Azoospermie - cap 6 -
Raspunsuri - Pagina 29
pisix spune:
Fetelor scuze nu stiu ce e cu net-ul de acasa dar nu mai merge
Acum sunt la birou dar foarte pe fuga
Deci : mi-am depus dosarul pt ICSI, intre 23-25 iulie insa as putea sa il fac cel mai repede
Dr. Dracea mi-a placut mult de tot, asa mai merge :-)
Insa ...
...sotul meu cand a aflat ce tratament trebuie sa fac eu ...si ca voi face si eu punctie, samd ...s-a razgandit brusc; adica vrea sa facem intai biopsie ...cat mai curand ...ca intai sa vedem daca am pt ce sa fac stimularea si sa ne si luam o piatra de pe suflet
Ideea e ca nu am discutat cu Dracea asta si m-as mai duce azi o data la ea sa o intreb; si chiar voiam sa ma programez si la Damian deci e super informatia ice (merci!), o sa fac si eu programare tot acolo
Alta veste :cu adeverinta de salariat biopsia nu costa nimic la Giulesti ! Stiu ca cineva zicea de 1000 eur si vreau sa infirm (nu am timp sa caut acum cine)
Deci daca reusesc sa facem programare ...vom avea biopsia cat mai curand
Va pup trebuie sa fug acum
PisiX
ice spune:
eu am sunat in legatura cu dr.Damian si m-am trecut pe lista de asteptare pentru ca nu se stie programul inca pentru luna iunie.
ei fac si spermograme acolo dar nu stiu cine le face.
nusy spune:
Vrembebe,Mikishor:
Pisix: ma bucur tare mult ca ti-a placut de Dracea! Multa bafta! Vorbeste cu ea,pentru ca e foarte cooperanta.
Nusy
andrabirni spune:
Nusy, sper sa ne dai o veste mare!!!Suntem alaturi de tine.
Mikishor, facem tratament pentru clamidya, coli,etc.Peste doua saptamani refacemm analizele si sa vedem daca am scapat de toate belele.Te pupic dulce, dulce.
Nusy, Miki, Copilutzu, Inuta, Vrembebe, Iyoana, Ice,Pisix si toate celelalte azoogirls
pisix spune:
andrabirni - of, am trecut si eu prin astea :-) Bafta ai grija sa tii corect tratamentul ca altfel nu se duc :-)
nusy - nu stiu cum naibii rezisti dar eu mor de curiozitate sa vad ce vesti ne dai. Stiu ca te-am zapacit cu intrebarea dar totusi : simti ceva ? :-)
ice - se pare ca m-ai ajutat pe mine mai mult decat pe tine :-) Si mie mi-a propus lista de asteptare dar i-am zis ca ma duc la Giuli ca trebuie sa-i pun o intrebare ...urgent. Si mi-a zis "atunci vorbesc azi cu d-ul dr sa stea azi peste program"; si m-am dus aseara la 18 ...Si am discutat cu el, i-am spus ca am vrea o biopsie de diagnostic inainte si a fost de acord. Asa incat peste doua saptamani va fi Momentul Adevarului. I-am lasat biletei la dr Dracea sa incerce sa programeze biopsia peste 2 saptamani (apropos ice, dr damian a zis ca sapt. viitoare e ocupat, cred ca de aceea s-a ajuns la listele astea) si azi sper sa imi spuna exact cand programeaza.
Deci daca totul iese bine la bio nr.1, atunci raman in grafic cu ICSI pt 23-25 iulie ...
miki - baby dupa cum vezi sunt cu motoarele la maxim !
alabama -stiu ca in afara de incurajari ai nevoie de sfaturi. Pt asta tb sa ne spui exact ce ai facut pana acum. Doar o spermograma ? Nu e relevant ... Trebuie sa mai faci una in care sa respecti toate conditiile: abstinenta, fara alcool, etc. Nu uita ca e important sa ai porti macar in alea 5 zile chiloti mai ..largi si sa nu fie din material sintetic (creeaza infertilitate temporara). Repeta spermograma si scrie-ne valorile. Apoi ai nevoie sa-ti faci cateva analize din care sa putem sa ne ghidam putin, pt ca azoospermia de multe ori e greu de reprerat (ma refer la cauza) uneori chiar imposibil, dar din analize ne vom da seama care ar fi urmatorul pas.
Sotul meu are exact aceeasi problema ca si tine, si dupa un an in care am fost la peste 50 de medici (dar acum am invatat si clar tu va trebui sa faci max. 1/4 din traseu) ne indreptam spre fertilizare cu ICSI ( e un procedeu mai complex prin care spermatozoidul e injectat direct in ovul, evident ...in vitro), precedata de o biopsie testiculara (e o operatiune simpla si nedureroasa) in care vom sti daca in testicole se produc sau nu spermatozoizi. Groso modo, cauzele azoo ar fi: de obstructie (adica se produc spermatozoizi dar nu pot fi eliminati din cauza unor canale blocate sau a unor anomalii) sau azoo poate fi cauzata de neproducerea de spermatozoizi (si aici pot fi muuulte cauze).TREBUIE SA NE MAI SPUI DACA ESTI DIN BUCURESTI SAU NU.
Pe pasi :
- repetarea spermogramei (eu personal iti recomand dr. Matei la Sabyc)
- analize de sange : FSH, LH, TESTOSTERON, PROLACTINA, PROGESTERON, VSH (fetelor mai ziceti si voi ca nu am dosarul de analize la mine)
- control urologic (cu recomandare la dr Damian de la Giulesti; noi am fost la cam toti dar daca nu vrei abureala aiurea du-te direct la el)
- teste biochimice (dr Matei)
- o ecografie -de preferat Doppler
In prima faza atat.
Sau in orice caz, sa incepi macar cu primii 2-3 pasi.
Apoi ...stiu ca partea "vatamata" are de obicei un acut sentiment de vinovatie. Dar sa stii ca marea majoritate a femeilor nu au chestia asta si considera aceasta problema una de ...cuplu. E important sa fii optimist pentru ca exista tot felul de variante. Avem chiar exemple si de cupluri care au reusit sa aiba copii lor ... Probabil ar fi fost si mai multe insa ideea e ca urmeaza un drum anevoios si multi oameni se lasa pagubasi inainte sa ajunga la final. Deci e si chestie de vointa, determinare, consecventa. Nu uita sa faci un dosar cu toate analizele, scoate-ti la impri lista cu pasi, bifeaza si strange rezultate
Noi iti dorim mult succes si asteptam sa ne mai scrii ce si cum.
PS : eu am ajuns la faza biopsie + ICSI si voi relata aici ce se intampla.
magduta10 - mult succes !
vrembebe-
PisiX
inuta12 spune:
am scris un ditamai mesajul,...si bineinteles ca am avut o problema cu calc si nu mi-a salvat nimic..
o sa incerc sa scriu in doua trei cuvinte acum..
in primul rand le doresc din suflet fetelor care si-au definitiv un traseu de urmat..multa multa bafta si fie ca ceea ce-si doresc sa se implineasca...
in al doilea rand si acum Miki raspund la intrebarea ta..in privinta drumului pentru care optam noi..si o spun cu durere in suflet ca iar ne-am poticnit....Am luat rezultatele analizelor..si iar are streptococul D..si deci iar trece pe Ciprinol..
am o rugaminte la voi..poate ma ajutati si pe mine..ce analiza trebuie sa fac ca sa se depisteze daca am si eu sau nu brontozaurul respectiv? mentionez ca mi-am facut secretiile si cultura de col..si nu am nimic ..totul e ok acolo? ce altceva mai pot face?
Miki..am mare nevoie de un sfat...stiu ca si daca trecuta mi l-ai dat (si-ti multumesc tare mult) si din pacate nu m-am tinut de el de teama sa nu fac nu stiu ce alte complicatii...acum vazand ca treaba e cat se poate de serioasa..si nu scapam asa usor de porcaria asta...te rog mult spune-mi ce sa fac? sa iau si eu ciprinol chair daca nu am nici o analiza din care sa reiasa ca am si eu ce are sotul? nu gresesc?
oricum...cam asta e drumul nostru de acum inca pentru 3 luni...sa luam ciprinol...si apoi sa refacem analizele...si sa vedem daca a murit bestia sau nu....daca nu a murit cred ca o sa mor eu de nervi..si daca totul e bine...si numarul gigeilor nu a scazut prea mult incat sa ne permitem ias.o sa facem asta....daca nu merge si nu merge...o sa incercam fiv...
dar pana atunci..ce ma sfatuiti fetelor in privinta acestui streptococ?
va pup cu mare drag..
multa sanatate si bafta
Marush spune:
Gata fetelor, vin si eu cu noutati ..cu toate ca nu-s din cele mai bune!
Am fost la madam Matei care dupa ce ne-a facut sa asteptam vre-o 3 ore si-a facut aparitia in acelasi timp cu nu stiu ce viitoare, posibile managere de-ale lui Sabyc. Asa ca l-a pus pe sotiorul meu sa recolteze si ea a mai stat de vorba inca o ora cu madamele respective...dupa care, iesind din cabinet o data cu ele ne-a introdus in alta incapere si ne-am conversat. Stupoare apoi....iese din cabinet si intr-un minut ia un buletin de analiza si scrie AZOOSPERMIE.Cand naibii s-a uitat la proba ca a fost ori cu madamele ori cu noi????!!!Stia din start ca am venit cu azoo!
Ne-a luat 850 000 si am mai sunat-o seara sa ne spuna rezultatul dupa ce prelucreaza sperma la IDS ("o concentreaza"). Raspunsul telefonic a fost NICI UNUL! Pai cum naibii cand eu am vazut cu ochii mei la Dr. Soare la cainet cativa spermatozoizi ???, si nu cu cine stie ce microscop cum incerca sa ne spuna madam, ca ea are microscop inversat, etc.
ASA CA DEZAMAGIREA A FOST ENORMA, EU AM AJUNS ACASA SI AM TRAS UN MARE PLANS SI M-AM JELIT DE MAMA FOCULUI!
Este posibil asa ceva???!!!
Pe 29 avem programare la Damian, sa vedem ce facem acolo! Sotul meu are si varicocel!Sper sa nu fim la fel de dezamagiti.
Ca sa nu spun ca nu arata cine stie ce ca dotare ,Sabycul, mai ales ca se fac fertilizari acolo! La un moment dat se interba si o madam managera, daca merge asa bine cu FIV-rile de ce nu se vede si in dotari. Si Matei ii spunea f convingator: merge, merge!
Sincer mi s-a parut cu ochii dupa bani si nu mi s-a parut ca e profesionista. Cum naibii lasi sperma pe masa si stai de vorba pe banii si sanatatea pacientului cu nu stiu ce vizitatori?
Pai nu te intereseaza si pe tine macar timpul de lichefiere?
Gata m-am mai descarcat!
Sper sa apara mesajul meu, si sa mai aud si alte opinii!
Sa va fie de ajutor povestea noastra!
Va sarut cu drag!
pisix spune:
nusy - adevarul e ca din cate gravide cunosc, nici una n-a simtit nimik inainte; sper sa se adevereasca si in cazul tau teoria mea :-)
inuta12 - ai grija la ciprinol, e f tare si distruge stomacul; mare atentie la alimentatie !sincer eu nu stiu de analize, poate stie miki
marush- sotul meu recolteaza tot timpul acasa si doctorii ne-au spus mereu sa jungem intr-o ora -doua; sincer ce ai scris de dr Matei m-a socat, eu am fost la nu stiu cate consultatii la IDS si nu ne-a luat nici un ban desi uneori o tineam si cate o ora ... In plus, mereu a fost f meticuloasa si a despicat firul in 4 pana a epuizat toate posibilitatile; cat il priveste pe dr Soare ...daca vei citi pe forum vei gasi prea multe fete care la dr Soare au gasit cativa spermatozoizi desi aveau spermograme zero ; sotul meu de exemplu a facut cateva (cred ca vreo 10 in total), unele la centrifuga ...si totusi dr Soare ne-a zis ca a gasit cativa spermatozoizi ...
In fine, uite ca am mai auzit de dr Matei si totusi am fost la ea de mult prea multe ori ... Poate era stresata cand ai fost tu.
Nu te lasa coplesita ... fiecare dintre noi a piedut cateva lupte dar asta nu inseamna ca am pierdut razboiul
PisiX
miki-miki spune:
Inutza
1.Unde i s-a depistat sotului tau streptococul? Cultura uretra? Spermocultura? O analiza de sange? Tu tb sa faci o analiza similara. De ex cultura secretie dar spui ca a iesit bine, sau analiza de sange resp. Ati facut la acelas laborator? Eu mai intai l-as trimite si la un alt laborator pt ca am auzit de cazuri cand te scot posesor de un brontozaur si dc schimbi laboratorul iti spun ca ai alt brontozaur. Si cate laboratoare exista atatia brontozauri scot. Chiar aici pe DC spunea o fata ceva de genul acesta si a fost sfatuita sa faca la 3 laboratoare analiza resp si pana la urma 2 lab au scos ac rezultat.
2. Pe antibiograma scrie ca e sensibil la cipriol? Eu stiu ca dc faci un tratam cu un antib si la urmatoarea analiza iese iar prezent brontozaurul respectiv antibioticul cu care ai facut tratam nu mai apare la sensibile ci la rezistente. Dar poate ac nu e o regula totusi.
Marush eu am auzit numai vb frumoase despre dr Matei ceea ce ma mira ceea ce ai spus tu. Eu cred ca a pus sperma la centrifuga sau a lasat-o sa se lichefieze in timp ce vb cu persoanele respective. Uite si eu m-am mirat cand Nusy a zis ca i-a gasit gigei sotului ei dimineata si punctia ei a fost pe la pranz. Eu ma intrebam cat mai rezista bietii gigei si uite ca au iesit embrioni frumosi. O alta sit a fost a lui Ioanatugs cand a fost sa faca IA si dr Cocei a inteles ca tb sa-i faca alt dr IA si il astepta iar Ioana o astepta pe Cocei si uite asa au trecut orele. Pana la urma cand s-a lamurit pb i-a facut IA dr Cocei . Crezi ca dc nu mai erau buni gigeii ii mai facea?
Imi pare rau de diagnostic si dc vreti sa va convingeti repetati anal cu dr Dascalescu sau Cocei.
Pisule imi place , iti merg motoarele nu gluma. Vezi sa nu ramai fara benzina. Te urmaresc si-mi dai o doza de optimism . Vezi dc e si Dascalescu pe acolo ca sa stiu dc e echipa completa.
Nusy eu zic ca dc aveai simptome era ciudat. Cum te stiu eu anti simptome ca nu ai simtit nimic pe toata durata tratam , nici la inhibare si nici la stimulare ... eu zic ca e de bine. Sper ca nu obosishi bbii azi la cumparaturi.
Andra mai dar si la tine s-a adunat gradina zoologica? Aceleasi antib faceti? In antibiograma nu apare schimbat?
Miki