Mamici de septembrie-octombrie 2007 (3)
Raspunsuri - Pagina 11
irinabobe spune:
nature e greu sa prinzi programare la badiu? adica e aglumerat rau asa cum se spune? si cat e consultatia?
5+
Roxana_G spune:
Cristina, cum a fost petrecerea si cum s-a primit vestea?
Irina, e super greu sa faci programare la Dr Badiu, crede-ma. La prima sarcina a fost greu, acum este infernal. Eu o sa imi fac cate doua o data, pentru ca uneori se mai si anuleaza. Consultatia la CMU costa 80 RON.
Andriusca, poate fi sarcina sau nu. Nu auzisem de simtome la implantare. Prima data am avut pata de sange, acum nici atat. Insa eu aveam rau, greata, oboseala si inainte de ciclu. Era o dereglare hormonala, si cum tu ai ciclu neregulat e posibil sa fie asta. Ti-ai verificat progesteron si prolactina? Nu strica. Tin pumnii sa fie asa cum vrei tu!
Maria, nici nu auzisem ca exista carnet e gravida. Nici nu am ajuns la medic de familie, insa stiu ca trebuie.
Sabina, azi am facut analizele, un purcoi de analize: urocultura si sumar, secretie plus culturi, anti chlamidya, hepatita B si C, VDRL si HIV, listeria, uree, creatinina, hemoleucograma, GPO si GPT, colesterol, glicemie si parca inca ceva. 5.5 milioane la CMU. Nu am facut citomegalovirus si rubeola ca stiu ca am IgG mari de data trecuta si toxoplasma o facusem acum 2 saptamani. Preturi de speriat. Apropos de Cantacuzino, nici acolo nu am reusit gratuite decat foarte foarte putine la sarcina trecuta (sumar, secretie, si cele de sange obisnuite).
Anaxena, imi pare tare rau ca treci prin asemenea momente, insa incearca sa fii optimista. Sotul se va obisnui cu ideea. Uite am o cunostinta al carei sot nu numai ca era suparat la al doilea bebe, ba chiar zicea ca acum el nu poate pleca ca zice lumea ca o lasa cu doi copii. Si pana la urma e foarte bucuros! Tin pumnii si tine-ne la curent.
Eu nu fac bine deloc, rau rau si rau. Varsaturi. Nu ma mai povestesc ca va deprim. Azi am tras o portie de plans in hohote la volan, nu vreau sa stiu ce or fi zis cei ce m-au vazut la semafor. Insa mi-am rezolvat problemele ce pareau imposibile atunci si acum ma amuz. Mai putin de rau...asta e permanent si nu mai pot.
O zi buna, fara greturi!
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
]
irinabobe spune:
fetele voi va faceti toate analizele cu plata? adica nimeni nu mai apeleaza la med de familie pt cele gratuite?
oare sunt singura de aici care nu prea imi permit sa dau multi bani ?
initial si eu vroiam sa ma duc la badiu dar am auzit ca e cam scump si stai mereu la coada asa ca voi incerca sa gasesc pe altcineva dar tot la municipal. am mai auzit de berindan adrian ca ar fi bun si nu e chiar scump dar nu sunt inca hotarata. insa neaparat trebuie sa ma hotarasc la cine ma voi duce. parca ma doare sufletul sa dau la fiecare consultatie 800.000 mai degraba ii dau medicului 500.000 decat sa platesc taxa si lui sa nu ii mai dau nimic.
5+
devylla spune:
Auziti fetelor,
Am trimis-o pe mama la ginecologul meu din Ro,unde s-a interesat de vitamine si altele care ar trebui sa le i-au acum in primul trimestru.
I-a recomnadat mamei asa: 30 de zile acid folic,o tableta pe zi.Vitamina e forte,30 zile,o tableta pe zi.Vitamina B6,20 zile,o tableta pe zi.Si apoi sa ma opresc.
Sincer nu mai stiu ce sa mai cred,vad ca toti zic altfel.Medicii vostri ce au zis?Legat de acidul folic,eu am gasit pe net,ca trebuie luat in primul trimestru,zilnic...chiar sunt derutata.
Sabina Y.5+
japonia prin ochii unui amator
andriushca spune:
Roxana G, multumesc pt raspuns, dar tocmai, eu am ciclu regulat! ceva hormonale am facut in toamna, dar nu si prolactina si progesteron. stiu ca progesteronul are treaba cu endometru, nu? si eu am endometru f. bun din cate stiu de la monitorizarile ecografice. pupici
andreea
nature spune:
Irina, da, e intr-adevar f aglomerat, dar mie nu mi s-a intamplat in trei ani de cand il cunosc sa il sun o data si sa nu imi raspunda. Chiar daca vb putin, e la obiect si imi spune ce sa fac.( si mi-a mai facut si o taietura super fina la prima cezariana, care aproape ca nu se mai vede, eu sunt tare multumita de el...)
Eu sunt arondata, prin firma la care lucrez, la Centrul Medical Unirea, unde dr. Badiu are consultatii. Asa ca eu nu platesc consultatia in sine si in general imi fac programarea urmatoare imediat dupa ce ies de la consultatie, asa ca nu am pb in a gasi loc la el.... Despre rest....in PM daca vrei.
irinabobe spune:
multumesc nature. daca ma hotarasc la el te anunt. inca ma mai gandesc. vreau sa ma mai duc la o consultatie la berindan sa vad cum mi se pare si daca nu imi place iti spun. oricum sunt hotarata asupra municipalului, ramane de vazut ce medic.
5+
Roxana_G spune:
quote:
Originally posted by andriushca
Roxana G, multumesc pt raspuns, dar tocmai, eu am ciclu regulat! ceva hormonale am facut in toamna, dar nu si prolactina si progesteron. stiu ca progesteronul are treaba cu endometru, nu? si eu am endometru f. bun din cate stiu de la monitorizarile ecografice. pupici
andreea
Pai ai zis 30-32 zile si sangerari la 26 zile. De aceea am dedus neregulat. Progesteronul ale legatura cu ovulatia, deci e bine sa stii daca si cand se produce. Prolactica modifica faza luteala, o scurteaza sau o extinde. Asa a fost la mine, nu stiu reguli generale.
Oricum tin pumnii sa fie ok si sa ne tii la curent.
]
Roxana_G spune:
Irina, la Municipal se sta enorm, este ceva infernal si acolo. Eu am fost acolo spre sfarsitul sarcinii precedente ca nu erau locuri la CMU. La CMU insa nu ii mai dau alti bani decat consultatia, poate mai spre sfarsit. Si gasesti locuri, insa nu totdeauna la fix 4 saptamani (de fapt depinde de centru).
Ca sa iti faci o idee cum e la ambulator la Municipal, cand am nascut eu eram la usa cu contractii la 3 minute, in picioare pentru ca nimeni nu voia sa ma lase sa stau jos. S-a nimerit sa ajung cand era el la ambulator. Nimeni nu ma lasa sa intru pana a iesit el pentru ca il sunasem si a tipat ca ii naste pacienta la usa. Am intrat in timp ce alta tipa se imbraca si cand am iesit de acolo erau zeci de ochi indignati ca am intrat. Ba chiar o tipa artagoasa de la coada cu care ma certasem mai devreme se mira cand vede ca vine infirmierul sa ma interneze: aaa, deci tu chiar nasti?!
Dar este intr-adevar un medic foarte bun, si desi ajung asa greu la el, voi naste si a doua oara tot cu el. Poti avea incredere si intr-adevar poti suna oricand daca sunt ceva probleme.
]
Happiness_4_us spune:
quote:
Originally posted by andriushca
Nana, si cand a avut loc implantarea la tine? in a cata zi de la ovulatie? multumesc.
andreea
La mine implantarea a avut loc exact in ziua in care trebuiau sa vina uratzii, adica Z28.
Scuza-ma ca ti-am raspuns tarziu, dar am mult de lucru la birou.
Nana, 5+
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!