Cit costa la gradinita de stat ?

Cit costa la gradinita de stat ? | Autor: dulcetica

Link direct la acest mesaj

Cit costa la gradinita de stat?Dar la particulara?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

pai depinde de oras, cred (mai ales cu particularele)

la noi la stat costa 5 lei/ zi la stat

la particulara mult mai mult, depinde ce program alegi

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sileriki spune:

Eric este la gradinita de stat cu program prelungit si platesc 4 lei pe zi .la particulari nu stiu dar mai mult oricum .

evi , Eric 14.06.2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

In Bucuresti, depinde de gradinita. In principiu, platesti masa. La unele gradinite poate fi 75-80 de mii pe zi, la noi este 120. Depinde daca exista bucatarie proprie sau daca mancarea o aduce o firma de catering (lucru care se intampla si la gradinite private si la gradinite de stat).
La gradinitele de stat mai platesti diverse
- rechizite (periodic, la 3 sau 6 luni, dupa cum se organizeaza gradinita),
- obiecte de igiena (la fel ca mai devreme),
- cate o contributie pentru cate o educatoare care n-are norma intreaga sau nu are contract pe tot anul scolar (si atunci parintii decid sa plateasca o suma - modica, as spune - dar sa stie ca le sunt copii supravegheati simultan de 2 educatoare),
- un fond trimestrial sau semestrial (depinde tot de cum se organizeaza),
- cadourile si costumele (pentru Craciun, Pasti, etc, in functie de ca serbari se organizeaza in gradinita)
- bilet la teatru, circ, etc... in functie unde sunt dusi copiii (bilet care este mai scump decat stii tu de la casa de bilete, pentru ca li se asigura si transport...)
Una peste alta, noi ajungem lunar cam la 3 milioane, in medie.
La gradinitele private nu platesti decat taxa lunara, si mai poti plati un optional sau doua - mai nou, vad ca multe gradinite includ in taxa 2-3 optionale, care sunt cam suficiente pentru un copil. In medie, tarifele sunt de pe la 120 de eur (program scurt) pana pe la 300 de eur (program lung). Am eliminat minimul de 90 de eur si maximul de 550... in categoria asta eu am incadrat gradinitele dubios de ieftine si gradinitele exagerat de scumpe. La multe gradinite nu duci decat copilul si schimburile. Unele gradinite iti cer prosopel, olita... la altele ti se pun la dispozitie. Una peste alta, in 250 de eur poti gasi o gradinita ok.
Daca te intereseaza ceva anume, in afara de taxe, just ask :)

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

La gardinita de stat in Cluj este 4 lei ...adica papica.Mai dam la inceput de an fondul gradinitei si fondul clasei ,in total 70 lei.
Cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

la grtadi de stat in Bucuresti (Nr. 30, fosta 25) este 70.000 lei (vechi)/zi mancarea.
La inceputul anului am dat 500.000 lei pentru fondul clasei si 500.000 pentru rechizite.
Alte cheltuieli (deocamdata, santem in grupa mica): pentru Mos 500.000 lei, din cand in cand teatru (intre 35.000-60.000 lei), o data a fost o excursie la Snagov si Zoo care a costat 300.000 lei.

Daca facem o medie lunara.... cred ca ar fi intre 2.000.000 si maxim 2.500.000 lei.

Ingrid si Cristi
3 ani si 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

La noi e asa: 4RON/zi papica, platit atatea zile cat duci copilul la gradi, apoi 15 RON/luna educatoarea ajutatoare (undeva la 100RON pe luna toata nebunia). Cheltuieli suplimentare: 100 RON/an rechizite, 15RON/an alte cheltuieli. La serbarea de Mos Craciun am contribuit cu 35RON din astia 20RON pt cadourile copiilor si 15RON pt doamne. Asta a fost tot.
De Mos Nicolae fiecare copil a primit din partea institutiei cate-o cutie de bomboane, nu am platit niciun banut.
Gradinita functioneaza in sistem educational Step-by-step.
Cam astea ar fi...

Editez ca am uitat. Fiind in grupa mica, inca nu-i cara la teatru, dar l-a adus la gradi. Asa ca o reprezentatie ne-a scos din buzunare 2,5RON. Abia din grupa mijlocie o sa-i transporte pana la teatru de papusi.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

La noi mancarea este 60.000 lei vechi pe zi (in care 5.000, apa plata pe zi, suntem la stat), rechizitele si consumabilele nu mai stiu cat au costat, mai sunt si cadourile de Craciun si altele care se ivesc (uniforma gradinitei, spre exemplu, 200.000; apoi un fond pentru statie de sunet, 200.000 lei). Mie mi se par rezonabile.
Apoi cursurile optionale, in functie de optiuni.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

liliac1, 25 RON teatrul (adica 250.000 lei vechi )???
La Cristi a fost teatrul la grupa mica si a costat 35.000 lei vechi (adica 3,50 RON)
Maine se duce toata gradinita la teatru, merg cu un autocar, si costa 6 RON

Ingrid si Cristi 3 ani si 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Scuze, am gresit, 2,5 RON pentru teatru...

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

A, da , si teatru in sala lor de spectacole, 3 RON.
Nicoleta

Mergi la inceput