Urme de la varicela?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

quote:
Originally posted by Dari_Scumpi

Pentru Cristina22 : spune-mi te rog de unde se poate cumpara bitter suedez. Fetita mea, in varsta de 4 ani, are varicela...offf... Cel mai frica (sa nu ramana cu urme) imi este de o buba care o are pe obrajel, in partea de jos, langa gurita...mi se pare maricica si are o coaja destul de groasa...sper din tot sufletul sa nu-i ramana gropita de la ea.... La tine cum au fost cicatricile de la varicela? Ramasesera gropite sau doar pete maronii? I-am luat un unguent de galbenele cu propolis cu care ii dau tot timpul pe bube...ma rog la dumnezeu sa fie eficient contra urmelor...toti spun ca e foarte bun cicatrizant... Offf, ce sa fac?? Saracuta a inteles sa nu se scarpine - am dat ptr. asta si cu mixtura mentolata, dar vreo 2 nopti la rand s-a scarpinat in somn mititica pana s-a trezit si pe corp are la cateva bube cojite urate (ca si cum s-au rupt bubele cu lichid).pe vremea cand am facut eu varicela se gasea in farmacii! Acum habar nu am! incearca, totusi! SANATATE!
STAI LINISTITA, NU RAMAN URME!!! COPIII ISI REVIN REPEDE!

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Plincssita spune:

am vrut sa zic varicela..nu varicea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biluta28 spune:

quote:
Originally posted by Dari_Scumpi

Pentru Cristina22 : spune-mi te rog de unde se poate cumpara bitter suedez. Fetita mea, in varsta de 4 ani, are varicela...offf... Cel mai frica (sa nu ramana cu urme) imi este de o buba care o are pe obrajel, in partea de jos, langa gurita...mi se pare maricica si are o coaja destul de groasa...sper din tot sufletul sa nu-i ramana gropita de la ea.... La tine cum au fost cicatricile de la varicela? Ramasesera gropite sau doar pete maronii? I-am luat un unguent de galbenele cu propolis cu care ii dau tot timpul pe bube...ma rog la dumnezeu sa fie eficient contra urmelor...toti spun ca e foarte bun cicatrizant... Offf, ce sa fac?? Saracuta a inteles sa nu se scarpine - am dat ptr. asta si cu mixtura mentolata, dar vreo 2 nopti la rand s-a scarpinat in somn mititica pana s-a trezit si pe corp are la cateva bube cojite urate (ca si cum s-au rupt bubele cu lichid).Dai cu violet de gentiana pe cele care ti se par mai urate eu am folosit si la mine si la copii si a fost ok, alterman violet cu mentolata .


Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 7 ani juma - Edi 2 ani si 8 luni

http://community.webshots.com/user/biluta28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dari_Scumpi spune:

Multumesc mult de raspunsuri! ce sa zic, am fost la farmacie unde am gasit bitter suedez, cu care ii dau de cateva ori pe zi pe bubite alternativ cu unguent de galbenele si propolis. Au inceput sa cada din cojite dar, in somn probabil i s-a desprins coaja la cea de pe fatzuca... offf, nu mai pot de necaz!! Este o urma (gropitza) nu foarte mare dar....va trece?? adica se va reface complet acolo? dau in continuare cu incredere cu bitter suedez pe ea, de fapt pe toate. este posibil ca acesta sa aiba efectul miraculos (!!!) de a reface pielea intr-atat incat sa nu ramana acea adancitura?? adica este posibil "sa creasca epiderma la loc" acolo?? am mai citit marturii cum ca reface complet, pana la a nu ramane nici un fel de urma!! asa o fi??
Cristina, la tine cum a fost? Chiar asa semne aveai si tu (gen gropitze sau doar pielea unde fusesera bubele mai inchisa la culoare?) Si cat timp ai continuat cu bitter suedez dupa ce cazusera cojitele? dadeai alternativ si cu unguent de galbenele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

dari- pe fata am avut si eu doua gropite, dar intr-un timp foarte scurt nu s-au mai vazut. Am pus bitter si unguent cam o luna pe locurile respective. Nu dispera, suta la suta trece!

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dari_Scumpi spune:

Cris, multumesc mult de raspuns. Deja parca urma de care ma temeam eu, incepe sa se stranga din ce in ce mai mult. Oricum, voi continua sa dau cu bitter si galbenele, cu mare incredere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda74 spune:

posibil sa treaca cu bitter si unguent de galbenele,dar eu la cei 33 ani am un semn de la varicela in frunte...nu se vede prea tare ptr ca este situat strategic....il am de la varsta de 4 ani....imi pare rau ca nu pot spune altceva,dar semnul meu este real si dupa....29 de ani....
sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dari_Scumpi spune:

Anda, si eu am semn de la varicela facuta la 5 ani jumate', semn care se vede "cu succes" si azi dar stiu sigur ca mama nu mi-a dat atunci, la vremea aceea decat cu mixtura...pentru mancarime. Noi avem incredere cu bitterul si dam in continuare pe semnuletul asta care ne da batai de cap...de fapt, numai mie...off... sper sa fie eficeinta treaba mai ales ca semnul nu e de dimeniuni mari cum il am eu sau cum am mai vazut la altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cerasela67 spune:

Fetita mea (7 ani) a facut acum varicela (cred ca e epidemie in gradinita). Medicul mi-a recomandat numai mixtura cu metol insa o dau de 2 zile si nu se schimba nimic, adica bubitele sunt tot pline cu lichid, nu se retrag.Prima care a aparut acum 5 zile e imensa (bine ca e pe spate), pot sa o dau cu bitter suedez acum, in faza de basica cu lichid sau numai dupa ce dispare lichidul? La fel si cu alifia cu galbenele, in ce faza se foloseste? Cat despre mare si soare nu mi-a spus nimic medicul, noi plecam la mare in iulie, sper ca nu ii face rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dari_Scumpi spune:

Cerasela, eu am inceput sa dau pe bubitze cu crema de galbenele dupa ce nu mai aveau lichid...Nu stiu ce sa zic, in mod normal n-ar trebui sa mai dureze mai mult de 2-3 zile pana cand basicutzele se sparg (sau se retrag). Pe urma treptat am inceput sa alternez cu bitter suedez. Am observat ca de la crema de galbenele cojitele se inmoaie si se iau foarte usor inainte ca ele sa se usuce de tot....si nu stiu daca e foarte indicat. Toata lumea recomanda ca ele sa cada singure cand se usuca de tot, de aceea am continuat numai cu bitter si abia dupa ce au cazut cojitele singure, am revenit si la galbenele, iar acum dam pe cateva semnultze doar cu bitter suedez. Intr-adevar mi se pare eficient. Ideea este sa continui chiar si o luna dupa ce se termina varicela. Eu asa fac.
Cat despre mersul la mare, nu cred ca e vreo problema...organismul are timp sa se refaca dupa boala pana in iulie, sa nu mai fie slabit.
Multa sanatate!

Mergi la inceput