credit achitat...neachitat

credit achitat...neachitat | Autor: mariussimiuc

Link direct la acest mesaj

La inceputul anului trecut am facut un imprumut la UNICREDIT,de aproape 50 de milioane.Dupa vreo jumatate de an,adica prin septembrie sau octombrie,nu mai stiu exact,l-am achitat integral.
Astazi ma trezesc cu un telefon de la nu stiu ce firma de recuperatori,ca am sa le dau 150 de milioane,creditul neachitat de la Unicredit plus nu stiu ce dobanzi.
Problema e ca,stiind ca am terminat cu ei,nu am mai pastrat nici o chitanta.Ce fac acum?Suntem buni de plata? Cum ies din rahatul asta,ca de dovedit...cum Dumnezeu sa dovedesc ca am platit?
Si de ce tocmai acum?Daca nu achitam nu as fi primit o "tragere de maneca" de la banca?

Miha

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

pai mergi la Unicredit si vorbeste. Poate e o greseala .
Nu intra in panica inainte sa fi sigura ca nu e o greseala!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Cum a ajuns de la 50 de milioane la 150 milioane datoria?

Cum ai facut platile catre banca? Trebuie sa existe o "urma" a platii creditului la ei, chiar daca tu nu le-ai pastrat. Mergi la banca la cei cu care ai "lucrat", cel care ti-a acordat creditul. Poate doar e o incurcatura.
Daca totusi ei insista cu datoria, sfatul meu ar fi sa vorbesti cu un avocat, cred ca el te poate sfatui ce sa faci.

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viana spune:

Cei de la banca iti pot scoate extras de cont pentru luna in care ai depus banii .Daca acolo apare depunerea este ok.Daca nu ,se scoate foaia de depunere de la registrul de incasari a zilei respective.Acolo se vede exact in ce cont ai pus banii.Poate ai gresit contul.Parte proasta este ca ai intrat in Biroul de Credit si daca nu te scot ei de acolo (in caz ca este gresala lor) nu mai iei sapte ani credit sau mai nou ,cinci .Mai scrie-ne ce ai rezolvat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Miha, cand ai achitat integral creditul ai facut cerere de rambursare anticipata a creditului? Ai achitat si taxa de rambursare anticipata (daca exista specificata in contract)? Ai inchis contul respectiv? Daca nu ai respectat acesti pasi si doar ai depus suma restanta in cont atunci banca nu a inregistrat plata ca rambursare anticipata ci doar o plata in avans si lunar a tras din suma respectiva acoperirea ratei si este posibil ca dupa terminarea acestei sume depuse anticipat sa apara rate neachitate si de aici penalizari.

Poate nu am inteles eu bine insa in ce an ai facut aceasta rambursare? 2005 sau 2006? Fiindca daca iau exact ceea ce ai spus, tu te referi la sf. anului trecut, respectiv 2006, mi se pare imposibil sa ajungi la datorii fie pentru ca suma achitata in avans mai mult ca sigur ar fi acoperit ratele pentru cele cateva luni care au trecut din sept/oct pana acum fie pentru ca mi se pare imposibil ca in atat de putin timp sa se [poata acumula penalitati atat de mari la o suma relativ mica.
Insa daca plata a fost facuta la sf. anului 2005 si tu nu ai respectat procedura de rambursare anticipata atunci situatia in care te afli este foarte posibil sa nu fie o greseala.

Oricum ar fi trebuie mers la banca si trebuiesc scoase toate datele referitoare la contul in care s-au rulat platile si apoi plecat de acolo.

Oana 35+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Orice ai face, trebuie sa stii ca, chiar daca e vina lor, ei nu pot sa recunoasca asta. Deci cauta prin toate modalitatile sa demonstrezi ca ai platit creditul si sa te duci la ei cu tupeu si cu gura mare, altfel nu rezolvi nimic.

Noi ne-am trezit tot asa, ca aparem la biroul de credite insa din fericire pastrasem chitantele cum ca achitasem creditul de la BCR. Si cu toate astea sotul meu a trebuit sa se duca de vreo 2 ori la BNR si de nu stiu cate ori la BCR, pana s-a enervat, a facut scandal (pentru ca il tot abureau, ca ei nu stiu si ei ce sa faca etc) si s-a rezolvat intr-un final.

Din punctul asta de vedere cred ca nici o banca nu e de incredere, trebuie as stai in permanenta cu ochii pe ei si sa pastrezi tot ce misca. sunt niste incompetenti si se acopera unii pe altii.

Nu mai ai chitante mai vechi, sa demonstrezi ca ai platit macar o parte din suma? In nici un caz sa nu cedezi asa usor.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

A fost sotul dimineata la banca si doamna care s-a "ocupat" de creditul nostru era in concediu.Pna luni.Si nimeni altcineva nu ne-a putut lamuri.Cica sa asteptam pana atunci.

Oana,creditul l-am facut in ianuarie 2006 si l-am achitat in septembrie sau octombrie 2006.Si nu,n-am facut nici o cerere de rambursare sau de inchidere de cont.N-am stiut ca trebuie asa ceva,iar doamna de la ghiseu n-a binevoit sa ne spuna cu toate ca i-am spus ca vrem sa achitam creditul integral.

Miha

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...

Mergi la inceput