Unde testam apa?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Mik 68 - la origine toata apa este din put. Ca sa elimini toate subst. si bacteriile si calcarul etc care nu sunt vbbune pentru noi exsita toate aceste lucruri despre care noi vorbeam mai sus.

Pentru informatia ta - apa "potabila" care curgea la robinetul din fostul meu apartament ceausist la analiza chimica, bacteriologica de calcar sa nu mai vorbim statea mai prost decat apa mea din put. Noroc ca avea clor...ca altfel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Asa..am revenit..caci m-am luat cu altele si am uitat sa mai trec si pe aici..:))

Laboratorul apartine de Centrul National de Sanatate Publica...si inca vreo 5 denumiri...e chiar Laboratorul lor de Microbilogie (caci cel din Dr.Leonte 1-3 - tel 318-36.20 - este in renovare...)

adresa este Calea Dudesti 102-124, tel 323.32.56 - este in incinta Spitalului Vitan (langa Mall Vitan) - la intrare, parter, culoarul din stanga.
Se fac programari (a durat cam 1 saptamana pana ne-a venit randul), vi se da un recipient steril,sigilat cu saruri in el (de aprox.250ml), va da o fisa care trebuie completata..analizele dureaza cam 1 saptamana (inca nu le-am ridicat, caci inca nu-s gata), a costat cam 500.000 lei. Din pacate nu va pot spune exact pt. ce verifica apa - aveau pe spatele fisei o lista intreaga cu analizele..erau cumplit de multe (inclusiv salmonella, nitrati/nitriti, pesticide..si alte chestii de care nu auzisem in viata mea..)

Pupici,
mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Mama_lui_Alex si tu pentru ce ai testat? dupa cat timp de la ultima testare? si cum ti-a iesit rezultatul?

Mergi la inceput

Miramar- am testat apa..."full option" - am bifat tot ce era acolo.Ultima analiza am facut-o acum aprox 2 ani (cand ne-au testat-o cei cu forajul putului si lucrarile anexe)-totul era ok atunci..Noi ne-am dumirit de curand de faptul ca trebuie sa testam bacteriologic apa, la modul regulat..habar n-aveam (desi, putul nostru e suficient de adanc- e mai jos de a 2-a panza freatica, cu teava pvc speciala..stii despre ce vorbesc..si cu toate filtrele aferente..)

Acum daca am aflat "drumul"(catre laborator) nu e nici o problema sa trecem si sa mai lasam apa la testat din cand in cand..mai greu a fost pana am aflat unde trebuie sa o facem..

Numai bine...apropo..am aflat ca si tuburile pvc se "umplu" de nu stiu ce soi de bacterii dupa un timp (fac un soi de "mazga" si ca trebuie sa turnam ceva in put la un anumit interval..nu stiu despre ce-i vorba..e doar o "barfa" intre vecini (i-am trimis pe toti sa-si testeze apa acum..:))...dar daca aflu, va informez..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

miramar, mersi de informatie, insa alcalinitatea apei - duritatea(calcarul cum ii zici tu) nu are nimic de-a face cu analizele bacteriologice. Nu toata apa este prelevata din puturi, ci si din surse de suprafata (riuri). Oricum puturile pt. apa potabila sint de mare adincime, iar apa este tratata pina se incadreaza in parametrii de potabilitate. btw lucrez la o companie de apa.

cristina d.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Noi, dupa ce ne-am mutat, am facut analiza apei( desi o facuse si fostul proprietar inainte si era, cica, buna) si ni s-a facut parul maciuca, bacteriologic era f. prost si duritate 26.Analize am facut la Institutul de Chimie Alimentara (in Baneasa) si la un laborator al unei fabrici de bere( pe pile).

Asa ca ne-am luat statie de filtrare de la C&V Water, cu tot felul de filtre, dedurizator, lamapa cu ultraviolete, etc.Cam 3000 euro cu totul.Apoi am dus din nou apa la analiza si e buna, iar duritatea e 0 cred.Se inlocuiest sarea, si la un anumit timp, lampa cu ultraviolete.

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Draga Miki - vad ca refuzi sa citesti cu atentie - eu ti-am spus ca despre asta vorbim - pentru bacterii avem filtre, lampa etc, iar pt. alcalinitate avem dedurizator - daca n-ar fi fost in scris mai intelegeam sa nu intelegi dar asa....

Scuza-mi aciditatea dar mi s-a parut ciudat sa ne atragi atentia ca exista bacterii in apa - cand noi tocmai despre asta vorbeam...

Nimeni nu a facut referire doar la alcalinitate sau doar la bacterii etc - ci cu toatele am vorbit in ansamblu despre tot ceea ce este necesar.

Oricum multumim de informatie si de sfat! Eu una sunt si voi fi atenta in continuare.

Mama lui Alex ti-au venit rezultatele la analize? Daca da, as vrea sa stiu cum sunt? Ca sa-mi fac o idee de cat de mult se pot schimba lucrurile intr-un tinterval de 2 ani.

Mergi la inceput

Azi le-am ridicat..stam f. bine..nu stiu ce inseamna colif./100ml care era "5"..oricum a intrebat-o al meu sot pe tanti aia , i-a spus ca e f. bine..la apa de "canal", valorile sunt intre 8 si 10..i-a spus si ce reprezinta...dar nu mai stie sa-mi zica..:)

Apropo..sa stiti ca am recoltat apa din "rezervor" (sau vasul de expansiune..sau cum s-o mai spune)..nu direct din put..asta inseamna ca apa trecuse deja prin toate filtrele..era apa care o avem ca sursa..considerata "produs finit":)

Mergi la inceput

PS - prin apa de "canal" intelegeti apa din Bucuresti, cea care o aveam la bloc ca apa de consum...

Mergi la inceput