PROBLEME PISICESTI (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vali_delide spune:

Bun gasit tuturor.

Ma primiti si pe mine in clubul vostru?
Mai ales ca acum avem mare nevoie de ajutorul iubitoarelor de pisicute.
Pai sa ne prezentam mai intai: eu sunt Valentina si pana azi am fost mami de o pisica tigrata,Beni, culeasa de pe strada cand nu avea nici ochisori. Asta se intampla acum mai bine de 2 ani.Am luat-o, am hranit-o cu biberonul, cu laptic facut dupa reteta de la dr....a crescut, de rasfat, nu mai povestesc.E ea stapana noastra...
avem un prieten caruia pisica birmaneza i-a facut 6 pisoi: 5 baieti si o fetita. Toti au vrut baieti, asa ca am reusit sa-mi conving sotul sa luam noi fetita...doar nu era sa o las pe mana cuiva care o lua sa prinda soareci,nu?
Asa ca azi s-a prezentat la noi cu un puf, un ghem alb, cu varful urechilor si boticul maronii.
Ma ajutati sa-i gasesc un nume?
Si, mai ales,cum sa o fac pe Beni sa o accepte. de 2 ore nu face decat sa scuipe, sa ma zgarie, se uita urat, am incercat sa o iau in brate, sa vorbesc cu ea, sa o mangai...nimic!
UUUfff...ce sa fac? Nu vreau ca Beni sa sufere, dar nici nu vreau sa-i faca rau ghemotocului asta mic si dulcic. Voua vi s-a intamplat? Cum ati procedat?
Va multumesc ca ati avut rabdare sa ne cititi povestea si sper sa primesc ceva sfaturi.
Pupici

Valentina
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/valentina_zamfir/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Buna fetelor!

Am si eu o pisicuta, care de vreo 4-5 luni am mutat-o la soacra mea. Problema cea mare e ca s-a umplut de purici. Pisicuta e neagra complet, deci va dati seama ca nu e nicio sansa sa-i vedem. I-am dat cu solutie din aia la ceafa, dar tot n-a scapat. Va rog sa-mi dati un sfat ce sa fac. Va multumesc mult!

Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Am uitat sa va spun ca pisica nu iese din casa si nici nu pot sa-i fac baie, ca e foarte violenta.

Va

Mergi la inceput

CatXO,
Eu am avut o problema asemanatoare cu Beni.Pe vremea cand aveam si catel, probabil trecuse efectul solutiei si a adus cutu de afara.S-au umplut amandoi.Si pisica mea e violenta daca o scot din casa...asa ca o iau intr-un cosulet si o duc urgent la dr.
Cred ca e mai bine sa o deparaziteze dr., eu i-am dus pe amandoi doar o data si au scapat.
Crezi ca o poti lua in ceva,macar sa ajungi cu ea acolo?
Bafta.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trin spune:

quote:
Originally posted by vali_delide
UUUfff...ce sa fac? Nu vreau ca Beni sa sufere, dar nici nu vreau sa-i faca rau ghemotocului asta mic si dulcic. Voua vi s-a intamplat? Cum ati procedat?

Buna Valentina si bine ai venit!

Din experienta mea, pot sa-ti spun ca asa o sa dureze vreo saptamana, adica cu scuipaturi si haraieli. Dar dupa un timp devin cei mai buni prieteni. Cand am adus a doua pisica in casa, am incercat sa linistesc pisica mai mare si sa protejez pisicul mic (nou venit). Deci vestea buna e ca se impaca, vestea rea e ca mai dureaza un pic pana se acomodeaza.

Sa ne spui cum le mai merge. Bafta!

Mergi la inceput

Multumesc Trin si de primire si de sfaturi.
Deocamdata Beni incearca sa-si apere cu sfintenie locurile dragi,iar cea mica doarme mereu.
Inca mai e suparata pe mine, dar acum tocmai m-a lasat s-o mangai putin...sper sa ii treaca repede,dar ma bucur ca ma incurajezi si iti multumesc. Cred ca gelozia e valabila si la pisici
Nici nu vreau sa ma gandesc cand se vor juca impreuna, cam ce va fi aici (Beni mi-a distrus deja 2 usi).
Inca o data multumesc. Te pup.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Buna fetelor, iubitoare de feline!

am si eu un ghemotoc de blana de 11 ani pe care il cheama Zgubi si care a calatorit tocmai din Canada pana in Germania si care ne-a facut tare mandrii pentru cum s-a comportat. Eu sunt stapana lui de trei ani iar sotul meu il are de cand avea aproape doi ani(motanul nu sotul...).
Sunt memebra de ceva timp dar de-abia acum am descoperit topicul asta si tare ma bucur! Vreau sa va povestesc despre Zgubuletul nostru si un pic din istoria lui, poate va ajuta si pe voi.
am tot vazut ca multe dintre voi intrebati de mancare! Din cauza mancarii, pisicutul nostru a fost tare bolnav, a fost la un pas de moarte. Zgubi este Maincoon, o rasa americana dar care seamana mult cu pisica norvegiana. Una din trasaturile caracteristice este marimea lor, al nostru este ca un catelus de talie mica(o sa va pun si poze si veti observa) si pentru ca este castrat de mic si pentru ca este lacom la mancare are tendinte mari de ingrasare. Inainte sa se imbolnaveasca era grasut bine si manca numai mancare de pisici gen Whiskas etc. I-am cumparat celebrul Iams pentru pisici obeze din cauza caruia a refuzat sa mai manance, numai ca noi nu am realizat pentru ca el manca pe zi ce trece mai putin. Noi am zis, uite ce buna este mancarea asta, nu degeaba ii fac reclama. De fapt motanul nostru era din ce in ce mai bolnav, sfarsind sa se imbolnaveasca de ficat gras(asta ar traducerea pe romaneste) care inseamna ca nu mai mananca absolut nimic, ficatul se umple cu toata grasimea din organism si moare. A stat zece zile in spital, cu perfuzii si in cele din urma i-au introdus un tub in stomacel prin care il hraneam cu seringa pentru ca el nu mai manca singur avand o stare de greata permanenta. Tot ce manca voma, deci nu retinea nimic.
vreau sa va spun ca trei saptamani nu am fost oameni, ii dadeam de opt ori pe zi sa manance, cate un cl de mancare pe minut, dupa care ii dadeam si seringa cu apa. Din opt mese, trei sferturi le varsa. Eram la capatul puterilor, ce mai! Pana intr-o zi cand ne-am hotarat ca in loc de apa sa-i dam niste ceai hepatic romanesc(din cel care beam eu cand ma supara colecistul). Nu veti crede insa in trei zile s-a pus motanul pe picioare si a inceput sa manance!
Ma opresc deocamdata aici, mai sunt multe de spus in privinta asta dar poate intr-un mesaj viitor.

Deci, din cate stiu eu, am citit foarte mult despre alimentatia pisicilor si am vb cu numerosi medici, mancarea uscata este completa si suficienta iar marcile de genul whiskas, friskies sunt pure porcarii. Doctorul lui Zgubi ne-a spus ca mancarea umeda nu o recomanda pentru ca are mai multa apa si grasime in ea decat proteine. dupa cum probabil stiti, pisicutele au nevoie de cat mai multe proteine.
Cineva intreba de tonul din conserva, Zgubi numai asta mananca pe langa niste cereale cumparate de la cabinetul veterinar! Eu nu mai stiu cum este in romania dar in canada mancarea recomandata de doctori nu se gasea la magazinele de animale ci la clinici/cabinete veterinare. In Germania sunt cam speriata pt ca sunt de peste o luna si nu am vazut pana acum magazine pentru animale. Inca exploram .

Ma opresc aici si sper sa ma primiti si pe mine printre voi!

Laura

Mergi la inceput

Buna, Laura si bine ai venit!
Si eu sunt noua aici,si, chiar daca nu se scrie f. des la acest subiect, fetele sunt dragute si m-au primit cu caldura.
In ce-l priveste pe Zgubi, imi pare rau ca a trecut prin problemele acelea, dar bine ca l-ati pus pe picioare.
Daca inca nu ai gasit mancare in magazine, poate exista si in Germania site-uri unde poti comanda. Aici exista si o sa comand si eu ceva pt. bebelusa mea de 5 sapt., pt.ca nu gasesc in magazine.
Am botezat-o Kitty si o sa o rog pe Saddie sa ma treaca si pe mine pe listuta cu fetele mele:
Beni, europeana tigrata, 2 ani si 5 luni si Kitty, birmaneza, 5 saptamani. Multumim,Saddie.
Laura, sa-ti fie sanatos Zgubi si sa ne tii la curent cu starea lui.
Pupici la fete si pisici.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

imi dau seama ca whiskas si altele asemenea is niste porcarii, nu stiu de ce acum suntem asa de comozi. inainte cand am avut eu primul pisic, prin anul 1987-1988, nu existau granule de cumparat in magazin, pisicul manca ce mancam si noi, cateodata si legume... acuma, din comoditate, pt ca nu am mereu mancare gatita in casa (mai mult carne ar trebui) mi-e mai comod sa iau graunte din alea... ce e de facut?

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Ma bucur ca m-ati primit printre voi.... Zgubi este si el bucuros!!!
Vali, multumim de primire si urari, da, Zgubilica este foarte bine acum, fff rasfatat, independent si orgolios! Si, da, nici el nu zgarie ci doar musca insa eu cred ca asta este modul lui de a raspunde la mangaieri si joaca! Asta nu inseamna ca nu am aruncat ceva papuci dupa el pentru rautatile facute....
Ramonika eu consider ca mancarea asta pentru animale este o mare porcarie, eu incerc sa-l dezvat pe Zgubi de ea si sunt sigura ca voi reusi. Imi cere doar peste si de-abia mai mananca gloante, sunt sigura ca in cele din urma le va refuza complet.
Pai tu pe ce crezi ca s-au bazat producatorii de mancare pentru animalute? Tocmai pe comoditatea noastra si pe lipsa de timp! In Canada si in sua este o adevarata industrie! Magazinele pentru animale sunt la fel ca si cele pentru oameni, au spitale speciale iar preturile sunt exorbitante. cu toate astea, toata lumea are animale. Gandeste-te la doua aspecte : asa cum pentru oameni a fost creata o industrie de junk food care ingrasa si are efecte foarte negative si o alta industrie de slabit, in acelasi mod au creat si pentru animale. Altfel cum si-ar permite sa aiba asa tarife la o clinica veterinara si asa spitale. Pe Zgubi l-au tinut zece zile in spital si am platit peste 3000 $ numai spitalizarea. Daca noi nu insistam sa-l luam, il tineau mult si bine acolo.

Ce e de facut? cred ca totul depinde de noi! Si stii ce? Chiar ma bucur ca in Germania nu exista asa multe magazine si asa mare varietate la mancarea speciala pentru animale!

Gata, ma opresc aici insa nu inainte de a va intreba : voi cand plecati in vacante ce faceti cu pisicutele? Ma refer la cele care nu aveti parinti sau rude aproape de voi!

Va doresc o saptamana frumoasa!

Laura

Mergi la inceput