Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Fetelor, pana acum am spalat numai cateva lucrusoare pe care le-am pregatit pt spital si venirea acasa ( o sa adaptez dupa nastere, in functie de ce o sa constat ca a fost bine sau nu). Si am procedat asa:
Am luat detergent special de bebei -(desi multe prietene mi-au spus ca au folosit detergent normal). Oricum, ca sa fiu convinsa ca nu ramane detergent pe hainute am dat o "clatire suplimentara" + o spalare scurta (de 30-40 min)fara detergent.
Am inteles insa ca pe bebei ii irita balsamul:
1.pt ca irita pielicica lor ff sensibila
2. mirosul este prea puternic pt ei.
Cu calcatul o sa fac si eu ca gio- mi-a dat o idee excelenta: le voi calca intai pe dos si apoi pe fata, daca voi mai avea putere.

pupici,
wanna & bebe din burtika_35 w & 5 days

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

apropos de spalat: eu hainele la fetita le spalam normal si dadeam vreo 3 clatiri dupa aia.Nu le-am fiert niciodata ,pt ca vasul in care eu fierbeam mi l-a stricat sotul la un mom dat ca si-a facut el nu stiu ce amestec de ipsos in el ,deci nu mai aveam in ce sa fierb ,asa ca doar spalat si clatit fff bine si apoi calcat la aburi (pe dos de obicei badiurile,obiectele in contact direct cu pielea ).Nu am avutr pb cu pielea ei pana acum.Eu oricum balsam sau clor sau orice altceva in afara de detergent(ariel) nu pun la rufe,ca nu suport eu in primul rand mirosul.

36+ + Mimishoru'(2 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

marinar - eu fac ceza, dar trebuie sa vrea si dr. insa dr. nu vrea pana nu apar niste semne cum ca ar fi declansarea nasterii aproape. De exemplu la mine colul este bun, placenta neimbatranita, lichid mult.. deci chiar nici un semn ca ar fi nasterea aproape... si atunci ea ma tot lasa pana nu apare macar ceva schimbari....

i-a sa vedeti ca ma duc la dr. la 3!!! ma duc sa-i fac capul tren poate vrea sa ma programeze... vin cu noutati mai pe seara!
o scot cu forta pe asta mica, daca nu vrea ea - o scot de urechi la lumina, ca ea vad ca sta linistita acolo - in lichid mult, placenta da papica buna si cat trebuie, .... si fetelor, 9 luni in picioare, zi de zi la birou, la volan, la cumparaturi, pe scari, si acum sant la birou, misc, foiesc cobor scari, si colul e inchis!!!!! pai altele saracele stau in pat luni la rand cu pericolul colului deschis... si la mine nici acum nu se deschide!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 38 sapt. si 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

capitol nou ?????
bine ....inca nu am nascut
m-am trezit si nu am nici apa calda nici apa rece habar nu am de ce si nu-mi vine sa bat pe la vecini sa intreb ca sa nu mai aud " da tu nu ai nascut inca ? " , nu mai am paine deloc si am reusit sa si racesc ( sper ca e doar o raceala ) ca ma doare gatul de mor si capul si ochii si nu stiu ce sa iau voi suna la dr sa ma lumineze
probabil luni ma vor baga direct la carantina si nu voi putea sa-mi vad bebelina

cam atat de mine ma apuc de citit din urma si revin
ma gandesc cu groaza ca voi sta in spital o sapt oare cate capitole voi avea de recuperat ?

amr 3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

vesti de la alinuk:

Bebele se numeste Teodor Ioan, 3,200 kg, 51 cm, scor apgar 9, va pupa si astepata maine sa vina acasa. A vrut sa stea atat, ca sa ii scoata si firele in spital, sa scape de grija!
anis si adinush - sunt si ele bine, fetita Adinushei este poreclita "sumo" si este vedeta bebelusilor acolo.

Cine poate sa introduca si numele baietelului delfinutei - Eric Stefan!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 38s+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

marina - daca la recensamant, cum bine ai zis, m-am priceput la socotit, au ramas 114 gravide, cu 40 fete si 39 baieti (restul nu au mentionat sexul bb). La mamici situatia este sub control (cate capre atatea verze )

Vezi daca mai poti face tu modificarile sau te grabesti la spital.

Liliana 38s+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamicile spune:

am modificat/completat listutza.
pai ce faceti, ieri va imbulzeati la nascut? azi e pauza? va luati avant pt maine?

Helenutza23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

bai ma duc la dr. la 3!!!!!!!!!!!
daca nici azi nu ma programeaza... sa vedeti ce scandal fac eu pe aici!
ca normal in alta parte nu am unde!!! si nici nu ma baga in seama nimeni! asa ca vin la voi sa va termin de creer !!!da poate ma programeaza...

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 38 sapt. si 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Kathy scumpa bine ai venit cu teroristul la purtator!!!

Amaya stiu ca intotdeauna raspunzi cand poti...
Lista considerabila...chiar mi-ai amintit de niste creme-substante ptr badijionarea gurii de care uitasem. Din pacate cremele preparate in farmacii nu le pot lua acum caci ni s-a spus ca au valabilitate de 7-14 zile de la fabricare chiar daca nu sunt deschise.
Ca de obicei

Gio multumesc mult...bineinteles ca ne foloseste sa ne spui din experiaenta ta.

Mihacarm m-ai confuundata cu timpul si mesajele noilor mamici...dar nu-i bai ...cine intreba poate ca a apucat a citi.
Cat despre masajul sfarcului, tragere usoara a sfarcului in exterior (dat cu crema initial bineinteles...nu strica Garmastan ptr a stabili o elasticitate mai mare a pielii in zona si a fi mai ferita de ragade)...si apoi concentric zona din jurul sfarcului, areola cu aratatorul sau cu degetul care te acomodeaza mai bine...si mai este o miscare: inconjuri sfarcul cu toate degetele ca si cum l-ai prinde si apoi degetele miscate spre exteriorul zonei areolei (sper sa fi reusit a ma face inteleasa).
La spalatul hainutzelor n-am vrut sa ma risc ptr inceput sa ii provoc iritatii pielii bebelului asa ca am luat detergent special ptr ei insa am ramas nemultumita dupa spalare si 2 clatiri caci inca am gasit granule de detergent pe haine...asa ca am luat persil lichid sensitive (ca sa evit problema de topire a detergentului) si musai clatit de 2 ori la masina...si am sarit calcatul. Practic asa ne-au spus si la scoala de mamici: ca nu mai e necesar sa sterilizam prin calcare dar la spalat clatitul e cel mai important si atunci poti clati de 2 ori. Evident a se evita produsele parfumate gen balsam...bebele nu tine la mirosurile astea de fapt chiar sunt sanse sa-l irite.
Acum ai o gramada de pareri ca sa te hotarasti

Eli mie mi s-a intampla clar sa-mi fie cald noaptea in ultimele 2 luni asa ca am scazut temperatura noaptea de la 19 la 18 gr si mai si deschid geamul de cate ori merg la toaleta (adica superdes)...si tot mi s-a mai intamplat sa ma trezesc uda in partea de sus a sanilor...banuiesc ca nu e o problema ci un soi de simptom de sarcina ...sper, cel putin caci nu mi-a trecut prin cap sa-l intreb pe doctor.

Marinar sunt sanse sa debuteze travaliul...tinem pumnii.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

37+

Mergi la inceput

marina -Ia de aici ca e super-oferta! Poate, poate se indura b de tine si vrea sa iasa!
Asa patesc mereu, culc la pranz copilul, uneori si burta si cand revin pe metereze...ce sa vezi? A mai nascut una, doua...

Atunci pt toata lumea!

Liliana 38s+ cu

Mergi la inceput