Combinatie culori la mobiler-canapea

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamimo spune:

Multumesc mult Miramar pentru raspunsul tau.
Sa-ti dau cateva detalii,poate asa iti va fi mai usor.Casa pe care ne-am luat-o este una veche din 1936,care desi nu este foarte mare ca si suprafata(nu le poti avea pe toate-si central,si spatiu...)-are cca 85 mp pe nivel,parter si etaj mansardat,are foarte mare personalitate(noua asa ni s-a parut din prima clipa de cand am vazut-o) si foarte multa caldura.Acoperisul,ca si tamparia din aluminiu,sunt maro.
Mobila din living,dinning si dormitorul nostru sunt din lemn masiv(mahon),patul are tablia din piele impletita maro,iar masuta din living,masa din dinning,comoda tv si bufetul sunt acoperite cu placi de marmura sidefii.In aceeasi nuanta ca si marmura sunt canapelele si fotoliile(le-am comandat si huse de schimb mai inchise la culoare,care sunt o combinatie de griuri,din matase naturala,deci un pic lucioase-poate nu pare,dar se vad super in combinatie cu mahonul).
Am fost sambata la Casa Roma si am comandat bucataria.Este tot din lemn masiv,un maro apropiat de cel din living,combinat cu inox(toata aparatura este din inox,de la Ariston).Este o combinatie de clasic si modern,ca sa impace gustul sotului-clasic- cu al meu(mie imi plac spatiile mai aerisite,cu un design spre minimalist).
In bucatarie,hol si baia de la parter punem placi de granit,insa sunt taiate la dimensiunea unei placi normale de gresie.
Greul insa de-acum incepe...
Am mari "conflicte" cu sotul in privinta parchetului.Eu vreau peste tot la fel,intr-o culoare deschisa,ma gandeam ori la un stejar aburit,ori la fag,nu neaparat din lemn masiv,poate fi si triplustratificat(am inteles ca are stabilitate mai mare),el vrea un parchet in aceeasi nuanta cu mobila.Tinand cont ca livingul impreuna cu zona de dinning au 28 mp,cred ca o culoare inchisa ar micsora si mai mult spatiul.La usi ai mare dreptate cu fetele diferite.Daca la parter merg pe furnir de mahon,la etaj unde sunt camerele copiilor cred ca o sa fac aceasta combinatie,pe interior furnir deschis,exterior furnir ca si la parter.
Mobila din camerele copiilor vreau sa fie moderna,deschisa la culoare.
Daca mai ai nevoie de ceva detalii,cu mare placere.
Vad ca ai o casa minunata,felicitari!!
Unde ti-ai comandat usile si mobila din bucatarie(seamana oarecum cu ce mi-am ales si eu)?
Am mare nevoie de sugestii privind culoarea peretilor,a covoarelor,perdelelor si draperiilor.
Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Hmmm - Mamino - in cazul tau ca si la mine acasa e mai complicat - combinat modern cu clasic - numai vazut si facut se poate da un sfat.

Daca nu vaz' ceva poze nu ma pronunt.

Mi-e clar insa ca inchis la culoare mie una nu mi-ar placea parchetul la ce mobilier zici ca ai. Dar as vrea sa vad placile alea de marmura, canapelele, si mobila.

Mobila mea de bucatarie este facuta la Sipro - tot la ei am facut si cuierul pe hol si dulapurile in cele 2 dressinguri - si-am fost multumiti de ei, au ceva probleme la proiectare - dar acolo mi-am bagat eu coada si a iesit bine, in rest de executat au executat perfect conform planurilor, au fost tare seriosi la livrare, la montaj, punctuali, au lucrat curat si frumos. Mi-a placut de ei. Si sunt si accesibili ca pret. Altceva insa nu pot face cu ei pentru ca in rest eu vreau mobila din lemn masiv nu MDF sau pal.

Usile le-am comandat la o firma din Bucuresti, peste care am dat intamplator si care s-a dovedit a fi super ok, seriosi si intelegatori cu noi, am devenit oarecum prieteni cu unul dintre patroni intre timp. Daca vrei ti-o recomand din toata inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamimo spune:

Miramar,chiar te rog sa-mi recomanzi acea firma,dupa cum am mai spus,singurele usi care mi-au placut cu adevarat,mai ales ca noi avem in apartament de 8 ani si sunt ca noi-cu doi copii prin preajma-sunt cele de la Pinum,insa la 10 usi....Sarim prea tare calul.Sunt superbe usile tale!!
Din pacate nu-ti pot arata in acest moment mobila,pentru ca este in container,in depozitul unor prieteni...(am urmat exemplul Dlui Nastase,am adus-o din China,la fel ca si gresia si faianta pentru toate baile,chiar si corpurile de iluminat-foarte,foarte frumoase-Tiffany).
Nu am avut unde sa o descarcam inca,muncitorii au nevoie de spatiu sa-si faca treaba prin casa...Am un scaun si un raft(!!!!)cu care ma plimb peste tot sa-mi potrivesc culorile,3 pernute de la o canapea,o placuta de gresie si un corp de iluminat,ca sa nu uit cum arata si sa ma orientez pe unde merg....Cam greu asa,dar a meritat efortul.
De-aia mi-e greu,am luat-o cam aiurea,intai cu mobila si apoi cu restul.
As fi putut sa-mi iau si bucataria si camerele copiilor de acolo,nu gasesti la noi asa mobila,nu la preturile alea,insa la vremea respectiva mai aveam de daramat niste pereti prin bucatarie,iar camerele copiilor au forme atipice care necesita mobilier pe comanda-in China ar fi durat cam 5-6 saptamani comanda si ar fi trebuit sa-i faca cineva receptia,asa ca...).
Daca nu ti-ai luat inca mobila,poate faci un drum in China!!

Mergi la inceput

Wow - Mamino lampi Tiffany sunt de-a dreptul geloasa. Sunt visul meu, dar eu nu-mi permit asa ceva, desi nu stiu care ar fi preturile in China, oricum nu ma duc pana acolo.

Mobila am cam luat ce aveam de luat doar ca nu mi-au livrat-o in mare parte inca. Mai am de luat in sufragerie pe langa canapeaua cu fotolii mobilier - dar am ochit ceva la Mob. deja si tot pentru sufragerie mai am de restaurat o masa mare ovala cu 6 scaune - vreau sa le repare furnirul si sa-i schimbe culoarea din nuc in wenge, in plus sa schimbe tapiteria la scaune unde o sa pun si eu matase verde-kaki, la fel ca si canapeaua cu fotoliile. Eu am luat mobila de la Mobexpert, de la Sipro, un dormitor e facut din lemn de rasinoase de firma care mi-a facut si tamplaria la geamuri. As mai avea camera copilului si mansarda de mobilat - dar cum n-am copii inca nici nu le mobilez.

Ti-am scris detalii despre firma cu usile PM ca sa nu fiu acuzata ca fac reclama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

miramar, te rog ai putea sa imi trimiti si mie un pm cu adresa celor care ti-au facut usile? ca am postat si eu un topic aici ca sa aflu pareri despre usi si nu mi-a raspusn si mie nimeeeeeni....

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nana_sim spune:

quote:
Originally posted by Miramar

Multumesc. Mai e mult de munca atat la interior , iar de exterior sa nu mai vorbesc ca nu e nimic facut, nici macar gardul nu e terminat. Dar de Tzuca nu ti-a placut?

Ba da! La nebunie! N-am zis nimic din cauza ca stiam ca n-ai contribuit la designul ei da' cu siguranta la relatia voastra calda da. Si noi avem in grija cateii satului / santierului, la noi se mai lucreaza inca la exterioare.
Apropos de dressing, cei de la Sipro au facut si designul? Imi dai te rog o orientare de pret si suprafata. Eu la asta muncesc acum! Multumesc frumos si

Mergi la inceput

Da, am lucrat impreuna la designul lor dar da ei al-au facut. Da-mi o adresa de e-mail PM si pot sa-ti trimit schitele de la dressing-urile mele cu explicatii si pret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditza28 spune:

draga codruta, am vazut pozele cu sufrageria ta si paretii sunt de o culoare foarte tare , iar parchetul nu mi se pare foarte deschis. consider ca daca iti pui o mobila inchisa o sa dea impresia de spatiu mai mic. parerea mea este ca o mobila foarte deschisa (s-ar putea chiar un mesteacan salbatic deschis) sa mearga de minune. in orice caz trebuie sa folosesti o culoare neuntra si eu zic ca maroul deschis e fain in conditiile date. eu zic sa nu te iei doar dupa 1 sau doua pareri. si maica-mea ma bate la cap cu wenge-ul si la mine chiar ar merge mai bine ca ai mei pereti sunt piersica deschisa cu parchet deschis (bambus) dar...daca nu-mi place inchis, nu fac inchis. poate sa se poarte wenge-ul inca 20 de ani de acum inainte. moda e ce imi place mie si ce ma face sa ma simt bine! am gasit un site. www.behr.com, in care poti sa-ti combini culorile, 3 culori , si iti poti da seama foarte bine cum merg. pana la urma toti suntem mici designeri si in casa unde stam trebuie sa ne simtim bine, chiar daca nu este dupa ultimele tendinte.

in iunie 2007 vine barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditza28 spune:

si inca ceva, daca pana la urma esti tot "in ceata", adica nu stii ce sa alegi, si optezi pentru consultanta de la un designer, vezi ca majoritatea magazinelor mari au cate un designer angajat. dar....trebuie sa ai mare grija cu ei, pentru ca de multe ori ei sunt angajati pe comision si vor sugera cumpararea unor produse scumpe. dar tu esti clientul, tu esti seful. pana la urma nu esti obligat sa cumperi! el e acolo sa te ajute oricum!

in iunie 2007 vine barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Clauditza, multumesc, acuma ma joc pe acel site. Pacat ca nu pot modifica si culorile la canapele..:)), dar incerc sa imi fac o idee.

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

Mergi la inceput