Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Cat de bine sterilizeaza calcatul la aburi? Chiar daca e cu aburi, vreau sa zic... e comparabil cu rufa spalata la masina la 90 de grade?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetele, scuze ca nu am mai intrat. Cat am avut nitel timp am fugit la Clubul Scutecelor ca se vb de bebei si am nevoie de toate sfaturile din lume.
Nu mai stim ce zi e si cum ne cheama, incercam sa rezolvam probleme stringente: cata completare sa ii dam ca ma'sa nu prea are lapte, cum sa scapam de muci (multi, multi), cum sa aerisim sa tinem temperatura sub 25 ca la noi e jale, cum sa ii facem program de masa (cand unii zic sa nu il trezim, altii sa il trezim la 3 ore si noi o luam razna, cred ca am zapacit de tot copilul).
Luni sotul merge la munca, nu stiu cum va fi. Mai sta mama nitel si dupa aia ... morcovu' la mine. Pana atunci tre sa ma pun la punct cu multe.
Cel mai nasol e ca nu sunt asa multumita de pediatra si asistenta, sunt in varsta si pe stil cam vechi si daca noi nu le sunam, ele nu dau vreuna pe la noi.
Astept si sper sa ma vad cu bine macar pana face bebe o luna cand sper ca voi sti mai multe.
Ca sa nu va mai zic ca nici buricul nu i-a picat, desi are 12 zile, tot de la sfaturile de multe feluri, ba cu compresa cu spirt in jur (pediatra) ba sters cu alcool si lasat asa (de la spital si o amica asistenta pediatra). Nici nu mai stii pe cine sa asculti. Cica sa imi ascult instinctul meu. Care instinct mai? Ca cred ca momentan doarme.

Voi v-ati luat umidificator in camera unde e bebe? Ca ne gandim si la asta.

HAi va pup

Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Criss sunt de aceeasi parere cu Amaya. Ptr ei schimbarea e brusca si percuteaza cand vad bucatica de fiinta si o tin in brate si realizeaza ca e dependenta de ei...bineinteles ca pot alege sa ascunda aceasta schimbare insa cu greu se reuseste asa ceva.
Pe de alta parte eu as inclina spre renuntatul la orgoliu ("competitia care pe care") si as incerca sa-mi croiesc cu usorul drum spre comunicare (cooperare- "impartasim impreuna o experienta"). Cu siguranta are simtiri care pot sa te surprinda doar este o persoana diferita si e normal...si ii poate veni greu sa le impartaseasca...iar daca tu te tii batoasa se incapataneaza si mai tare sa le ascunda). E foarte important daca reusesti sa-l faci sa spuna ce are pe suflet...poate fi mai greutz la cum mi se pare ca ai povestit...dar merita cu varf si indesat ...
Si mandrul meu mai avea momente in care se punea pe pozitia "care pe care" si (se si gasise cu cine!), eu cu "tot atata minte" ma puneam de-a curmezisul...in timp insa am incercat sa las de la mine starea de competitie ca sa trecem pe o permanenta stare de colaborare...si sa stii ca functioneaza...mai ales ca prefer intotdeauna comunicarea chiar daca uneori tre sa depun ceva efort chiar de imaginatie ca sa-l determin sa spuna anumite lucruri... Lor le este mai greu sa spuna anumite lucruri...pur si simplu...si ne cam revine noua partea de determinare daca vrem liniste si armonie in cuplu.
Sa stii ca in timp efortul asta da roade si chiar merita...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Messa, spalatul rufelor la 90 de grade = cu spalatul lal 30 sau 40 grade. Cata vreme rufele nu sunt fierte, nu sunt distrusi toti microbii, deci ori 40 ori 90 e tot una. Dar cu certitudine calcatul cu abur sterilizeaza foarte bine (temperatura maxima trece de 100 grade- daca si fierul e setat la temperatura maxima).

pupici,
wanna & bebe din burtika_35w&5d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Catalina eu voi pune niste castronele de tabla cu apa pe calorifer asa cum folosesc acum si ptr mine...daca se simte nevoia de mai mult probabil vom apela la umidificator.
Messa noua ni s-a spus ca spalatul hainelor la 60 gr in masina si clatitul dublu e suficient ptr bebe caci la 60 gr mor si acarienii cei mai incapatanati si ca un clatit dublu ar trebui sa scuteasca pielea bebelui de contactul cu eventual detergent ramas care poate (sau nu) sa il irite...si ca nu e nevoie sa mai si calcam (doar daca tinem mortis).

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

acum cand tre sa plec la dr. m-a a pucat somnul... hai ca incerc sa-mi revin si sa ma duc ... poate o noutate ceva?
fetelor eu va las in pace sa nasteti in liniste, chiar va doresc asta
marina - hai pune-o macar tu de o nastere ca azi vad ca nu se bate nimeni la coada maternitatilor!
va pup si vedeti pana vin sa nu scriti iar vreo 8 pagini - ca am mai patit din astea - dupa 3 ore de lipsa - citeam inca altele 2 !!!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 38 sapt. si 5 zile

Mergi la inceput

Mercic, wanna si oana :) Acarienii mor la 60 de grade? SIGUR? (Acarieni, brrrrrrr!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

buna

felicitari proaspetelor mamicute...sa aveti bebei sanatosi si refacere usoara!!

Eli, io sunt ca tine....din cauza de fatzaiala in pat dorm singura in dormitor...n-am dat drumul la calorifer acolo de cand a dat frigul din cauza caldurilor care le am....dimineata sunt rosie la fata de mereu ma intraba sotul daca nu cumva mi rau.Asa mi s-a intamplat si la prima sarcina.
Marina, hai ca facem galerie....tinem pumnii!!
Catalina, esti prea mult stresata....asta nu duce la nimic bun.Lasa lucrurile sa "alunece",cu cat ceri pareri, cu cat citesti mai mult cu atat te zapacesti.Fi numai tu cu bb si vei sti cu siguranta ce sa faci, te va ajuta instinctul matern.

Felicia si Andreea

Mergi la inceput

Fetelor, am constatat ca daca stau toata ziua INCALTATA seara nu mai am picioarele chiar asa umflate! Sigur, e cam enervant sa stai cu ciuboatele cat e ziua de lunga, dar decat cu sticle de cola de 2 litri pe post de zgaidarace (picioare), mai bine cu ciuboatele.

Eu am impresia ca azi e pauza la nascut. Ne mai tragem sufletele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Am mai spalat o tura scarile si acum am intrat sa va citesc.

Lili,m-a dat Romaria peste cap.Tu mi-ai spus ca 40 de saptamani de la data conceptiei si Romaria 38 de saptamani.Acum care o fi buna?Maine ar fi una dintre ele.Sa vedem daca nasc.

Oana,eu zic sa nu cumperi prea multe medicamente pentru bb ca sigur n-o sa ai nevoie.Si la o adica banuiesc ca ai o farmacie aproape.Lasa pediatra sa te sfatuiasca ce si cum iti trebuie.Apoi fiecare copil e diferit,nu poti face reguli generale ce merg la toti.

Katy,e un scump Anelin si seamana cu mami...eu asa zic.

Messa,eu nu m-as risca cu hainutele la 90°,cred ca se fac praf.Eu le spal cu Ariel lichid si le clatesc de 2 ori,apoi calcate si gata.Sper sa fie suficient.

Dana 40+3

Mergi la inceput