scolar la 6 ani sau la 7?

scolar la 6 ani sau la 7? | Autor: mirelacarmen

Link direct la acest mesaj

Buna!Am o fetita de 6 ani si nu stiu ce sa fac ;sa o inscriu la scoala la toamna sau anul viitor.Voi ce parere aveti?


olaru

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IEPU spune:

Eu l-am dat pe al meu la 6 ani si 7 luni si se descurca super bine.
Dar o parere mai avizata am auzit de la invatatoarea lui: daca are manutele pufoase, asa ca bebelusii" inca nu e coapta. Explicatia este ca poate sa fie un copil cu o cultura generala oricat de buna, observatia despre manute spune ca isi controleaza inca insuficient degetele si isi va face temele incet.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Cel mai bine vorbeste cu educatoarea.

Adi a implinit 6 ani in decembrie, asa ca va avea 6 ani si 9 luni. Educatoarea ne-a spus ca nu are sens sa mai stea un an acasa. Este puturos si la gradinita, dar poate sa scrie si asta este de fapt important. Tot ea ne-a spus ca ii merge mintea de nu se poate... Ca nu vrea sa scrie... asta este altceva... nu va avea tragere de inima mai multa peste inca un an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Problema de stilul asta am avut-o si eu.... Fata mea face anul asta 7 ani in martie! Anul trecut vruiam s-o dau la scoala insa am vb cu multa lume; cu educatoarele, la scoala, cu alti parinti si cu doctorul.... Toti au spus ca mai bine s-o dau anul asta decat anul trecut, eu nu eram convinsa si eu am mers de la 6 ani si jumatate si nu am patit nimic.... Insa ce m-a convins a fost doctorita de familie! Dupa spusele ei, e bine pentru copil sa fie dat la scoala dupa implinirea a 7 ani! I-am replicat ca totusi va avea 7 ani si jum..... insa stii raspunsul ei? Ca daca facea si in decembrie 7 ani tot anul viitor e bine sa-l dau! Asta pentru ca la aceea varsta e capabil sa se controleze mult mai bine si fiziologic (vezi a sta faca a se duce la baie in ora), si motric si..... Am amanat pt anul asta dupa cum se vede si nu-mi pare rau. Se schimba vazand cu ochii (in bine, bineinteles!) si cred ca va fi mult mai pregatita la toamna ca sa fata fata scolii. Din ce am observat eu, majoritatea parintilor opteaza pt scoala dupa implinirea varstei de 7 ani, insa daca copilul e dezvoltat nu cred ca are sens sa-l amani, vb cu dr lui!

*********************************
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacarmen spune:

Buna!Multumesc pt. raspunsuri!ma gandeam si eu sa vb cu invatatoarea;doamna educatoare spune ca s-ar descurca fara probleme;prietenele care si-au dat copiii la 6 ani si cateva luni spun ca le pare rau ca nu i-au dat la 7;asa ca ne mai gandim

olaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Mi-am dat copilul la scoala la 6 ani si ceva si regret. Sa nu intelegeti gresit, se descurca copilul nu bine, ci foarte bine. Dar il vad ca ar vrea sa se joace mai mult si nu mai are timpul necesar. Mi se pare ca i-am rapit un an din copilarie. Iar la el in clasa sunt doar cativa copii in aceeasi situatie, restul sunt cu aproape un an, un an sau un an si ceva mai mari ca el. La inceput au fost ceva diferente la durata timpului de concentrare. Un an diferenta conteaza! Incet-incet, a fost din ce in ce mai bine. Si noi am vorbit cu pediatru, psiholog si educator si toti ne-au spus sa-l dam la scoala la 6 ani si ceva, ca nu vor fi probleme. Da, nu sunt probleme, dar regret.
Nu-ti spun ce sa faci, Olaru, dar imi permit sa-ti dau un sfat: asculta-ti instinctul, tu iti cunosti cel mai bine copilul.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Copilul meu merge intre copii de la 2 ani... Daca l-as da la scoala la 7 ani si 8 luni ar avea 5 ani si 8 luni de colectivitate, de joaca intre copii... Cred ca ar fi prea mult, s-ar plictisi sa repete grupa pregatitoare. Acum are 4 ani si este in grupa mijlocie, in afara de faptul ca nu-i pace sa scrie/coloreze este ca si colegii lui, cu nimic mai prejos. Diferentele dintre ei nu sunt mari, nici macar de statura.
Dar pana la scoala mai este astfel incat voi lua decizia la momentul potrivit, in functie de atentia lui, de felul cum scrie, de statura, de observatiile educatoarelor, ale unui medic pediatru...
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu personal am inceput scoala la 6 ani si 2 saptamini si imi pare foarte bine, am terminat facultatea mai devreme ca altii. Sfatul meu: da-o la scoala acum, daca o dai anul viitor va avea mult peste 7 ani si va fi cea mai mare din clasa, n-o sa se simta bine si se poate sa-ti reproseze asta mai tirziu.


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Sirimie, majoritatea copiilor incep scoala la 7 ani impliniti. Si eu am crezut, exact ca si tine, ca trebuie sa implineasca 7 ani copilul in prima clasa si, dupa ce am inceput scoala, am ramas foarte surprinsa. Si cu mintea cea de pe urma, ma intreb ca ce se intampla daca il mai lasam acasa inca un an? Nimic! Se juca mai mult. Si hai sa va mai spun ceva: credeti ca numai intelectul conteaza? Conteaza si fizicul. O sa constatati ca cei care au un an mai mare sunt si mai inalti. Si unii dintre ei sunt si mai agresivi. Si o sa va doara sufletul cand o sa ia bataie copilul, ca e mai mic. Pentru ca, nu va faceti iluzii, agresiunea exista, iar doamnele lor nu-i pot pazi non stop, in pauze raman singuri. Nu vreau sa va sperii, va spun numai ca o sa va intalniti cu niste situatii la care nici macar nu v-ati fi gandit inainte. Un an in plus conteaza, altfel reusesc sa faca fata diferitelor situatii, cred eu...
Indiferent de varsta la care vor incepe scoala, eu va urez multa bafta.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Am auzit o discutie la coafor, coafeza se plingea ca are 2 fete pe care le-a dat la scoala la 8 ani, se plingea ca fetele ii reproseaza tot timpul ca le-a dat prea tirziu la scoala, ca prietenele lor de la bloc sint in clasa mai mare, ca o sa termine mai repede scoala, etc.

Acuma eu zic asa: fiecare face cum crede, eu doar spun cum as face eu.


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Noi suntem in clasa a treia, acum, si am mers la scoala la 6 ani si 5 luni.
Singura diferenta intre ea si cei de 7 ani a fost la rabdare si la capacitatea de a sta cuminte in banca. In rest din punct de vedere a capacitatii intelectuale nicio diferenta.

Ah, si a mai fost o diferenta: la scris. Muschii mici ai mainii copilului nu sunt dezvoltati ei ajung la o oarecare maturitate in jur de 8-9 ani. Si aici s-au vazut diferentele cei mai mici au scris mai incet si mult mai urat in timp ce cei mai mari deja la clasa a II-a scriau frumos.
Dar, acum in clasa a treia nu mai este nicio diferenta.

In ceea ce priveste cititul si scrisul este bine sa nu stie.
Am vorbit pe larg cu invatatoarea despre acest subiect si mi-a spus concluziile:
- gradinita nu are programa ajustata cu cea a scolii, si invatatorul trebuie sa "strice" ceea ce s-a invatat la gradinita.
- cei care stiu sa scrie si sa citeasca se plictisesc.
- cei care stiu sa citeasca si sa scrie tulbura ora si le soptesc celorlalti si invatatorul se vede in imposibilitatea de a sti cu exactitate cine stie si cine nu. imi amintesc ca in clasa I, le scria un cuvant pe tabla si apoi trecea pe la fiecare banca si copilul ii soptea la ureche ce citea de pe tabla.

Concluzia: diferentele dispar cu totul inspre clasa a treia, si cum spunea invatatoarea fetitei mele nu conteaza cat este de bun in clasa I si a II ci in clasa III si IV cand deja materia se complica iar cei foarte buni in primii 2 ani (veniti cu un bagaj de cunostinte) pot ajunge usor la coada.

din experienta mea am constatat ca nu prea conteaza cati ani a stat in colecivitate inainte de scoala. La scoala este cu totul altceva, are alti colegi, se creeaza alte prietenii, bisericute: baietii vor sta separat de fetite, invatatoarea nu va sta cu ochii pe ei in permanenta ca la gradi si in general in primul an de scoala nu vor putea avea un colectiv inchegat. vor avea brusc o alta scara a valorilor construita dupa cat de bine invata x sau y, cat de mult vorbeste in ore sau cat de mult il aperciaza invatatoarea, ce sandvis mananca unul sau altul, etc


Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput