Permis de conducere romanesc in UE

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Alina,mersi mult
Unul din motivele pt care o fac acolo si asta e,ca e ieftin,altul ar fi ca in maxim 1 luna jumatate iau permisul(cu tot cu facut scoala).Ma duc cu lectiile invatate de aici si fac doar practica acolo.Eu sper sa reusesc(altfel nici nu ma gandesc).
Insa daca stau sa calculez,toata sederea cu ambii pici acolo ma ajunge tot la cat as face scoala aici.Plusul e ca mai stau si ei cu bunica.
O sa intreb la Führerscheinstelle oricum.Mersi inc-o data

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Salutare fetelor si un an bun cu bucurii, sanatate si succese!

Tocmai am citit pe alt topic o veste tare buna pvd.permisul, postata de cklaudia21 (pe Viata in Germania, capitolul 39, pe la sfarsit).Imi permit sa ii dau un paste aici , mai jos:

fetelor in legatura cu permisul de conducere:
sie eu am permis cu nume de fata, in decembrie am scris un mail la führescheinstelle si am intrebat cum e cu condusul din 1 ian. am primit raspunsul urmator:
Ich grüße Sie und darf Ihnen mitteilen, daß Sie mit Ihrem rumänischen Führerschein fahren dürfen, auch wenn darin noch Ihr Mädchenname eingetragen ist. Allerdings müssen Sie ein Ausweisdokument mit dem richtigen Namen mitführen.

Asa ca Viel Spaß la condus!!!
Un an nou Fericit !!! La multi ani!!

http://community.webshots.com/user/cklaudia21

Numai bine tuturor
Panseluta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia1 spune:

Ab diesem Datum Anwendung der 4. KH-Richtlinie auch bei der Regulierung von Kfz-Unfällen in Rumänien und Bulgarien. Damit können auch Unfälle in Rumänien bzw. Bulgarien, die durch dort zugelassene Kfz verursacht wurden, über einen Schadenregulierungsbeauftragten in Deutschland abgewickelt werden. Mit dem EU-Beitritt der beiden Länder finden dort auch die Regelungen der zweiten EG-Führerscheinrichtlinie Anwendung: In der Praxis bedeutet dies den Wegfall der Umschreibeverpflichtung für rumänische und bulgarische Führerscheine in Deutschland. Inhaber gültiger rumänischer und bulgarischer Führerscheine, die bereits seit längerem ihren ordentlichen Wohnsitz in Deutschland haben, aber bislang keine Umschreibung beantragt haben und deren Umschreibefrist abgelaufen ist, dürfen ab 1.1.2007 wieder mit diesen Führerscheinen ein Kfz in Deutschland führen.
Cititi aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia1 spune:

Fetelor,cred ca permisul meu de conducere nu mai este valabil deoarece locuiesc de mai mult de 3 ani in germ si permisul il am de 5.Nu stiu sigur,dar am auzit ca,daca nu il schimbi in 3 ani trebuie sa faci toata scoala de la inceput deoarece nu mai este valabil pemisul.voi stiti ceva despre asta?Eu vreau sa spun ca deja m-am apucat zdravan de condus,dar imi este teama deoarece nu stiu nimic concret si nu stiu unde sa ma mai interesez deoarece nu mai am rabdare inca 2 sapt.Va pupic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by lucia1

Fetelor,cred ca permisul meu de conducere nu mai este valabil deoarece locuiesc de mai mult de 3 ani in germ si permisul il am de 5.Nu stiu sigur,dar am auzit ca,daca nu il schimbi in 3 ani trebuie sa faci toata scoala de la inceput deoarece nu mai este valabil pemisul.voi stiti ceva despre asta?Eu vreau sa spun ca deja m-am apucat zdravan de condus,dar imi este teama deoarece nu stiu nimic concret si nu stiu unde sa ma mai interesez deoarece nu mai am rabdare inca 2 sapt.Va pupic!

mereu cu credinta in D-zeu!

Lucia draga,
Te rog citeste cu atentie tot ce am scris noi pina acum,plus linkurile si gasesti raspunsul la intrebarile tale.
Succes iti doresc!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Dar cum ati putut sta 3 ani si mai mult fara sa conduceti deloc??? Eu mi-am facut permisul nemtesc cu examen si tot tacamul imediat ce nu am mai avut dreptul sa circul cu cel romanesc! Aveti totusi grija, nu va urcati acum la volan sa cuceriti autostraztile dupa ce ani de zile nu ati mai condus! nu e de gluma, aici sunt cu totul alte conditii de trafic si in plus lipsa antrenamentului poate face probleme!

Laura cu LARA si
Surpriza

Mergi la inceput