Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti (8)
Raspunsuri - Pagina 8
ainia spune:
laura25am vazut pozele cu copiii tai. mi se pare mie , sau Rares e mai linistit si mai ganditor , iar Bianca mai neastamparata si mai energica? Stii,daca e asa, pai si bebeii mei sunt la fel, Rares cumintel si Tea zapacita... D-abia astept sa se faca si ai mei mai mari ,abia au implinit 6 luni pe 12 ianuarie...Stiti, cine citeste are impresia ca va cunoasteti de mult.Asa este? Imi plac fotografiile voastre... poate cineva sa imi spuna cum le-ati postat, ca as dori sa pun si eu cateva, dar nu stiu cum...
lavinia
ainia spune:
elyanne, ai mei au fost la inceput ca ai tai, unul sus, celalalt cu capul in jos pana pe la vreo 27 sapt, apoi s-a intors si celalalt cu capul in jos. Pt mine asta n-a fost bine pt ca aveam impresia cand ma ridicam din pat ca imi ies, pt ca presau amandoi...Cand a fost sa nasc (aveam 38 saptamani), in mod normal trebuia sa imi faca cezariana medicul meu, insa seful de sectie, dr Vladareanu s-a opus pt ca , vezi domne, daca primul meu copil, Andrei s-a nascut normal cu 3,700kg, si cei doi gemeni cu greutatile in jur de 3kg vor avea loc pe jos...El nu a tinut cont de faptul ca erau amandoi cu capul in jos asa ca medicul meu nu a putut face cezariana fara acordul lui Vladareanu..Asa ca pana la urma am fost de acord cu epidurala pt ca nu aveam ce face...Insa dupa ce mi-a dat drumul la apa la primul sac, intr-o jumatate de ora au inceput contractii, frate, cu valori f mari, 102,105 ca la expulzie, iar serul ala care te amorteste la epidurala nu il bagasera inca pt ca asteptau sa fac dilatare 4(aveam3cm)...
Care crezi ca era explicatia? Fiind cu capul in jos amandoi, doreau amandoi sa iasa in acelasi timp si se bateau cap in cap si puteau, Doamne fereste , sa-si produca leziuni cerebrale!!!Asa ca medicul meu (Dr Strajean de la Sp Elias ) m-a bagat imediat in cezariana si in 5 minute i-a scos pe amandoi, teferi si nevatamati, fetita a avut 3,530kg, iar baietelul 3,100kg.
Deci, in mod normal unul trebuie sa fie cu capul in sus si unul in jos si am inteles ca in momentul nasterii(normale)dupa ce iese cel cu capul in jos se rasuceste si celalalt cu capul in jos si iese si el.
Nu stiu cat de explicita am fost, eu ti-am povestit din experienta proprie...Sper sa iti foloseasca! Ai grija de tine!
lavinia
monica_b spune:
Ufff, si eu azi am facut 32 de saptamini, adica limita minima pe care mi-a "impus-o" dr. De acum sintem mai linistiti.
Mady bine ai venit! Sarcina usoara si bebei sanatosi!
Mie dr. mi-a spus din luna a 3-a sa nu iau in calcul alta varianta decit cezariana. Asa ca nu a fost greu sa decid.
Eliana ai mei sint niste plimbareti. La 27 sapt. erau amindoi cu capul in sus de abia puteam respira. La 29 erau intr-un frumos 69 si simteam un capsor apasind pe col. Ultima data, la 31, cica erau cap in cap. Nu am inteles cum e asta, dar daca ma ghidez dupa "ciocaneli", cred ca e unul cu picioarele pe col, altul cu ele in stomac si ambii cu capsoarele in dreapta. Vedem cum mai stau saptamina viitoare.
Carucior de gemeni am gasit doar 2 modele pe net, la noi. Din care unul e pt. 6+ luni. Eu am noroc sa am fratele in Germania si mi-a promis cumnatica mea ca or sa caute ei ceva bun si frumos (si mai ieftin!) acolo si ni-l trimit. Oricum, ceva similar, la noi e cam dublu ca pret.
Monica x2 32+
LEVI spune:
Eliana,felicitari pt cele 30 de sapt!Hai ca nu mai e mult.
Si ai mei sunt unul in craniana si unul in pelvina.Dr meu a zis ca nici nu se pune problema sa nu fac cezariana.
Monica_b,felicitari pt cele 32 sapt!Tu la ce spital o sa nasti si cu ce dr?
Luminita34+ si Daria
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
TatianaG spune:
In primul rand felicitari noilor gravidutze si mamici de gemeni si tripleti!
Gravidutelor sa fiti sanatoase si sa puteti duce sarcina cat mai aproape de termen, iar mamicilor, s-aveti multa sanatate si rabdare cu minunile voastre!
LEVI, felicitari pentru 34 saptamani! Inca doua si baietii pot veni pe lume!
ELYANNE, la mine, unul a fost in pozitie craniana (din luna a 6-a) celalat in pozitie transversala. I-am putut naste natural, primul a iesit fara probleme, iar pe al doilea l-a intors doctorita din pozitie transversala si a iesit pelvian (dupa ce s-a nascut primul, l-a orientat prin miscari usoare - din afara). Cum povestea si Ainia, daca amandoi sunt in pozitie craniana, n-au loc unul de celalalt ca sa iasa (asa era la o mamica cu care am fost la gimnastica, pana la urma a ajuns la cezariana). Cred ca nu se pot naste natural nici daca amandoi sunt pe tranversala.
Carucior bun pentru gemeni e cel de la Graco, e destul de usor (vreo 11kg), se pliaza usor si ocupa spatiu mic, e si rezistent - rezista 2-3 ani. Anul trecut la BabyExpo era la oferta cu 650 ron, pret acceptabil pentru ce ofera. Am mai vazut carucioare dragute la Primii pasi (nu stiu cat sunt de rezistente) si unul baby care, care dupa cateva luni de folosire arata jalnic, cu piesele de legatura crapate si zimtii de la frana dusi. Important e sa va dea garantie pe carucior (chiar sunt obligati).
In legatura cu imbracatul copilasilor... Eu prefer sa iau acelasi model de haine, de culori diferite. Dar sa vedeti cum se leaga de mine pe strada... Multi ma intreaba daca-s gemeni (parca n-ar fi evident) si daca, da, de ce nu-i imbrac la fel. Si sunt unii care vor sa-mi tina si teorie pe tema asta. Inca nu stiu care ar fi reactia daca i-as imbraca complet diferit...Peste doi-trei ani isi vor alege ei hainele si ne vor spune cu ce vor sa se imbrace. Avem si haine la fel - mai ales de la o bunica care nu-ntelege preferintele mele.
Tatiana si
Clara Maria (31 ian 2004), Daniel Cornel si Eduard Mihai (09 dec 2005)
FILME 1 FILME 2
Album 1 Album 2 Album 3 ALBUM NOU
Copilasi ian-feb2004 www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">Mamici ian-febr 2006
thea_m spune:
TatianaG iti multumesc si tie pentru primire. Am remarcat ca pe unul din copilasii tai il cheama Eduard Mihai. Exact asa il cheama si pe nasul nostru de cununie si m-am gandit ca, daca vom avea si un baiat sa il cheme Eduard, imi place tare mult numele.
Mamicile si gravidutele cu gemeni toate ati facut cerclaj? In ce saptamana l-ati facut? Este o regula generala sau depinde de competenta colului uterin ( daca este scurt/lung, daca orificiul intern este deschis/inchis)?
Felicitari gravidutelor care se mai apropie cu cate o saptamana de termen. Cred ca este o adevarata realizare. O sa incep sa-mi iau notite.
Mady bine ai venit iti ureaza o graviduta mai "mica"!
tuturor!
Teodora
8+
Poze
Aniversare 2006
monica_b spune:
Luminita eu o sa nasc la Pantelimon, cu dr. care ma trateaza de 3 ani incoace (de sterilitate ), Irina Pacu. E o doctorita foarte tinara, dar am mare incredere in ea si e si foarte placuta (are un talent grozav sa-ti ridice moralul).
Teo eu am facut cerclaj pe la 17 saptamini. A fost mai curind "profilactic", fiindca nu l-am facut de urgenta. Colul era inchis, nu f. scurtat (3 cm), dar dr. se astepta sa avem probleme dat fiind istoricul meu si faptul ca e sarcina gemelara. Sincer, la cum topaie acum pinguinii pe col, ma bucur ca l-am facut si l-am facut inainte sa fie imperios necesar.
Monica x2 32+
elyanne spune:
Ainia, Monica, Levi, TatianaG multumesc mult pentru raspunsuri. Sa inteleg ca e mai bine asa cum erau la mine la ultima eco... decat amandoi in prezentatie craniana. Atunci sper sa ramana asa si sa se hotarasca sa iasa primul cel care e cu capul in jos.
Monica felicitari pt. cele 32 de sapt. Si la cat mai multe, sa ajungeti cat mai aproape de termen.
TatianaG unul din carucioarele de gemeni care mi-a placut a fost si cel de la Graco, dar nu sunt 100% hotarata... O sa vad dupa ce se nasc bb-ii.
V-am citit povestea si mi-a placut mult.
Levi multumesc mult. Tu cum te mai simti? Dormi mai bine?
thea_m eu am facut cerclaj destul de tarziu, la 26 de sapt. si ceva. Pt. ca pana atunci totul fusese bine. Se scurtase la un momendat colul de la 3,4 cm la 2,9 cm. Dar doctorul a spus ca atata timp cat este inchis, 2,9cm nu e o problema. Si sa incerc sa stau cat pot de mult in pat si fara sa fac efort deloc. Dar, cu toate astea, intr-o luna s-a deschis aproape de tot si n-a mai avut alta solutie. Mai ales ca aveam contractii zilnic. Fara cerclaj nu mai aveam sanse se duc sarcina prea mult timp.
Se poate face si cerclaj preventiv... chiar daca nu sunt probleme.
Fiecare doctor are parerea lui despre asta si se hotaraste si in functie de fiecare pacienta.
S-a mai nascut o stea
LEVI spune:
Eliana,eu dorm ceva mai bine de cand cu perna "minune".
Spatele ma mai doare din cand in cand, am si zile mai bune si zile mai putin bune din punctul asta de vedere.
Problema e ca in fiecare zi am inceput sa am contractii,cam dureroase ,dar care nu cresc in intensitate,dureaza de la 1 la 3 ore(cateodata).Partea buna e ca e inca inchis colul.Sa vedem ce o zice dr sapt viitoare cand merg la control.
Luminita34+ si Daria
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
ainia spune:
Buna, fetelor! Am o mare rugaminte, recomandati-mi un unguent ceva pt eritemul fesier ca nu mai stiu ce sa folosesc...Am incercat la Tea si nidoflor si neopreol si bepanthen si triderm, acum ii dau cu un preparat, insa de cand ii dau pana acum se facea de o mie de ori bine...Le-am scos si zeama de portocala din alimentatie. I-am avut raciti acum ceva timp si de la antibiotic a facut si Rares...Va rog...
lavinia