Cat de mult conteaza la ce scoala merge?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claza spune:

silvvi multumesc pentru link, chiar nu stiam de saitul asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alias spune:

Buna ziua tuturor,
Foarte interesant subiectul !
Si eu trebuie sa inscriu copil la scoala anul asta si nu stiu in ce directie s-o apuc!
Stie cineva ceva despre scoala 79?
Are si after school?

didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eheee... ce de probleme...
Intrebare - cum afli care e calitatea intr-o scoala? Noi nu mergem la o gradinita care sa fie langa scoala din cartier (avem scoala chiar in fata blocului, fix in capatul aleii de 50 de m, dar parca nu imi vine sa ma gandesc la ea ca la o optiune pentru copil). Nu cunoastem parinti cu copii la scoala asta. Sigur, in urmatorii 4 ani, lucrurile se pot schimba.
Dar, voi fi nevoita sa apelez la afterschool. Sau, din start, va trebui sa mergem la o scoala privata - cum spunea Iileana, n-am nici un ajutor, iar bona o exclud din start...
Nu stiam ca Mama Sica este scoala Anastasia Popescu. Voi tine minte.
Oricum, conteaza foarte mult calitatea invatatorului. Copilul poate fi foarte dotat, dar daca nu se lucreaza cu el la potential ridicat, se va pierde.
Nu stiu cat este de valabil criteriul cu titularizarea. Cand eram eu in invatamant, suplinitorii si detasatii ii intreceau de multe ori pe titulari. Posturi nu se scoteau la concurs (decat la tara - pentru ca in oras, posturile erau ocupate de fosile plictisite), dar suplinitorul, ca si detasatul, tragea tare ca sa se faca cunoscut, si sa mentina repartitia cat mai mult. Eu am fost suplinitor, si trageam tare si pentru punctaj, dar imi si placea enorm. Noi faceam orele mult mai interesante decat colegii nostri titulari de 25-30 de ani in scoala. Nu o data au venit la mine copii de la clasele celelalte, rugandu-ma sa ii primesc si pe ei sambata la "cerc", unde faceam pregatire suplimentara pentru bac, evident gratis. Niciunul din profesorii vechi, titulari, nu faceau asta. Dar .. asta nu e obligatoriu sa fie reprezentativ pentru toate scolile.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

ankalaura, ai dreptate. Eu nu am zis nimic de calitatea profesionala a celor care nu au un post de titular, ci am subliniat faptul ca spre deosebire de titular, suplinitorul/detasatul nu are voie prin lege sa stea mai mult de 2-3 ani intr-un loc (nu stiu exact care e cifra corect). Asta daca are pile suficiente si sta atat, de regula numirile sunt facute pe 1 an.

Claudia

Mergi la inceput

Dar ce faci in cazul in care scoala particulara la care ai vrea sa-l dai are doar I-IV?
Unde il muti in clasa a V a?
Nu ii faci rau plimbindu-l de colo colo?
Eu sint convinsa ca la o scoala particulara este mai bine ingrijit si are parte de o atentie deosebita din partea profesorilor(comparativ cu cea de stat), dar oare am siguranta ca si invata ceva?
La noi la gradinita se invata 3 limbi straine.Acum la nici o scoala nu se fac trei limbi straine.
As vrea sa ma ajutati sa imi lamuresc problemele astea care nu ma mai lasa sa dorm.

alias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoaneta1 spune:

Nu stiu daca s-or fi schimbat lucrurile acum, dar nu mi-as face asa de multe griji pentru scoala primara, cred ca mai important este dupa clasa a 8a sa fie intr-o scoala buna. Eu am fost la o scoala generala dintre cele mai slabute, dar am fost la un liceu bun, am urmat o facultate si am facut un doctorat in USA si am o cariera f. frumoasa. Deci cred ca mai important este liceul, cand copiii sunt mai mari,conteaza atmosfera din clasa, nivelul la care se invata, cand sunt mici sunt toti cam la fel. Cam devreme competitia asta inca din clasele 1-4, dupa parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claza spune:

Antoaneta1 - exact asa gandeam si eu, dar am inceput sa ma intreb daca nu cumva copii care fac clasele 1-4 la scoli gen Cervantes au din start o sansa-n plus tocmai la admiterea /adaptarea la gimnaziu/liceu, unde intr-adevar conteaza? (Acum dupa multa chibzuiala inclin sa cred ca nu e chiar obligatoriu, dar cum poti fi sigur?)
alias - foarte bun argument! daca scoala n-are decat clasele 1-4 nu faci decat sa amani momentul cand va trebui sa faci (din nou) aceasta alegere, iar in clasa a 5a cred ca-i va fi chiar mai greu copilului sa se adapteze la un nou sistem, alti colegi etc...

La noi au ramas in cursa Scoala 75 si Scoala Anastasia Popescu. Am gasit pe Internet si pe la cunoscuti (vecini) recomandari bune pentru scoala 75, am vizitat-o si pare OK, iar in februarie organizeaza gradinita prezentarea scolii Mama Sica pentru parintii copiilor de la grupa pregatitoare - dupa asta ma hotarasc sigur-sigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Da, chiar asa, in ce masura poti intra la un liceu bun provenind dintr-o scoala generala "dintre cele mai slabute"?... Cine stie in ce va mai consta admiterea in liceu peste 8-9 ani, ce surprize ne mai rezerva MEC....
Asta ca sa nu mai spunem cit conteaza un "start bun" si "deprinderea de a invata" dobindita inca din ciclul primar....

Oarecum off-topic: la Cervantes mi se pare un inconvenient nu atit faptul ca spaniola se face intensiv ci ca engleza se incepe doar dintr-a 5-a. A, si faptul ca la gimnaziu programul e dupa-amiaza.

Claza, scoala "Anastasia Popescu" are si clase 5-8, nu?

Uf, greu de ales, iti tin pumnii!

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Scoala "Anastasia Popescu" are clasele I-VIII.
Dar stie/are cineva copii pregatiti si multumiti de aceasta scoala?
Este o scoala care nu activeaza de prea mult timp.
Gradinita e OK, dar despre scoala stie cineva ceva?

Alias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoaneta1 spune:

Nu mai stiu, care mai e situatia? Se mai da examen de admitere la liceu? Nu imi place ca s-au desfiintat examenele, inclusiv alea la facultate, sa vezi spagi la profi pt note. Eu zic ca sigur ca e important la ce scoala merge la 1-4, dar nu crucial. Daca tu parinte de ocupi de copil zi de zi, iar el are potential, va merge bine oricum. Daca se poate, o scoala buna e un avantaj (si eu aici il dau pe copil la o scoala buna in clasele primare, dar nu particulara ca scoala publica e excelenta in zona), daca nu, nu cred ca e o mare nenorocire totusi, se poate rezolva. Parerea mea.

Mergi la inceput