Mamici de martie - aprilie 2007 (15)
Raspunsuri - Pagina 25
RaisaFudulu spune:
Buna dimineat burtici
in sfarsit o noapte fara insomnii doar cu obisnuitele deja treziri cand ma intorc de pe o parte pe alta.......dar ieri am avut activitate nu gluma si nu am dormit deloc dupa amiaza
Am fost ieri la dr de familie ca sa-mi dea medical si mi-a zis ca sapt viitoare o sa-mi faca vaccinul antitetanus, adica in sapt 28. Selene si eu sunt nedumerita si poate ne ajuta cineva...........afecteaza pe bebe?.cand trebuie facut?

Oana in leg cu caldurile sa stii ca am si eu problema asta. Transpir ca o "vaca" in calduri si in casa am calorifele oprite si eu tot transpir
Maine mergem la ginecolog si o sa o intreb si pe ea de vaccin, a si uitasem medicul de familie nu vrea sa-mi dea analize gratis decat in luna a noua si vrea sa-mi dea calciu........eu nu vreau sa-l iau pana nu-mi fac analizele si o sa le fac cu bani si o sa o mai intreb si pe ginecoloaga
hai ca am scris asa de incalcit ....sper sa intelegeti.....dar am transpirat de nu mai pot ....ma duc la dus si revin
Diana 27+
cria_bv spune:
Raisa cum adica nu vrea sa-ti dea analizele compensate med. de familie? Pai nu esti angajata si contribuim luna de luna la sanatate? Mie medicul mi-a zis ca analizele sa le repet la 32 de saptamani si nici nu ma gandesc sa nu le dea compensate (cele care se compenseaza. Macar atat la cat cotizez lunar.
Cria
cu 
25+
RaisaFudulu spune:
ba da, cotizez, dar a zis ca daca mi le da acum compensate nu mai poate sa mi le dea in luna a noua
si eu vreau sa le fac si acum ca sa vad ce carente am sa nu iau dupa ureche fier si calciu
Amma23 spune:
Buna dimineatza, fetelor
eu ma pregatesc de mers la curs cu moasa azi. Povestesc cind vin acasa.
Roxanici, daca ai timp si chef mi-ai fi de mare folos cu exercitiile de respiratie. Sau daca stii vreun site pe net care sa le descrie...saru'mana
In legatura cu gandurile tale...nu esti singura. Te gandesti ca poate si dupa ce o sa nasti o sa ai aceleasi ganduri? Ca poate o sa vrei sa-l vezi crescand mai repede, eu deja ma gandesc cum ii povestesc de gagici, cum il invatz sa se poarte cu femeile, ii povestesc cite-n luna si-n stele...si el nici nu s-a nascut inca. Deci eu o iau inainte cu mult... Asta ca sa complic lucrurile
Ma consolez cu gandul ca dupa ce se naste, n-o sa am timp sa ma plictisesc.
Jaana, nu stiu daca toate centurile sunt rambursate (am vazut si in supermarket, putin mai ieftine).Asta pe care am luat-o e de la Obstemix -o gasesti si pe net, mi-a facut doctorul reteta si o iau de la farmacie.Azi ma duc s-o iau.
Fetele care ziceau ca nu au colostru deloc..nici eu. Fina-mea a nascut anul trecut si , la fel n-a avut deloc. Dar a avut lapte din plin.Asa ca nu-mi fac probleme.
Selene, tu intrebai de vaccin antitetanos..eu nu l-as face. Nu cred ca-i cazul, oricare ar fi conditiile din spitalele din Romania. Exista totusi niste reguli minime si nu cred ca exista riscul sa patesti ceva. In plus aici sunt tot felul de campanii impotriva vacinurilor, care fac mai mult rau decit bine. Sunt citeva obligatoriii, pe care le-am facut si noi acum 20-30 de ani, dar astea noi sunt chiar tampenii. eu incerc sa ma feresc pe cit posibil de medicamente, injectii, etc. Ma tem ca peste citiva ani se trezeste cineva sa demonstreze ca tot ce acum luam de bun, e , de fapt rau.Si ce credem ca face bine, face mai mult rau. Ca si cu vaccinul anti poliomielita (mai sunt citeva exemple de care nu-mi aduc aminte acum).Poate sunt eu paranoica...dar eu nu l-as face. Efectul pe care-l are asupra bebelui, asa fara sa stiu prea multe detalii medicale, este ca il imbolnaveste de boala respectiva. E exagerat spus, dar de fapt asta e. Ii inoculeaza virusul respectiv. Sper sa nu sperii pe nimeni, dar asta-i parerea mea. Daca ne uitam pe fisele medicamentelor sunt mai multe efecte negative deci pozitive. Eu ma ingrozesc.
Ca sa inchei, aici nu-ti fac nici un vaccin in timpul sarcinii, e interzis.
V-am pupat ma pregatesc de plecare.
vcarmen spune:
salut vin si eu la raport.
ieri am avut o zi urta.
de dimineata am fost pina la servici sa semnez acordul cu casa de asigurari, dupa care m-am dus la centru unde se plateste cablu unde am stat la o coada de o 1ora , dar pt ca era frumos afara am zis ca nu are ce sa mi faca rau.
Intoarsa acasa am mancat si m-am asezat in pat sa dorm . nu am dormit decit 1ora, cind m-am trezit pe chilot aveam o pata de sange.m-am speriat rau si am sunat la doctor. era la cabinet. in tot timpul copilul se misca de zor ce ma facut sa cred ca e bine.
in final nu se stie de la ce a fost pata dar pt ca a fost un caz izolat am hotarat sa nu ma sperii. bebita al meu ieri avea chiar chef de joaca desi mamai era speriata de moarte. parca cineva ii spunea sa se miste mult sa o ajute pe mamaica lui.
in urma controlului am aflat ca desi eu sunt in saptamina 30+5zile copilulu are greutatea si celalalte masuratori ca pt sapmt 32. intrebarea este ce greutate au avut bebeusi vostri in saptamina 31?pt ca al meu avea 1900grame . este f mult?
in rest ce sa va mai spun eu nu am cumparat nimic pt bebe , dar cind am sa le cumpar am sa le spal imediat . cit despre detergent nu stiu ce o sa folosesc.
sper ca nu v-am speriat cu povestea mea.
carmen
si bebe Andrei -Bogdan
carmen76
lauramar spune:
Buna dimineata!
loina ln : eu imi tratez o masea chiar saptamana asta pana intri in luna a-7-a nu e nici o problema cu anestezia si eu mai am cateva zile pana intru de aceea profit maine sa termin,saptamana trecuta mi-a facut anestezie si a fost totul ok.cel mai bine intrebi medicul dentist,dentista mea primul lucru care ma-intrebat a fost cate luni am deci si ei stiu despre sarcina si anestezii.
Cu privire la ajutor la noi vine soacra mea ,aici pot sa stau acasa doar 4 luni apoi la munca ca sa o dau la cresa de la 4 luni mi se rupe sufletul si la cat costa aici pe luna mai bine stau eu acasa dar soacra e in pensie asa ca ne va ajuta.
Gimnastica medicala si pregatire pentru nastere aici se face doar de la 38 de saptamani eu i-am zis medicului ca poate la 38 de saptamani pot naste dar asa e la ei .Am vorbit cu o portugheza de-a lor care a facut particular cursurile iar cand a ajuns in sala de nasteri a uitat tot de durere nu mai stia nici respiratiile nimik,asa ca va fi cum o vrea DD.
la toate.
laura
27+
arianna
monica_b spune:
Roxanici te inteleg perfect. Si eu m-am cam saturat sa fiu gravida, as trece la "next level". Pe de alta parte, cind vad pozutele prematurilor, ma apuca asa o mila... Mai bine ma mai tirii eu o luna cu burta la gura decit sa trebuiasca sa fac baita la un piciorus gros cit degetul meu mare.
Absoluta cu siguranta hainutele noi trebuiesc spalate si calcate. La PAntelimon, unde o sa nasc, nici nu ti le primesc altfel.
Sori fuga la medic. Cu cit mai repede, cu atit mai bine.
Sa ma pling si eu de ajutor (ca la noi va fi si treaba dubla). Baza e in mama mea, care o sa-si ia cit de mult concediu o sa poata, ca sa vina de la Constanta sa ne invete ABC-ul. Dupa ce va pleca ea...
si curaj!
Culmea e ca socra-miu sta gard in gard cu noi. Din pacate, soacra mea, care ne-ar fi fost cel mai de nadejde ajutor, nu mai e de 4 ani
. Iar "surogatul" care o inlocuieste... nici de propriul copil nu vede. Il trimite sa manince la McDonald's si, drept premiu pt. cele 5 corijente adunate, ii cumpara un calculator mai bengos. Eu asa ceva nu las in preajma copiilor mei! 
Monica
x2 31+
Mihaelaaa spune:
Buna fetele....
Vin si eu cu o veste...de data asta BUNA
:Azi dimineata am avut iarasi examenul de conducere.....si de data asta m-am intors cu carnetul acasa!

De azi sunt soferita
...feri-ferea

!Si trebuie sa dau de baut...
Ce sa zic...sunt fff fericita,ma simt asa de usurata,si totusi...parca nu-mi vine sa cred!
De data asta nu am mai spus la nimeni ca am examenul de conducere (cu gandul ca iar nu-l iau-si n-as fi vrut sa povestesc iar la toata lumea ca am picat!
) ,si a fost mai bine asa ,ca nu m-am mai gandit atat de mult (inainte de vreme!)
Emotiile le-am tinut in frau cu ceai de linistire si tablete (asa cum ma sfatuia cineva la un moment dat );am fost ieri la farmacie si i-am zis femeii ca sunt gravi si ca am examen si mi-a dat ceva...Si mi-a fost de ajutor,ca de data asta n-am mai tremurat, transpirat,etc...totul a fost absolut normal....Si sunt mandra sa spun ca de data asta nici n-am facut greseli!!!!!
Pfiuuu,da ce m-am intins
....mai revin mai tarziu,cu alte vesti ,ca mai am putin si merg la dr sa imi vad iarasi bebelul
....sper sa vin tot cu vesti bune
...
Va
pe toate!
Mihaela
29+
Poze-Concediu cu burtika
RaisaFudulu spune:
Mihaelaaa ai tinut tu ascuns de noi, daca stiam iti faceam galerie ....dar acum avem motive si mai intemeiate felicitari, ma bucur foarte mult si acum esti o viitoare mamica soferita 

Ziceai ceva de facut cinste inseamna ca azi ne imbatam de bucurie

FElicitari inca o data si 

Diana
elyanne spune:
Bravoooooooooo Mihaelaaa!
(fara alcool)
Am mai spus... vaccin antitetanos nu fac! asa a zis dr. ginecolog, asa fac. Si la prima sarcina n-am facut si totul a fost in regula.
Analize trim. 3 ... dr. de familie si cel ginecolog au spus sa le fac dupa 30 de sapt. Ce rost are sa le mai facem in luna a 9-a? Pana sunt gata rezultatele putem sa nastem... Astea trebuie facute ca poate ai anemie si trebuie niste fier sau niste vitamine... sau alte probleme care trebuie tratate pana nasti. Deja in luna a noua e prea tarziu.
Eu fac analizele sapt. viitoare, adica la 31 de sapt.
Eliana
&
(30 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea