Divortul si viata crestina

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by BOCANILA

Divortul si viata crestina?Sau divortul si fac ce vreau eu cu viata mea?
Viata crestina=ascultarea si implinirea CUVANTULUI.

Bineinteles ca asa este cum ai spus, dar se face parca inadins abstractzie ca fiecare situatzie este altfel shi la extrema-extremelor exista "casatorii"(nu destul de putzine!) in cadrul carora este imposibila TOCMAI "viata crestina" de care ai spus!
Nu e asa? Nu exista si asemenea "casatorii"? (poate n-ai auzit tu despre asemenea conjuncturi shi ai vrea cazuri concrete...)
= eu despre acelea am scris, iar nu despre casatoria ta sau a altcuiva pe care nu va cunosc shi de care n-am idee cum e shi despre care nici nu-mi pun problema ca n-ar trebui sa fie respectata intru totul pana la capat!

Ba chiar shi in Biblie scrie despre asa situatzii; era prima generatzie de crestini, abia li se acordase acest nume de cinste shi deja aveau problema asta: era de respectat o casatorie care impiedica o vietzuire crestina? Stitzi cum a raspuns Sfantul Apostol Pavel la intrebarea asta? Cumva raspunde astazi careva de aici la intrebarea asta altfel decat el atunci?

Eu sunt impotriva divortzurilor, total sunt impotriva, insa impotriva divortzurilor de casatorii care merita sa fie numite asa! in vreme ce destule-s care nici n-ar merita aceasta 'catalogare' de dinainte sa se oficieze...alea despre care stitzi foarte bine ca-s shi cate-s...alea de ce sa le tratez nediferentziat? sa consider ca si cum toate esecurile ar fi de-o-potriva cu cele reusite? pe ce baza?
Stiu ca El n-o face. Asa stiu eu. De ce ash face eu altfel? de ce ash pastra&respecta din Biblie doar un singur rand, cand pe pagina intoarsa mai e inca unul cu aceiashi tema?

Dreptatea de compune din mai multe "segmente de dreapta" pentru mine si am spus-o.
Pentru voi...e treaba fiecarei persoane in parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Biserica este de acord cu separarea in asemenea situatii, gen violenta, conflicte religioase, etc, dar nu permite recasatoria, decat daca prima casatorie este declarata nula de un tribunal bisericesc.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Un biserica ortodoxa nu se implica un tribunal bisericesc in ceea ce priveste casatoria, si in cazul divortului este permisa recasatoria, pentru ca oamenii sa nu traiasca in pacat, fara binecuvantare. Divortul insa, trebuie sa aiba motivatii serioase, care nu ar permite convietuirea in mod normal.

Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by capricoarna

Cunosc personal un preot ortodox care este recasatorit, si asta nu il impiedica sa oficieze in continuare Sfanta Liturghie. Exista si copii din ambele casatorii, si nu par a fi probleme. Au fost niste ritualuri de strabatut, dar s-a facut.
Simona

Cine a cladit o casa, a sadit un pom si a crescut un copil, nu a trait degeaba!

Eu cred ca depinde de motivul divortului. Eu nu cunosc vreo situatie de preot divortat care sa mai aiba dreptul sa slujeasca Sf. Taine. Nicidecum sa se recasatoreasca si sa continue sa slujeasca. Poate daca motivul divortului ar fi adulterul, s-ar explica situatia despre care spui tu, dar altfel, nu stiu. Stiu sigur insa, ca nu e voie.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by BOCANILA

Bine ai zis,un preot ortodox'!!

poze cu familia mea
Iubiti-va unii pe altii!

De ce spui tu asta Lili? Ai asa o impresie proasta despre preotii ortodocsi?
Or fi dintre ei si unii mai pacatosi, dar eu cunosc unii foarte buni, cred ca Hristos e bucuros ca-i are. Oricum, cine este fara pacat, sa arunce primul cu piatra.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ManyHope

quote:
Originally posted by Alex2

Si cum ramane cu "ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta"?

quote:
Originally posted by crinuta

Buna intrebare....

R A M A N E . Asa ramane. Neschimbata.

muuulte oficieri de "casatorii" intre "ortodox" shi "ortodoxa" n-ar trebui sa existe/sa aiba loc/sa se petreaca! ...caci urmarile shi efectele shi ce se petrece dupa catziva ani in asemenea "casatorii savarshite dupa toate canoanele"... DO-VE-DES-TE ca din capul locului ceva n-a fost in regula! Avetzi dar careva din voi impresia-convingere ca EL INSUSHI ar pecetlui ceva care se va destrama atata de repede shi in chip atat de tragic? Nu stie EL oare dinainte ce are sa faca omul? ...nu-L cunoastetzi, de asa slaba parere avetzi despre EL, de va admite mintea&inima voastra "doldora de credintza" c-ar fi posibil ca EL sa Se asocieze la asa lamentabile esecuri shi pacate ulterioare in astfel de "casatorii oficiate dupa randuieli"... ash aprecia io de la mine chiar ca n-avetzi o parere despre EL cu prea mult mai buna decat cele persoane care zic ca "EL nu este"... fara suparare v-o zic!(de putetzi crede!!) da unele chestii ar trebui doar fiecare in dreptul sau propriu sa le judece ca sa-i fie judecata cat de cat cu dreptate, iar nu in dreptul altuia, ca n-am fost careva "unsi" judecatori... ca daca nu ii dai celuilalt om o farfurie de mancare macar, pai nici dreptul pe drept sa-l umpli de laturi nu-l ai !!

Aia e !

Ai dreptate aici. Dar, eu adaug ceva de la mine. Dumnezeu a dat omului libertate, vointa si discernamant. El poate a binecuvantat o casatorie care la inceput a fost buna, dar omul, ispitit de , a facut din acea casnicie un iad. Sau s-a schimbat atata in rau, incat celelalt a ajuns saracu' sa vrea mai bine la decat sub acelasi acoperis cu el. Si asa ajunge ceva frumos, o iubire frumoasa, la gunoi, sau la divort.
Fac si o analogie: Domnul a facut omul la inceputuri bun, a facut barbat si femeie, si ei au trait in pace si liniste in gradina Edenului. Dar cand si-a bagat coada, s-au stricat lucrurile si pe acolo. Daca ar fi stiut Dumnezeu ce va face omul, il mai facea? Nu cred. Dumnezeu este omniprezent si atotputernic, dar a daruit omului acel atribut, "dupa chip si asemanare", si omul a ales sa greseasca fata de Dumnezeu, desi Dumnezeu i-a poruncit sa asculte. I-a poruncit, dar nu l-a obligat, desi sunt convinsa ca ar fi putut. Asa si cu casatoriile, ele pot incepe si sfarsi bine, sau pot incepe bine si sa sfarseasca rau, sau pot sa inceapa rau din capul locului. La astea din urma nici eu nu cred ca Domnul Si-a dat binecuvantarea.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ManyHope

Bineinteles ca asa este cum ai spus, dar se face parca inadins abstractzie ca fiecare situatzie este altfel shi la extrema-extremelor exista "casatorii"(nu destul de putzine!) in cadrul carora este imposibila TOCMAI "viata crestina" de care ai spus!
Nu e asa? Nu exista si asemenea "casatorii"? (poate n-ai auzit tu despre asemenea conjuncturi shi ai vrea cazuri concrete...)
= eu despre acelea am scris, iar nu despre casatoria ta sau a altcuiva pe care nu va cunosc shi de care n-am idee cum e shi despre care nici nu-mi pun problema ca n-ar trebui sa fie respectata intru totul pana la capat!

Si aici iti dau dreptate, nu Il slaveste nimeni pe Dumnezeu, daca forteaza o relatie terminata sa continue si ajunge sa-si dea in cap cu celalalt, sau sa chinuie copiii saracii! Ba inca scoate la iveala tot ce este mai rau in el si in partener, si distruge si copilaria celor mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

De ce spui tu asta Lili? Ai asa o impresie proasta despre preotii ortodocsi?
Or fi dintre ei si unii mai pacatosi, dar eu cunosc unii foarte buni, cred ca Hristos e bucuros ca-i are. Oricum, cine este fara pacat, sa arunce primul cu piatra.

Nu marinela, nu am o impresie proasta despre preotii ortodocsi.
Aici m-am referit la cel care a fost mentionat mai sus.Daca observi am scris la singular si nu la plural.Mult respect din partea mea pentru cei care slujesc cu har si credintaDumnezeu sa binecuvanteze pe toti slujitorii LUI.

poze cu familia mea
Iubiti-va unii pe altii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:

... Asa si cu casatoriile, ele pot incepe si sfarsi bine, sau pot incepe bine si sa sfarseasca rau, sau pot sa inceapa rau din capul locului. La astea din urma nici eu nu cred ca Domnul Si-a dat binecuvantarea. ...nu Il slaveste nimeni pe Dumnezeu, daca forteaza o relatie terminata sa continue si ajunge sa-si dea in cap cu celalalt, sau sa chinuie copiii saracii!

(...mai sunt shi casatorii care incep teribil de schiopatand, iar mai apoi se indreapta de aaaproape sa poata fi numite ideale... )

Marilena12 ! BRAVO Marilena! Bravo tzie ! Ai inima shi ai minte! Le ai cum trebuie, itzi functzioneaza bine! Iarasi ai stiut sa alegi bine, sa deosebesti bine...shi mai esti si curajoasa sa tzi le folosesti shi s-o afirmi ! Bravo !
Multzumita sa fi de tine pentru astea ca le distingi, folosul tau este!! ...iar daca multzumirea mea fatza de tine itzi ajuta, tzi-o aduc, iata:
MULTUMESC MARILENA !

( o minora "rectificare" adaug la:
quote:

Daca ar fi stiut Dumnezeu ce va face omul, il mai facea? Nu cred.

Da, a stiut de la inceput, dinainte sa-l faca pe om a stiut ce va fi, dinainte sa se transforme ingerul cel de lumina-n intunecat a stiut ce va fi, deja pregatise "solutzia problemei";ai dreptate, shi asta e "de ne_crezut", multe ne sunt greu de crezut, unele imposibile ne sunt de crezut, dar nu pentru ca n-ar fi asa, ci pentru ca noi ca oameni limitatzi ce ne aflam, nu ne putem ridica la un nivel de pricepere shi incredere suficient, cat sa putem integra ce EL Creatorul a Facut shi Face inca.)

Pa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Legat tot de subiectul asta si de ceea ce ma macina pe mine, sotul casatoria 2, eu prima casatorie. Sambata, in masina fiind, am auzit ceva, spus de un preot ortodox, care vorbea foarte frumos despre cununie (probabil ca si Dumnezeu a avut ceva de zis, de s-a nimerit sa aud si eu si sotul emisiunea respectiva) si despre divort/ cununie dupa divort. Prima casatorie e Sarbatoare, a doua e Iertare si a treia desfranare! Mi s-a parut interesant.

Bee
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aadela spune:

Ca sa te casatoresti a doua oara la biserica trebui sa mergi la preot si sa te dezlege de prima casatorie. In acest fel te poti casatorii linistit a doua oara, fara sa ai vreun resentiment ca mai mai esti legat de prima.

Mergi la inceput