Mamici de ianuarie-februarie 2007 (51)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rali spune:

[quote]Originally posted by wannajo
mi se pare ca bebe nu mai loveste, ci doar se intinde in burtika[/b]. Asta ma inspaimanta groaznic.

Wannajo asa mi s-a parut si mie acum cateva zile cand nu simteam nicio lovitura, dar daca ma uitam la burta sau puneam mana simteam bebele cum se intinde, iar de 3 zile a revenit la programul normal - deci nu cred ca este un motiv real de ingrijoare, de vreme ce bebele misca.

Eu nu vreau inca sa nasc, desi azi facem 37 de saptamani(si ne-am rugat toata sarcina sa ajungem pana aici), cred ca s-a luat de la Alinatxa, - colega mea de serviciu a nascut astazi(maine facea 38 de saptamani)- ieri am vb. cu ea si totul era ok si tot maine ar fi tb. sa mergem impreuna la servici sa lasam concediile prenatale. M-au luat toate emotiile, dar ma bucur pt. ea ca a scapat si are o fetita sanatoasa. Pentru fetele care vor sa nasca mai curand poate povestea ei va inspira: ieri la 11.30 s-a dus la medicul de familie, dupa aceea la viitorul medic pediatru (la care sunt si eu si diseara merg la el sper sa nu aiba nicio legatura ) pe la 13.30 a ajuns acasa obosita dar ok. Seara a pus o masina de spalat dar a uitat sa puna furtunul la scurgere si a trebuit sa se aplece sa stranga apa care a inundat baia... La 24.30 i s-a rupt apa (nu stiu daca are sau nu vreo legatra cu efortul facut peste zi) si a nascut azi la 11.30.

pupici

Raluca 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rali spune:

Adela - prietena mea a nascut astazi si nu i-a trebuit nicio adeverinta nimic. Medicul ei nu era azi noapte la spital, cand l-a sunat prietena mea i-a zis ca o sa-l sune medicul de garda daca e vreo problema si va veni. Cum nu au fost probleme, slava Domnului, a venit doar dimineata - si nu a trebuit sa plateasca nimic- cred ca tine de politica spitalului, dar nu mi se pare corect chiar daca iti da chitanta.

Raluca 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

quote:
Originally posted by adela2006

criss sau alte fete din alte orase in afara de timisoara stiti cumva la voi la spital daca nu e medicul de garda ( medicul tau care te-a urmarit toata sarcina si cu care vrei tu sa nasti ) si-l chemi de acasa trebuie platita o taxa la spital ? la noi ( timisoara ) daca il chemi de acasa platesti la spital 2 milioane la nastere normala si 4 la cezariana ; e adevarat ca-ti da chitanta pe banii astia dar voiam sa stiu daca e politica spitalului sau e peste tot asa , oricum mai dai si spaga la doctor anestezist asistente portar femeie de servici etc ....

amr 6 zile

la noi nu exista asa ceva. Si nu se platesc multe din cele ce am auzit aici pe forum. De ex nu-mi cumpar trusa de epidurala, nu-mi cumpar eu firele resorbabile de suprafata, rezerva e destul de ieftina... na, ce sa zic! Doctorii mai tineri (care au inceput si ei sa aiba un pic de renume, nu rezidentii) sunt mai avizi dupa castig, dar cine-i baga in seama?
La alte spitale din Iasi am auzit de servicii medicale platite care normal ar trebui suportate de casa de asigurari - tot asa frumos, cu chitanta, printr-o fundatie ceva. Adica spaga cu acte in regula. Poate astia de la maternitati nu s-au prins inca cum functioneaza

megbeng, iti doresc din tot sufletul sa beneficiezi si tu de acesti banuti, ca vorba aia, nu ai stat sa freci menta, ai fost la scoala. Vai cum mai are statul asta grija de mama si copil! Nu stiu cum naiba se nimereste ca taman cine nu merita pune mana. Si-asa banii de-abia ajung, dar sa nu-i ai nici pe astia?! Stiu ca nu ai face o catastrofa daca pana la urma nu vei primi, dar eu una m-as simti furata.

criss 38+ cu Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

adela2006 io pe asta n-o auzisem e ceva....

34+

Un An Nou cu sanatate si impliniri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

rali tocmai m-am dus sa vad daca am pus furtunul la masina de spalat sa nu fac si eu inundatie nu de alta dar azi am fost la medicul de familie si am vorbit si cu dr care se va ocupa de bebe si mai am si 39 se sapt

dar eu vreau sa astept pana luni sau macar pana maine cand vorbesc cu dr

voi cate hainute ati luat ptr bebe ( ma gandeam ca ar trebui sa fac si eu bagajul )si ce ? caciulite , salopete , bluzite si pantalonasi mai era ceva ?

amr 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Felicitari Maria_irina si Ramona!

Adinush,Ralu

In Finlanda putine gravide afla sexul copilului dinainte.Daca va mai amintiti mie chiar la ultrasound morfologic mi-au spus ca nu sint siguri.
De-abia la 31 de saptamini au binevoit sa isi dea cu presupusul ca ar fi fetita, dar m-au prevenit sa nu ma bazez 100% pe chestia asta.De teama nu am luat decit 2 costumase roz, in rest o s-o imbrac in bleu, verde deschis, bej, galben,portocaliu si mov ca merge la amindoi, nu?

Oana si eu m-am gindit la tine si imi pare asa de bine ca amindoua am ajuns la 37 de saptamini!

Doctorii romani sint foarte precauti dupa cite citesc de la voi.In Finlanda ni se spune ca nu este nici o graba la spital daca se rup membranele si apa este de culoare rozalie si are consistenta normala.Numai in cazul in care apa este verzuie sau avem singerare trebuie sa mergem imediat.

Un caz mai special este atunci cind apa se rupe si copilul este in pelvina.Atunci ne sfatuiesc sa chemam salvarea si sa stam in pozitia de patruped ca nu cumva sa alunece cordonul ombilical si sa priveze bebelusul de oxigen.La voi care stati in orase mari distantele sint oricum scurte dar in Finlanda unele gravide au zeci si chiar sute de kilometri de parcurs.

Liuda cunosc multe mamici de fetite care au nascut peste termen, dar si de baietei.Pina acum mecanismul care declanseaza nasterea este necunoscut si este imposibil sa prevedem ziua exacta cind se va intimpla.

Dana, Ivona, Marinar

Sabina 37
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Buna fetele,
Felicitari la noile mamicutze si multa bafta Adinush.
Noi crestem am facut falcutze:))papam dar si colicii ne-au apucat . Avem program de plans noaptea.
O sa mai pun ceva poze in album sa vedeti ce mare m-am facut :)

Va pupic, Romaria si Rihanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

mda .... ma gandeam eu ca e politica spitalului ; ar fi bine daca ai plati doar atat dar cum spuneam apoi urmeaza spaga

mai am o intrebare bebele se da cu ulei si pe cap dupa baita ? ( asta ca sa vedeti la ce ma gandesc eu noaptea cand nu pot dormi )

amr 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Octavia tu ai maine programata cezariana sau am citit gresit intr-unul din capitolele trecute?

Sabina 37
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

pe la 1 si ceva am primit mesaj de la adina ca a ajuns la dilatatie 10 si a trecut in sala de nasteri. eu am vazut mes doar acum. oricum mai devreme, ad acum 15 min am sunat-o si nu mi-a raspuns, probabil ca deja a nascut si acum se odihneste putin.

cred ca deja putem spune FELICITARI ADINUSH, esti mamica!!!!!

Marina 41 + Emma Ioana

burtika
lucrusoare bebe

Mergi la inceput