totul despre gradinitele particulare pro si contra
Buna ziua mamici,
ce pareri aveti despre gradinitele particulare, din ce zona sunteti si unde credeti ca nu sunt suficiente?
Sau ce anume ati dori sa aiba acea gradinita particulara ca sa fie pe placul vostru?
V-ati confruntat cu problema gasirii unei gradinite si curata si aproape de casa si de incredere?
Raspunsuri
Marina spune:
pai daca citesti pe sectiunea asta o sa-ti cam faci o idee destul de buna despre ce gandim in general si cam ce ne place sau nu ne place?
Dar de ce ne intrebi toate astea?
ankalaura spune:
Pai intrebarea vine probabil in completarea unei idei de afaceri personale... Pe mine una nu ma deranjeaza, dar cred ca ar fi necesar sa pastram 'fierbinti' cateva subiecte generale.
Spre exemplu - lista gradinite Bucuresti deschis de ionella 3003. Lipsul acelui subiect este ca multi dintre cei care au intervenit, nu si-au motivat punctajele. Dar poate il imbunatatim... :)
Intrebarile lui Umflatzel sunt mult prea generale, si e drept - ar trebui sa citeasca tot ce s-a scris aici pentru a-si face o idee.
Insa eu vreau sa enumar cateva din lipsurile gradinitelor, fie ele de stat sau private:
- aproape toate gradinitele au program insuficient, ca pe vremea cand omu' lucra pana la 4...
- in multe gradinite te izbeste mirosul de mancare, inca de la usa
- in prea multe gradinite (inclusiv private), "atentiile" au ramas la loc de cinste.
- transportul asigurat de unele gradinite este de calitate indoielnica (mie imi este, pentru moment, FRICA sa imi las copilul cu masina gradinitei.
Eu una nu am nevoie de o gradinita aproape de casa, dar as avea nevoie de una aproape de serviciul meu, care ar trebui sa aiba program pana pe la 19.30, sau de una aproape de serviciul sotului, care insa ar trebui sa inceapa programul de la 7.30.
Am nevoie de o gradinita unde sa se ia si micul dejun, iar daca ar fi si cina, ar fi absolut grozav.
Am nevoie de o gradinita care sa nu aiba vacante toata ziua - spre exemplu, noi nu avem concediu de Pasti.
Am nevoie de o gradinita unde conducerea sa se gandeasca si la parintii care nu au bunici sau matusi la indemana.
Mai sunt un milion de alte lucruri de spus.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
cge spune:
Si inca ceva: eu as avea nevoie de o gradinita care sa aiba o sectiune speciala ptr copii usor bolnavi.
Baiatul meu a fost intr-o tabara care avea un 'izolator' - un loc unde erau tinuti copii cu boli usoare: raceli usoare, episoade diareice etc. Sper ca ati inteles ce am vrut sa zic.![]()
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
Umflatzel spune:
Da fetelor,multumesc de sfaturi, intr-adevar in ideea asta, a unei afaceri am pus intrebarea dar am si un interes personal, am doi copii: un baiat de 3 ani care merge la gradi si o fetita de un an care inca nu merge...am tot citit pe forumul asta si despre crese si despre gradinite, (am avut baiatul si la cresa, am avut si bona, am trecut prin toate problemele ca sa zic asa si ma asteapta tura a doua cu fetita care in prezent are o bona care o ingrijeste in lipsa mea).
Invatamantul actual de stat lasa de dorit, este inflexibil nu se vor schimba prea multe in viitorul apropiat; deasemenea ma deranjeaza si pe mine ca tot timpul ma duc cu atentii la doamne la gradi deoarece baiatul meu e cel mai mic din grupa...tot timpul platesc suplimentar tot felul de cotizatii si excursii, cursuri optionale ma deranjeaza...mai ma deranjeaza gustarea de dupamasa care mereu e ceva de genul o napolitane, o ciocolata... calorii goale...
Cred ca trebuie schimbat ceva in domeniul asta...eu as vrea sa schimb ceva dar institutiile de stat nu prea isi apleaca urechea la ce se intampla in realtate...esti fericit daca iti primeste copilul la gradinita si nu ramai pe dinafara...
Sunt multe de discutat aici fetelor... asa e? Mai ales cu cele direct implicate...
ankalaura spune:
Mi-am revizuit atitudinea fata de acum 1 an: nu ma mai uit la cate jucarii au copiii in gradinita :) Adica ma uit, sa existe ceva, dar nu mai dau mare importanta CANTITATII de jucarii.
Eliza
ankalaura spune:
Un semn de intrebare - ma uit de trei zile pe toate sit-urile posibile cu gradinite.
Azi am gasit aceleasi poze, la doua gradinite diferite, aparent fara nici o legatura una cu alta - alta adresa, alt nr de tel, alta pers de contact, alt sector!
Care dintre ei o fi 'hotul'? Iata de ce ma face pe mine domeniul privat romanesc sa ma stramb a greata!
Eliza
caramel spune:
quote:
Originally posted by ankalaura
Un semn de intrebare - ma uit de trei zile pe toate sit-urile posibile cu gradinite.
Azi am gasit aceleasi poze, la doua gradinite diferite, aparent fara nici o legatura una cu alta - alta adresa, alt nr de tel, alta pers de contact, alt sector!
Care dintre ei o fi 'hotul'? Iata de ce ma face pe mine domeniul privat romanesc sa ma stramb a greata!
Eliza
vreau si eu un hint!mor de curiozitate!un indiciu cat de mic, pleaseeeeee...
ankalaura spune:
:) caramel - De curioasa ce esti, ti-am trimis un PM. Oricum, te rog sa pastrezi continutul mesajului privat in privat - adica ma si bazez pe asta, ca de-aia s-a inventat privatul. Merci
Eliza