Un copil sau doi?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

DOI, fara discutii! Sau...CEL PUTIN DOI! E mai bine si pentru ei, si pentru tine!

_Ella, Emma & Matei

Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Mi-as dori si eu doi copii, fara o diferenta mare intre ei.
Intre mine si sora mea sunt 7 ani diferenta, eu fiind cea mare..S-a simtit diferenta destul de mult cand eram mici, acum mai putin, dar tot e, ea abia e in anul I la fac, are alte preocupari, eu cu servici, casat. si cu totul alte preocupari..
Insa, ii multumesc lui Dumnezeu ca este langa mine, ca a aparut in viata mea(mi-am dorit foarte mult o sora), ma ajuta si o ajut si suntem foarte apropiate.

Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07

Incercari bebik

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Nici pe primu copil nu m-am grabit sa-l fac, mai intai baza: materiala si spirituala adik o bunica sufletista ...acu as mai vrea unu si slabe sperante.Normal ca parerile sant impartite, dar in jungla vietii nu va fii alaturi de bb1 cineva mai aproape decat un frate(sange din sangele lui).

Ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Doi cu siguranta. Daca as mai avea 20 de ani as gandi ca nici 3 nu este rau. Tinand cont ca primul a venit dupa lungi incercari si greutati si ca nici la urmatorul nu va fi mai usor, cu tot curajul meu voi ramane la 2.
Legat de dragostea care o dam la fiecare in parte...Doamne ajuta sa fiu o mama buna si sa ii iubesc la fel de mult pe amandoi si sa am puterea sa ii ajutcat mai mult.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Eu pe al doilea nu l-am dorit din multe motive descrise p-aici, insa a fost dar de la Dumnezeu si desi la inceput am vrut sa nu tin sarcina am avut vise foarte ciudate si totul mergea de-andoaselea (am amanat de 4 ori intreruperea) si apoi ne-am hotarat sa ramana avand in vedere ca a aparut cu toate mijl de contraceptie.... Acum insa nu as da-o pentru nimic in lume! E exact tipul de copil dupa care am tanjit chinuindu-ma cu cea mare (cu nemancatul ei, cu nedormitul ei, cu neluatul in greutate si multe altele) si cand le vad impreuna jucandu-se sau dormind sau in orice ipostaza imi dau seama ca a fost decizia ideala si pentru mine si pentru ele....
Si da, imi mai era teama ca o iau iar de la capat tocmai acum cand "s-a mai rasarit" si cea mare (e 4,7 ani diferenta intre ele) si totul a decurs asa de firesc, erau lucruri deja stiute.... Nu-i vorba ca Teo a fost si un copil super, a dormit si papat si a evoluat si evolueaza fara un efort deosebit, totul e natural....
Cat despre dragostea pt al doilea.... si de asta imi era frica, mai ales ca la amandoua mi-am dorit baiat si chiar am facut un mic soc afland ca si a doua sarcina e fata..... Chiar ziceam ca n-o voi putea iubi, insa realitatea e ca nu poti sa nu simti nimic pt puiul care creste in tine, pe care il alaptezi si-l ingrijesti.... Si iata-ma-s cu 2 printese care is unice pentru mine si bucuria zilelor mele!

Stii, se mai zice ceva: ca dragostea unei mame nu se imparte, ci se inmulteste cu fiecare copil pe care il are, astfel incat fiecare are o parte din dragostea mamei si totusi intreaga!

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kamy13 spune:

Dupa parerea mea, cel putin 2 copii, iar cel mai bine sa nu fie diferenta de varsta prea mare intre ei.

Referitor la CALITATE-CANTITATE, cred sunt prea reci termenii, vorbind despre copii, nu sunt produse materiale... Poti avea 5 copii, dintre care 1 poate va primi Premiul Nobel, iar ceilalti 4 vor ramane simpli angajati intr-un Supermarket. Va fi iubit mai mult cel care a luat Nobel-ul, pt. ca are CALITATE, iar ceilalti mai putin pt. ca sunt CANTITATE ?...

E frumos sa ai familie numeroasa. Acum nu ne dam seama dar mai incolo, cand ni se duce singurul copil de la casa, si avem vreo 50, 60 de ani am vrea sa avem casa cat mai plina de copii si nepoti, daca nu zilnic, macar in weekend-uri si sarbatori...

In cazul meu, daca reusesc sa raman anul acesta, va fi o diferenta de 12 ani intre copii, fiindca am deja un baiat de 11 ani si jumatate. Imi pare f. rau ca va fi o diferenta asa de mare intre ei, dar am tot amanat si au trecut anii...La inceput nu ma intelegeam cu sotul prea bine si n-am vrut eu inca un copil, apoi am plecat din RO si ziceam ca la reintoarcere, asa ca luna aceasta chiar ne restabilim in RO si speram sa mai avem anul acesta inca un copil.

Sesiune foto Denis

Nasica

POZE

Camelia

"Daca dragoste nu e, nimic nu e "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

As dori 2 copii.Cand eram mica plangeam cand ai mei imi spuneau ca poate voi mai avea frati si acum ca-s mai mare regret ca sunt singura la parinti.Cu voia lui Dumnezeu un baiat si o fetita m-ar face cea mai fericita femeie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Imi doresc trei. Am unul. Eu am fost singura la parinti si am iesit o egoista, in plus copilul meu are dreptul la un frate/sora. Respect insa parerea celor care spun ca unul este suficient, oricare ar fi motivele pentru care fac asta.

Miruna + Alexei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Oarecum on-topic dar totusi pe langa.. As vrea raspunsuri sincere, daca nu aici,pe MP. AM o fetita de 2,7 ani, e soarele meu, sensu´vietii mele, sunt convinsa ca nu e una ca ea pe lumea asta, despteapta, frumoasa, vesela, cuminte! Ei,acum sunt insarcinata cu bb doi si nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ca pe al doilea (tot fetita) poate nu il voi iubi la fel ca pe ea, mai rau chiar, ma gandesc ca ea o sa sufere cand o sa vina bb, ca nu o sa mai aiba atentia mea nelimitata + timpul meu intreg! Ati avut/aveti si voi dileme din astea? Cateodata merg in extremis si ma gandesc ca poate mai bine ramaneam numai cu ea, avea parte de cea mai atenta educatie, cel mai pretios timp al meu si toate cele... Sigur ca apoi am procese de constiinta gandindu.ma ca al doilea nu are nici o vina ca e al doilea si atunci incep temerile pe partea cealalta, ca al doilea nu va avea niciodata parte de atata atentie,grija si rabdare din partea mea ca prima fetita.. And so on...
Mai scap?

Laura cu LARA si
Surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Tinjesc dupa al 3-lea copil !!!!
Cea mai stresanta perioada din viata mea a fost cind l-am nascut pe primul, a fost si frumos dar ma simteam de parca innotam si nu mai ajungeam la liman. Stiam ca vreau 2 copii dar nu ma gindeam sa-l fac mai devreme de 2-3 ani.

A venit fetita, dupa 4 ani jumate si primul ei an a fost unul din cele mai frumoas din viata mea: eram relaxata, stiam sa ma organizez cu timpul, sa ducem copilul mare la scoala ( avea 5 ani), sa iesim la plimbare, sa ne jucam, a fost un vis !

Cind a implinit fetita 1 an am re-inceput serviciul, jobul nu ma astepta mai mult de 1 an si , cu inima strinsa am dus fetita la cresa, de la 9-4. As fi vrut sa stau acasa, ce inseamna 2-3 , chiar 5 ani din viata? E cea mai frumoasa perioada din viata copiilor, care nu se mai intoarce si n-as fi vrut s-o pierd ...dar....daca vrem si o viata comfortabila trebuie sa facem compromisuri. Si asa, ma bucur de copiii mei in timpul liber, de la 4 dupa masa adica .

De la un timp tinjesc dupa inca un bebe, as vrea sa-i fac fetitei mele o surioara, o vad uneori cum sta si se uita la cite un bebelus, il pupa, il mingiie, e foarte materna...si nu e geloasa deloc cind il vede in brate la mine..
Daca l-as face pe al 3-lea as vrea sa lucrez part time, adica 3 zile pe saptamina si restul sa-l dedic copiilor. Ar fi ideal, pentru mine.

Cu primul e greu, cu al doilea e muuult mai usor si sint multumita stiind ca le pot oferi o viata normala si frumoasa si , in plus, fericirea de a avea frati/surori care sa le fie alaturi o viata intreaga

-------
Life's a journey, enjoy the trip !

Mergi la inceput