cresa de stat/particulara sau bona?
sunt si eu stresata cu bebelina mea care acum are 5 luni juma dar in sept tre sa incep serviciul si ma interesez de acum la o varianata accesibila si ca bani si ca tot! initial ma gandisem la o cresa de stat pt ca era destul de ieftin dar am auzit tot feluri de cazuri de imbolnaviri si mi-e cam teama ( e vb de cea din dr taberei pt ca noi stam in crangasi ). as vrea informatii despre cat costa cresa particulara si daca stiti vreuna prin zona! sau o bona ar fi o varianata mai buna? chiar nu stiu! sfatuiti-ma va rog!
va multumesc!
Poze cu Iana http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinalupu2002/my_photos
Raspunsuri
AncaSiRoxana spune:
alina2006, iti inteleg stresul, am trecut si eu prin asta. Dar la noi s-a rezolvat, oarecum, in sensul ca sunt din nou insarcinata, deci voi mai sta acasa cu bebe2, si atunci o tin si pe bebelina1 acasa, n-o dau la cresa tocmai cand se naste fratele/sora ei, din motive psihologice (sa nu creada ca e data la o parte de bebe2... chestii d-astea). Cel mult, o sa iau pe cineva (o bona) sa ne ajute, daca n-o sa fac fata, o sa vad atunci.
In cazul tau, parerea mea - deci nu e un sfat, e doar o parere - e ca pt inceput e mai buna o bona. Copilul e inca destul de mic ca sa inceapa procesul de "intarirea sistemului imunitar" - adica, pe romaneste, sa ia toate bolile copilariei de la cresa si sa le aduca acasa.
Pe de alta parte, daca zici ca abia in septembrie incepi serviciul, atunci cred ca va avea un an bebelina ta, poate va fi un copil foarte sociabil si sanatos, deci ii va placea compania altor copii si vei trece mai usor peste diversele imbolnaviri.
Depinde doar de tine si de ea. Observ-o, cunoaste-o si sa-ti vina gandul cel bun!
Cele bune! Anca
AncaSiRoxana
alina2006 spune:
multumesc de raspuns! sa-ti traiasca bebele si sa fie buna sarcina cu bb 2! o sa mai cercetez terenul! in sept va avea 1 an si 2 luni! mai e timp pana at dar m-am interesat de bona si ar lua cam 8 mil-mie mi se pare cam mult, nu am banii astia! voi vedea!
te pup!
ankalaura spune:
Alina, sa stii ca nu vei gasi nici cresa privata la bani mai putini. Cu putin noroc, s-ar putea sa gasesti cu un milion mai jos, dar nu stiu daca ai gasi in Crangasi.
Noi am avut nu una, ci doua bone, in doua luni, una dupa alta. Am renuntat repede, dar e posibil sa nu fi gasit noi persoanele potrivite pur si simplu. Aveam nevoie de bona cam 10 ore pe zi, motiv pentru care le si plateam destul de mult. Nu ne-am incumetat sa mergem la cresa de stat, si am avut noroc de o cresa privata care atunci deschisese si care a avut ceva vreme tarif promotional (la acea vreme 150 de euro, care mi s-a parut mai mult decat rezonabil, mai ales ca totul era din partea lor - pampersi, lapte, prosopel, periuta de dinti... tot). Ulterior insa preturile au crescut mult (cam dublu).
Ce varianta ti-ar fi mai buna... doar tu poti sa descoperi. Oricum, apuca-te de cautari inca de pe acum. Succes!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
marinela72 spune:
Am trecut si eu prin stresul asta atunci cand am inceput serviciul: cu cine las puiul cat sunt la servici? Variantele au venit si au plecat una cate una si pana la urma am ales: bona. Am avut noroc ce-i drept ca doamna respectiva era o cunostinta si macar din punctul asta de vedere am stat linistita.In vara tatal meu a decedat si acum Alexandra sta cu mama care s-a mutat la noi.
Daca imi permiti sa-ti dau un sfat asta ar fi: pentru inceput cauta o bona de incredere, copilul este destul de mic pentru a-l introduce in colectivitate...mai tarziu poti opta si pentru camin dar deocamdata eu zic ca este devreme. Poate ca am eu o problema cu cresele, am fost intamplator intr-una si nu mi-a placut deloc ce am vazut: copiii stateau pe jos, scutecul se schimba destul de rar, nu stiu cat statea cineva dupa fiecare copilas sa il hraneasca s.a.m.d.
Succes si sa ne tii la curent!
Zambeste! Asta ii va face pe cei din jur sa se intrebe la ce te gandesti.
alina2006 spune:
aveti dreptate: e greu! voi vedea pana la urma! poate o sa gasesc vroe bona in provincie care sa accepte sa stea cu noi! cine stie? mai vedem!
va pup si multumesc de raspunsuri!
ankalaura spune:
Ai grija cu statul la voi... uneori se calca lumea pe picioare si cand se cunoaste bine, ba chiar si cand sunt rude de sange. Mama a stat la noi vreo 7 luni dupa ce am nascut, pentru ca la 6 saptamani ale fetei am fost nevoita sa ma intorc la serviciu, si, desi mama este o persoana extraordinara care ne-a ajutat si in continuare ne ajuta enorm, ei bine, incepuseram sa ne cam certam... uneori chiar rau...
Mult succes, oricum. Ar fi bine sa optati pentru o persoana cunoscuta.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
aramona spune:
Buna dimineata!
Hop si eu cu "sfaturi"...Diferenta intre Maysa si Allen este de 2 ani si 8 luni, deci mai mare...Din experinta mea pot spune ca este extrem de greu sa stai singura cu un bb sugar si unul nazdravan, in perioada acuta a manifestarilor si a incercarilor de impunere a personalitatii...Si peste astea, capac, sa incerci sa faci ceva si in casa!
Eu am recurs la cresa pentru Maysa, inca pe vremea cand eram cu burta de 4-5 luni...tocmai pentru a se obisnui din timp...de a nu se simti "indepartata" Nu este cazul tau, ALINA! Pana l-am nascut pe bb2 am avut din cauza imbolnavirilor repetate o perioada extrem de grea...cu "n" vizite la ORL, schimbat multi medici...si astea toate gravida fiind, vara, cald...nu vreau sa-mi amintesc! S-a lasat cu operatie de scos polipi, eram in luna a 9-a...asistentele mai ca ma trimiteau acasa, sa nu nasc pe acolo!
A venit bb2 acasa...la 3 saptamani, de la fetita mai mare, s-a imbolnavit mititelul...a trecut insa ushor peste viroza, a recidivat iar, din nou s-a pus pe picioare...
CE vreau sa spun de fapt:
1. Cu un copil la cresa si altul acasa, te poti descurca cat de cat, dar risti sa ii ai pe amandoi bolnavi... Noi de la cresa cam odata pe luna facem cate o viroza...si degeaba ii dau Maysei diverse imunostimulatoare...colectivitatea e o sursa de germeni foarte agresivi si cred eu, rezistenti la medicatiile curente...
2. In cazul tau, bb1 fiind inca atat de mic, cred ca e prea devreme sa-l "arunci" la "groapa cu virusi si microbi"
3. Va fi greu, nu imposibil, sa stai cu cei doi singura...inca cel mare nu e la varsta "prostiilor" mai mari, cum le face Maysa...Eu una iti pot spune ca o clipa de neatentie poate fi fatala...Am gasit-o cu Maysa cu perna pe capul lui Allen, sa nu tuseasca...s-a urcat pe el sa-l calareasca..ca pe tati..l-a intors cu fatza in jos si sarea pe cel mic de se zdruncina tot mititelul...Putea sa-l sufoce si/sau sa-i rupa coloana...si exemplele continua...
DE aceea cand stau cu cei doi...mi-e greu, nu pot face nimic, tb sa stau cu Maysa mereu, sa nu faca prosti...Degeaba ii explic...e tare nazdravana, in secunda doi a uitat ce i-am spus!
4. Ideal este sa ai pe cineva cu tine sa te ajute...Cu o mama iti permiti sa te certi, daca nu-ti convine, insa vreau sa subliniez faptul ca ai nevoie de liniste pentru a avea laptic...De accea eu am preferat sa stau singura, un ajutor din familie ar fi insemnat mult stres pentru mine, din cauza conceptiilor diferite de abordare a cresterii copiilor!Si legat de asta, si cand sunt cu Maysa acasa (de sarbatori sau cand a fost bolnava), abia mai aveam lapte, de stresata ce eram! Cu o bona discuti altfel!
5. Eu o am la cresa pe Maysa in Dr. Taberei, pe fosta Compozitorilor!
Si pe Allen il voi duce acolo, insa dupa doi ani....Pana atunci vad cum ma descurc, un an stau eu cu el...si un an ma voi dispera cu o mama sau soacra...
Pupici si o sarcina ushoara!
simim spune:
Sunt nou membru pe acest site, mamica unui baietel (tare scumpel!!!) de 8 luni si ma bucur ca am gasit forumul acesta.
cred ca aveti probleme mari - 2 bb-ei, mie mi-e greu cu unul, nu stiu cum o sa fie cand speram sa vina si al doilea (peste cel putin 2 ani).
Am mare nevoie de ajutor, pentru ca sunt presata sa ma intorc la munca si nu stiu unde sa gasesc o bona de incredere (cu experienta si recomandari serioase, usor de verificat).
Am incercat prin 3-4 agentii, dar sunt tare dezamagita, am intervievat doar persoane fara experienta (care au niste pretentii fantastice) si nu vreau sa lasam puiul acasa cu oricine (sunt destul de strsata la gandul ca cineva nu-l va ingriji cum trebuie este pacat sa sufere, sau sa nu-l strice cineva pentru ca este tare sociabil si vesel).
Daca aveti cunostinte sau ne puteti ajuta cu o recomandare ar fi minunat, noi oferim un salariu frumusel - 700 RON
Multumim anticipat,
Simona si Tudor (5 mai 06)