Tahicardia si sarcina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cornilia/cornilia.jpg)
Buna seara tuturor si un An Nou fericit!
Dupa multe luni cu palpitatii cand si cand, am mers la cardio unde mi s-a instalat un Holter pt monitorizarea inimii timp de 24 de ore. Azi au definitivat raportul, cu diagnosticul Tahicardie. Analizele la sange sunt foarte bune, inclusiv tiroida. Mi s-a recomandat sa iau Procorolan, 2 pastile pe zi.
Noi planuim al doilea copil care, speram , va venii curand (e foarte posibil sa fiu insarcinata la ora actuala).
Cand am intrebat medicul, mi-a spus ca nu este contra-indicat medicamentul in timpul sarcinii, insa, citind prospectul si cautand pe internet am citit contrariul - este contra-indicat in sarcina.
Nu incep tratamentul inca.
M-ar interesa daca a mai trecut cineva printr-o situatie asemanatoare, daca s-a tratat de tahicardie in timpul sarcini si cum!? A mai folosit careva dintre voi medicamentul asta?
Va multumesc si numai bine va doresc.
Cornelia si Maya (06.07.2004)
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Inex spune:
Eu am tahicardie sinusala de vre-o 12 ani si pentru asta iau Metroprolol.Am luat si pe parcursul ambelor sarcini si totul a fost ok.Si eu m-am uitat in prospect si la metroprolol scrie"prudenta sau se evita in timpul sarcinii si alaptarii".Am vorbit despre acest lucru atat cu ginecologul cat si cu cardiologul si ambii m-au asigurat ca nu e nici o problema si chiar asa a si fost.Multumesc lui Dumnezeu,am doi copii perfect sanatosi!Eu zic sa ceri parerea si unui ginecolog in legatura cu acel medicament si eventual sa ti-l schimbe daca nu e recomandat in sarcina.
Inex ,de 2 x mamica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cornilia/cornilia.jpg)
cornilia spune:
Inex, multumesc! Azi voi vorbi si cu medicul ginecolog. Un alt cardiologist mi-a recomandat sa nu incep tratamentul cu medicamentul asta nici macar cu 2 luni inainte de a ramane insarcinata.
BTW, locuiesti in orasul meu preferat pe care-l vizitez mereu cu aceeasi placere.
Cum se administreaza Metroprolo-ul? Zilnic? CUm te simti?
Numai bine!
Cornelia si Maya (06.07.2004)
![](images/user_woman.png)
Inex spune:
Da,intr-adevar Praga este un oras superb si chiar dupa mai mult de 3 ani de cand stam aici tot mai avem ce vizita.
In legatura cu tahiacardia..
Eu acum iau o data pe zi Betaloc Zok care are ca substanta activa metoprololul si ma simt foarte bine.In legatura cu tratamentu tau nu stiu ce sa zic,ginecologul probabil stie cel mai bine dar vorbeste totusi si cu cardiologul.Mie mi-a zis ca in timpul sarcinii e mai rau sa stai cu tahicardie deoarece e posibil ca placenta sa nu se oxigeneze bine, decat sa iau metoprololul.
Inex ,de 2 x mamica