** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (18)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Iuliabraila, treci printr-o perioada asa de grea...Fii tare! Sint lucruri pe care nu le putem schimba, indiferent de cit de dureros e.

Ceea ce poti face tu e sa incerci sa maninci mai mult! Poate acum consumi mai multe calorii din cauza stresului...E normal sa pierzi citeva kilograme in lunile de inceput, dar de acum nu e bine. Incearca, te rog, si gindeste-te la bebe!

Mult, mult, mult, mult curaj iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

quote:
Originally posted by kay

are cineva garsoniera/apartament de 2 camere de inchiriat ???
orice zona, dar preferam intre obor si baba novac... sau spre mall, sau in zona aia...
ne-au sarit chiria la 400 euro... deh, e euro-chirie ! si pana terminam cu casa n-am vrea sa dam aiurea mii de euro pe chirie+intretinere... daca stiti, auziti, vedeti... va rog mult sa-mi dati un pm, ceva. mailul meu e karbjin@yahoo.com
oana16+cuSonia

poze

Kay, chiar aseara imi spunea un fost coleg de facultate ca are un ap. de 2 cam. de inchiriat in zona Vasile Nitu (Brancoveanu) cu 210 euro. Daca esti interesata scrie-mi PM si iti dau un mail cu nr. lui de tel. ca sa iti zica mai multe amanunte (etaj etc...)

Liviana, nu e prea devreme la 20 de sapt. pt. eco morfologica, e taman bine. Noi am amanat putin ca am fost plecati din Buc. Bafta multa!

Pauly, Piticutza, Serbanela fetele si multumim!

Eu zilele astea vin cu drag la servici, intrucat ma simt bine. Am si chef de munca, culmea Piticul se misca intruna, il simt cum foshgaie prin burtica.
Am decis sa imi iau concediul de odihna incepand cu luna martie si pe urma sa intru direct in prenatal. Oare e prea devreme? Dar mai bine sa fim linistiti acasa decat sa ne agitam pe drumuri la servici.

Andrada, felicitari pt. baietel, wellcome in the club!

Aveti grija de burticile frumoase!

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

My baby development

Poze cu bebe

22 si David Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Salut burticute!

Abia am mancat micul dejun si am o ditamai burta! Azi fiind libera am profitat la maxim si am dormit pana pe la 12-1 caci aseara am stat si am rasfoit pliantele si cartuliile pe care le-am primit la maternity class, m-am uitat la caseta cu ecografia, am mai bagat un ochi pe yahoo shopping la lucrusoare de bebe!

Eu nu am nici o superstitie legata de cumpararea lucrusoarelor lui bebe. ( in general nu prea am superstii la nici o categorie). Daca vad ceva si imi place, cumpar! De cand am ramas insarcinata ma tot uit pe la patuturi si carucioare si vad ca nu ma pot hotara nici acum.

Liviana ma intrebai ce ne-a spus dr nutritionist. S-a insistat foarte mult ca mama sa nu ia mult in greutate pe parcursul sarcinii ( devenise de-acum laitmotiv fraza asta, ca la sfarsitul oricarei idei ne-o repeta!) S-au punctat cateva lucruri esentiale cum ar fi 3 mese obligatoriu pe zi, distanta intre o masa si cealalta de minim 3h, se mesteca cat mai bine inainte de a inghiti. Avand o pofta de mancare mai mare ni s-a recomandat sa evitam mancarurile in cantitate mica si gen bomba calorica ( gen prajituri, ciocolata etc). In schimb ne-a recomandat pe legumele - in special cele de culoare verde : salate, brocolli, varza, ardei grasi etc. Ni s-au impartit niste tabele cu meniuri pe 1 zi ( pt mamicile de la inceputul sarcinii, cele din trimestrul 2 si cele de la finalul sarcinii). Si ne-a spus asa: mesele dintr-o zi trebuie sa urmaresca 3 aspecte: sa ne construiasca ccc corpul( la categoria asta erau: pestele, laptele, ouale etc) , sa il pregateasca pt efort( ca de ex: salata, rosiile, castravetii, morcovii, merele, mandarinele etc) si sa ii confere energia necesara ( si aici intrau: portiile de 2 boluri de orez/zi sau 6 felii de paine sau taitei fierti, sau cartof fiert etc). A doua parte ne-a vb despre proteine, glucide, grasimi si alte minuni de genul asta. Apoi ne-a vb despre alimentele din care ne putem lua calciul necesar pe parcursul sarcinii ( in afara de arhicunoscutele iaurt, lapte, branza procesata , am aflat si de alimente noi ca seminte de susan-5g=60mg, bame-3 buc=45mg, alge de mare - sunt fff bogate in fibre si minerale- 5g=70mg, o specie de sardine (wakasaki se numesc) 2buc -50g= 225mg etc) Sunt multe alimente care noi europenii nu le cunoastem/ nu le mancam, dar aici sunt de baza ( ex alge de mare, tofu, fel de fel de specii de pesti si fructe de mare etc.)

La final a intrebat daca vreo mamica are probleme cu ccc constipatia si pt ca au fost cateva care au ridicat mana ne-a vb si despre ce ne recomanda ea imptriva constipatiei : ridiche alba, radacina de lotus, inca un tip de radacina care nu stiu sa il traduc in romana-gobou se numeste -, usturoi, iaurt, diferite specii de ciuperci, alge de mare -un anumit tip- etc.
E un pic dierit pt noi, europenii, dar eu m-am obisnuit cu mancarurile lor si unele chiar imi plac tare de tot. Per total a fost foarte interesant, mie mi-au prins bine niste informatii.

Vai de cand m-am apucat sa scriu la mesajul asta si nu l-am trimis! Am uitat de el! Ii dau send si revin!

POZE BEBE
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Fetelor, mai e printre voi vreuna care sa se culce pe la 01:00 noaptea si sa se trezeasca la 08:00 dimineata??? Eu una, doar atat pot dormi... Iar la pranz nici nu se pune probl. sa ma odihnesc. Stiu ca e bine sa dorm mai mult si sa ma odihnesc mai mult, dar EFECTIV chiar nu pot. Si credeti-ma ca inainte de a fi insarcinata dormeam mai mult... Cel putin dimineata mi-ar fi placut sa dorm pana pe la 11... dar deh, atunci trebuia sa ma trezesc dis-de-dimineata.

Aaah, si ca sa raspnd la o intrebare... eu am pus cam 3 Kg pe mine din care distributia e cam asa: 0,5 Kg este BEBE (conform cu eco ), 1 Kg pe sani (cred ca exagerez... dar eu daca nu aveam mai deloc...acum mi se par asa mari!!! ) si restul 1,5 Kg s-au imprastiat... peste tot (cred)...

Bebe Antonio in Sapt.16
www.youtube.com/watch?v=a7DNziZantk" target="_blank">Videoclipul nuntii noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

buna dimineata fetelor!
Asa cum anticipam aseara, piticutul meu a inceput sa se joaca cand sa adormim noi...si eu am avut o parte de vina...mi-am tot mangaiat burtica si am vorbit cu el sa imi dea un semn ca e sanatos, ca deja incepusem sa ma ingrijorez, nu il mai simtisem de la amiaza...
Si bebelul meu a fost ascultator, s-a trezit si a inceput sa se joace...atat de tare, incat l-a simtit iarasi si taica-su. Oricum, am zis ca ori fotbalist, ori boxer iese, la cat de des ma loveste (cu pumnii sau picioarele, nu stiu).
Sotul meu facea misto de mine. Cica: lasa-l sa dea, el da in avans pt mustruluiala pe care o sa i-o faci tu cand o fi el mai mare si o sa se tina de prostii....
Acum ma reintorc la scris..va pupic!
Imi da si mie pls cineva parola de la venus? Daca tot stau non stop toata ziua pe Dc, as putea fi prompta in schimbarea carucioarelor..Azi intram in saptamana 22!!!
Yupppppyy!

dia 21 +
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Poohy, Amely si Ancamari felicitari pt aflarea sexului lui bb!! Ma uit cu jale cum fiecare isi pune un carucior in dreptul numelui numai la mine nu e nimic. Ieri bebe nu a vrut sa stea deloc , dar deloc, intr-o pozitie calumea sa ii vedem putulica. Ii dau ultimatum pana in februarie. Daca nici atunci.....ii prelungesc ultimatumul pana in martie si tot asa!

Elteka cum adica ti-ai lasat cursurile prenatale pt finalul sarcinii? Ca aici vad ca sunt pe categorii: mamici la inceputul sarcinii, burtici de semestrul 2 etc. Eu am fost la cursurile pt gravidute cu sarcina intre 15-23s -parca-. Pt fiecare etapa ai sarcinii ai anumite intrebari- de ex nu m-ar incalzi deloc sa aflu in sapt 37-40 ce trebuia sa mananc pe parcursul sarcinii sau cum sa imi pregatesc corpul pt nastere. Ma intrebai daca sunt in japoneza: da aici totul e in japoneza, dar eu ma descurc si unde nu inteleg folosesc dictionarul electronic. Apropo de asigurarea medicala: ce fel de asigurare ai tu? Cea de stat e de 2 tipuri. Tu lucrezi sau esti dependenta de asigurarea sotului tau? Eu am o asigurare de stat pt angajati, una privata destul de complexa si una simpluta- de la Aflac parca- si se adreseaza doar femeilor. Vezi ca sunt asigurari particulare care acopera nasterile. Am amici si cunoscuti americani / englezi/australieni care lucreaza aici , au venit impreuna cu familiile sau s-au casatorit aici si povesteau de asigurarile pt expat. Cauta pe net ca sigur gasesti informatii in engleza. Eu hainute de gravide dragute am vazut la GAP zilele trecute. Personal nu mi-am cumparat ca nu am burta deloc si oricum gasesc marimi mai mari la hainele normale (ieri eram cea mai pricajita burta din grupul de gravidute) Ieri cat am asteptat sa intru la consultatie ma uitam pe niste reviste de gravidute si aratau fel si fel de combinatii de hainute si accesorii shic pt gravidute. La vreo 2 chestii mi-au ramas si mie ochii si zilele astea o sa imi cumpar si eu revistele respective ca sa ma uit pe indelete. Tot astept sa-mi vina catalogul de la mothercare dar cred ca s-a impiedicat postasul pe drum. Auzisem ca au niste sutiene si camasute pt alaptat extraordinare, de buna calitate si vreau sa imi comand si eu. Pe site-ul de la Katoji am vazut ca sunt niste oferte la patuturi+ aparatori+ asternuturi cu salteluta si plapumioara. E nasol rau ca nu te descurci in japoneza si japii cu engleza sunt catastrofa. :-(( Oricum la tine e marele avantaj ca stai in Tokyo si gasesti ce vrei si ce nu vrei prin magazinele de acolo. Aici , la mine, e mai micut oraselul si nu e varietatea asa de mare. :-((

Kay apropo de baie: eu l-am intrebat pe dr meu si a zis asa: atata timp cat nu e temperatura apei mare e ok sa faci baie. Eu fac baie ( nu-s ce-i cu mine, ca in ultima vreme am tot facut baie cu spuma si de obicei nu am rabdare sa stau in cada), dar apa e calduta doar. Aici sunt fff multe bai termale (onsenuri) si acolo temperatura este fff mare. ( plus ca multi alterneaza baia fierbinte cu una rece ca gheata) Acolo mi-a interzis si mie dr sa merg- oricum nu ma duceam eu nici in zilele mele de glorie, d-apai acum. A spus ca temperaturile ridicate ale apei pot duce la contractii.

Iuliabraila imi pare rau sa aud ca tatal tau se simte atat de rau. Multa putere sa treci peste cumpana asta!!

Serbanela cea mai buna metoda de acrit ciorba la mine a ramas - Bors Magic la plic. Nu e chiar la fel la gust cu borsul de putina de la noi, pe care il beam crud in copilarie, dar e bun. ( eu sunt din zona Moldovei si la noi nu exista zi fara bors)

POZE BEBE
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

buna dimineata gravidutele,

roxicucu , petit_ange va multumesc ptr informatiile despre carte.am reusit sa o comand.
andradap si eu am patit asa...inainte dormeam mai mult...acuma la fel ca tine...sper sa nu fie la fel de acuma incolo...

Motannel nu cred in superstitii dar ii destul ca al meu sot crede...asa ca mai am de asteptat cu cumparatul desi ma cam mananca degetele sa iau ceva la bebita..

mica bine ai revenit...te cred ca is super hainutele din America, abia astept sa ma lase al meu sa iau si eu.

ancamari felicitari ptr baietel.ce rasturnare de situatie.

pupici

17+
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Neata ;)

Iuliabraila, multa sanatate pentru tatal tau . E groaznic prin ce treci, stiu ca si eu si sotul ne-am pierdut tatii

Elteka, ce baby Eistein? Sunt CD/DVD-uri? Ai cumva un link? Ma intereseaza si pe mine, si daca in general nu poti sa comanzi electronice din afara in Romania, CD/DVD-uri se poate. Vreau sa il culturalizez pe bebe :)

Despre cursuri prenatale - eu vreau sa ma duc la Municipal (Bucuresti). Ar fi calumea sa ne grupam mai multe :) Doctorul meu a zis ca ar fi bine sa incep de acum, si cum eu nu stiu nimic de bebelusi... E si o reclama pe un site, dar nu stiu daca avem voie

Despre gimnastica pentru gravide - eu o sa ma duc la un cabinet de kinetoterapie care are si program special pentru gravide. E chiar langa servici, asa ca pot sa ma duc in timpul saptamanii :) Are si site, dar pe asta chiar nu cred ca pot sa il postez.

Superstitii - eu nu cred in ele. Am zis sa astept dupa ecografie, dar acum gata. Oricum, am si inceput sa tricotez :D
O prietena, mamica a 2 fete sanatoase frumoase si scumpe foc :) mi-a zis ca in martie o sa fie baby expo, unde sunt reduceri serioase. Sa ma interesez din timp ce as vrea - patut, carucior, etc si sa iau de acolo. Asa ca asa o sa fac. Hainute oricum o sa iau eu si nu las pe altcineva :D inainte de nastere

Pana una alta, am zis ca o sa adaug si eu niste poze. Pana se fabrica cele cu mine, uite un colaj cu bebe ;) Mi se pare mie sau fetita mea e carna? Are cu cine sa semene :D Toti bebeii sunt asa la varsta asta sau nu?

Anca 20+

poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

buna dimineata, burticute !
merci mult de raspunsuri pt baie ! as face si n-as face... mi-e frica de urmari, am auzit niste femei care spuneau ca asa au facut intreruperi de sarcina pe vremea decreteilor... dar ma linisteste atat de mult o baita calduta... o sa-l intreb si pe tutu, sa vad daca-mi da unda verde, in baita am sarit !
legat de rosioara... a recuperat-o -ul meu, dar era storcita... am incercat s-o resuscitez, macar pt poza, dar n-am reusit... asa ca rosioara mea a ramas Sonia... aseara s-a manifestat puternic si alex statea cu urechea lipita de burtica sa simta, auda ceva... eu i-am zis ca nu simte nimic de afara, dar el nu si nu... si asa a adormit !
v-am pupat si am fugit la paaaapaaaa !
oana16+cuSonia

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

poohy... ce dulce e bebe ! unde ai facut eco si ce eco e ? ca si noi mergem maine la 3d, dar eu vreau eco ca a ta !!!
oana16+cuSonia

poze

Mergi la inceput