Unde testam apa?!

Unde testam apa?! | Autor: mama_lui_alex

Link direct la acest mesaj

Intrebare pentru fetele care stau la curte (si nu numai..)si au ca sursa de apa potabila..apa din put...unde ati testat apa?? Am cautat si am intrebat in stanga si in dreapta si nu am descoperit inca nici un centru/laborator care testeaza (bacteriologic) apa..cei de la Larex (care i-am gasit pe sticlele de apa minerala/plata..fac analiza chimica si nu bacteriologica)...VREO IDEE de astfel de laborator/centru in Bucuresti??

Multumiri anticipate,
Mama_lui_Alex

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Eu am lucrat cu firma Edwards. Am cumparat de la ei diverse chestii pentru put, plus ceva filtre, plus dedurizatorul si ei au venit au luat probe de apa si le-au dus ei la laborator. Cred ca-i gasesti pe internet. Daca nu-i gasesti o sa-l intreb pe barbati-miu cum ii poti contacta, ca el s-a ocupat dar acum e plecat din tara pana sapt. viit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

laboratoarele de la autoritatea de sanatate publica fac analize ale apei, contra cost.

cristina d.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Apa Nova.

Sa il ajutam pe Alexandru

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Cred ca am gasit...

Miki mi-a dat ideea cu "autoritatea publica"...asa ca am sunat la Directia de Sanatate Publica..si dupa ce m-au purtat de la "ana la caiafa" de la un interior la altul...dupa 10.000 de telefoane (inclusiv la Sanepid..)...am ajuns la "institutul de Sanatate Publica" - in cadrul Policlinicii VITAN (Pe Dudesti, langa Mall Vitan)...Am trecut pe acolo ieri dupa-amiaza, dar era deja inchis (??!!) - este intr-adevar un laborator care "recolteaza apa" pt. analize..Din pacate nu am avut cu cine discuta caci era inchis, iar medicii (de familie) care erau pe acolo, se uitau la mine ca la nebuni...Azi ma plimb cu recipientul de apa in geanta si incerc sa ajung in timpul "programului":)

Miramar - ma interesa analiza "bacteriologica" - cea care ar trebui sa o facem periodic apei din put..(cam la 3 luni)..si noi am apelat la o firma pt. forajul apei - cu toata "nebunia" de rigoare - filtre de nisip si calcar, dedurizatoare...bla-bla...(cred oricum ca astea le-am facut mai degraba pt. psihicul nostru- caci, dupa ce am dat o groaza de bani pt. a "scoate" calcarul din apa...apa e in continuare calcaroasa..)..Si noua ne-au facut chipurile o "analiza" a apei cei care s-au ocupat de partea asta...dar asta a fost acum aproape 2 ani...pana mi s-a aprins "beculetul" ca trebuie sa testez apa de bacterii, nu compozitie chimica (asta si la sfatul pediatrului, dupa ce piticul a facut o gastro-enterocolita urata...evident nu era de la apa ..dar m-a pus pe ganduri)

Revin cu preturi si eventual cu niste nr. de telefon de acolo.

Multumesc tare mult..sper sa rezolv problema,
Mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Eu abia m-am mutat de 2 luni asa incat sunt la zi cu toate astea. Si am inteles ca vorbesti despre analiza bacteorologica si pt. asta ti-am si raspuns. Eu nu stiam insa ca apa trebuie testata la fiecare 3 luni. In ce priveste duritatea ei - nu stiu ce aparate aveti voi - noi avem duritatea f. mare 21 fata de 4-5 cat ar trebui sa fie normal. Dedurizatorul pe noi ne-a costat 30 mil - doar aparatul si trebuie umplut cu sare de dedurizare 25 kg care ne ajung cam o luna. Sarea - 1 sac de 25 kg il luam tot de la firma de care iti spuneam. Avem si solutie pt. testat duritatea apei si dupa ce am facut testul am fixat dedurizatorul in fct. de asta. Noi nu mai avem probleme cu duritatea ei. In orice caz nu bem apa de la robinet chiar daca ni s-a spus ca e potabila, dar o folosesc la gatit caci oricum fierbe.

Mergi la inceput

A si apropos de filtre - eu am filtru pentru impuritati mari, filtru pentru impuritati mici, filtru pentru miros si inca unul care nici nu stiu pentru ce e - probabil pt. nisip asa cum spuneai + dedurizatorul care e ditai aparatul. Iar la filtrele astea stiu ca trebuie schimbate periodit nus' ce chestii - filtre Astea toate le am in casa - nici nu stiu daca afara, in put nu mai am alte prostii - nici nu ma pricep prea bine la astea - evident barbati-miu s-a ocupat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Miramar ,

Sa stii ca ne-au pacalit astia...Cum v-a costat dedurizatorul doar 30 mil??? Noi am dat vreo 4.oooE acum 2 ani..desi ei zic ca-i o "mica statie de epurare'...(vrajeala!!:) (de fapt cam atat a fost toata "instalatia de "curatare" - toate porcariile care le-au pus...si noua ne-au pus o groaza de filtre..faza frumoasa este ca unele nu am reusit sa le schimbam - s-au intepenit - sau sunt incapsulate din fabrica..habar n-am ..caci nici eu nu ma prea pricep la astea..habar n-aveam ca aleia i se spune "sare" - puteam sa jur ca-s pietre:))
Asta ca sa vezi ce tare ma "pricep":)

Noua nu ne-au pus nimic pt. "miros", iar atunci cand au montat "nebuniile" au facut doar o analiza legat de calcar si alte ...nu mai stiu ce...Oricum nu legat de bacterii..

Oricum, am aflat ca-i bine sa verifici apa regulat (pot sa apara tot felul de nenorociri" in apa) si mai nou, discutand cu vecinii am aflat ca si tuburile pvc (ale putului) dezvolta nu's ce bacterii in timp...

Nici noi nu o folosim la baut - doar casnic (spalat, gatit..am constatat ca apa calcaroasa chiar spala f. bine rufele:))

Acum ma duc sa ridic una bucata pitic de la gradi si trec sa las si recipientul cu apa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns phieg spune:

Buna,
"mama_lui_alex"...poti sa ne spui ce ai mai facut cu proba de apa...nu de alta dar caut si eu un loc unde sa o testez...

Ptr. ca apa sa fie intradevar potabila, pe langa instalatia de dedurizare si filtrare mai trebuie si un sterilizator cu ultraviolete.

La analiza apei sa cereti si o analiza pentru azotati, pesticide..si eu mai stiu ce, mai ales daca putul este in prima panza freatica.

Apropo de consumabile, eu nu folosesc decat un filtru de impuritati lavabil pe care il spal 2ori pe luna si sare pe care o am la 1,2 lei/kg. Singura problema e ca folosesc cam 6 saci de sare pe luna...e cam costisitoare instalatia.
In rest....
sa auzim numai de bine....

Mergi la inceput

S-a intors sotul meu - si mi-a spus asa - dedurizatorul nostru costa la magazin (la Romstal) aprox. 2500 euro, dar directoarea de vanzari de la firma cu care am lucrat noi e prietena cu el din copilarie si a luat dedurizatorul pe numele ei, ca si cand l-ar fi luat pentru ea si ni l-a dat la pret de importator.

Tot sotul meu mi-a spus asa cum zice si Phieg ca trebuie sa mai montam o lampa din aceea cu ultraviolete si abia atunci e apa potabila. O sa o montam si pe aia desi - noi oricum nu bem apa de la robinet, dar ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

mai toate puturile (fintinile) din tara sunt cu apa care contine nitriti si nitrati, substante total improprii consumului (nici chiar fiarta). Nitritii dau la bebei acea boala fatala numita popular boala pielii albastre. Asa ca aveti grija!

cristina d.

Mergi la inceput