Mamici de ianuarie-februarie 2007 (51)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

eu stiu ca tre sa ai lucrat si cotizat minim un an! cu o luna cred ca nu merge si nu poti lua concediu de maternitate.... asa stiu, sper sa nu fie corect.
dar tu nu ai avut pana acum carte de munca? ca daca ai avut-o insa in alta parte - merge, daca nu ai avut in genere si abia acum ai facut - e mai nasoala treaba!
intreaba la cine stie mai bine, eu insa parca asa auziseram!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 38 sapt. si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

alinatxa sa stii ca ai dreptate ca eu tare mare frica am avut de alea 37 saptamani ca stiam ca fetele iese cu 3 saptamani inainte de termen, deci la 37 sapt pentru mine era capatul si plus nu aveam nici dr. pe perioada aia - asa ca eram cu gradina de morcovi in fund.... asa ca dadeam de toate alea ca sa ma deprind cu ideea ca numai ce e mai rau poate sa se intample! Si uite ca nu am nascut in schimb acum vreau sa scap si nu ma lasa dr. ca zice ca e devreme, da unde te grabesti, lasa sa creasca, nu exista nici un semn ca s-ar apropia nasterea... si tot asa !!! Pai daca ma lasa inca 10 zile cum a presupus ea ca daca e tot bine o sa ma taie pe 18 - inebunesc, ca eu acum nu mai pot dormi ca nu am loc pe bucile mele.... vreau sa nasc, vreau sa nasc!
bai am schimbat placa - pana acum tipam Nu vreau sa nasc, acum invers.... vedeti asta e capricornul - cum nu dai nu e bine...

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 38 sapt. si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

meg, eu stiam pt prenatal, ca pt orice alt concediu medical, ca tre' sa ai cotizate min 6 luni anterioare (asta ca sa ti-l plateasca cel putin).

adinush, asteptam vesti!!! poate ca ai nascut deja

36 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

LIUDA, nu am mai lucrat niciodata, asta e prima carte de munca! in sept 2006 am terminat facultatea...
nu de CIC zic, ala de 2 ani, ci pur si simplu de concediul acela de marnitate de 126 zile (pre si postnatal) dat de medicul de familie..hai ca deocamdata am 3 pareri diferite

am fost azi la spitalul unde am cartea de munca si astia nu stiau nimic clar.

pentru CIC tocmai mi-a trimis mama un fax ( la serviciu la sot, ma rog) cu o completare la lege, completare ce intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007..cica pentru CIC e suficienta o luna de cotizare..deci sa nu vina bebe inainte de 1 feb!

hai ca intreb si unde mi-a zis lili...

va tin la curent!

oricum, e clar ca eu de saptamana viitoare incep serviciul, sa am cele 30 de zile... nu e super-tare?

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

buna fetele
mi-a stat inima in loc aseara cand am citit de ralu ( avem acelasi DPN nu stiu de ce ca doar odata si odata trebuie sa nasc si eu )cred ca e deja cu puiutul ( i-am zis sotului ca au gresit la eco si va avea baiat acu cica are din nou sperante )

am fost pe la lucru azi sa-mi iau adeverinta ptr spital si cica nu e de ajuns ; trebuie de la casa de asigurari o hartie cum ca esti asigurat si ptr asta trebuie sa duci copie dupa cartea de munca
pai la noi ca sa obti o copie dupa cartea de munca e criminal stai la niste cozi infernale si s-ar putea sa ai surpriza ca nu e completata ; ca sa nu mai zic ce cozi sunt la CAS cu cardurile astea ptr plecat dincolo
am un nr de la CAS dar nu pot suna de pe rds sa ma lamuresc poate la gravide nu e nevoie

in rest ma doare burta jos coboara durerea pana la genunchi in jos pe picioare nu stiu daca e " altfel " sau nu ( ne-a zis o prietena care a nascut ca ma va durea altfel si de atunci sotu ma tot intreaba da acum te doare altfel ? )abia astept ziua de maine sa merg la doctorita ; ma gandeam sa platesc taxele alea la spital de 4 milioane si sa nasc odata ca nu mai suport

ei bine m-am plans destul

AMR 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

megbeng dar mi se pare ca daca tocmai ai terminat facultatea se poate sa ai dreptul la concediu platit .parca ziceau ca ultima jumatate de an de facultate e ca si cum ai vechime in munca...
ma rog..astept si eu curioasa sa vad ce raspunsuri mai primesti...
la mine oricum e ultima saptamana de munca si apoi intru in prenatal.
Fetelor stiti ceva de dreptul la un salariu intreg de la firma?ca ar fi legal,insa ti se da numai daca faci cerere pt el?
Si inca ceva: eu am 7 ani de carte de munca ,anul asta as putea sa iau concediu de odihna acum in ianuarie?adica ma gandesc ca mai am vreo 3,4 sapt pana nasc ,si sa nu intru direct in prenatal sa iau mai intai concediu de odihna si apoi sa intru in prenatal ?

36+ + Mimishoru'(2 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

adela2006, cred ca depinde si de spital, insa indiferent daca ai avut vreodata serviciu sau nu, daca ai cotizat sau nu vreun leu la CASS, ai dreptul la asistenta medicala gratuita la nastere. Asa ca adevrintele astea sunt doar asa ca sa nu ne dezmintim ca suntem romani si ne place birocratia.
Eu am sunat la spitalul unde o sa nasc si mi-a zis ca verifica ei daca si unde am platit.

criss 38+ cu Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

ana, asa e, facultatea e vechime..deci ideea ACUM e asa: eu am vreo 9 sau 10- luni cotizate inaintea nasterii, ca in per ian2006-sept 2006 am fost studenta (=statul asimilat stagiului de cotizare), iar acum din ianuarie am carte de munca..totusi mi s-ar area logic sa pot intra direct in prenatal, e vorba totusi de protectia mamei si a copilului, cum sa-mi ceara sa merg la serviciu la 38 de saptamani??

joi ajung si la dr de familie, sa vedem ce stie si el

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

Adinush,

Ana alx Vezi ca este un link pe mail-ul comun despre salariul acela. si mai gasesti si pe aici la pagina legislativa o discutie asemanatoare. Ai inteles bine, oricum, e la moda asa: daca ceri, ti se da, daca nu, nu iti zice nimeni.

Daca mai ai zile de concediu de anul trecut, poti sa le iei acum. Pe anul asta nu ai cum sa beneficiezi de concediu "in avans". Cel mult o zi pentru ian, daca mergi pana pe 31 la serviciu. Asa mi-au zis mie de la HR.

Shine 35

http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/path/BeBeL+01/currentstrip/3/Default.aspx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

criss sau alte fete din alte orase in afara de timisoara stiti cumva la voi la spital daca nu e medicul de garda ( medicul tau care te-a urmarit toata sarcina si cu care vrei tu sa nasti ) si-l chemi de acasa trebuie platita o taxa la spital ? la noi ( timisoara ) daca il chemi de acasa platesti la spital 2 milioane la nastere normala si 4 la cezariana ; e adevarat ca-ti da chitanta pe banii astia dar voiam sa stiu daca e politica spitalului sau e peste tot asa , oricum mai dai si spaga la doctor anestezist asistente portar femeie de servici etc ....

amr 6 zile

Mergi la inceput