Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti (8)
Raspunsuri - Pagina 12
elyanne spune:
Monica... din experienta mea cu mandra... Cand am scos=o din spital n-am avut nici cos si nici portbebe... ca nu ne-a dus capu' ca trebe luate atunci... Si atre greu a fost drumul de la spital, acasa... Stateam de ziceai ca's impaiata si mereu cu gura pe al meu sot (care oricu mergea cu maxim 40 la ora)...
Acum o sa fiu pregatita cu... cosurile de bb-ei... si doi odata... nu stiu cum as putea sa-i tin.
Si de imbracat... sunt costumasele alea groase, cu totul, cu picioare, cu maneci si cu manusi in vf., cu gluga. Asa poti prinde si centura intre picioare
S-a mai nascut o stea
nanaoti spune:
Buna bi -mamici,
tuturor mamicilor cu copii nascuti luna acesta multa sanatate, liniste si lecturi placute sin ceea ce va face bine.
annasucces mare la examen, minte luminata si spor la invatat.
Te rog sa imi dezvalui reteta ta de invatat pentru ca acum nu mai reusesc sa ma concentrez la ceea ce am de lucrat pentru mine. Sper sa pot invata mai tarziu dupa ce mai cresc putin.
Laura cum dorm copiii tai?separat sau in acelasi patut?
Un sfarsit de saptamana minunat.
Un sfat: sa va impartasiti copiii cat mai des. E f bine pentru ei.
www.ringo.com/photos/albums.html" target="_blank">gemenii suceveni
Oti & gemenii bucovineni
http://www.ringo.com/photos/albums.html
monica_b spune:
Merci, Eliana. Si eu ma gindeam ca varianta optima ar fi cosuletele & costumasele alea. Nici nu se pune problema sa nu ii punem in niciun "suport" pe drum. Eu probabil nu o sa ma simt in forma maxima cu gaura in burta, iar drumul pina acasa e practic peste cimp. Si mai sint si doi. Acu'... costumasele alea (parca-s din fis, nu?) se spala si ele cind le cumperi?
(Scuzati-ma ca am tot soiul de intrebari care si mie-mi par cam idioate, dar e prima sarcina si sintem tare buimaciti.)
Monica x2 32+
elyanne spune:
Monica eu am spalat tot pt. bb. Se spala si costuasele astea chiar daca sunt de fas. N-au patit nimic. Eu ma avut unul din fas si inca unul din alta natie de material (destul de gros). Sunt matlasate si captusite in interior cu bumbac.
Poti sa le speli de mana, ca sa fii sigura ca nu se strica la masina de spalat.
Uite aici un costumas din asta... sa-ti faci o idee...
http://www.babycomfort.ro/index.php?cmd=show_product&id=789
Sper ca te-am lamurit , ca nu-mi iese mereu.
Pe mine nu ma superi cu intrebarile... si cred ca nici pe celalalte gravidute sau mamici.
S-a mai nascut o stea
ainia spune:
monica b, iarta-ma ca intervin, da, exista fasuri cu totul, ca salopetele, cu gluga, manusi, botosei. Insa, ce vreau sa te intreb, nu ai pe nimeni care sa te ajute? Cineva care sa tina bebeii, ca tu nu o sa poti!!!O sa-ti spuna medicul, daca faci cezariana, nu o sa ai voie cam 3-4 luni sa ridici! Mie mi-a zis medicul ca nu e de gluma, sa nu ridic mai mult decat greutatea unui bebelus si sa ma menajez pt ca daca ridici greutati , cusaturile pe care le ai dupa cezariana pot plesni, si sunt destule taieturi si destule straturi ...uterul etc.Si daca plesnesc, cica trebuie sa mai faci nu stiu ce operatii ca sa iti puna plasa(asa s-a exprimat doctorul) sa tina intestinele... Sa stii ca e treaba serioasa !
Nu stiu daca la voi e la fel ca la noi, insa la noi e obiceiul ca sa scoata moasa copilul(copiii) din spital...ea trebuie sa cumpere si hainutele cu care il scoate...de, asa e aici obiceiul. Eu cand am iesit nu am tinut nici un copil in brate( sincera sa fiu, nici nu eram in stare la cat de rau ma dureau toate, mai ales organele din abdomen care isi reluau locurile ), iar pe un copil l-a tinut moasa, iar pe celalalt nasa! Si am avut si noi de mult de mers, iti dai seama, de la Bucuresti pana la Pitesti...
lavinia
monica_b spune:
M-ai lamurit, Eliana. Si eu tot la costumele alea, de "cosmonaut", ma gindeam.
Lavinia chiar merci de interventie. Auleu! 3-4 luni?? Eu credeam ca e totul in regula intr-o luna, hai doua...
Tu la Bucuresti ai nascut? Habar nu aveam de obiceiul cu moasa, n-am auzit. Banui ca in Pitesti e obiceiul, ca aici am vazut ca mamicile vin cu hainute pt. bebei. De fapt eu imi imaginam ca la cezariana nici nu ai treaba cu moasa, doar cu medicul si asistentele. Ajutor sigur ca o sa am. Sotul pe de-o parte si o sa fie si mama mea prin zona. Numai sa incapem toti in masina, ca avem o buburuza mica-mica.
Monica x2 32+
ainia spune:
nu, monica, nu moasa din spital, moasa care o pui tu la copii. stii, e un obicei, cum ai ales nasii, sa alegi si o moasa. la noi asa e, si moasa ( noi avem 2 moase, una din surorile mele si o prietena de familie) se zice ca se duce la biserica si face apa la copii, adica se duce cu apa la preot , preotul o sfinteste, citeste el ceva din cartile lui, acolo, o numeste si pe moasa, si pe tine in rugaciunile pe care le zice, ma rog, nu prea stiu exact. asta o face moasa dupa ce ai nascut si din apa aceea sfintita le pui la copii la baita in apa de baie, la fiecare baie pana la botez... asa se face la noi. cred ca mama ta stie mai multe...
si, ti-am zis, nu o sa poti lua pe nici un bebelus in brate, asa ca "intinde-ti antenutele" si intereseaza-te cine mai vine cu voi sa tina ei copiii! Oricum o sa simti fiecare denivelare a soselei cand o sa pleci acasa...
http://new.photos.yahoo.com/lavigemeni/album/1152921504622822529
lavinia
anail spune:
Fetelor eu blolesc...m-a laut o raciala sau gripa ca nu stiu ce e,dar ii groaznic.Azi noapte am avut febra si frisoane,sper sa nu se intoarca ca acum mi-a scazut febra,insa imi curge nasul si tusesc.Paziti-va sa nu
va imbolnaviti ca-i tare neplacut.Oare dauneaza raceala asta la bb-ii?Ma gandesc ca bine nu le face.
Monica_b:buna intrebare cu cosurile de masina si costumasele.....ma intrebam si eu cum sa fac.Cred ca am sa-mi cumpar si eu costumase.Eu m-am gandit ca daca nasc in Martie nu mai am nevoie de costumasele alea groase,dar totusi cred ca v-or fi de folos.
Nu reusesc sa schimb culoare la nume cand vreau sa scriu la cineva anume.Cine ma ajuta?
Liana 30 sapt Eliassi Simon
ainia spune:
anail, cred ca ar trebui sa iti suni medicul sa ii spui ca ai racit si sa il intrebi ce sa faci.
eu selectez cuvantul, iar apoi ma duc sus la culoare si aleg ce culoare doresc. atat.
http://new.photos.yahoo.com/lavigemeni/tag/pozele%20noastre
lavinia
LEVI spune:
Monica_b,eu am cumparat un cosulet auto si unul il aveam de la fetita.Deci am doua cosulete auto si nu o sa tin nici un bb in brate.
Asa am adus-o si pe Daria de la maternitate acum 3ani si 7 luni,si sa stii ca si noi am avut de mers:90km.Copilul s-a simtit foarte bine,a dormit tot drumul.
De imbracat eu le-am luat doua costumase de fas,cu gluga,manusi si botosei.
Pe bebei o sa-i duca tati in cosulete din salon si pana la masina.
Luminita35+ si Daria
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."