Mamici de iulie-august 2007 (11)
Raspunsuri - Pagina 21
nonni spune:
Salut toate burticile.
Sunt nou inscrisa pe forum cu toate ca multe din experientele de pe forum m-au ajutat si pana acum. Sunt si eu o gravidutza cu data probabila a nasterii in iulie, maine implinim 14 saptamani.
Sper in curand (numa sa vad cum) o sa pun si primele poze de la eco si sper sa am cat mai mult timp de stat cu voi pe forum.
In primul rand va urez o sarcina usoara si bb-i sanatosi la toate mamicile de pe forum.
Pe de alta parte despre noi: Pana acum am avut o sarcina usoara si speram doar sanatate in continuare. Suntem din timisoara si suntem in grija unei doctoritze tare dragutze incepand de la 8 saptamani. Am facut deja primele analize de sange (la 8 saptamani), 2 ecouri, dopper si deocamdata totul merge bine. Urmeaza la sfarsitul lunii un nou control si inca o tura de analize de sange.
Deocamdata nu va mai incarc cu povesti despre mine si burta mea, dar o sa mai revin. Ma pun sa mai citesc despre voi si sa incerc sa adaug si niste poze.
samadhi spune:
Hallo fetelor !
Bine a-ti venit la cele noi si ma bucur foarte mult pentru cele care si-au simtit bebei deja, este un sentiment de nedescris. La toate numai bine si bebei sanatosi.
KARLIGUTZA - imi pare rau daca ti-am facut pofta cu capsune, daca as fi fost in Bucuresti te-as fi invitat sa mananci cu mine, dar din pacate sunt prea departe..... apropo, de costuri la voi e cam scump, aici pentru 250g de capsune am dat 1,29 euro. Cred ca e mai ieftin decat acolo,nu????
CARLA - stiam un laborator de analize privat pe strada Roma, langa Calea Dorobanti, nu mai stiu numarul strazii, dar am fost multumita cand sotul si-a facut anul trecut niste analize, si ai si un medic care iti explica pe loc analizele, cel putin asa a fost la sotul meu. De asteptat nu am prea avut mult timp sa asteptam, dupa mine a mers repede, iar durata de analize a fost mult mai mica si mai exacta, precisa...... erai 100% sigur ca nu iti pierde sangele. Atata ca analizele costa mai mult. Si Cantacuzino este bun, cel putin asa am auzit. Cat despre costurile de a naste in apa in Germania, se ridica cam la 1000-2000 euro cu tot cu spitalizare.Depinde si in ce clinica nasti.
Iti doresc sa fie bebe ce iti doresti tu, ca sa te faca fericita.
IRINUSHA - nu stiu cand ai nascut tu aici, dar acum majoritatea clinicilor sau a spitalelor au posibilitatea de a naste in apa. Eu eram tentanta inainte, la prima sarcina, dar vazand la TV un reportaz pe viu cum se naste in diferite moduri, printre care si in apa, si vazand ca cada se umple cu sange..... mi se facuse rau, si am renuntat la idee, chiar daca pe vremea aceea consideram a fi mai simplu. Acum nu stiu cum voi naste important e bebe sa fie sanatos. La alternativa imi sta Spitalul Grosshadern unde am nascut-o pe fiica mea, sau Spitalul Dritten Orden, ambele sunt in apropiere. Mai am ceva timp de asteptat, desi vorbeam ieri cu cineva si zicea ca trebuie sa-ti ocupi din timp un pat ....... Am inteles ce ai spus de birocratii astia, dar legile s-au schimbat de atunci si sotul tau era inainte de 01.01.2005 venit aici. Asa ca intrase in alte legi. Se schimba si aici multe lucruri....
Acum 2 zile vorbeam ca imi era bine, dar ieri am crezut ca nu mai pot, imi venea de pe la 2 noaptea sa vomit, si nu puteam era o senzatie care persista continuu..... o zi intreaga. Acum e mai bine, dar cine stie cum ma voi simti mai tarziu....... asa ca merg sa imi fac ceva de mancare pana nu ma apuca iar greturile.
Bafta la scris........ ! Si numai bine la toate.
8+
karligutza spune:
Jadi multumesc de informatiile cu privire la gimnastica pentru gravide... n-am stiut ca se pot face exercitii de kineto- in Giulesti... ma voi interesa de preturile si orarul actuale. 
Lorina felicitari! se vede ca bucuria e la cote maxime... tot inainte spre trimestrul III! 

. Apropo, te intreb si pe tine, dar intreb si pe restul burticutelor care au inceput deja trimestrul II: ati inceput sa luati FIER? eu am luat deja aseara prima fiola de TOT'HEMA.. cica se recomanda zilnic incepand cu trimestrul II de sarcina intre 30-60 mg.fier, iar in Centrum Materna nu sunt decat 15... Lorina, poate intrebi si tu medicul daca trebuie sa il iei si daca e bine de acum.... ca tot ziceai ca mergi la prima consultatie (ai pregatit si listuta cu intrebari banuiesc... cred ca abia astepti sa ajungi la medic
Succes pe vineri!)
pe burticutze!
karligutza,
sapt.16
Happiness_4_us spune:
Nikole, pup
bebelul miscator!
Lunita, pup
burtika. Sper ca esti bine, iubita si ca bebe e cuminte acolo in burtik!
Nana,
5+In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
mioara2004 spune:
Am descoperit si aici in Cluj in centru de gimnastica pentru gravide.
Jadi tu la sarcina anterioara cand ai fost? Se poate merge oricand, sau numai din trimestrul III?
Mioara
16+
nonni spune:
karligutza, si eu iau fier (MALTOFER) incepand din sartamana a 10-a , imediat dupa ce au venit rezultatele de la sange. Se pare ca am putin anemie. Eu alte vitamine prenatale nu iau, doar fier si acid folic (inca).
14
Antoanela23 spune:
Buna ziua frumoaselor,
M-am trezit azi-noapte pe la 5 cu dureri f ascutite in partea de jos a abdomenului. Am luat un no-spa si un scobutil, dar de abia pe la 7 m-au lasat. Asa ca nu m-am dus la serviciu, astept sa ajunag dr la cabinet, sa vorbesc cu el. M-am cam speriat dar sper sa nu fie nimic naspa.
Brazuca, ma bucur ca ti-ai inregistrat actele, e super-marlan seful tau, f bine ca te protejezi. Succes la organizari si nu te obosi prea tare.
Catralu, nasol cu scurgerile. Incearca sa te odihnesti, sa nu faci efort si mai ai rabdare pana la urmatoarea vizita la dr.
Karligutza, eu stiu ca fier se ia daca iti iese din analize ca e necesar. Fii atenta ca de obicei constipa.
Bun venit noilor burtici, creste gasca, creste
.
Pup fetele,
Anto
15 si
Victor (8 octombrie 2005)
karligutza spune:
Nana ai niste poze de la nunta supeeeeeeeerrrrr... ai fost o mireasa de 5*****
banuiesc cand s-a terminat ai mai fi vrut o data, nu?
; nunta sa inteleg ca a fost in Targoviste? (si acum locuiesti in Islanda? sotul e de acolo?) ca aveai o poza de la mama ta de acasa... acelea imi plac mult ca erai in dreptul ferestrei si se vede in fundal tot alb de la perdea... sunt super si pozele si "modelele" (adica si tu, dar si sotiorul tau... sa fiti fericiti si sanatosi si sa aveti cel mai scump bebe din lume!)
karligutza,
sapt.16
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by ianuta
Seara buna fetele..
Sa va zic ce am aflat eu in legatura cu sexul copilului. Cica ar fi iesit dupa statistici(cine o fi stat frate sa stranga date..:)). Deci: in functie de bataile inimii: daca are 160-180 e baiat,daca are 140-160 e fata . O fi adevarat? La mine la eco de 10 saptamani avea 171 batai si la 13 saptamani 165 . Sunt curioasa daca e baiat... o sa vedem peste 3 saptamani la urmatoarea eco.
pupice..
Ianuta, e posibil sa fie adevarat in unele cazuri, dar la mine nu a fost. Stiam si eu de statistica asta si la 10 sapt am zis ca o sa fie baiat (avaea peste 160). La 12 sapt, insa, numarul batailor pe minut a scazut (la 8 sapt a fost si mai mare decat la 10 sapt), iar la 14 sapt am aflat ca o sa fie fetita. Deci, poate trebuie sa mai astepti pana se stabilizeaza numarul batailor (probabil in lunile de mijloc).
16+