Mamici de iulie-august 2007 (11)
Raspunsuri - Pagina 20
nma spune:
Ioana nu fac curatenie caci mi s-a recomandat repaos total. Dupa 10 minite de facut curatenie mor de durere de spate. Ma agit pe langa mesteri, ma enerve si din cand in cand mai fac cate ceva. Incerc sa nu exagerez. E greu a stai in pat cand e haos peste tot. Ar trebui sa ma apuc de invatat caci sunt la master si incepe sesiunea, dar cum iau cursurile in brate adorm. Sunt cel mai bun somnifer. Noroc ca am concediu medical pama la sfarsitul lunii. saptamana viitoare imi aduc si copilul acasa caci incepe soacra servicul. Sper sa scap de santier pana atunci, desi sunt sanse nici.
Acum trebuie sa merg la medicul de familie cu concediul la vizat asa ca va pup.
9+
21.07.2003
andutzy spune:
Fetelor, aveti idee ceaiul de tei combinat cu soc poate face rau lui bebe din burtica? Nu am baut niciodata ceai, dar azi am poftit si am baut 2 cani cu unt si cascaval...Am facut rau?
Andra
11+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
Irinusha spune:
'Neata burticute!
Catralu, am patit si eu la prima sarcina si tare m-am speriat. Daca nu este sange proaspat (roz) si nu ai dureri este totul in ordine. Data viitoare incercati sa fiti mai „mosuleti linistiti" :)
Lorina, in sarcina se petrec in corp schimbari de electroliti (sper ca am spus bine, nu prea le am cu termenii medicali). Mie cardiologul meu mi-a prescris (tot din cauza unor palpitatii) vit. K+Mg. Medicamentul se numeste „Tromcardin forte“, in caz ca-l gasesti la farmaciile romanesti. Cica trec dupa ce se normalizeaza tot. Succes!
Brazuca, bafta la organizari!
Bun venit noilor burticute! Sarcina usoara si bb-i sanatosi!
Felicitari celor ce au simtit bb-lusul. Burticutele slabute simt mai devreme decat cele mai plinute ... probabil ptr. ca nu au slaninuta pe burtica. :)
Eu v-am mai zis ca l-am simtit din sapt. 12, dar dupa ginecologul meu nu putea sa fie copilul, ci ca ar fi fost doar miscari de intestine. Sincera sa fiu, m-a cam dezumflat :(
Pe Cris l-am simtit din sapt. 19-20, destul de tarziu, dar na, eu sunt mai plinuta :)
Nikole, nu te ingrijora. Unele gravidute au probleme cu pielea, altele au in timpul sarcinii cea mai frumoasa piele. Trece totul dupa nastere! :) Hormonii sunt de vina. Dupa babe, daca mama se „urateste“ o sa aiba fetita :)
Referitor la vergeturi: daca sunteti predestinate (in functie de tesutul vostru) faceti, daca nu, scapati. Cica-i genetic. Uitati-va la mamele voastre daca au sau nu.
Noi suntem bine. Nu mai am greturi, dar nici pofte. Singurul lucru e ca as manca tot timpul acru ... mh! Pentru ca am avut probleme digestive si am stat pe regim (ce nu-mi place deloc) mi s-a micsorat stomacul, asa ca mananc mai putin decat inainte. Singura schimbare e ca mananc si seara (si asta fara mustrari de constiinta :)). Eu mai am 10 zile de asteptat pana la urmatorul control si nu mai am rabdare deloc ... nu-mi place ca ma cheama nea dr. asa de rar... of!
Mi-am permis sa adaug ceva la listuta :) ... si pentru ca la noi „Omul de zapada“ o sa fie o surpriza la fel ca si Cris, am adaugat ambele variante de nume :)
O zi faina de la noi! Si multa sanatate pentru burticutze!
Edit:
Samadhi, uitasem! Asa o fi! S-or fi schimbat multe de atunci ...
Dar ca sa nu crezi ca nu suntem "oraseni" ;), pana in 2000 (eu 14 ani, sotul 4 ani) am locuit in München. Toate vizele pentru sot (Boby) le-am obtinut de la Kreisverwaltungsreferat de pe Poccistr., aici doar am transcris o viza, ptr. ca si-a reinnoit pasaportul. La noi a fost problemlos, nici macar nu a trebuit sa fie prezent ... ptr. ca muncea eu ma ocupam de acte.
Unde vrei sa nasti, daca pot intreba?
Eu pe Cris l-am nascut la Schwabinger KH. Moasele si dr. au fost niste draguti, insa conditiile erau aproape inexistente ... de nastere in apa si alte chestii sofisticate nici nu se punea problema.
Toate cele bune!
Irinusha cu
Cris ( 3 Mai 04 ) &
"Omul de zapada" ( DPN: 2 Iulie 07 )
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica
Carmena spune:
Ioana, Stefi e la gradinita nr 175 - Berceni. Noi acolo stam, e destul de aproape de casa. Au contracte cu circul si cu teatrul de papusi asa ca au parte de reprezentantii periodic. Eu sunt foarte multumita de gradinita lui.
Andutzy, stai linistita, bea ce ceai poftesti. Locatarul tau sigur va reactiona daca nu-i place ceva din ce mananci. Iar de ceai, si eu beau destul de mult si la prima sarcina am baut. Nu-ti fa griji, paturica lui(placenta) il protejeaza de eventualii inamici alimentari.
Bunica-mea, ma vaitam zilele trecute ca mi-e rau - si-mi spune maica sa mananci si sa bei doar ce poftesti si pare ca-ti place, ca sigur ii place si lui bb, cere el... asa ca m-am linistit si eu ca aveam ceva remuscari pt sandwich-urile de Mac si aripioarele de la KFC.![]()
Pupici la burticoase, deja devenim...
Carmen
11+ si Stefi(3ani)
http://new.photos.yahoo.com/carmenion2003/albums/
mioara2004 spune:
andutzy ceaiul de tei si soc nu fac rau. Uite aici linkul cu plantele interzise in sarcina:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=637
Mioara
16+
Ioana75 spune:
Carmen, multumesc de info. Ce bine ca esti multumita de gradi, eu nu sint de a mea. Dar era singura optiune care primea copii de la 1 an; de la toamna o sa avem mult mai multe optiuni.
nma, nici nu-mi trecea prin cap ca faci tu curatenie; trebuia de fapt sa ma exprim: spor sa se termine curatenia de facut cit mai repede
.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
lorinaoo1 spune:
Carmena ultima data cand mi-am luat tensiunea era 9 cu 6. Voi discuta vineri si cu dr ginecolog sa vad ce-mi zice.
Irinusha mersi de lamurire si daca imi da voie dr poate folosesc si eu medicamentul sau macar ceva similar.
nasica de moflea
burtica
14+
mioara2004 spune:
lorinaoo1 Dar pulsul?
Si eu am tensiunea mai mica, dar sunt momente cand ma simt rau, am aparat de tensiune si de fapt pulsul e marit (nu tensiunea). Dar cica pulsul marit in sarcina e normal.
Mioara
16+
Anculici spune:
Fetelor voi cum stati la capitolul RH? Tocmai am aflat ca sotul meu are RH pozitiv iar eu ca o raritate ce sunt
binenteles ca am RH negativ Sunt un pic ingrijorata dar sper ca totul o sa fie bine
CarlaV spune:
Va salut si eu repejor pe ziua de azi, fiindca sunt in urma cu munca rau de tot.
Plantele interzise in timpul sarcinii sunt mai ales cele amare, care provoaca avortul. Tei si soc e OK.
Pulsul mai mare e normal in sarcina, hipertensiunea e mai grava decat hipotensiunea. Medicamentul cu vitamina K trebuie luat cu precautie si doar la indicatia medicului pentru ca are efect asupra sistemului vascular.
Catralu, stai linistita cateva zile si urmareste daca mai apare sangerarea. In general ideea e sa-ti dai seama singura ce-ti face rau si ce nu, iar data viitoare poate o luati mai usor ![]()
Brazuca, bine ca esti cu actele la zi. Si eu stau tot in Titan, dar am un serviciu lejer si merg doar cu masina si pana la coltul strazii. Incearca sa iti iei concediu cateva saptamani, pentru ca in lunile 4-5 o sa te simti mai bine. Si nu te agita asa mult cu cununia. Noi am organizat totul intr-o luna fiindca asa ne-a apucat si a fost destul de OK. Daca vin altii cu pretentii peste ceea ce vreti voi, atunci puneti piciorul in prag: sau isi pastreaza pretentiile pentru ei sau pun umarul si buzunarul in acest scop. Simplu, nu? Acum voi 3 sunteti cei mai importanti, nu cei din jur, oricat de apropiati ar fi. 
Haideti ca m-am intins prea mult, fug la treaba ca ma apuca raul numai cand ma gandesc cat mai am de facut.
Carla,
15+