Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 10
gio spune:
mey fetelor, ca tot vb de salarii, la voi e asa mare diferenta fatza de cat luati pana atunci? ca pe mine m-au zapacit astia cu calculele lor...si cred ca in ultimele 2 luni de cand cu prenatalul am ajuns sa iau aproape jumatate din cat luam. e drept ca eu si inainte am stat in CM dar totusi sumele erau rezonabile. pana la urma cum se calculeaza? care-i baza de calcul? se mai iau impozite, se mai ia cas-ul? vechimea nu se adauga am inteles, sporurile clar nu...ce aberatie....
37 +
ylilimic spune:
criss - bine ai venit printre noi! Sa iti traiasca micuta!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 38s+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Liuda spune:
daconst cu calculul - uite ce mi-a zis dr. azi
la UM mai pui plus 10 zile (ca nu ramai gravi pe ciclu, sau cel putin e rar) si apoi cele 40 de saptamani. la mine UM 16.04 plus 10 zile 26.04 si plus cele 40 saptamani - se face 26 ianuarie = deci 40 de saptamani se fac probabil in jurul acestei date.
fetelor am facut programarea - in cazul in care nu se trezeste asta mica sa iasa - pe 18 ian la ora 13.00 ma internez. si ... vine papusa!
traseul BCF a iesit bine - se asculta inima copilului si se scoate un fel de cardiograma = la noi a iesit excelent, deci nimic! bai ce agitatie in spital - am fost in blocul de nasteri - tipa saracii copii acolo - am stat o ora la traseeu - vai ce tipau saracii! la usa - tigani!!! Nu am mai vazut asa ceva cred ca era o satra de tiganci la nascut si barbatii pe sub usi - se certau cu asistentele si dr. ca ei vroiau sa-si vada femeile!!! Intrau in nesimtire - iar in blocul operator nu poate intra nimeni! Balamuc.
deci fetelor acum stiu cat mai am de stat in cel mai rau caz!
va pup si ma duc la tv
mai apar !
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 38 sapt. si 5 zile
Liuda spune:
vedeti ca sant cumintica... doar sant programata
Va pupic pe buric.
criss68 spune:
BUna seara,
Am citit mai mult pe diagonala, cat sa sesizez ca nu naste nimeni, de fapt asta era curiozitatea cea mai mare.
O intrebare pentru cunoscatoare: Azi am avut toata ziua contractii, nu dureroase, dar nici placute, nici nu stiu cum sa le descriu. Ce sa inteleg: ca se apropie? Poate nu ma apuca in noaptea asta, maine am chemat femeia la curatenie si mi-ar parea rau sa ratez. Chiar e necesar, nu ca ma jenez sa o trimit acasa sau sa pupe usa. Mi-am dat seama ca decat sa fac eu te miri ce o zi intreaga, mai bine fac mancare si alte treburi care imi reusesc, iar curatenia s-o faca cine poate.
Messa, asa e, si eu ma simt mai bine cand stau incaltata. Daca as mai si merge pe jos ar fi si mai bine, dar uneori am o lene... in plus la noi a plouat azi aproape ca vara.
Oana, ai multa dreptate in tot ce mi-ai scris, de fapt si el asteapta acest lucru de la mine dar eu i-am promis ca nu mai fac niciodata primul pas si nu ma dezic. Probabil se intreaba cat pot fi si eu de incapatanata. Ce ma bucur ca azi era mai bine, mai echilibrat, poate zilele trecute a mai avut si ceva neplaceri la serviciu. Va exista cu siguranta un moment optim sa reluam "tratativele". Legat de venirea copilului si l-a dorit si el f mult, chiar saptamana trecuta mi se relata cu cata dragoste vorbeste despre mine si fetita lui nenascuta (desi noi eram in aceeasi situatie ca acum) - deci nu asta il irita. De obicei il irita starea financiara, am avut multe cheltuieli neprevazute pe langa cele care deja fortau bugetul, in timp ce pentru copil nici nu mai luam in calcul vreo achizitie. Pt un barbat e frustrant, evident. Pentru o femeie e doar neplacut.
Sper ca am epuizat subiectul, nu as ocupa spatiul de emisie cu discutii off-topic. M-am vaitat si eu un pic, ca doar nu-s perfecta!
In ce priveste spalatul hainelor si sterilizarea cred ca va pot spune f multe, dar mai bine m-as rezuma la esential. Oricum in linii generale sterilizarea cu abur reduce si timpul de sterilizare cat si temperatura. Deci mai bine spalati la ce temperatura doriti si calcati insistent cu aburi. 130 grd deja omoara enorm de multi microbi. Inca ceva: la 50-60 grd mor virusurile, pe care eu le consider mai periculoase, pentru acestea nu sunt antibiotice ci doar antivirale, care nici nu au cine stie ce efect.
Intr-o noua acceptie americana, e f bine sa punem copilul in contact cu diverse medii mai mult sau mai putin contaminate, dar DUPA 6 luni, intr-adevar ii stimuleaza dezvoltarea unui sistem imunitar eficient. Stiu ca asa e bine, insa nu garantez ca pot face asta cu copilul meu.
Va pup, mai citesc odata ce s-a scris si daca nu mai am de adaugat trag un pui de somn, nu de alta dar nu as vrea sa intru in travaliu obosita.
criss 38+ cu Ligia
Maryela spune:
Bravo Liuda, in sfarsit te-ai linistit!!!
Hai ca mai e putin!!
39+
Marilena cu (un pui mic si iubit)
Liuda spune:
da ce sa zic, mare liniste
mi-a zis dr. sa ma bucur de zilele ramase sa mananc rosii, castraveti, muraturi, toate porcariile pe care nu o sa mai pun gura peste cateva zile, fructe, varza...
incep s-a ascult
ia o noua poza
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762319191625/photo/294928804158832945/41
si inca
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762319191625
adica v-am prezentat noua mea masa, dar pe 18 raman fara...
Va pupic pe buric.
wannajo spune:
Liuda, bravo pt programare, sa fie intr-un ceas bun! Exact asa gandeste si dr-a mea (am descris mai devreme un "algoritm" mai complicat, dar esenta e aceeasi). Ma temeam ca ma va programa prea tarziu, dar acum m-am linistit.
pupici,
wanna & bebe din burtika_35w&5days
Messa spune:
Maine ma duc sa cumpar ultimele chestii pentru bagajul de spital si bebe - dupa asta, pot sta chiar linistita.
nadiutapm spune:
anis, sa fie sanatoasa si papacioasa bebita ca de frumoasa e , tie recuperare rapida si te asteptam acasa cu povestile.
Mirela, multumim pt misiunea indeplinita,
fetelor hai ca pun la treaba poate se hotarasc si bebicii de voi si or sa iasa la lumina, ivona, marina, daconst,
Cryss, sa va bucurati de micuta Andreea-Irina, tie refacere rapida
liuda, bravo fata, masa frumoasa ai mai are loc si sotu' sa-si puna farfuria
pupam mamicile, comorile si burticile.
nadia 34+ Lidia
burtica