Mamici de martie-aprilie 2007 (16)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Alexa eu am plecat din zona. Stateam pe Pantelimon, la Armenesc. Dar acum ne-am facut mosieri de Pipera, deh! Asa ca nu prea o sa gasesc companie de plimbari in zona.

Tzuna o ecografie s-ar putea sa faci chiar inainte de nastere. Nu stiu daca si pt. cele care vin direct in travaliu, dar am vazut eu la mine la spital mamica venita pt. cezariana in ziua respectiva si astepta intii la ecograf. Plus ca trebuie sa te monitorizeze in timpul travaliului si pe tine si pe bebe. Da, si ma gindesc ca trebuie sa vizualizeze bebeul inainte de nastere ca multe se pot schimba intre timp: tre sa vada si pozitia exacta, si daca nu are circulara de cordon... Deci nu-ti mai face asa multe griji. O sa fie bine.
Placenta imbatrinita poate duce la o nastere inainte de termen. Dar asta inseamna ca in trimestrul 2 deja o ai de gradul 3. Sincer, cred ca la 32 de sapt. e ok gradul 3. Cit o vrei? Ca la 20 de saptamini?

Ia sa va intreb ceva pe cele care or sa nasca mai repejor (inceput de martie, asa...) ca eu am o mare dilema: cum e mai bine sa scoatem bebeii din spital? In cos de masina? In portbebe (sacotei din ala cu minere)? Si cam cum ar trebui imbracat? Vremea o sa fie racoroasa si daca il punem in cos de masina (conform normelor UE) centura i se prinde printre picioruse, asa ca nu merge invelit in paturica, cred ca o sa trebuiasca salopeta, nu?

AMR ~ 30 de zile

Monica x2 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Ralualexandrei am citit povestea voastra... prin cate ai trecut... incredibil. Bine ca a fost bb-le sanatos si tu ti-ai revenit dupa experienta asta... Altfel nu stiu daca mai aveai curaj sa faci al treilea copil

Tzuna mie mi-au facut eco cand m-au internat, inainte sa nasc, la camera de garda. Nu cred ca era prea performant ecograful... dar suficient sa vada cum este bb, cum e asezat etc. Poate tot atunci verifica si la tine cat e de mare.

Eliana & (30 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns phili spune:

buna fetelor!!buna draga mea madmat...esti singura care-mi simti lipsa ,acum nu sunt asa bine,sunt putin suparata...mi-am facut ecografia dopler si una din arterele uterine nu functioneaza tocmai bine,adica in timp aceasta artera ar putea da tensiune mare,si cum eu am mai pierdut o sarcina din cauza tensiunii....ce sa-ti spun...plange pamantul sub mine...te pup si multumesc ca-mi porti de grija....
+27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Buna fetelor,
Azi nu ma simt prea bine, am ameteli, nu pot sa respir si pulsul e peste 100 de batai, mai pateste cineva la fel. Cred ca s-a dus vremea buna si incepe perioada cu dificultati.
Monica b tu mai ai 30 zile pana nasti? Cred ca tu o sa spargi gheata.

Cria cu [baietel

26

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Tzuna, eu ziceam de masurarea bazinului si a copilasului. Nu stiu exact cand se fac aceste masuratori, cred ca depinde de fiecare medic in parte, oricum undeva aproape de termen.
Noi discutam cu moasa la cursul de mamici despre pozitiile lui bebe si a venit vorba si de asta. Si ne-a zis ca sunt niste diametre care se masoara inainte de nastere ptr a se putea vedea daca bebe incape prin oasele mamei. Vb cu medicul tau si bate un apropo sau vb deschis cu ea si spune-i toate temerile tale, macar sa te linisteasca sau sa aiba in vedere ca esti un pic speriata. O sa vezi ca va fi bine intr-un final; sunt multe mamici minione care nasc natural.

Monica, eu ma gandesc despre mine ca o sa scot pe bebe in cosulet de masina, nu in port bebe si imbracat nu neaparat in costumul de cosmonaut ci in pantalonasi mai grosi si un soi de haina de iarna(ca un hanorac gros). Astea le am deja si de aia mi-am facut o idee despre cum l-oi aduce acasa. Daca vad ca vremea nu o sa dea semne de incalzire o sa consider si varianta cu costumul ptr ca am de gand sa il scot la plimbare dupa 2-3 sapt.
Ptr cosuletul de masina am o paturica ce e facuta special ptr cosulet ptr ca e prevazuta cu gaurile pe unde ar tb sa intre centura(o am mostenire de la sora). Dar la tine cred ca merge mai bine varianta cu costumul ptr ca tu vei prinde o perioada mai lunga de frig.

Phili tinem pumnii sa fie bine totul pana la capat.

Noi suntem bine sanatosi; nimic nou sub soare.

roxana 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

TZUNA , eu am 1.68 inaltime dar sunt f ingusta si asta m-a speriat si pe mine si la ultima eco am intrebat daca poate sa-mi spuna ceva de oasele bazinului insa a zis ca nu; asta se va putea vedea inainte de nastere ,imi spunea moasa, in urma controlului efectiv au metodele lor, si pana at oricum mai creste si capul lui bebe;

ROXANA m-am mirat cand am citit ca tu ai ajuns la 96 circumferinta, pt ca se vede din poze asa o burta mica si la tine... eu inca nu am trecut de 93 cm si sunt cu o luna mai mare, sunt inselatoare pozele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

TOT EU FETELOR;
sunt tot cu servetelele la nas; azi am aflat cand am vrut sa-mi cump strepsils ca, NU e recomandat in sarcina; STIATI? si mie mi-a zis med de fam sa iau.... asta dupa ce am luat deja; farmacista a zis ok, pe riscul meu daca vreau, si am luat altceva ce era sa fac

ANDRA , felicitari !!! .... si imediat de3ori mamica... sa vedem noi, astea la prima nascare, mai avem curaj dupa?

MONICA, povesteam noi de burtici, podium, chestii; cred ca pe ARISSA nu ai depasit-o, dar oricum locului II e al tau; al treilea loc cine il vrea???

ANDREEA Patutul pe care l-ati luat se poate comanda si pe net, ai o adresa? cat a fost?

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Phili si eu am avut o problema la artera uterina stanga si dr mi-a recomandat Actovegin. Am luat si totul s-a reglat. Intreaba medicul daca poti lua. Bebelul meu a laut in greutate ca se punea problema ca nu ia daca am problema respectiva. Nu fi suparata, totul va fi bine!

Azi am fost la eco, revin cu informatii ca acum mai am ceva treaba!

Rebiana 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Da, Cria, daca nu e alta mamicuta mai grabita, si sper sa nu fie, sa asteptati toate termenul, probabil eu am DPN-ul cel mai apropiat.

Roxanici, cum eu nasc cel mai tirziu la sfirsitul lui februarie, si cum bebicii mei or sa fie ceva mai mititei (37 de sapt.), cred ca optez pt. costumele cosmonaut. Mi se par si mai usor de imbracat pe pitici decit 2 piese.

Kmi m-as lipsi bucuroasa de podiumul burticilor. Si-asa am senzatia ca miine-poimiine nu imi mai incap in piele. Tot e bine ca nu a mai crescut. Dar cind ma gindesc ca mai am o luna inca... ma cam ia spaima.

Hai sa ma pling ce sutiene mi-a gasit sotul.
La Delfinului - 90-95C (pai asta e bustiera!!)
Iar la Cora, la magazinul de bebelusi - 70B (ma intreb daca exista mamica cu asa marime!!)
Offf.

Monica x2 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madmat spune:

buna fetelor
venim si noi la raport
PHili draga mea im pare rau ptr tine dar medicul tau nu ti_a dat tratament?sa ai grija de tine si de bb o sa ma rog ptr voi
aicia este vreme urata ploua si ma simt cam plictisita dar ma bucur cand bb meu da din picioruse sau eu stiu cu ce mai da el acolo.
fatelor ma simt cate o balena.
va pup si un WK cat mai linistit si mai frumos

matilda29+

Mergi la inceput