totul despre gradinitele particulare pro si contra

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Simt ca innebunesc! In afara de faptul ca am gasit aceleasi poze la doua gradinite aparent diferite, ei bine, persoana de contact de la una din cele doua gradinite apare pe un alt site, la o a treia gradinita!!! Cu alta denumire! La alta adresa!
Pe cuvant, oamenii astia n-au ce face? Mai bine sa isi deschida o gogoserie, zau asa!
Iar noi, ce ar trebui sa facem, sa angajam detectivi particulari sa ne asiguram ca la cutare sau cutare gradinita nu exista impostori in conducere?? Sau ce altceva sa intelg din cele descoperite zilele astea?

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Dupa parerea mea, gradinitele particulare vor putea fi considerate gradinite atunci cand educatoarele vor putea sa-si deschida ele insele gradinite (asociate sau singure).
Acesta este un domeniu foarte sensibil. Nu este o afacere ca oricare alta - ca atunci cand deschizi un magazin. Patroana trebuie sa aiba ea insasi o pregatire in domeniu. Nu sa fie foste profesoare de liceu pensionare, tinere absolvente de limba engleza, balerine, sau mai stiu eu ce.

Nu inteleg de ce domeniul "gradinite" nu este reglementat lafel ca cel "farmacii". Nu poti sa-ti deschizi farmacie daca nu esti farmacist sau daca nu dovedesti ca ai partener un farmacist. La autorizare se arata diploma si daca nu o ai nu poti deschide farmacie. Si asa e si firesc.

Eu sunt economist. Pentru mine educatia nu este decat o pasiune catalizata de copilul meu de 6 ani. Dar in primul rand la gradinitele particulare (toate pe care le cunosc, fara exceptie) m-a revoltat DILETANTISMUL. Dupa ce am schimbat 3 gradinite particulare, mi-am inscris copilul la stat. Si va rog sa ma credeti, NU SE COMPARA. Educatoarele profesioniste, cu ceva ani de experienta in educarea copiilor se vad de la o posta.

A, si inca ceva. Nu stiu exact ce anume face ca atrase sa-si deschida gradinite sa fie de regula istericele, saritele de pe fix, babele frigide sau tinerele cu parul lung si fusta scurta.

alice simon

alice simon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by simali
Dupa parerea mea, gradinitele particulare vor putea fi considerate gradinite atunci cand educatoarele vor putea sa-si deschida ele insele gradinite (asociate sau singure).
Acesta este un domeniu foarte sensibil. Nu este o afacere ca oricare alta - ca atunci cand deschizi un magazin. Patroana trebuie sa aiba ea insasi o pregatire in domeniu. Nu sa fie foste profesoare de liceu pensionare, tinere absolvente de limba engleza, balerine, sau mai stiu eu ce. [...]
Dar in primul rand la gradinitele particulare (toate pe care le cunosc, fara exceptie) m-a revoltat DILETANTISMUL. ... Nu stiu exact ce anume face ca atrase sa-si deschida gradinite sa fie de regula istericele, saritele de pe fix, babele frigide sau tinerele cu parul lung si fusta scurta.

Alice, ai descoperit exact ce am descoperit si eu, dupa multe gradinite vizitate, dar mai ales dupa trei gradinite frecventate (ca si tine dealtfel). Caracterizarea patroanelor gradinitelor particulare pe care ai facut-o este valabila pentru MAJORITATEA lor.
Este o moda, este cool, este rentabil (pana se prind parintii de tzeapa), este un paravan pentru alte afaceri, sau o modalitate de a nu plati impozite gradinita fiind asociatie nonprofit. Gama celor care-si deschid gradinite este chiar mai larga decat cea enumerata de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

quote:
Originally posted by ankalaura

Un semn de intrebare - ma uit de trei zile pe toate sit-urile posibile cu gradinite.
Azi am gasit aceleasi poze, la doua gradinite diferite, aparent fara nici o legatura una cu alta - alta adresa, alt nr de tel, alta pers de contact, alt sector!
Care dintre ei o fi 'hotul'? Iata de ce ma face pe mine domeniul privat romanesc sa ma stramb a greata!

Si eu am gasit o gradinita care furase tot textul de pe site-ul altei gradinitei. Nu as fi recunoscut, daca gradinita "furata" nu ar fi fost chiar gradinita unde merge fetita mea. Nici nu i-am spus directoarei ca cineva a plagiat-o, dar mi s-a parut o chestie lipsita total de imaginatie si de profesionalism sa copiezi cuvant cu cuvant totul de pe un site. Mai ales ca parintii se uita la toate gradinitele, citesc si isi dau seama.
Nasol !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eu ma aflu acum intr-o reala problema - daca NU POT alege o gradinita de stat, ce gradinita privata pot sa aleg?? Mi-e teama ca raspunsul este NICI UNA, sau APROAPE nici una....

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabuna spune:

citind postarile despre diverse experiente cu gradinitele am ajuns la concluzia ca sunt printre putinii fericiti care nu au avut experiente neplacute cu gradinitele.

am schimbat si noi 2 gradinite. prima a fost o gradinita ok, motivul pentru care am plecat fiind acela ca nu aveau o metoda buna de predare a limbii germane, sau cel putin nu era eficienta pentru copilul meu. dar nu pot spune ca directoare avea fusta scurta sau ca era isterica sau ca nu ii pasa de copii. dimpotriva! educatoarele deasemenea erau implicate si copilul meu are amintiri frumoase de acolo. la gradinita unde suntem acum a facut progrese foarte mari in ceea ce priveste germana si nu numai. este curat si nu am prea vazut copii plingaciosi. si personalul de aici (educatoare, ingrijitoare, directore) pot spune cu mina pe inima ca e ok.

oricum, ca in orice alt domeniu (ca de exemplu ca romanii sunt hoti si puturosi, sau ca medicii sunt incompetenti) eu cred ca generalizarea nu este buna. experientele punctuale ale fiecaruia pot fi nerelevante pentru asteptarile altei persoane.

Mergi la inceput

ankalaura. Nici eu nu am crezut la inceput ca exista gradinite de stat la standarde. Toate mi se pareau niste mici Bastilii. Dar, dupa ce am vizitat mai multe am vazut ca exista si unele gradinite de stat care arata exemplar, cu mult mai bine decat cele particulare (spatii foarte mari, adegvate diferitelor activitati, mobilier nou, cu pupitre individuale pentru fiecare copil in parte, parchet pe jos, mochete la spatiul de joaca, bucatarie uriasa, educatori reciclati toata ziua pe la inspectorate ca sa se alinieze la standardele EU, programe variate, etc.) . Dar pe astea le stiu numai "cunoscatorii". Fiind "de stat" nu se plateste nimic in mod normal. Dar noi am sponsorizat gradinita cu 10 patuturi (ceea ce intre noi fie vorba a insemnat doar taxa pe doua luni de la o particulara, si, pe de alta parte, chiar mi-a facut placere sa pot face ceva pentru o gradinita de stat) si ne-au primit copilul cu bratele deschise.

alice simon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Si baiatul meu este la o gradinita particulara de care sunt multumita si unde directoarea este educatoare.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

quote:

experientele punctuale ale fiecaruia pot fi nerelevante pentru asteptarile altei persoane.
quote:

Perfect de acord cu tine pana la un punct. Poti spune ca ceva este bun sau rau si in functie de cum reuseste sa raspunda asteptarilor fiecaruia.
Numai ca, stiintific vorbind, CALITATEA in produse si servicii este una singura si este reglementata prin standarde. Indiferent de asteptarile punctuale ale unuia sau altuia calitatea este tot una singura. Iar noi toti trebuie sa tindem sa facem ceea ce facem la standardul de calitate al anului 2007.

Nici eu nu cred ca nu exista si gradinite particulare bune (poate 2-3 in toata tara ) si ma bucur ca exista si unii copii care nu au trecut prin ce am trecut noi. Dar in mare situatia este un dezastru din punctul de vedere al standardului de calitate general acceptat in Europa zilelor noastre.

alice simon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Va raspund si eu in postura de viitoare mamica, cu 5 ani de experienta ca educatoare in inv de stat. Am incercat si eu o gradinita particulara,pentru vreo 2 luni si m-am "lamurit" care e diferenta. Daca in gradinitele de stat se respecta o programa f clara de educatie a copilului, gradinita particulara face asta doar in aparenta. Atunci cand am incercat sa introduc ceea ce stiam din atatia ani de experienta, am fost privita f ciudat, si mi s-a spus ca ei nu lucreaza asa.
Accentul se pune pe invatat cantece si poezii, iar pregatirea pt scoala insemna scrisul in caiete tip...In plus, pt ca aveam grupa mik, mi se cerea sa tin copii in brate toata ziua ( 20 copii de la 1,5-3 ani), ceea ce era imposibil.

Pentru mine inv particular a insemnat o dezamagire. Nu apar inv de stat neaparat, pt ca si acolo sunt situatii si situatii, dar copilul meu cand va merge la gradi, cu siguranta va merge la una de stat, unde se pune accentul pe formarea copilului, si nu pe o memorare inutila cu care sa-mi "impresionez" vecinii.

12+

Mergi la inceput