Mucegai pe frunze

Mucegai pe frunze | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Mucegai pe frunze

Am o floare care a inflorit dar frunzele au un fel de mucegai. Pina acum am rupt frunzele palite dar am vazut ca a ajuns mucegaiul si la tulpina. Stiti ce este? Ce trebuie sa fac sa nu mai faca mucegai?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Ce fel de floare e? Cum se cheama?
Ma gandesc ca poate o uzi mai mult decat ii trebuie ei si putrezeste.

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

da,mucegaiul e dat de o udare excesiva lipsita de aerisire,lasa pamintul sa se usuce la suprafata,eventual il schimbi (chit ca e iarna/nu prea) si regleaza udarile:in per de stagnare multe plante mor din cauza excesului de apa,dc poti pune o foto cu planta sau macar descrierea/denumirea ei!succes...

plantele care sufera cel mai mult in per de iarna,din necunostiinta noastra sint cele care se uda in tavita:violete,begonii,azalee,etc si care nu suporta apa calcaroasa

aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

aceiasi problema o am si eu. am o chalanchoe careia de cateva zile i-au aparut niste pete albe pe frunze. seamana cu mucegaiul. i-am facut si poze dar nu am apucat sa le descarc si sa le postez. de la ce sa fie oare?

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau77 spune:

Buna,

Si eu am aceeasi problema la chalanchoe.In dormitor pe o portiune a unui perete s-a facut mucegai( din cauza termopanului). Probabil umiditatea excesiva din camera este cauza aparitiei mucegaiului pe frunze.

Mergi la inceput

unde ai mucegaiul? pe perete sau pe frunzele plantei? si eu am termopane si din aceasta cauza aerul este chiar uscat, nicidecum umed.

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau77 spune:

quote:
Originally posted by nemary

unde ai mucegaiul? pe perete sau pe frunzele plantei? si eu am termopane si din aceasta cauza aerul este chiar uscat, nicidecum umed.

A inceput sa se formeze pe peretele exterior si acum am observat si pe frunzele plantei.Pana nu am avut geam termopan si nu am dat cu lavabila nu am avut umezeala in camera si nici mucegai. In vara nu am avut probleme fiindca am lasat geamul deschis mai mult timp, insa acum.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Am mutat floarea si acuma pare in regula.

aniela, cred ca ai mare dreptate, mi-au murit mai multe flori in perioada asta si daca ma gindesc bine sigur e din cauza udarii excesive.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

am revenit cu pozele frunzelor bolnavioare :(
mucegai

o zi minunata,
Mari

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Exact aceeasi forma de mucegai (sao fi vreo forma de fainare) am si eu cu calanchoe. Si surpriza a fost si mai mare cand am vazut ca si examplarul de la birou are aceasta problema. Iar la birou chiar nu se pune problema de aerisire, cred ca sta geamul mai tot timpul deschis, iar de udare excesiva nici nu poate fi vorba.
Voi ce solutie ati gasit? Planta mea tocmai se umpluse de flori, era o frumusete.

Ela 20+ si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

Mergi la inceput

din pacate nu am gasit inca nicio solutie :(( si floarea mea are multe buchetele de flori. daca nu ar fi fost inflorita ma gandeam sa-i schimb pamantul si ghiveciul. chiar nu stiu ce sa-i fac...

o zi minunata,
Mari

poze

Mergi la inceput