOMBI LUX ar fi cel mai potrivit, mai sunt care zis ca-si baga bebe capul printre gratii, dar daca asculti de unul si altul nici unul nu mai e bun

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

Tzuna.............eu cand am ramas prima data insarcinata ,aveam vreo 27 de ani.am plecat in sarcina cu 48 de kg.la 1,56m.cand am nascut(chiar inainte de a naste)mi-a facut echo,m-a cantarit(ajunsesem la 89kg),iar bebele a avut 3,800kg.sa sti ca am nascut natural si nici nu m-am facut franjuri.............eu zic sa nu-ti mai faci ganduri negre.
Dani............. ptr.tine si bebelina.
Andreea20..............e super camera ptr.bb!si burtica la fel...
krissy.............felicitari ptr.cam fetitei!!!!
gabdyd...................eu sufar de lene de la inceput sarcinii!!!!tot imi zic ca de maine imi schimb programul,dar eu zic....peretii aud....si eu cu lenea tot pe mine.
Camitu.............eu am pus o data un link cu ceva informatii despre epidurala,dar daca nu a zis nimeni nimic m-am gandit ca nu intereseaza pe nimeni.

despre SOACRA..........ce sa va spun?ne impacam bine,numai ca nu ma pot baza pe ajutorul ei.ea inca mai lucreaza,in plus sta la 80km de noi.ca sa merg sa stau eu cu bebele la ea,nu-mi surade ideea,ptr.ca eu am o dermatita atopica pe care sunt sanse ca bebele meu sa o mosteneasca(cu toate ca ma rog la DD sa nu fie asa),iar ea are vreo 3 pisici si un caine.dermatita asta si cu parul de la animale nu se prea impaca.sper sa nu se supere pe mine fetele care au animalute.

eu v-am pregatit ceiutul virtual,sa fie gata cand va treziti voi si treceti la scris.
eu fug acum la somnic ca la mine acum e ora 1 noaptea!!!

sarcini usoare la toate fetele!!!!

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Neata fetelor,
Carmen multumim ca ne-ai lasat ceiutul cald. Vad ca in weekend ne-am cam odihnit.
Krissy foarte frumoasa camera ta, ce mi-as dori sa am si eu o camera sa o pregatesc da in viitorul apropiat probabil ca va fi.
Am vrut sa pun si eu poze cu burtica in evolutie da nu am putut sa le descarc din camera , s-a stricat da le rezolv eu saptamana asta. Andreea ce burtica frumoasa, de fapt toate aveti burtici frumoase. A inceput si la mine vag sa se vada dunga ca imparte burta in doua.
Azi avem curs de pediatrie cu taticii , va spun eu sau Roxi ce a fost pe acolo.
Va si o zi buna.

Cria26+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

neata burtici, si o saptamana minunata
eu inca ma refac dupa raceala, vad ca acum am inceput iarasi cu greturile si starile de rau, arsuri la stomac si alte senzatii placute, si culmea nu la mancare fac urat ci la suc sau lapte, probabil stomacul meu e deja satul de atata acreala, atatea grefuri lamai portocale bagate in ultima saptamana
noi avem o problema cu amenajatul camerei in care vom sta cu bebe, pt ca primele luni va sta cu noi, la fel ca si Silviu
nu ii pot culca in aceiasi camera ca nu vreau sa il chinui si pe el si pe mine facand ture noaptea prin casa
el are deja camera lui e obisnuit acolo, si probabil cand bebita va face 6 lunisoare vor sta impreuna
problema mea este alta, camera noastra, are o pozitie foarte aiurea
iar patutul nu are loc, in nici o parte, iar unde ar avea loc e sau perete cu balcon sau intre usa si balcon( intradevar balcon inchis in termopan dar fara usi intre el si casa,)
patul nostru e mare si oricum l-ai pune nu lasa spatiu prea mult, si nu stiu cum voi reusi sa le asez

Alexa31+ si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_oana spune:

neata la burtici

la raport nu prea avem ce sa zicem , am lenevit ieri, mai exact am dormit pana la ora 12 la pranz, apoi am fost plecati( eu cu bb, pt ca tati a fost la lucru) pe la socrela la masa, si apoi din nou in pat ...........prin urmare pana la ora 3 azi noapte am belit ochii cand in tavan cand la TV, bb avea chef de joaca si eu nu prea aveam chef de somn.
acuma sunt la servici si am un somn de imi vine sa dorm cu capul pe birou., pe deasupra s-a trezit acum si bb si ma avertizeaza prin niste lovituri

nu am reusit sa citesc ce ati scris decat asa pe sarite, ma apuc acuma.

eu pt dureri de gat si nas infundat( in septembrie anu trecut am tras o raceala zdravanaam stat 3 zile lata in pat) am luat TANTUM VERDE, e super bun in 24 ore nu am mai avut nimic!!!(dar cred ca depinde de fiecare, mie mi-a tecut de la el) nu are contraindicatii.se gasesc la farmacie( cred)

am vrut sa mai zic ceva.....

va pup si aveti grija de voi si bb.

31+ cu bb eduard darius

Mergi la inceput