Cat platiti o bona la 2 copii mici?
Raspunsuri - Pagina 2
cristia spune:
Multumesc pentru raspunsuri
Bona mea stie ca voi sta acasa cu cel mic cel putin 9-10 luni timp in care responsabilitatile ei se vor modifica foarte putin fata de cele actuale (adica ingrijit baietel mare+gatit+menaj).Si probabil ca programul de lucru va fi mai scurt decat cel actual - asta inca nu stiu sigur.In plus din toamna cel mare va merge la gradi.Deci nu-i las pe cap doi copiii mici si ma volatilizez.Acum spre exemplu stau acasa in asteptarea nasterii si o chem doar ca sa-l scoata pe cel mare pe afara, platindu-i bineinteles salariul intreg.Cred ca salariile difera foarte mult si de zonele din Buc.Si mai cred ca sunt multi parinti care ar da oricat unei bone bune si care poate astfel strica pretul pietei...Mie sincer mi se pare mult cat cerut ea cel putin pana reincep eu serviciul.
Roandre: din cate am mai auzit eu e mai greu sa gasesti o bona pentru juma de zi decat pentru program intreg...Bafta!Daca aud ceva te anunt.
Multumesc inca o data pentru pareri,
Cristiana, Andrei (2+) si
37+
Kalid spune:
Buna.
Ader si eu la grupul celor care zic ca bona ta nu exagereaza.
Eu am 2 copii. Am o bona pt. cel mic (2 ani si 7 luni) care imi si calca (si este destul de calcat, nu doar o data pe saptamana). Mai am o femeie care imi face mancare si curatenie (vine 3 zile pe saptamana). Cu fata (care este in clasa I) ma ajuta mama. Nu fiti mirate, o singura persoana nu ar avea cum sa aiba grija de ai mei 2 copii (fii-mea e cu lectiile, are orele in miezul zilei - sunt 3 schimburi la scoala), ce sa o mai lungesc: au programe diferite si daca se ocupa o singura persoana de ei este clar ca, la un moment dat, vor fi "frustrati" de anumite chestii (cand unul este bolnav, si celalalt trebuie sa stea in casa; dar daca e cel mic bolnav, cum o mai duce pe cea mare la scoala?!; cand fii-mea termina scoala, cel mic ar trebui sa doarma etc.).
Parerea mea este ca bona nu ti-a cerut mult (mie mi s-a cerut aceeasi suma acum 2 ani, fara pic de ajutor in casa, ca doar trebuie sa se ocupe de ei?!), iar daca este de acord sa se ingrijeasca de amandoi (unele poate nu ar fi facuta asa) este cu atat mai bine. Totusi, dupa experienta mea, ti-ar mai trebui un ajuotr: ori pt. menaj, ori pt. cel mic. Zici ca o sa il duci la gradi: gandeste-te ca au vacante (destule!), ca se imbolnaveste (nu iti doresc, dar se intampla) si multe alte neprevazute...
Crede-ma ca in weekend, desi nu fac curatenie sau mancare, nu am o jumatate de ora libera!
Oricum, nastere usoara si succes in "negocieri"!
kalid
si copiii : matei (18.06.04)
si lidia (22.04.99) 
http://www.babiesonline.com/babies/m/matei2004