Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 23
aiska spune:
Felicitari noilor mamici si bebelusilor!

Maine fac 38 de saptamini si bagajul de spital e inexistent.
De la 31 de saptamini nu am mai fost la ecograf deoarece finlandezii spun ca nu e nevoie daca nu sint probleme.
La kilograme ma laud cu 10 luate pina acum si sper sa nu mai acumulez pina la nastere desi in ultimele 2 saptamini am luat cel mai mult.
Tot de vreo 2 saptamini am niste dureri urite de bazin si ligamente, ma misc ca o ratusca.La prima sarcina nu m-a durut nimic si ma intreb de ce de data aceasta au aparut.
Roandre la mine scurgerea cremoasa a fost la prima sarcina iar acum e foarte putina si transparenta.
Dana 

Sabina 37+6z
wannajo spune:

Incepe galeria pentru burticile care nasc azi!!!
aelita, cum se sterilizeaza protectoarele de silicon pt sani? La sterilizator cu aburi se poate? Sau se pot fierbe 5 minute ca biberoanele?
messa, stai aproape de botanica??? Eu stau ff aproape
Azi sarbatorim: am facut 36 de saptamani! Mult a fost putin mai e!!!
pupici,
wanna & bebe din burtika_36 weeks FIX
monykk spune:
alinuk bine ai venit acasa , sa fiti sanatosi si tu si bebe si sa ne povestesti si noua cume la elias , eu tot acolo nasc , poate mai aflu ceva pana imi vine sorocu'
aelita ma tem ca eu nu le voi lasa deloc in pace daca se vor purta si cu mine asa, mai ales daca e in joc copilul hai ca la mine treaca mearga , dar la ce ai patit tu .........nu situ cum voi reactiona cu siguranta ma vor cunoaste toate daca se intampla ceva cu copilul
alinatxa, megbeng mie mi-a recomandat doctora (si eu m-am luat dupa ea ca de poate o sti mai bine ) sa iau trusa braun ca e cea mai buna ( asta inca nu am aflat ) dar m-a costat 120 ron numai trusa + anestezicul bupivocaina parca se cheama inca 30 ron asa ca se poate sa difere pretul de la o farm la alta , bine eu am facut comanda la sensiblu ca de.......asa mi-a spus
marybel ti-am vazut frumusetea de baiat sa te bucuri de el si daca nu ma insel eu la mine vine bebe cand al tau face deja o luna , de abia astept si eu
lili[/red] sa stii ca si eu sunt disponibila daca te ajuta , asta in cazul in care nu nastem amandoua odata
roandre si eu ma confrunt cu aceeasi problema nu stiu care e treaba , la mine e prima sarcina
de cateva zile am niste butuci la picioare zici ca sunt labute de gasca sunt o pufuoasaa........
fetele stie cineva de [red]oana_bucur ca nu am mai vazut-o.......
pupici dragele mele
AMR 10
mony
Daconst spune:
Eu as vrea sa nasc azi sau la noapte...nu ma supar,numai sa scap odata.
Tocmai am terminat de facut mancarea,snitzele si chiftele sa aibe si sotul in caz ca plec,iar la chiftele am facut si sos de rosii.La desert am ciocolata de casa...ca apoi adio daca alaptez.
M-am dushulit,aranjat la par si acum stau si astept sa se intample ceva.![]()
Criss,acum 3 zile bb avea 3,800kg,acum nu stiu ce sa zic vor decide dr la nastere in functie de cum decurge totul.Ma las pe mana lor ca nu pot alege,oricum.
Roandre,si eu am avut scurgerea aia albicioasa acum vreo 2 saptamani si credeam ca e dopul...aseara am vazut diferenta.
Wanna,aparatoarele de silicon am citit ac se sterilizeaza ca si iberoanele si suzetele cu sterilizatorul.
Aiska,felicitari pentru kg...esti tare.
Dana 40+5 
Daconst spune:
Monikk,Oana e in we cu sotiorul si nu prea intra...asa ca savureaza ultimele we in doi,parerea mea.![]()
Dana 40+5 
monykk spune:
dana sa ne anunti sa dam drumu la galerie ..........hai ca mai e putin , tinem pumni .........da esti o vrednicuta gospodina nu alta
apropo eu pe cine anunt daca ma apuca ........., vezi lili acum m-am prins noroc cu tine ........eu vreau sa nasc on line ce mama naibi
mony
alinuk spune:
Dragele mele,
M-am straduit sa va citesc aseara (ieri am ajuns acasica in formula de 1+1+1).
Vreau sa va multumesc intai pt gandurile bune si sa va marturisesc ca mi-ati fost de un real suport (chiar daca uneori nu am fost ft activa sau implicata in discutii si am intevenit doar cand credeam ca am ceva de zis asta si pt ca am fost ocupata cu jobul la care am fost pana la final de 2006)
Va multumesc tuturor si va doresc sa aveti o nastere usoara celor care asteapta marele moment si sa aveti stelutze sanatoase si asa cum vi le doriti celor care au nascut.
M-a bucurat sa constat ca exista acel spirit de solidaritate intre persoane cu preocupari comune. Si sper ca povestea noastra sa continue ...
Veti face parte din povestea nasterii mele, negresit!
O sa o impartasesc si cu voi (desi in mare aveti idee) ce si cum s-au petrecut lucrurile in cazul meu.
Am nascut la 36+5 (termenul cu care eram trecuta initial aici era cam cu 10 zile inainte) - nastere normala - cu peridurala. Teodor Ioan (in final asa am hotarat sa-l cheme) - a avut 3.2kg , 51cm si Apg 9.
Dragelor fiti curajoase!!! Nu e greu! Nasterea e o minune!!!
In cea mai mare masura depinde de voi!
bb Teo
Alinuk cu bebik acasik
PS: avem laptiiiiiicccc si suntem papacioshi!!!
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
noi_doi_si_o burtica
franturi_de_viata
lizzy spune:
Ufff, nici nu stiu cu ce sa incep.
Eu va citesc de ceva vreme dar nu am postat decat de vreo 2 ori, am acasa un nazdravan de 2 ani de care ma bucur tot timpul liber pe care l-am avut gravida fiind cu bb2, dar care ma solicita 100%, asa ca ... mami, mai moale cu net-ul ![]()
So... V-a scris Mihaela (Roandre) ca am nascut pe 17.12.2006 cu cezariana, la 35s+. Si multumesc ca am fost adaugata in lista voastra. Mai e de completat ora 13.15, bb a avut Apgar 9/10 dar ulterior a avut probleme serioase de respiratie, a fost intubat si hranit prin sonda cateva zile.
Problema adaptarii la respiratia normala mi s-a spus ca vine din 2 directii: 1. nasterea fara travaliu - bb nu e pregatit si 2. prematuritatea - varsta de 35s nu e tocmai ideala dpdv al maturarii plamanilor.
In fine, dupa 5 zile de oxigen la terapie intensiva Marc a ajuns in sfarsit in bratele mele, somnoros si slabut.
Ne-am externat de Craciun si ne-am reinternat de Revelion, intrucat acasa ma astepta toata familia cu viroza/bronsita, etc, de care ne-am pricopsit (cu toate pecautiile posibile) si eu si asta micu'. A facut pneumonie in 2 zile! Si uite asa am mai stat o saptamana in spital. Dupa toate spaimele legate de starea lui de sanatate asta-noapte am ajuns in sfarsit, sa dorm, pt prima data relativ normal. Dupa exact 4 saptamani de la nastere. Suntem in sfarsit refacuti amandoi, suntem in sfarsit linistiti si sanatosi. Singura pierdere e laptele, mi-a scazut teribil de cand cu pneumonia si statul in spital la pediatrie. Asa ca suntem deja pe combinat, o masa san, o masa formula... Imi pare rau, dar asta e, supararile, stresul si nesomnul si-au lasat amprenta. Aviz celor care intra in depresii post-natale. Am bocit o gramada si suport consecintele, asa ca fiti tari si nu lasati depresia sa va doboare, zau ca nu merita, bucurati-va ca aveti copii sanatosi, restul trec toate.
Nu stiu ce sa va zic de nastere. A fost a 2-a cezariana pt mine, stiam cum va fi. Noutatea este ca m-am refacut foarte repede fata de prima. Cu exceptia primelor 12ore dupa cezariana care au fost cam nasoale. Dupa nici 1 saptamana umblam cu viteza vantului pe coridoare si urcam/coboram 1 etaj sa-i duc laptele muls piciului meu care era la terapie.
De dimineata am inceput sa va citesc iar. Am citit vreo 2 capitole dar ma las pagubasa
Nu va suparati daca o mai dau in bara 
Roandre, posibil sa fie leucoree de sarcina, eu am avut scurgere asa fara legatura cu nasterea. Dar faptul ca te simti rau pare a fi o problema. L-ai sunat pe dr?
Diana & Co
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
megbeng spune:
monykkk, si trusa pe care mi-a recomandat-o mie, perifix 451 e tot de la braun
..o sa vedem dupa nastere(ma rog, in timpul...) cat de grozave sunt.
dianarus, bun venit acasa!cu ceva emotii, e drept..saracul bebe, pneumonie asa devreme! poate iti mai creste cantitatea de laptic daca bebe suge viguros si ii dai mai des...
alinuk, si tie bun venit!!ei, cum e ca mamica?
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

pupici,