Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (3)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bulisor spune:

Buna fetelor, am si eu o problema oarecum, saptamana trecuta cand a fost pediatra la noi ne-a pus sa-i dam pustoaicei calciu natural si vitamina c natural, eu nu le-am cumparat pt ca nu prea am incredere in ce spune ea, iar azi cand a venit din nou m-a intrebat dc am inceput sa-i dau calciu si vit c, i-am spus ca de maine, dupa care ne-a dat si fenobarbital pt icter, am vazut ca cineva spunea ceva despre efecte secundare.Intrebarea mea este ce sa fac, sa-i dau copilului toate astea, ce ma sfatuiti sa fac, a mai incercat cineva sa dea copilului supliment de vitamine?In weekend vom consulta si alt medic dar pana atunci chiar nu stiu ce sa fac, va rog mult sa ma lamuriti si pe mine.Bulisor de Mara (28.12.2006)Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziggy spune:

Cand folositi "Batista bebelusului", mai puneti ser fiziologic inainte in nasuc?

Calin (5.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

luciaro, ti-a zis si dandusa, noi eram :) dar trebuia sa vii cu incredere sa le facem cunostinta piticilor... noi e drept, eram cam pierdute in peisaj, eu cel putin n-am vazut nici stanga nici dreapta... data viitoare o punem toate de-o intalnire :)
acum stiri de ultima ora, ca abia ce-am venit de la pediatra: copilul meu fantastic nu a luat aboslut deloc in greutate in 3 saptamani... sau ma rog, a luat 200 de gr, daca e sa ne luam dupa faptul ca l-am nascut cu 4 kg, a iesit din maternitate cu 3.800, si azi avea 4 (IMBRACAT!!!!). nici nu stiu ce sa zic, ori is eu tampita ca nu dau lapte calitativ sau cantitativ, ori cantarul pediatrei, ori copilul, care moare de foame si nu zice nimic... dar totusi, voi ati pomenit copil care sa suga 10 min la un san, 10 min la celalalt, sa adoarma linistit, si culmea, sa mai doarma si 4-5 ore legate, fara sa urle, fara sa tipe, doar cu scremetele de rigoare si ma rog, "covrigii" de la colici, dar nici astia tot timpul - si sa fie in tot acest timp infometat???? pt ca alta concluzie nu am, nu?? atata timp cat nu a luat nimic in greutate, inseamna ca e rupt de foame, nu??? ca sa nu mai zic ca dupa ce suge nici nu se uita la biberonul cu completare, daramite sa deschida pliscu' sa traga ceva de-acolo.... nu stiu ce sa zic, sincer....
a doua problema: reactie otica (un soi de otita, dar mai usoara). fantastic!! si ghiciti de unde: de la ce bine a fost el spalat in maternitate direct in chiuveta, fara sa stea cineva sa-si mai bata capul, vai, ii intra apa in urechi, etc etc. drept urmare, punem picaturi in urechiusa, dam calpol, si vata in urechi la greu, ca la mosi...
la ora asta ma simt ca ultimu' om, am senzatia ca oricum toate sunt din vina mea, desi stiu ca nu-i asa, dar imi vine sa ma dau cu capu' de pereti.. hai aia cu urechiusa, o sa treaca, ne tinem de tratament si protejam zona... dar pur si simplu nu inteleg chestia cu greutatea... imi vine sa ma las de sportu' asta cu alaptatu', sa bag lapte praf la greu, macar nu mai am senzatia ca a fost degeaba toata nebunia asta cu da-i si mulge, da-i si trage, da-i cu crema, vezi sa n-adoarma copilu' la san....... offf, tare trista sunt :((

Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bulisor

Buna fetelor, am si eu o problema oarecum, saptamana trecuta cand a fost pediatra la noi ne-a pus sa-i dam pustoaicei calciu natural si vitamina c natural, eu nu le-am cumparat pt ca nu prea am incredere in ce spune ea, iar azi cand a venit din nou m-a intrebat dc am inceput sa-i dau calciu si vit c, i-am spus ca de maine, dupa care ne-a dat si fenobarbital pt icter, am vazut ca cineva spunea ceva despre efecte secundare.
Intrebarea mea este ce sa fac, sa-i dau copilului toate astea, ce ma sfatuiti sa fac, a mai incercat cineva sa dea copilului supliment de vitamine?
In weekend vom consulta si alt medic dar pana atunci chiar nu stiu ce sa fac, va rog mult sa ma lamuriti si pe mine.

Bulisor de Mara (28.12.2006)

Mara

si eric a luat gluconat de calciu cate 5 ml pe zi timp de 10 zile, si doua tipuri de vitamina B, dar nu mai stiu exact care. au fost date la indicatia neonatoloagei din spital. calciul se da alaturi de vigantol pt profilaxia rahitismului, dar B-urile chiar nu mai tin minte de ce a trebuit sa le ia (eu eram inca nasol, dupa cezariana, si s-a ocupat mama de toata partea medicala, ca deh, e medic..)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

a_deju, reactie otica a avut si prima mea fetita la doar cateva zile dupa externarea din maternitate. A trecut, dar problema era ca o durea tare in special cand sugea si vreo 2-3 zile nu a supt prea bine.
In privinta greutatii, sa stii ca poate sa fie diferenta mare intre cantare. Din cate spui tu, daca suge si apoi doarme cateva ore inseamna ca e satula, nu vad cum un bebelus ar putea sa doarma daca ar fi infometat. Aici se mai uita medicii si asistentele si dupa alte semne: sunt scutecele pline de pipi? Are bebe suficiente scaune in decursul unei zile (parca un scaun mic/normal la fiecare schimbat de pampers sau 3-4 scaune mari/24 de ore)?
Si cam peste tot pe unde am citit scrie ca laptele de mama nu are cum sa nu fie bun, ca nici o mama nu ar trebui sa se lase convinsa ca laptele ei nu e bun calitativ. Asa ca nu te mai invinovati si cauta sa privesti dincolo de cantar, iar daca celelalte semne sunt OK, atunci nu te mai gandi la greutatea de pe cantar.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

of, n-am avut net...si acum vad ca numai la capitolul asta sunt 13pag......acum va cu baiatul in brate, normal, ca stiti cum sunt patutzurile atea...nesuferite tare...

ruxandra n-am bagat nr tau in tel si fara net...hai ca facem maine....

ramsan pt bb rares si .

diana fericita de davidutz 03.12.06
david diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Ne-am intors si noi de la pediatru.

Desi pana ieri Patrick a vomitat de doua chiar si de trei ori pe zi a luat foarte bine in greutate - 700g in doua saptamani!

Suntetzi norocoase voi cele care primitzi vizite de la pediatru acasa! La noi a venit numai cand am iesit din spital si atunci a venit de acasa pt. ca la policlinica unde este ea cica nu se mai practica. Dar nu ma deranjeaza ca e aproape cabinetul si de cate ori merg intru imediat, nu ma lasa sa astept pe hol.

Vroiam sa va intreb cat ceai baby drink le dati voi la bebei, mai precis cu cat ati inceput si daca se da intr-o anumita perioada a zilei sau numai cand au dureri?

Revin ca Maya face crize cu mama prin bucatarie!

Tina, mami de Patrick si Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

IULY,
foarte frumoase printesle tale , ISABELA este grasunica,nu-i asa?Hai iesim la o plimbarica cu mai multe mamici?Va pooopam pe toate trei.
DONIA,
super bancul...
DOLORES,
hai sa citesti mesajele,sa vezi ce bine ai sa te simti dupa aceea...Toate fetele te incurajeaza,hai da-ne un semn mai optimist si arata-ne ca ti-ai mai revenit....,te rog

Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)

Poze Crinuta luna 1,luna 2,luna 3

Poze Dandusa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Donia

a_deju, reactie otica a avut si prima mea fetita la doar cateva zile dupa externarea din maternitate. A trecut, dar problema era ca o durea tare in special cand sugea si vreo 2-3 zile nu a supt prea bine.
In privinta greutatii, sa stii ca poate sa fie diferenta mare intre cantare. Din cate spui tu, daca suge si apoi doarme cateva ore inseamna ca e satula, nu vad cum un bebelus ar putea sa doarma daca ar fi infometat. Aici se mai uita medicii si asistentele si dupa alte semne: sunt scutecele pline de pipi? Are bebe suficiente scaune in decursul unei zile (parca un scaun mic/normal la fiecare schimbat de pampers sau 3-4 scaune mari/24 de ore)?
Si cam peste tot pe unde am citit scrie ca laptele de mama nu are cum sa nu fie bun, ca nici o mama nu ar trebui sa se lase convinsa ca laptele ei nu e bun calitativ. Asa ca nu te mai invinovati si cauta sa privesti dincolo de cantar, iar daca celelalte semne sunt OK, atunci nu te mai gandi la greutatea de pe cantar.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

chestia e ca noi avem deja 3 sapt jumate, si nu a dat niciun semn ca l-ar durea ceva pana acum (la inghitit, la supt, nimic....). pediatra si-a dat seama pt ca l-a atins la urechiusa si a inceput sa urle, si eu intr-adevar am observat ca de vreo doua zile, dupa ce se trezeste din somn si casca, din cascat trage direct un tipat si incepe urlatu'... dar eu ma gandeam ca e doar de foame, de unde sa stiu ca are ceva la urechiuse??? mi-a zis sa fiu atenta sa nu stea in curent, etc etc, dar nu sta in curent, patutul e asezat in cel mai ferit loc din camera, ma rog....
in ceea ce priveste asa-zisa infometare, treaba sta in felul urmator: kaki este prezent la fiecare schimbat de pampers, nu in cantitati industriale de fiecare data, dar este. cat deespre pipi, nu stiu cum de tine pampersul atata, sincer, e greu si atarna de fiecare data. deci e clar ca nu e un copil deshidratat (stiu oricum ca exista si semne la piele cand copilul e nemancat si deshidratat - pielicica se descuameaza, sau se simte la atingere asa, ca hartia, iar primul si cel mai evident semn sunt buzitele uscate...). faza e ca kaki este verzui, iar eu iar nu-mi faceam probleme nici cu chestia asta, ca in "mama si copilul" zice clar ca atata timp cat este si nu e diaree, nu exista un asa-zis "aspect normal" al scaunului... acuma cica daca e verzui (inclusiv partea grunjoasa) si e scaun lichid (desi nu stiu cum ar putea fi altfel la un bebe alaptat la san...), inseamna ca nu se hraneste suficient... dumnezeu cu mila!!! eu tot san bag, evident, si stau cu biberonul cu completare langa mine, sa vad daca vrea cand terminam cu tzitzi.. de unde!!! uite, are deja vreo doua ore de cand doarme dus si nici pas n-a zis...
intre timp m-am mai gandit la ceva, poate e penibil, dar acu' imi vin toate ideile in cap: eu iau cate o pastila de tardyferon zilnic, si scaunul meu tot verde e (ca deh, asa arata cand iei fier..). e posibil sa se transmita prin lapte la bebe si drept urmare kaki al lui sa reactioneze la fierul pe care-l iau eu????? nu-mi dati in cap daca-s stupida, dar deodata ma simt asa, nu stiu, pe langa subiect, din ce linistita eram pana acum ca am un bebe cumintel....

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speel spune:

Buna seara.Apelez la voi cu o mare mare rugaminte.Stie cineva ceva sau cunoaste vreuna din voi pe Dorsilia?
Trebuia sa nasca la sfirsitul lui decembrie,e pe listuta voastra de burtici,e membru foarte vechi a forumului.Lia are un baietel de doi ani jumate si era foarte activa la piticlonti de iulie-august 2004,insa de la jumatatea lui decembrie nu mai stim nimic de ea.Stie cineva daca e totul in regula cu ea?sau aveti vreuna din voi vreun nr. de telefon sau adresa ei?eu personal sunt ingrijorata pentru ca era o prezenta activa si acum nu mai stim cum e!Va multumesc din suflet pentru orice informatie .
Cu respect,Dana.

Mergi la inceput