Hemoragia cerebrala gr2 la prematuri

Hemoragia cerebrala gr2 la prematuri | Autor: gonghy

Link direct la acest mesaj

Am o prietena care a nascut la 35 sapt un bebe de 2,400g,APGAR 8.La nastere a fost diagnosticat cu hemoragie cerebrala gr 2,cu 3 chegulete la cap. CE STITI sa imi spuneti despre aceasta problema.Este foarte necajita si DISPERATA. Din 24 ore doarme 4-6 ore si tresare,precizez ca reactioneaza la stimuli.Acum are 9 saptamani.Daca stie cineva ceva va rog frumos sa ne spune-ti si noua. Exista urmari de la asa ceva,se poate trata cumva? Va multumim pt orice sfat primit sau intrebari despre boala lui DEIAN.

Laura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danacoti spune:

Multa sanatate puiului;totul depinde de Bunul Dumnezeu, cunosc un copil nascut la 26 de saptamini cu 1200g, cu suferinta la nastere, atrofie corticala,etc si care acum la 1 an si sase luni este foarte bine fizic si psihic(cu kinetoterapie si medicatie de la 4 luni);copilul meu a avut suferinta la nastere dar nu s-a vazut nimic la eco transfontanelara si nici RMN si totusi mai avem mult de recuperat(in conditiile in care face tratament de la 2luni si kineto de la 3 luni);mergeti neaparat la un neuro si un medic de recuperare +kinetoterapeut;exista o pagina copii cu probleme neuro, gasiti f multe date, din pacate nu prea mai intra lumea pe el si nu inteleg de ce;sa dea Dumnezeu sa nu fie nimic dar mai bine consultati specialisti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Maine merge la un medic neurolog pe nume Bacos,cica ar fi cel mai bun de la noi din Timisoara.Sa dea BUNUL DUMNEZEU sa vina cu vesti bune de la el.Acum seara a fost la mine,ea nu are calculator si eu am intrat pe acest forum de cateva zile si i-am aratat si ei cate mii de subiecte poti gasi.Ma rugat sa scriu si despre baietelul ei,se necajeste foarte tare.
Pe la 7,3 luni de sarcina a avut o durere de burta si cand a mers la spital au spus medicii ca trebuie operata de apendicita. Au operat-o si la 2 saptam au luat-o durerile nasterii,de acolo cred ca i se trag toate bietului DEIAN.
Imi pare foarte rau si de ea ca se chinuie de cand a venit cu el din spital dar in special de bietul copilas fara vina. Si eu am o fetita de 3,3 luni dar a mea e linistita,doarme,papa f bine si ma doare cand vad ca alt copilas sufera asa. De ea sa nu mai vorbim,imi spunea azi ca mai bine nu il dadea DUMNEZEU,nu pt ca nu si la dorit ci pt faptul ca este cu probleme. i-am spus sa fie tare ca D-zeu e mare si o va ajuta.
Maine vine sa vada ce raspuns a primit la subiect,VA ROG FRUMOS incurajati-o si voi ca eu fac tot ce poate tine de mine.
O seara buna la toata lumea.

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Depinde mult si de ce medicatie a primit puiul dupa diagnosticare. El are noroc mare ca nu a fost foarte mic si ca a avut totusi un apgar destul de bun. Ceea ce ma face sa sper ca va fi bine, si fara sechele, daca va fi bine stimulat neurologic si va face kineto. Spasmele sau trasaritul pot fi si de la o simpla carenta de calciu. Oricum, din cate stiu eu, prematurii primesc supliment de vitamine si minerale. Trebuie sa-l ia in evidenta un neurolog bun si poate fi recuperat 100 % daca nu au ramas leziuni permanente pe creieras. E bine ca ati ajuns pe forum acum, sunt sigura ca cei care stiu mai multe, va vor sfatui cu drag. Multa sanatate!

Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_b spune:

Nu stiu daca mai cititi aici. Eu am nascut prematur tot la 35 saptamani gemeni. Unul a avut hemoragie cerebrala gr 2 si celelalt gr 1. Si noi am fost tot la BAcos. E foarte bun. Acum copii mei au 1 an si jumatate si sunt foarte bine. Daca doriti informatii, puteti sa postati aici sau sa-mi trimiteti mesaj pe mail. Si noi suntem din Timisoara.

Dia & 1+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ildikodrujit spune:

Baietelul meu a avut la nastere hemoragie cerebrala de grad 4 si chisturi. Urmare a hemoragiei cerebrale a fost hidrocefalia, care s-a putut opera.
Va recomand sa mergeti la doctorita Boia de la spitalul de copii Louis Turcanu sa faceti ecografie transfontanelara si la dr. Bacos la NPI sa faceti EEG.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Fetelor si eu v-am ramas datoare cu un raspuns in legatura cu Deian dar inca nu a fost prietena mea la mine. Cand va venii va spun mai multe. Saracutul prin cate a trecut la spital...

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_b spune:

Din cate stiu eu, hemoragia de gr 2 si 1 nu au urmari cu tratament corespunzator. Copii pot fi recuperati complet. Dar depinde de fiecare organism. La noi, cel de gr 2 s-a recuperat mult mai repede decat cel cu gr 1.

Dia & 1+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Ceao,fetelor!
Am vorbit cu prietena mea si mi-a spus la telefon ca Deian a avut o infectie in sange si de aceea s-a simtit asa de rau. Cica infectia ar fi luat-o din maternitate si nici un dr nu si-a dat seama. A facut perfuzii iar pt problema cea mai grava hemoragia cerebrala medicul ia dat in spital Tanakan picaturi. Dar sa stiti ca,spune ea tot agitat este micutul
Deian plange,nu doarme...
Eu am citit prin ce a-ti trecut si voi cu micutii vostii si am vazut ca unii dintre ei fac tratamente mai bune,fac kinetoterapie,mamei lui Deian nu i-au zis medicii nimic de toate astea.
Se poate face tratament doar cu aceste picaturi,fara alt tip de recuperare?

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Deocamdata este mult prea mic ca sa inceapa recuperarea. Poate nici nu va fi nevoie de ea. Nimeni nu poate sa spuna cu exactitate cat de afectat este creierul unui prematur dupa o hemoragie cerebrala mai ales daca e vorba doar de un grad 2.
Acum trebuie sa se intremeze dupa infectie. Dezvoltarea lui trebuie riguros verificata de un neurolog bun la care trebuie sa mearga lunar (consult clinic plus ecografie cerebrala sau/si tomografie).
Aceste lucruri sunt foarte importante pentru vitorul baiatului. Sa nu le neglijeze.
Daca sunt scumpe poate gasim o modalitate sa o ajutam.
Sanatate multa si multumim de vesti!


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ildikodrujit spune:

Trebuie sa va contrazic. Niciodata nu e prea devreme sa incepi recuperarea. fiul meu face terapie Vojta in Timisoara pentru recuperare. Acest gen de terapie se poate aplica si bebelusilor de 2-3 zile. Recuperarea este cu atat mai sigura cu cat se incepe mai repede terapia. e recomandat sa se inceapa pana la varsta de 3-4 luni. Daca doriti mai multe informatii, nr de telefon al terapeutului si unde il puteti gasi sunati-ma pe mobil. Va dau cu placere toate informatiile. Sa stiti ca merita. fiul meu avea retard psihomotor destul de sever. Acum a recuperat foarte bine si a ajuns la retard psihomotor usor, recuperabil pana la 1 an.
Nr. meu de mobil este 0765426550.


Mergi la inceput