Permis de conducere romanesc in UE
Buna fetelor!am si eu o intrebare la voi.eu am permis de conducere romanesc de 5 ani de zile si sunt casatorita in germania de 4 ani de zile,deci sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate.permisul meu de conducere este pe numele de vechi.Eu acum pot sa conduc cu permisul meu de conducere romanesc in germania fara prb?Am prb ca este pe numele vechi sau nu?am auzit ca de la 01.01.2007 permisele de conducere sunt valabile in toate statele europene.Este adevarat, ca nu pot sa cred ca pot conduce si nu stiu ce sa fac.Pot sa ma urc in masina si sa plec la plimbare cu masina?Va pupic si va rog sa ma lamuriti si pe mine.Un an nou fericit va doresc.Pe curand!
Raspunsuri
Flaflo spune:
Este valabil doar pentru cetatenii romani care vin doar ca turisti cu masina, tu locuind acolo va trebui oricum sa iti schimbi permisul.
In plus de asta, fiind pe numele vechi trebuie oricum schimbat. De ce nu il schimbi, e doar o procedura usoara (cel putin aici in Austria).
Iarna pe ulitza!
Flavia si Bianca
Flaflo spune:
Dar cel mai bine du-te la politia rutiera din Frankfurt si intreaba, te vor lamuri ei.
Iarna pe ulitza!
Flavia si Bianca
Letitia1 spune:
Aici in UK am inteles ca e valabil cel romanesc. De exemplu, cumatra mea se chinuie de 5 ani sa-si ia carnet aici in UK si nu a reusit, iar acum de cind cu intrarea vrea sa-l foloseasca pe cel din Romania. Pina acum intr-adevar permisul romanesc nu era valabil.Banuiesc ca e la fel in Germania, doar vezi care e treaba cu numele.Du-te in Romania si schimbati-l.
DidiAlex spune:
Si io sunt intr-o situatie asemanatoare. Am domiciliul in DE din iunie 2005 deci doar 1 an decand nu imi pot folosi permisu de conducere romanesc. Sunt in cei 3 ani cand am dreptul sa il schimb. Am scris la Führerscheinstelle MA si ne-au raspuns ca dupa 2 ianuarie 2007 le vin noile reglementari.
Cat despre faptul ca doar turistii au voie.. ar fi fost bine sa ne primeasca in UE doar dupa ce dadeam o proba pt permis la granitza
Mai sunt si altii in afara turistilor: am avut dreptul sa imi folosesc permisul 6 luni dupa stabilirea domiciliului aici precum si studentii au dreptul fie ca stau 5 ani sa isi foloseasca permisu romanesc fara sa il schimbe.Si sigur mai sunt categorii.
lucia1 spune:
Fetelor,eu nu mai inteleg nimic.cineva spune ca e bun permisu,alcineva sune ca nu e bun.am fost la Führerscheinstelle aici in heseen si au spus ca ei inca nu stiu nimic si sa sun peste doua sapt.Dupa acea am sunt iar la Führerscheinstelle dar in nürnberg,am zis ca acolo este un oras mare si sigur stiu.Mi-au spus ca pot conduce cu permisul ro de la 1 ianuarie,doar ca inca nu il pot schimba,au mai spus ca pana il pot schimba va mai dura o perioada dar pot conduce.eu m-am pus la volan,conduc,dar inca nu sunt ferm cnvisa ca pot conduce.Voi ce ati mai aflat?Va pupic!
Marilena12 spune:
Din cate am auzit, poti folosi un permis romanesc valabil, adica pe numele actual si neexpirat, de acum de la aderare. Trebuie sa-ti schimbi permisul pe numele actual, aici in Romania, nu poti circula cu cel vechi, deoarece nu iti dovedeste identitatea.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
olim spune:
in spania trebuie sa iti schimbi permisul cu unul spaniol, poti conduce cu cel romanesc doar 6 luni, apoi trebuie sa il schimbi, si te costa doar 17 euro, asta la cei cu acte, cei fara acte nu stiu.Si nemtii, francezii, italieni, au aceasi obligatie, asa ca ma gandesc ca depinde daca Germania are ceva acord cu Romania.
Multa bafta sa ai oricum
Alina spune:
quote:
Originally posted by lucia1
Fetelor,eu nu mai inteleg nimic.cineva spune ca e bun permisu,alcineva sune ca nu e bun.am fost la Führerscheinstelle aici in heseen si au spus ca ei inca nu stiu nimic si sa sun peste doua sapt.Dupa acea am sunt iar la Führerscheinstelle dar in nürnberg,am zis ca acolo este un oras mare si sigur stiu.Mi-au spus ca pot conduce cu permisul ro de la 1 ianuarie,doar ca inca nu il pot schimba,au mai spus ca pana il pot schimba va mai dura o perioada dar pot conduce.eu m-am pus la volan,conduc,dar inca nu sunt ferm cnvisa ca pot conduce.Voi ce ati mai aflat?Va pupic!
mereu cu credinta in D-zeu!
Lucia,
Dupa cum am mai spus,in noiembrie a sunat sotul meu la Führerscheinstelle Landkreis München si doamna de-acolo ne-a trimis un www.landkreis-muenchen.de/landratsamt/137.htm/internet1/dienstleistungen/orgdata_ausgabe1.asp?OrgID={617DC3E0-8697-4007-89D2-3E5939A4A020}" target="_blank">link pe care noi il vazusem deja.
"Fahrerlaubnisse (Führerscheine) aus EU- oder EWR-Mitgliedsstaaten müssen nicht umgeschrieben werden; die Möglichkeit der freiwilligen Umschreibung besteht aber."
Pina acum,transcrierea se referea la cei cu mai putin de 3 ani,dadeau doar examenul teoretic si practic(asta in conditiile in care stiu sa conduca).Daca nu prea mai stiu sa conduca(cum a fost si cazul meu),costul orelor poate ajunge si depasi costul scolii.Eu am spus ca anul asta am facut sc aici dar nu am mai dat examenul practic,nu are rost sa mai platesc taxa ca sa am 2 permise valabile,Doamne fereste,unul si bun imi ajunge.
De-acum nu stiu cum va fi transcrierea,probabil ca la fel sau vor fi noi reguli.
Daca Ro e stat UE,transcrierea nu e necesara,se poate circula,fara probleme.Eu asa am inteles,asa fac,azi scot una din masinile noastre din garaj si ma duc la cumparaturi .
Alina
zuzunaki spune:
Am si eu alta intrebare:daca fac scoala in Ro si -mi iau permisul tot acolo(anul asta am de gand),in Germania e valabil asa sau trebuie transcris?
Poate sa-mi spune cineva unde ma pot adresa direct cu aceste intrebari?
Multumesc frumos!
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
Alina spune:
quote:
Originally posted by zuzunaki
Am si eu alta intrebare:daca fac scoala in Ro si -mi iau permisul tot acolo(anul asta am de gand),in Germania e valabil asa sau trebuie transcris?
Poate sa-mi spune cineva unde ma pot adresa direct cu aceste intrebari?
Multumesc frumos!
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
Zuzu,
Eu cred ca poti intreba la Führerscheinstelle de care apartineti voi.Ei se ocupa cu asta!
Nu stiu daca iti amintesti,in urma cu 2,6ani cind a intrat Polonia in UE,toata lumea(multi nemti si alti locuitori din UE-ul apropiat Poloniei) facea scoala acolo pt ca era mult mai ieftin.Poate ca asa se va intimpla acum si cu Ro .
Alina