Incalzirea globala

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

draga Brenda- te rog nu da vina pe admin in cazul incalzirii globale. ma asaltezi cu PM-uri la care imi ceri foarte ultimativ un raspuns. draga mea, pe acest forum sunt multe subiecte cel putin la fel de importante pentru toti sau doar pentru un parinte - care merita puse sticky.
te rog accepta raspunsul meu prietenos si nu fa din acest topic o metoda de a scrie acid despre noi.
sunt foarte multe topicuri pe care nu am timp sa le citesc, din pacate - daca ai probleme te rog sa scrii la Probleme tehnice. scuze dar nu am timp sa raspund la mesaje de genul: ooooops..!!! sau zau????

multumesc pentru intelegere

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
NOU:www.supereva.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Activitatile depuse de om , botezate si antropice , se fac prin consumarea de resurse naturale.Unele din aceste consumuri conduc la emanatii de gaze si subsatnte
( praf , funingine , cenusa , metan , CO2 , CO , derivati ai azotului denumiti generic NOx , derivati ai sulfului , fluoruri ,etc).Cele mai mari responsabile de aceste emisii sunt industriile energetice ( arderea carbunelui in termocentrale ) , chimice si transporturile ( arderea combustibililor pentru motoare).Nu sunt de neglijat nici activitatile , aparent , mai putin responsabile de acest proces precum agricultura si activitatile casnice.
Rezultatul emisiilor , pe langa deteriorarea calitatii aerului pe care il respiram , este un complex proces chimic care are drept efect deteriorarea stratului de ozon ce imbraca precum o patura globul terestru.Concret elemente chimice ale emisiilor ( in special azotul si fluorul ) se combina cu atomii de oxigen din compozitia ozonului generand alte combinatii.Stratul de ozon are ca principala menire filtrarea radiatiilor ultraviolete pe care cosmosul le genereaza continuu.Daca organismele vii ar primi toata doza bombardata asupra pamantului atunci viata ar disparea de pe Pamant.Iata un prim impact sever asupra vietii pe pamant.
Tot emisiile se fac vinovate de crearea unei “vitrine” de gaz in jurul globului.Aceasta vitrina conduce , alaturi de disparitia stratului de ozon , la producerea efectului de sera.Este ca si cum sub vitrina de sticla a unei sere simti ca pe masura ce trece timpul devine tot mai cald.Cresterea temperaturii la fata pamantului , fie si numai cu cateva fractiuni de grad , are efecte dramatice.Sa ne imaginam ce se intampla prin topirea calotei glaciare ( cea mai mare rezerva de apa dulce de pe planeta).Va creste nivelul oceanului planetar.Vor avea loc inundari de terenuri la tarmul oceanelor.Zeci de specii de plante si animale vor dispare , altele vor migra , vor aparea specii noi.Se va modifica regimul climatic ( anotimpuri mai calde) , circulatii mai mari ale maselor de aer , deci cicloane si taifunuri puternice , efecte asupra starii de sanatate a populatiei , efecte asupra agriculturii si , cel mai important compromiterea acelei mari rezerve de apa potabila.Impactul acestor potentiale intamplari poate fi unul catastrofic ( migrari masive de populatie , lupte si revolte sociale determinate de stapanirea resurselor , saracirea rezervelor planetare).
Pentru a se evita aceste dezastre s-a organizat intalnirea mondiala cunoscuta drept “protocolul de la Kyoto”.Aici s-au stabilit masuri concrete pentru reducerea emisiilor ( eliminarea freonului de la frigidere si sprayuri , utilizarea benzinei fara plumb la autovehicule , biocombustibilii , monitorizarea emisiilor fiecarei tari , etc).Tot cu acest prilej s-a definit conceptul dezvoltarii durabile : sa ne dezvoltam echilibrat , fara a compromite sansele generatiilor viitoare de a se dezvolta la randul lor.De aici frenezia pentru resurse regenarabile , reimpadurirea solului , protectia suprafetelor umede , samd.
Din pacate cea mai puternica natiune , SUA , a refuzat sa semneze protocolul , generand un mare semn de intrebare asupra eficacitatii masurilor lui.Poate si de aici valul crescut de antipatie la adresa americanilor.
Semne ale acestor schimbari climatice incep sa se vada , semn ca procesul este in curs.Sa amintim de celebrul El Nino , de furtunile nascute din senin in zone care nu au cunoscut asemenea fenomene , de disparitia treptata a anotimpurilor de trecere ( primavara si toamna) , de fenomenele extreme pe care le parcurgem ( in 2005 inundatii , in 2006 seceta ) sau de ciudata iarna pe care o traim acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hevia spune:

schimbarea vremii se va produce mai repede si o sa fie mult mai deimportanta decat credem.nivelul marii va creste cu jumatate de metru secolul acesta.zapada o sa vedem doar sus in munte,desertul se va extinde.........etc.intr-un cuvan DEZASTRU.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

draga Brenda- te rog nu da vina pe admin in cazul incalzirii globale. ma asaltezi cu PM-uri la care imi ceri foarte ultimativ un raspuns. draga mea, pe acest forum sunt multe subiecte cel putin la fel de importante pentru toti sau doar pentru un parinte - care merita puse sticky.
te rog accepta raspunsul meu prietenos si nu fa din acest topic o metoda de a scrie acid despre noi.
sunt foarte multe topicuri pe care nu am timp sa le citesc, din pacate - daca ai probleme te rog sa scrii la Probleme tehnice. scuze dar nu am timp sa raspund la mesaje de genul: ooooops..!!! sau zau????

multumesc pentru intelegere

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
NOU:www.supereva.ro

Draga despre.copii,te rog sa ma ierti ca te-am "asaltat" cu Pm=uri,insa ti-am trimis PM tocmai opentru faptul ca mi-am imaginat ca nu poti citi toate subiectele.
Si tocmai pentru faptul ca in ignoranta mea,pentru care imi cer inca o data scuze,am crezut chiar ca acest subiect umil si nesemnificativ,poate fi important pentru omenire.
PM-urile nu s-au vrut a fi nici pe departe niste ooooops sau zau(asta chiar nu-i expresia mea),ci pur si simplu o rugaminte.Asa stiu sa ma exprim,imi pare rau ca nu pot fi mai academica.
Ultimativ nu,poate insistent,pentru ca am vazut ca nu mi se raspunde.Si e chiar neplacut cind vezi ca vorbesti singur.
Nu am dat si nici nu dau vina pe admini pentru incalzirea globala,nici macar nu caut vinovati pentru ceva anume,dar incep sa cred,ca pentru o problema de ordin mondial,o problema grava care ii priveste in primul rind pe copiii nostri,copiii pe care ne straduim sa-i crestem cit mai bine si mai frumos,probabil ca pentru asta ar trebui sa strig in gura mare:

OAMENI BUNI,PLANETA NOASTRA SE DUCE! hAIDETI SA FACEM CEVA!

Multumesc pentru intelegere,dar cred ca nu am fost inteleasa.

BRENDA

Un fulg pentru seara de Craciun

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denis spune:

Brenda, te sustinem... macar sa pastram subiectul pe primele pagini sa-l citeasca cat mai multi...
Desi sigur nu putem rezolva nimik doar noi, deciziile se iau la nivel politic, iar romanii nostri au probleme mai importante si de interes imediat (serviciu stabil, bani in casa, etc...) decat incalzirea globala.....asa ca, pt asta nu vor iesi in strada sa forteze autoritatile sa ia masuri..
Deci, slabe sperante sa putem face noi ceva....poate doar sa discutam si sa ne plangem de mila, noua sau mai curand copiilor nostri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

In data de 1 februarie, intre 19:55 si 20:00 ora locala se sting toate luminile pentru a sensibiliza puterile lumii si a lua masuri impotriva incalzirii planetei.

Aidons la planète...

ON ÉTEINT TOUT le 1er février de 19h55 à 20h00

Urgent : Action contre le changement climatique

Le 1er février 2007 :

Participez à la plus grande mobilisation des citoyens pour
agir contre le changement climatique! L'Alliance pour la Planète (groupement d'associations environnementales) lance un appel simple à tous les citoyens, 5 minutes de répit pour la planète : tout le monde éteint ses veilles et lumières le 1er février 2007 entre 19h55 et 20h00 à votre heure locale. Il ne s'agit pas d'économiser 5 minutes d'électricité uniquement ce jour-là, mais d'attirer l'attention des citoyens, des médias et des décideurs sur le gaspillage d'énergie et l'urgence de passer à l'action!
Cinq minutes de répit pour la planète : ça ne prend pas longtemps, ça ne coûte rien et ça montrera aux candidats aux élections législatives de juin 2007 que le changement climatique est un sujet qui doit peser dans le débat politique.
Pourquoi le 1er février? Ce jour là sortira, à Paris, le nouveau rapport du groupe d'experts climatiques des Nations Unies. Cet événement aura lieu chez nos voisins : il ne faut pas laisser passer cette occasion de braquer les projecteurs sur l'urgence de la situation climatique mondiale.
Si nous y participons tous, cette action aura un réel poids
médiatique et politique, quelques mois avant les élections en
France et assez longtemps avant les élections au Québec et au
Canada pour qu'on influence les débats entre les politiciens.
Pour chaque fuseau horaire à travers le monde, les lumières
s'éteindront entre 19h55 et 20h... l'heure où cette
manifestation pourra être observée par les médias locaux. On pourra en faire le suivi à travers le monde à toutes les heures selon les fuseaux horaires différents.
Quelque soit votre pays, nos gouvernements seront interpellés
par notre force commune.Faites circuler ce message!
Ce petit geste prend toute son importance si l'on s'y met tous!

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Am inteles. Trimit mesajul mai departe.
Multumesc.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Unde ar trebui sa trimitem?
Am inteles io ceva cu franceza mea,da' nu k lumea

BRENDA

Un fulg pentru seara de Craciun

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Brenda,
trebuie trimis cat mai multor oameni pentru a actiona toti in consecinta si a trage un semnal de alarma..."cea mai mare mobilizare a cetatenilor"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocufan spune:

frumoasa inititativa. am sa sting si eu luminile in data de 1 februarie pentru 5 minute si am sa trimit invitatia si prietenilor mei.

Mergi la inceput