Mamici de septembrie-octombrie 2007 (3)
Raspunsuri - Pagina 12
Roxana_G spune:
Si inca o chestie, ca vad ca neuronul meu e cam obosit si tot uit. Nu am chef nici eu sa arunc cu banii la policlinici private, insa la mine se ajunge greu la medicabina Y,ul de familie si cere "atentii" ca mai bine platesc analizele. Pentru ca oricum cele scumpe nu se dau gratuit. In plus nu astept asa mult la rand ca la Cantacuzino, acolo se face coada de pe la 7.15 dimineata, insa gravidele au prioritate.
Sabina Y, mie mi-a zis medicul sa iau zilnic acid folic pana la 12 saptamani. Eu am luat si in perioada pregatitoare a sarcinii, insa uitam destul de frecvent.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
]
blueeyes2003 spune:
Buna burtici!
nature bine ai venit si iti doresc sarcina cat mai usoara si un bebe sanatos! Sigur avem si de la tine ceva de invatat pentru ca ai mai fost -dutza!
Andreea iti tin pumnii sa fie bebe!Eu nu am avut nici o pata la implantare.
Sabina Y si eu iau acid folic de 1mg/ cate 2/zi in primul trimestru.Am luat si inainte de a ramane insarcinata.
Fetelor voi ce stiti despre vopsitul parului? Stiu ca parerile sunt impartite!
Eu ma simt bine si astazi,vad ca nu am greturi deloc.Sper sa fie totul bine,oricum mai astept putin cu a doua vizita la medic si atunci cred ca voi primi si lista cu analize.
Multi pentru toate -dutzele!
Mirela7+
Our little Miracle!
irinabobe spune:
legat de vopsitul parului stiu ca sunt vreo 2 vopsele fara amoniac una de la l,oreal iar alta nu mai stiu de unde care sunt sigure.
5+
slippers76 spune:
quote:
Originally posted by Roxana_G
Si inca o chestie, ca vad ca neuronul meu e cam obosit si tot uit. Nu am chef nici eu sa arunc cu banii la policlinici private, insa la mine se ajunge greu la medicabina Y,ul de familie si cere "atentii" ca mai bine platesc analizele. Pentru ca oricum cele scumpe nu se dau gratuit. In plus nu astept asa mult la rand ca la Cantacuzino, acolo se face coada de pe la 7.15 dimineata, insa gravidele au prioritate.
Sabina Y, mie mi-a zis medicul sa iau zilnic acid folic pana la 12 saptamani. Eu am luat si in perioada pregatitoare a sarcinii, insa uitam destul de frecvent.
]
Roxana, sunt fix in aceeasi situatie cu medicul de familie. Nu e vorba de atentii, dar ar insemna sa ma invoiesc de la servici mult prea mult ca sa imi rezolv problemele cu el. Si la el o trimitere nu se poate rezolva cu un simplu telefon, cum stiu ca procedeaza altii. Nuuuuuuu, la noi se sta la coada pentru orice rahat, scuzati de expresie. Asa ca ma lipsesc deocamdata de "serviciile" medicului de familie. Oricum o sa imi iasa pe nas cand o fi sa am nevoie de foile de concediu medical pentru pre si post natal. Aici nu mai am cum sa il sar. Cat despre Cantacuzino... poate daca te duci in luna a saptea sa-ti faci analize ai prioritate ca gravida. Ca daca nu ti se vede burta nu te baga nimeni in seama acolo. Nu conteaza ca esti verde de greata. Si asta o spun din proprie experienta.
Cum se simte Alexandra? Si noi trecem acum prin aceeasi stare: a facut domnisoara azi noapte 39 cu 7.Ana 6+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica
cristina85ss spune:
sa va povestesc surpriza a tinut destul de bine nu a banuit absolut nimic, insa cand s-a vazut filmat de tata a spus ceva de genul:'' nu e putin exagerat la o simpla zi de nastere?'' atata tot..Dupa ce s-au asezat toti la masa ( nu au ajuns chiar toti pe care i-am invitat) si dupa ce ospatarul a servit aperitivele( suppli,..etc) ne-a adus la masa si scaunelul pregatit cu biletelul lipit de spatar.Sotul meu s-a ridicat in picioare si i-a spus ospatarului: ''cred ca este o greseala,aici la masa nu sunt copii'' si nu a vrut sa-si mute scaunul la o parte ca sa faca loc ospatarului sa aseze scaunelul intre noi Pana la urma m-am ridicat eu si i-am facut loc .Si-a dat seama de bilet ptr ca era scris destul de mare si cu rosu,s-a uitat la mine si m-a intrebat:'' ce,e o gluma?'' Eu i-am facut din cap in semn ca nu,m-a luat in brate m-a sarutat.A fost foarte emotionant, poate nu stiu eu sa va descriu bine in cuvinte.la inceput nu vroia ca tata sa-l filmeze dar apoi a luat el insusi camera video si a indreptat-o spre noi doi.Toata seara a zambit si a ras,am ramas toti pana la 2 noaptea.
Roxana_G spune:
Bravo Cristina, felicitari pentru surpriza! Sa iti traiasca sotiorul, iar tie sarcina usoara si un BB sanatos!
Ana, parca vorbim de acelasi medic, zau asa. Nu merge cu telefonul nici la al meu, si acolo e coada ca naiba. Cand m-am dus o data cu fetita mea de 2 luni, am stat la rand cu o mamica cu ambii copii bolnavi de varicela. In aceeasi sala adica. Or eu asta nu mai tolerez, chiar daca e un efort financiar mai mare. Insa ai dreptate, ma gandesc cu groaza ca trebuie sa merg sa ma ia in evidenta, ca daca ma duc direct in 7 luni il apuca apoplexia. Si am nevoie evident de concediul medical.
]
betty78 spune:
Cristina feleicitari pentru surpriza
Blueeyes cred ca iti ramasesem datoare cu un raspuns in legatura cu Utrogestanul: il iau vaginal. Asa mi-a recomandat medicul.
pupici la toate gravidutele
betty 7+
bulinutza noastra
slippers76 spune:
Roxana, uite de aia Miruna nu are acelasi medic de familie cu noi. Cel putin cu ea stau linistita. Pediatra imi raspunde la telefon, rezolvam de la distanta tot ce se poate rezolva de la distanta. Pana la un an nici nu am prea calcat pe la cabinet cu ea. Venea ea acasa. E drept ca o lua sotzul cu masina, dar oricum venea. Si cand nu se putea, la cabinet aveau prioritate copiii sub un an.
Cristina, ma bucur mult ca ti-a iesit surpriza asa cum ti-ai dorit. S-ar zice ca ai avut o zi de nastere fericita, nu-i asa?
Ana 6+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica
Happiness_4_us spune:
quote:
Originally posted by blueeyes2003
Fetelor voi ce stiti despre vopsitul parului? Stiu ca parerile sunt impartite!
Mirela7+
Our little Miracle!
Din cate stiu eu si e scris parca, sper sa nu ma insel, si pe pagina principala de pe forum, se recomanda evitarea vopsirii parului mai ales in primul trimestru de sarcina, Mirelush.
La mine s-a rezolvat usor problema ptr ca in vara trecuta la nunta, m-am vopsit la salonul unde ma faceam de ani de zile, si dupa vopsit, poate si din cauza stresului, a inceput sa-mi cada tare parul si asta sa ma faca s ama hotarasc s anu ma mai vopsesc. Noroc ca de la spalat vopseaua s-a mai dus si acum arata ca si culoarea mea naturala. Am avut in dec o tentativa sa ma vopsesc, am cumparat si vopsea, dar pana la urma am facut-o pe mama inainte sa plec. Cred ca asa a vrut DD s anu ma vopsesc ca sa nu-i fac rau lui bebe. Iar acum chiar m-am hotarat sa nu ma mai vopsesc, mai ales ca l-am si tuns si s-au dus varfurile care erau mai inchise.
Deci sfatul meu este sa rabzi macar primul trimestru.
Nana, 5+
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
nature spune:
Si eu am evitat vopsitul parului in prima sarcina.De-abia cand eram in 7 luni m-am vopsit.
Am si eu o intrebare de natura juridica: stiti cumva ( pt fetele din Romania) cat este acum stimulentul dat de stat? Ma refer la acea suma de bani pe care o primeste o mamica ce se intoarce la birou la 4 luni dupa nastere, nu la suma lunara platita pt mamicile care stau acasa pana la 2 ani....