Vacanta de o zi in Paris
Fetelor,am castigat un bilet pt 2 persoane dus-intors cu avionul pana in Paris.
Pot sta cat vreau,insa ..serviciul nu ne permite sa stam mai mult.Voi pleca cu viitorul meu sot.
Sunt debusolata rau.
Ce as putea vizita eu in Paris in 12 ore??
Mi'as dori sa vad macar muzeul Luvru si Turnul Eiffel..Dar nu as vrea sa ratez nici catedrala Notre-Dame.
Ce ma sfatuiti ? Cum sa fac??
Si cam ce preturi sunt prin Paris.Cat se plateste ca sa vizitezi toate astea,sa stim cam cati bani ne vor trebui.
Raspunsuri
lgireada spune:
Muzeul Luvru nu se merita sa-l vezi. Statisticile spun ca daca stai o secunda in fata fiecarui exponat de acolo, iti trebuie 3 luni si ceva sa-l vezi pe tot. Mai bine cumpara un cd ... efectul e acelasi.
MErita sa urci pe turnul Montparnasse. Acum vreo 2 ani era vreo 8 euro intrarea. Ai cea mai frumoasa privesliste din Paris, vezi si Arcul de Triumf, si Sacre Coeur si Notre Dame si toate. La Turnul Eiffel, ca sa urci, poti sta si 10 ore la coada ... deci nu te sfatui. In plus nu e atat de spectaculos sa urci prin el, sa-l vezi de jos e relativ suficient.
Mi-a ramas in suflet urcatul cu balonul in parcul Andre Citroyen. Impresionant e dupa parerea mea sa strabati strazile pur si simplu, Parisul e un vis, simti parfumuri scumpe, lumea e imbracata elegant chiar si pe strada, pur si simplu e mirific.
Sa ne spui cum a fost!
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos
Noël spune:
Buna Anca!
Pt. vizitarea Parisului iti trebuie cel putin o saptamana...si tot nu le poti vedea pe toate.
Eu tocmai am fost in Paris si am sa-ti dau cateva "tipsuri".
Cel mai bine este sa va duceti la Arc de Triomphe(pe Champs Elisee, in capat sus)si sa va luati bilete la "autobuzul rosu", supraetajat, care este numai pentru turisti (pe partea dreapta, in capat, are statie , cum urci strada spre Arc) El va va duce la toate punctele turistice renumite, inclusiv Notre Dame si Turnul Eiffel.
Turul este de 2-3 ore. Te poti da jos din el unde vrei tu, la punctul dorit si te poti imbarca in urmatorul care vine. Pretul unui bilet (inclusiv casti in care veti auzi o povestioara pt. fiecare monument in parte) este de 22 Euro/ pentru 2 zile. Eu zic ca merita si vezi tot ce e mai frumos in Paris de vizitat.
Nu cred ca vei avea timp sa vizitezi muzeul Louvre, dar poti admira vestita piramida din fata lui ( ai vazut filmul "Codul lui Da Vinci"). Iti va trebui cel putin o saptamana!
Cu alta ocazie, ca merita! In prima mea vacanta la Paris am vizitat muzeul si am ramas coplesita de frumusetile lui!
Acum am sa-ti spun cum sa ajungi de la Aeroport la Champs Elysee/Arc de Triomphe: iei trenul care te va duce pana in Gara de Nord. Bilete pt. tren le cumperi din Aeroport. Sunt semne care iti arata de unde si directia, sau intrebi pe oricine si vei primi cu siguranta ajutor. Usor de gasit si de ajuns mai unde vrei tu!
Din Gara de Nord vei lua metroul pana la Arc si asta este cam toata povestea!
Nu te speria ca Parisul e mare, ca vei vedea cat de usor poti sa te descurci cu trenul respectiv metroul.
Pretul unui biletul de metrou este de 1 Euro, iar trenul( care este tot un metrou)de la aeroport ne-a costat 8 Eu/pers.
sper sa-ti fie de folos indicatiile ele.
Achizitioneaza-ti de cum te dai jos din avion, de la un birou de Informatii de acolo, o harta a Parisului. Este o brosura si e gratis.
Eu zic ca merita si 12 ore in Paris, daca sti cum sa le organizezi!
Calatorie placuta si nu uita sa-ti iei aparatul foto.
Sper ca-ti vor fi utile indicatiile mele!
Daca mai vrei sa intrebi ceva, cu mare placere iti raspund!
Cristina_C spune:
Eu am stat exact o zi in Paris. Eram in liceu si-am mers cu autocarul. Am oprit langa Arcul de Triumf, de acolo am mers direct la Louvre pe care l-am vizitat in viteza (de fapt doar o parte din el, dar am vazut Mona Lisa), apoi am fost la Notre Dame si la turnul Eiffel.
Da, merita 12 ore in Paris, dar pentru mine a fost frustrant, mi-as fi dorit sa stau mult mai mult!
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
miag spune:
quote:
Originally posted by lgireada
Impresionant e dupa parerea mea sa strabati strazile pur si simplu, Parisul e un vis, simti parfumuri scumpe, lumea e imbracata elegant chiar si pe strada, pur si simplu e mirific.
Sa ne spui cum a fost!
Liliana
Subscriu
Mia, mami de ROLAND (18 Noiembrie 2004)
Winners never quit, quiters never win!
danamiha spune:
Aveam 10 ani cand am fost la Paris si am urcat in Turnul Eiffel si azi dupa 26 de ani de atunci (era in 1980) imi amintesc, eu zic ca merita sa urci. Intr-adevar in Luvru alergam ca bezmeticii sa o gasim pe Monalisa, dar a meritat.
Iael spune:
Am fost anul trecut la Paris si am stat 10 zile . Am vizitat cam tot ce se putea vizita (obiective de mare interes cunoscute ), dar am alergat mai tot timpul , cu toate ca am stat 10 zile . La muzee nu am putut sa zabovim atat cat ne-am fi dorit dar am reusit sa le vizitam .
Merita sa mergi chiar si pt 12 ore dar cel mai bine ar fi sa rezolvi cumva cu serviciul si sa stai mai mult ..
Annnca spune:
Fetelor,multumesc muuuuuult de tot ! Foarte pretioase sfaturile primite de la voi.Ma simteam tare debusolata..nu stiam ce voi face,incotro o voi lua !
Apropo,ati stat la vreun hotel? Cat m'ar costa o noapte la hotel impreuna cu iubitul?
Mancarea costa mult ? La un fast-food,cam cat ar costa?
lgireada spune:
La fast food, gen MacDonald, preturile sunt universale ca peste tot. In rest, la orice cafenea pe Champs - Elysee o cafea costa in jur de 8-10 euro. Deci scump!
Apropo de hotel, eu am stat mai departe de centru, adik in cartierul nou, pe langa Arcul Defensei. Era un hotel de 3*, 35 euro/ noapte de persoana.
Liliana
ardeiash spune:
daca ai de stat numai 1 zi nu te sfatuiesc sa nu intri la louvre... eu am stat o zi acolo si abia am reusit sa vad etajul 1.. nu in totalitate... vei pierde timpul cu el.. eu zic sa intri in el a 2-a oara cand vei merge la paris.. altfel nu vei putea sa vezi cele mai importante puncte de atractie..
te sfatuiesc sa vezi:
- catedrala notre dame pentru inima si suflet
- tournul eiffel - privelistea de sus este magnifica - daca poti merge ziua sa urci in el si dupa orele 9 seara cand este spectacolul de lumini - incredibil!
- arcul de triumf si implicit sa mergi putin pe camp elisee
- sacre coeur care este chiar o catedrala a inimilor.. e frumoasa ... de exceptie
- muzeul louvre pe dinafara. caci nu ai timp.. si tot ceea ce este pe langa... gradinile tuilerie, obeliscul , concorde , invalizi etc
- de ce nu : galeriile lafayete.. care din punct de vedere arhitectural sunt de exceptie.. nu mai stiu daca in aceasta perioada mai au celebrele vitrine animate,, de la cele mai bune case de moda ,, si decorul exterior impresionant. anul acest s-au inspirat dupa un covor oriental,, mie mi-a czut fata.. caci imi plac mult beculetele.. h ihi
nu cred ca poti sa le vezi pe toate intr-o zi..
intr-adevar. cum bine spunea cineva.. mai sus.. trebuie sa te organizezi,, altfel nu vei putea sa vezi mare lucru,, eu mi-am cumparat cand am fost la paris prima oara un abonament... parca pe 2 zile .. era vreo 13 euro.. pteam sa ma urc in orice : bus, metrou, tram... insa daca stai numa 1 zi.. nu stiu.. se nume paris visite..
trebuie sa-ti iei o harta cu toate punctele turistice.. si sa te orientezi ... daca vei sta la formula 1 vei avea gratis o harta ff buna ... mie mi-a folosit intotdeauna. e usor de gasit totul..
daca ami vrei ceva lamuriri.. mai intreaba-ma.. poate pe pm.. sa nu uit sa intru pe aici
s-auzim numai de bine! si