Mamici de ianuarie-februarie 2007 (55)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Anis sa nu cumva sa fie vreo mastita de origine bacteriana infectioasa.Ti-a dat deja antibiotic? Nu mai sta, zau, daca nu a trecut pina acum si ai febra mare suna imediat la doctor si intreaba de antibioitic-sa nu cumva Doamne fereste sa faci abces.
La mine durea de simteam ca trebuie sa fiu atenta la cea mai neinsemnata miscare pe care o faceam...Mi-a dat un antibiotic pe baza de penicilina de 1 milion de unitati si in 2 zile m-am vindecat.

Mariana 34+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Ma uitam la tv in bucatarie si a venit sotul sa manance, deci clar ca a schimbat postul, nu suporta sa urmareasca stupizenii. Are dreptate, dar stateam si yo ca baba la poarta sa mai prind o barfa! Intrucat suntem tot in relatii de colegialitate nu mi-am permis sa ma impun. Deci am ratat-o pe Hormonica in calitate de proaspata mamica, fericita.
Mai, eu cred ca sunt defecta! Nu suport sa fiu pupata in cur! Nu mi-ar fi placut sa fiu in pielea ei, sa ma stie o tara intreaga ce am in fund, ca m-am dilatat 70% sau ce mi-a mai facut. Eu nici pe mama nu o sun sa-i zic ca nasc, o sa o anunt dupa un timp. In scurtele mele tranzite prin spitale parca se rugau asistentele de mine sa ma ajute si eu refuzam. Efectiv mi se parea inutil si ca ma descurc minunat singura. Nu am decat o pretentie: sa ma lase in pace si sa taca din gura. Sunt obisnuita de atatia ani indiferent cat de rau mi-ar fi sa-mi fac datoria acolo unde sunt, chiar daca dupa aceea nu mai sunt buna de nimic. Cand ma vedea sotul uneori ca mi-e rau imi spunea: "daca ti-e rau, gata, nu mai munci! Du-te acasa si fa mancare" Cata protectie! Acum pe perioada sarcinii mi-am mai facut un pic de cap si parca ma simteam vinovata. Dar cum sotul isi doreste enorm copilul nu imi pretinde nimic, ba chiar i se pare ca am exagerat uneori cu efortul. Mereu imi spune sa ma potolesc. Din acest punct de vedere mai dureaza foarte putin boieria!

nadiutapm, saraca de tine ce revoltata erai in acel mesaj! Cred ca multe mamici vor invoca episodul nasterii d-nei Columbeanu ca sa-si ceara dreptul de a fi asistata de sot in timpul nasterii, travaliului etc. Eu sincer nu-mi fac griji deloc in privinta asta, dar "just in case" daca stie cineva unde gasesc scris un document, un normativ etc prin care se specifica dreptul unei femei de a avea pe cineva cu ea in timpul nasterii.

Salina, ce bine ca primim vesti de la tine! Ne bucuram mai ales ca sunteti o familie fericita si ca toate lucrurile decurg bine. Ai dreptate cu blitz-ul am vazut multi copii iritati de folosirea excesiva a aparatului foto, dar din cei un pic mai marisori care stiau sa-si exprime sentimentele. O sa-i faceti mai multe afara in aer liber cand se va putea. Cred ca si eu va trebui sa incerc sa ma abtin cand voi fi tentata.

Ralu74, sper ca te vor ajuta fetele cu experienta, eu spun doar ca am auzit de acest tertip al bebelusilor de a simula foamea ca sa mai stea in brate. Nu stiu cum il poti dezvata. Daca ar fi satul, in momentul cand plange ai putea doar sa-l iei de manuta, sa-i vorbesti (chiar daca nu intelege mare lucru), sa nu se simta singur. Dar dupa cum spui adoarme imediat ce-l pui la san, prin urmare nu se poate numi satul. Poate reusesti sa afli daca laptele e de vina, adica daca nu e destul de consistent. daca e ok, cred ca trebuie sa se rezolve in scurt timp. Cu un medic sau asistent neonatolog/pediatru ai incercat sa vorbesti? Poate te lumineaza.

Kateryna, dar ce bebe mancacios ai... Eu cred ca e f bine 100 ml

aiska, vad ca si la tine se apropie. Eu zic ca vestile sunt bune, nu am intalnit la noi termenul de col copt, daca e la sensul figurat, poate sa insemne ca inca nu e pregatit pentru nastere, pe langa scurtat si moale, inainte de nastere se mai si orienteaza in directie anterioara, al tau o fi in continuare orientat posterior.

Gata ca iar m-am lungit prea mult. Stie cineva ceva de Dana?

criss 39+ cu Ligia

Mergi la inceput

CRISS68 ia uite-te www.desprecopii.com/NewsItem.asp?id=540" target="_blank">AICI ce am gasit pe DC.

Nici mie nu-mi face placere sa asiste multa lume la nasterea mea,dimpotriva.Cu toate acestea, de fiecare data am permis viitoarelor moase sa vada si ele, cind mi-au cerut acordul.Faptul ca erau femei,foarte amabile si politicoase, gata sa ma ajute,cred ca m-a influentat in acele momente.

Sotul meu nici nu concepe sa nu asiste.Cel mai mult m-a sprijinit la operatie, desi tot ce a facut a fost sa stea linga mine pe tot parcursul cezarienei si dupa aceea i s-a permis sa intre cu mine si la reanimare.Fara el, mi-ar fi fost imposibil sa iau bebele linga mine si sa ma intorc in pat sa incerc sa-l alaptez dupa 3 ore de la operatie.Tot asa cum a descris si Aelita,dupa operatie a fost extraordinar ca cineva sa ma ajute sa ma ridic din pat oferindu-mi bratul de sprijin.( o chestie ca o fringhie de care sa se traga ar fi excelenta pt. mamicile operate,am tras eu concluzia.Dar...poate ca doresc sa ne chinuiasca si sa ne "exersam" musculatura abdominala, ca altfel nu-mi explic...)

Mi se pare ca dupa cezariana sotul m-a ajutat mai mult decit oricine altcineva.

Ce m-a socat a fost faptul ca nu l-a lasat nimieni sa filmeze operatia, nici macar sa fotografieze.Am tras concluzia ca s-or speria fie de microbi, fie de "dovezi" de greseli profesionale.

Mariana 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Mariana_1976, - esti o comoara la casa omului! Eu nasc la alta maternitate din Iasi, dar nu conteaza, bine ca stiu. Daca nu scrie nicaieri ca e permis, la fel de bine pot invoca si motivul ca nu e nici interzis din moment ce in acelasi oras se poate. Dr mea nici intr-un caz nu e speriata de eventuale greseli, ea din contra, tot timpul are asistenta din partea studentilor, rezidentilor sau ce-or mai fi. Chiar voi discuta acest aspect cu ea sa vad ce-mi spune. Deci daca e, nu de greseli se fereste ci de aglomeratie (la drept vorbind cand intra sotul intr-o incapere deja e aglomerat - si ca dimensiune si la cat vorbeste!).

criss 39+ cu Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

mie foarte rauuuuuu....

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Anis, mergi la un medic! Nu poti sta asa, pe bune acuma, nu e ok ce ti se intampla!

Mergi la inceput

ANIS nu mai sta,da telefon sau fuguta la urgenta, ca daca ai sanii cu rani, microbii patrund si mai bine inauntru, din nefericire...

Mariana 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

mariana, la prima cezariana 10kg, la a 2-a doar 6kg. la prima am stat 2 sapt in spital, am fost stresata si am plans mult si de-aia cred ca am slabit mai mult. la a 2-a stiam ce e ala un prematur si nu am mai dat chiar asa in depresie. si sunt de acord cu tine. fetele care fac cezariana, faceti cumva ca la reanimare sa stea sotul cu voi in orele cand trece anestezia. si pe mine m-a ajutat enorm prezenta lui. i-am cam rupt eu oasele la maini dar a suportat...

anis, scuza-ma daca insist. tu ai o pompa buna? una capabila sa desfunde canalele? ti se inmoaie sanii cat de cat dupa pompare? vezi ca dai in mastita in miez de noapte si e nasol! du-te la urgenta, nu e de glumit cu asta!

Diana & Co
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

fetelor ce naspa sa mai astept pana maine... si maine astept pana la unu si la unu astept pana ma apereaza, pana atunci am marea onoare sa ma salut cu clisma, sonda... pana pe la 8 sper sa fiu gata! Dar cine stie... am facut bagajul, am spalat cate ceva, i-am aratat lui sormea ce si unde e cu haine si farmacie in caz ca am nevoie, am pus lingeria in patuc sa se mai aerisesca si ea... deci infipta rau! maine pe timpul asta.... ori o sa fiu inebunita de dureri sau invers! Sper sa fie bine, asta mica parca simte ceva misca de rupe, nu stiu ce o apucat-o de foame cred, ca acum doar pe fructe si iaurt sant ca, de, pana maine trebuie sa ma "curat" !!! maine dimineata un supozitor ca sa mai ajut clisma si sa nu stau inebunita cu dureri pe wc o vesnicie! Incarc camera si incarc baterile pentru foto... am facut ceai de tei il bag la frigi si maine il car dupa mine... 2 litri de ceai, 2 litri de apa plata sper sa-mi ajunga!
mai apar mai tarziu
bai daconst nu a mai aparut?
ma duc sai dau un sms!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 39 sapt si 3 zile
AMR azi si maine!

Mergi la inceput