aviz epidemiologic gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Eu inteleg din textul postat de Anca asa: medicii din cabinetele medicale din gradinite, scoli etc. trebuie sa efectueze triajul epidemiologic dupa vacanta si ori de cate ori este nevoie.
La noi la gradinita, in prima zi de dupa vacanta a venit pediatra si i-a consultat. Acelasi lucru se intampla o data pe saptamana, de regula in fiecare luni. Daca insa copilul se imbolnaveste, trebuie sa aduca la revenirea in colectivitate avizul medicului de familie (si mi se pare normal, pentru ca nu intotdeauna copilul se face bine si vine la gradinita fix de luni cand este prezent medicul acolo).

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

La noi e valabil avizul epidemiologic dupa 3 zile de absenta inca de cand a inceput gradi, adica din septembrie. Asistentele mi-au spus ca Sanepid-ul ii "vaneaza" si ca au controale peste controale, ca sa nu mai spun de sanctiuni. Eu una sunt de acord cu asta. Problema e ca avizele epidemiologice se dau pe "burta" de catre pediatri. Stiu cazuri de parinti care mi-au spus senini ca si-au rezolvat avize in alb pentru tot anul cu o ciocolata. Eu una sunt scarbita de comportamentele de genul asta, mai ales ca ii vezi in gradinitza cu mucii pana la brau, tusind ca magarii. Problema e ca nici asistentele nu ii pot trimite acasa, daca nu au febra si urme evidente de infectie (rosu in gat). Si uite asa ne imbolnavim in gradinita, avizati epidemiologic.

Ana 4+ si Mirunica (16.05.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/slippers76

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Revin: azi la ora 13 cand s-a dus bona sa il ia pe Cristi de la Gradi, s-a comunicat ca trebuie neaparat avizul epidemiologic... cica altfel nu ii primeste maine la gradi. Pe urma s-a revenit:sa ducem avizul luni.
Azi de dimineata cand l-am dus pe Cristi asistenta era acolo, nu mi-a spus nimic. Si nici nu era nimic afisat.
Deci vom lua maine dupa amiaza avizul...

Ingrid si Cristi 3 ani si 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:
Originally posted by anda141

Mi se pare o idee buna. E pentru binele copiilor nostri.

Sa il ajutam pe Alexandru

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

asta presupunind, Anda, ca pediatrul/medicul de familie poate sa spuna cu certitudine ca copilul este/nu este "purtator de bacili tifici, dizenterici, difterici" numai prin consult clinic, fara analize de laborator - ca pe formularul standard de Aviz epidemiologic asa scrie ; ori ca sa spui despre cineva ca e "purtator" sau nu trebuie sa faci analize de laborator (coroborate si cu date epidemiologice)

daca ar fi sa fim corecti, dupa fiecare 3 zile absentate, ar trebui sa mergem la analize de sange cu copilul si apoi la dr de familie ca sa-l vada si clinic si sa-ti dea avizul scris ;
multi copiii racesc destul de usor in perioada rece si poate mai stau pe-acasa pentru chestii benigne, ca sa-si "traga mucii" si sa mai tuseasca de exemplu ; sincer, eu n-as avea timp si bani ca o data la citeva saptamini sa plec de la serviciu sa umblu pe la dr ca sa facem analizele "pe bune" si sa luam hartia, fin'ca copiii au fost plecati 3 zile la bunici sau au fost in vacanta de Pasti

desi intentia e buna, avizul asta mi se pare o tampenie (edit: pt ca, de fapt, toata lumea vrea doar sa fie "acoperita" de hartii, nu-i intereseaza prea mult "binele" copiilor nostri)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

E o tampenie maxima. De ce au toate gradinitele asistenta medicala. Sa-i verifice cand vin si sa le dea drumul la clasa sau sa-i trimita acasa. Buna ideea cu avizele in alb. O sa-i cer si eu pediatrei sa-mi dea. Thx

Mergi la inceput

Ah...ca am uitat: de ce imi cere la inscrierea copilului adeverinta de venit ???? Venitul meu e confidential. Scrie undeva ???

Mergi la inceput

1. toata povestea asta s-a iscat pt ca o fetita de 5 ani a facut o meningita fulminanta si a murit (asa mi-au spus la gradinita acum vreo 2 sapt)

2. geniest - adeverinta trebuie sa spuna doar ca esti angajata (pe durata ne/determinata) in locul X, nu ca ai salariul Y

Mergi la inceput

Asa am crezut si eu teo...ca e vorba de adeverinta de salariat nu de salariu...insa.....surpriza: scrie clar ca sa nu existe dubiu: ADEVERINTA DE VENIT DE LA AMBII PARINTI. Bineinteles ca o sa duc adeverinta de salariat si nu de salariu.

Mergi la inceput

nu au de ce sa stie ce salarii aveti .. asta este un abuz .. sau poate copilu' tau o sa stea la clasa "business" ca voi cistigati mai mult ca alti parinti?

da-le-ncolo de curioase ! tu spune-le ca sefu' tau a zis ca salariul e confidential si ca pt gradinita nu-ti da adeverinta de venit

da' sa stii ca poate sa fie si o confuzie de termeni .. multa lume prin "adeverinta de venit" intelege de fapt adeverinta de salariat, doar ca in trecut pe asta se trecea si salariul, ca eram toti o apa si-un pamint si nimic nu putea sa fie confidential

Mergi la inceput

Ok, Teo multumesc mult pentru promptitudinea cu care imi raspunzi. Indiferent de ce inteleg doamnele de la gradinita eu tot adeverinta din care sa reiasa calitatea de salariat o sa duc si basta. Insa nu cred ca este vorba de o confuzie in exprimare....sa fim seriosi...ce nu e bine sa stie doamna ce salarii au mami si tati ???!!!

In alta ordine de idei: noi, parintii trebuie sa ducem "aviz clinic sanatos". Ce este asta si de unde il procur ???
Thx mult !

Mergi la inceput