bucurii de sept-oct 2006 (26)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Ralucutza- e medicul de familie a copilului. Chiar nu inteleg nimic...Cica consultatia de la 4 luni e gratuita, iar cea de 3 luni cu plata. Si cand a fost prima data acasa, cand numai venisem din maternitate, tot a zis ca trebuie sa-i platim, 500 mii.

Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Putzuruca- noi de fiecare data i-am dat ceva. Dar de data aceasta este vorba de consultatie platita cu chitanta. Eu una nu inteleg, daca cumva ma duc la ea in afara consultatiilor obligatorii pentru copii, sa zicem ca se imbolnaveste, Doamne fereste, copilul, tot trebuie sa platesc? (bine, in afara banilor dat neoficial)

Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

hai ca asta e chiar culmea! sunt aproape sigura ca nu are dreptul sa ceara bani, decat, eventual pt ceva tratamente care nu-s acoperite de casa de asigurari! uite, chiar am sa caut care ne sunt drepturile ca si pacienti, ca tare profitori mai sunt medicii astia de fam! eu nu am probl cu med meu de fam, doar ca pt mine e egal cu zero ca si medic! dar se multumeste cu statutul de medic de forma, imi da retete gratuite, concedii med...ce am nevoie!



raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

uite aici. inca n-am citit tot:
astea-s obl med de fam. o sa caut si drepturile pacientului.

Medicul de familie



Reglementarile privind serviciile medicale oferite de catre medicul de familie aflat in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) sunt prevazute in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002, privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, Hotarārea de Guvern nr. 52/2005 pentru aprobarea Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate si Ordinul MS/CNAS nr. 56/45/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru.

PACHET DE SERVICII MEDICALE DE BAZA
Acordat asiguratilor inscrisi pe lista proprie

A. Servicii profilactice
Urmarirea dezvoltarii fizice si psihomotorie a copilului, de la externarea din maternitate pāna la 18 luni, prin examene de bilant.
Supravegherea gravidei si lehuzei: luarea in evidenta in primul trimestru; supravegherea, lunar, din luna a 3-a pāna in luna a 9-a; urmarirea lehuzei la iesirea din maternitate si la 4 saptamāni; consilierea pre si post testare pentru HIV si lues a femeii gravide.
Control medical anual obligatoriu pentru copiii de la 2 la 18 ani - examen de bilant.
Control medical anual obligatoriu pentru asiguratii in vārsta de peste 18 ani pentru prevenirea bolilor cu consecinte majore in morbiditate si mortalitate.
Servicii de planificare familiala.
Imunizari conform programului national de imunizari.
Educatie medico-sanitara si consiliere pentru prevenirea si combaterea factorilor de risc cardiovascular, oncologic precum si consilierea antidrog.
Controale periodice pentru afectiunile care necesita dispensarizare.
Depistare bolnav TBC nou, descoperit activ de medicul de familie, trimis si confirmat de specialist.
B. Servicii medicale curative
Consultatie (anamneza, examen obiectiv, diagnostic) in caz de boala sau accident. Se acorda asiguratului pāna la 2 consultatii pe luna, cu exceptia urgentelor si a controalelor anuale si periodice, care nu se includ in acest numar.
Manevre de mica chirurgie si tratament injectabil.
Prescriere de tratament medical si igienico-dietetic.
Recomandare de investigatii paraclinice pentru stabilirea diagnosticului, prin bilet de trimitere.
Eliberare de bilet de trimitere pentru cazurile care depasesc competenta medicului de familie catre alte specialitati medicale fie in sistem ambulatoriu, fie la spital.
Luarea in evidenta a bolnavului TBC confirmat de medicul de specialitate, urmarirea si aplicarea tratamentului strict supravegheat.
Asistenta medicala la domiciliu pentru cazurile prevazute de Normele metodologice de aplicare a Contractului - cadru.
Monitorizarea tratamentului si a evolutiei starii de sanatate a bolnavilor cronici.
C. Servicii medicale pentru situatiile de urgenta
Asistenta medicala in urgente medico-chirurgicale (anamneza, examen clinic si tratament), in limita competentei medicului de familie si a posibilitatilor tehnice medicale.
Trimitere, pentru cazurile care depasesc competenta medicului de familie, catre medicul de specialitate din ambulatoriul de specialitate sau pentru internare la spital.
Asiguratii beneficiaza de aceste servicii, indiferent de medicul de familie pe lista caruia sunt inscrisi. Serviciile medicale pentru situatiile de urgenta se acorda in cabinetul medicului de familie, in cadrul programului de lucru stabilit, iar in afara acestui program, in centre de permanenta. Medicatia se asigura din trusa de urgente.

D. Activitati de suport
Eliberare de acte medicale: certificat de concediu medical, certificat de deces, certificat medical pentru ingrijirea copilului bolnav; adeverinte medicale pentru copii necesare inscrierii in colectivitati; scutiri medicale pentru copii in caz de imbolnaviri; adeverinte medicale solicitate de personalul sanitar pentru exercitarea profesiei precum si de celalalt personal angajat in sistemul sanitar si al asigurarilor sociale de sanatate.
E. Activitati practice conform specialitatii si competentelor medicului de familie

PACHET MINIMAL DE SERVICII MEDICALE
Acordat persoanelor neasigurate

A. Servicii medicale pentru situatiile de urgenta (vezi pachetul de servicii medicale de baza).
B. Depistare de boli cu potential endemo-epidemic (examen obiectiv, diagnostic prezumtiv, trimiterea la spitalele de specialitate pentru confirmare si tratament).
C. Servicii de planificare familiala.

PACHET DE SERVICII MEDICALE
Acordat persoanelor care se asigura facultativ

A. Servicii medicale pentru situatiile de urgenta (vezi pachetul de servicii medicale de baza).
B. Depistare de boli cu potential endemo-epidemic (vezi pachetul minimal de servicii medicale).
C. Supravegherea gravidei (vezi pachetul de servicii medicale de baza).
D. Imunizari conform programului national de imunizari (vezi pachetul de servicii medicale de baza).

OBLIGATIILE MEDICULUI DE FAMILIE
Solicita asiguratilor, la inscrierea pe lista proprie cāt si in celelalte situatii prevazute de legislatia in vigoare, documentele justificative care atesta calitatea de asigurat.
Respecta programul de lucru pe care il afiseaza la loc vizibil.
Afiseaza la loc vizibil numele casei de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala.
Organizeaza preluarea activitatii medicale de catre un alt medic de familie pentru perioadele de absenta (concediu de odihna, de boala, etc).
Inscrie din oficiu copiii care nu au fost inscrisi pe lista unui medic de familie, odata cu prima consultatie a copilului bolnav in localitatea de domiciliu (resedinta). Nou-nascutul va fi inscris pe lista medicului de familie care a ingrijit gravida, daca parintii acestuia nu au alta optiune exprimata in scris, imediat dupa nasterea copilului.
Inscrie pe lista proprie gravidele neinscrise pe lista unui medic de familie, la prima consultatie, in localitatea de domiciliu (resedinta) sau la solicitarea reprezentantilor din sistemul de asistenta medicala comunitara.
Inscrie pe lista de asigurati copiii, la solicitarea parintilor, apartinatorilor legali sau la anuntarea de catre casa de asigurari de sanatate ori de primarie, precum si la solicitarea sistemului de asistenta medicala comunitara sau a directiilor de protectie a copilului.
Acorda asistenta medicala in caz de urgenta medico-chirurgicala, ori de cāte ori se solicita, indiferent daca persoana are sau nu calitatea de asigurat.
Respecta criteriile de calitate a serviciilor medicale furnizate si a activitatii desfasurate.
Elibereaza acte medicale.
Informeaza asiguratii despre serviciile oferite si despre modul in care sunt furnizate.
Acorda asiguratiilor serviciile medicale incluse in pachetul de baza.
Acorda pachetul de servicii medicale pentru persoanele asigurate facultativ.
Acorda persoanelor neasigurate serviciile medicale incluse in pachetul minimal.
Prescrie medicamente cu si fara contributie personala din partea asiguratului, in concordanta cu diagnosticul.
Recomanda efectuarea de investigatii paraclinice, pentru stabilirea diagnosticului.
Intocmeste bilet de trimitere catre medicul de specialitate din ambulatoriu sau catre spital in vederea internarii, atunci cānd este cazul.
Acorda servicii medicale tuturor asiguratilor inscrisi, indiferent de casa de asigurari de sanatate la care este luat in evidenta asiguratul.
Acorda servicii medicale in regim de urgenta femeii gravide.
Respecta dreptul la libera alegere de catre asigurat a medicului de familie, a medicului specialist si a unitatii sanitare.
Respecta dreptul asiguratului de a-si schimba medicul de familie dupa expirarea a cel putin 3 luni de la data inscrierii pe lista.
Respecta confidentialitatea tuturor datelor si informatiilor privitoare la asigurati, precum si intimitatea si demnitatea acestora.
Acorda servicii medicale tuturor asiguratilor fara nici o discriminare folosind formele cele mai eficiente de tratament.
Pentru informatii suplimentare apeleaza serviciul telefonic gratuit de relatii cu publicul: TELVERDE 0800.800.951



raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Cristina, mie nu mi-a cerut niciodata pediatra bani pt consultatie. Eu ma duc cu Deea cand este ea de garda si asa scap f repede. E ceva in neregula cu medicul ala al tau.

Roxana de Andreea-Iuliana(19.09.2006)
ALBUM DE FAMILIE
www.totsites.com/tot/babydeea" target="_blank">PAGINA DEEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

se pare ca obligatoriu e control la 1, 2, 4, 6...luni! la 3 luni nu sunt obligati! asta-i culmea! dar in caz de ceva urgenta, oricum nu trb sa-ti ceara bani! uite aici un link:

http://www.desprecopii.com/NewsItem.asp?id=340



raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

Cristina Goji, fetelor, mi se pare strigator la cer ca un medic sa-ti spuna sa platesti consultatia la 3 luni.
numai daca nu e cumva medic de familie sau pediatru particular !!!
deci nu e arondat la o policlinica de stat
ei sunt obligati sa supravegheze dezvoltarea copilul in mod curent, daca e nevoie si in fiecare zi - daca face febra sau raceste si trebuie sa-l consulte, nu-mi spune ca-ti cere bani pt.ca are 3 luni si nu 2 sau 4
e nedrept, parerea mea
numai pt.ca nu-ti face vaccin, nu inseamna ca nu ai dreptul sa-ti duci copilul la controlul lunar

eu mi-am schimbat primul pediatru care, desi era f.bun ca medic...latura umana lasa de dorit
eu l-am operat pe Vlad de hernie de urgenta si in ziua externarii
l-am chemat acasa (contra cost) ca sa-l vada pe micut, sa ne asiguram ca e ok
eram si noi speriati...fiind primul bebe si asa de mic
si ne-a zis ca el nu e mai bun decat aia de la chirugie
oricum tonul folosit si motivul invocat ne-au scandalizat, mai ales ca turuia tot timpul ca o moara stricata si nu intelegeam mai nimic
si l-am schimbat cu alt medic (o femeie) care e super mamoasa si atenta
vine lunar si-l consulta, il palpeaza, se joaca cu el...ce mai...e o doamna....e ca o bunica
si cu amandoi am fost super atenti (le-am dat bani)
cand plangea bebe si nu-l mai potoleam, am sunat-o si la 3 noaptea/dimineata

Gety, Pufymic - si Vlad plangea si se agita cand ieseam cu el la plimbare cu caruciorul
i-am luat marsupiu dar, intr-adevar sta chinuit in el
si am descoperit urmatorul lucru - l-am pus in auto-baby si auto-baby l-am fixat pe carucior (sunt set) si sta super bine, nu mai zic ca sta si cu fata spre mine si sta si el mai adunat...e o placere sa iesim la plimbare



Lilina si Vlad - Alexandru (23.09.2006)
www.totsites.com/tot/lilina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

cristina, nice picture - luciano pavarotti
si-l mai cheama si Vlad, ca pe al meu


Lilina si Vlad - Alexandru (23.09.2006)
www.totsites.com/tot/lilina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Buna seara...multumim pt toate felicitarile voastre...pupam pe fiecare in parte si dam cate o .

Am vazut pozele anuntate....
Gracie...tare frumoasa mai esti..de bebelina nu mai zic ...ca m-am topit.

Aud la voi de plata consultatiei..si mie mi se pare o aberatie...daca vreti sa ma credeti eu medicului meu pana acum i-am dat doar un pachet de cafea si o cutie de ciocolata....am incercat sa ii dau bani si ma rugat frumos sa nu mai incerc asa ca ei nu ii sta in caracter...m-am simtit penibil..si socata..nu ma asteptam,mai rar asa reactie.

Sebi astazi a mancat 400ml lapte...cred ca face greva foamei...i-am dat si mar si a mancat...nush ce se intampla cu el..daca dau cu lingurita mananca..cu bibe nu il mai incanta....

Sebi sta foarte cuminte in carut...nu apuc sa ies pe usa blocului ca el a si adormit....La el nu conteaza in ce sta,carut sau port bb...imediat ce simte fularul la gura adoarme...
Cand plange si ii spunem hai sa mergem...imediat tace..
Am fugit ca sa trezit...revin.


mamica de ingeras luptator
Sebastian-Mihai 10.09.2006
www.totsites.com/tot/sebastian-mihai" target="_blank">Pagina noastra...
Noi avem ...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gigi25 spune:

Cristina, e ciudata pretentia medicului tau. Medicul meu de familie a venit in prima luna acasa, in fiecare saptamana. Si are cabinetul departe, drumul a durat o ora (3 metrouri schimbate), si a venit fara sa comenteze. La urmatoarele examinari (0 luna 1/2, 2 luni - cu vaccinarea, 2 luni 1/2, 3 luni 1/2) am fost eu la ea la cabinet. Niciodata nu mi-a cerut nimic (bani nu i-am dat intotdeauna), si nu mi-a zis vreodata ca ar trebui platita consultatia. Pai la ce mai este medic de familie, daca trebuie sa platesti?!

Ralukutza, cum te simti?

Lakioana, lapturile astea au formulele asemanatoare. De la Nan nu am auzit sa se constipe copiii, pt. ca are un continut de lactoza mai mare. Important este sa accepte copilul formula respectiva si sa-i mearga bine. La noi nu a mers Nan si am trecut pe Novalac. Eu prefer Nan, dar nu prea e dupa mine.


Mergi la inceput